Iako mi je bio prvi Symbian telefon, muchio sam ga koliko god sam mogao, svasta sam mu radio. U jednom momentu, imao je u sebi instalirano 80-ak aplikacija i igara - za divno chudo radio je

E sad, kao sto rekoh, vreme je za promene.
Vec jedno 2 meseca mozgam sta da uzmem, i jednostavno nisam pametan, svemu nadjem manu (mnogi me od miloste zovu mandzija).
Uglavnom moj izbor se sveo na sledece telefone:
E71, i900 Omnia, HTC Touch Pro, HP IPAQ 6915 (ili ako nadjem i910c) i za neverovati iPhone 2G.
Ovim telefonima sam nashao sledece prednosti i mane - pa da krenemo.
E71
Symbian je ujedno i prednost (poznat mi je), i mana (dosadno sertifikovanje, i poznat mi je). Jos u mane ubrajam manji ekran nego sto sam navikao, ali brzi interfejs, noviji softver, i ekstra looks uredjaja
i900 Omnia
E ovo je jako interesantan uredjaj, izgleda stvarno mocno, ali me odbija sto nema QWERTY, i sto po nekim testovima koje sam citao, baterija izdrzi 1 dan, a ja bih najmanje 3x toliko - tako sam navikao

HTC Touch Pro
Osim previsoke cene ja mu nisam nashao drugih zamerki, dodushe jos se nije rasprostranio pa da mogu da donosim neke sudove
HP IPAQ 6915
Vrlo primamljiv uredjaj koji ima cini mi se sve sto mi treba, ali... 240x240... Kako na ovome izgleda rad? Jel ima i poneka igrica za ovu rezoluciju? I sto ne znam za memoriju, ima 128 MB ROM, i 64 MB RAM, Up to 45 MB user available... hmmmm
iPhone 2G
Recimo da imam neku povoljnu ponudu, pa da ga uzmem na par meseci za cisto zezanje...
Aj sada da cujem vasha cenjna misljenja. Nista hitno, jos uvek se premisljam. E da budzet 400E +/- 50, bolje -