n73me(vs n78) vs i550
n73me(vs n78) vs i550
1.Da li je N78 toliko bolja od N73 koliko je i skuplja?Meni se iskreno n73me vise svidja od n78...
2.Koji telefon je bolje uzeti n73me ili i 550,i zasto?
Tel mi treba zbog muzike i solidne kamerice,da ponekad nesto usikam.I hreo bih veliki ekran,sto ovi svi ispunjavaju!E i da napomenem da mi GPS ne treba pa da ne navodite to kao prednosti i550!
I na kraju pobednik,n73me ,n78 ,i550!Koji je najisplativije uzeti i tako to.....
Izvinjavam se ako sam bio nejasan,ali ukapiracete valjda!Pozdrav!
2.Koji telefon je bolje uzeti n73me ili i 550,i zasto?
Tel mi treba zbog muzike i solidne kamerice,da ponekad nesto usikam.I hreo bih veliki ekran,sto ovi svi ispunjavaju!E i da napomenem da mi GPS ne treba pa da ne navodite to kao prednosti i550!
I na kraju pobednik,n73me ,n78 ,i550!Koji je najisplativije uzeti i tako to.....
Izvinjavam se ako sam bio nejasan,ali ukapiracete valjda!Pozdrav!
1.N78 ima noviji sistem,cini mi se jos GPS i wifi za razliku od N73 ali iskreno mislim da je N73 bolji/povoljniji izbor bas zbog razlike u cijeni
2.N73me posto kazes da su ti vazni muzika i kamera a N73me je izuzetno dobra i za jedno i za drugo
Imajuci u vidu sve gore navedeno,mislim da je pobjednik N73me,iako nije po funkcijama najbolji,u prilog mu svakako ide odnos cijena/kvalitet
2.N73me posto kazes da su ti vazni muzika i kamera a N73me je izuzetno dobra i za jedno i za drugo
Imajuci u vidu sve gore navedeno,mislim da je pobjednik N73me,iako nije po funkcijama najbolji,u prilog mu svakako ide odnos cijena/kvalitet
Nokia N95 8GB
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
1Bolji je i to za milju.
2.N73
Ja bih uzeo n78 definitivno.Razlozi-jaci procesor,najnoviji os,bolji ekran,wifi,gps,bolji muzicki plejer,fm transmiter,3,5mm dzek i duplo vise ram memorije.
2.N73
Ja bih uzeo n78 definitivno.Razlozi-jaci procesor,najnoviji os,bolji ekran,wifi,gps,bolji muzicki plejer,fm transmiter,3,5mm dzek i duplo vise ram memorije.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
Ja kao i Sale_M, mislim da itekako vredi. Pored svih navedenih prednosti treba uzeti u obzir da N78 nema buđavi džojstik koji će te nervirati posle duže upotrebe (a njegova tromost i sporost će te možda još više smoriti), pogotovo kad ti se oznoji palac pa će ti on kliziti po njemu kao po ledu. Drugo, N78 je daleko kvalitetnije odrađen telefon, ako budeš imao prilike da vidiš oba modela istovremeno mislim da ćeš složiti sa mnom da N73 deluje kao jeftina igračka sa buvljaka naspram N78. Treće, N78 ima bolju autonomiju-1300mah prema 1100 mah.COLT napisao:Znaci N78 vredi uzeti za te pare?.
Dakle, mislim da je N78 maltene bolji u svakom segmentu osim u kameri, tu su veoma slični-mada N78 nudi nešto veći broj podešavanja i snima video klipove u većoj rezoluciji. Ali s druge strane N73 ima pokopac za kameru tako da...
Na kraju moram da priznam da sam i sam razmišljao o kupovini n78 ali sam se ipak prelomio na N82 samo zato što ima accelerometer i bolju kameru koja ima xenon i poklopac.

Imao sam prilike prosle godine da koristim N73ME i posle 10tak dana ga zemenio. Za mene je to bio prespor aparat sa malom tastaturom i nekim stvarima koje su me takodje izludjivale (nemas automatsko zakljucavanje tastature, nema mogucnost definisanja alarma za vise dana,...). Naravno, sa druge strane imas odlicnu kameru, ekran, stereo zvucnike...Trenutno koristim N78 koji ima u sustini sve sto ima i N73ME (izuzev slabije kamere ali meni to nije bitna stavka kada je mobilni u pitanju) plus znatno brzi softver i jos neke "zezalice" (GPS, WiFi,...). Sam presudi sta ti je vaznije. Meni licno kamera uopste nije toliko bitna i stoga i imam N78 a ne N73ME. Samo da napomenem da u svakom slucaju prvo "probaj" tastaturu na N78 jer je veoma neobicna, mada ja iskreno nemam nikakvih problema sa istom a narocito ne prilikom kucanja poruka.
e ovako...
@milann i ja bih rado uzepN82,ali mi je budzet malo ogranicen pa ne mogu.
@to me i brine kod N78,ti sitni tasteri...A kamera mi je sasvim dovoljna!
@kapoerista90 A zbog cega ga nebi nikad uzeo?
Bio sam spreman da kupim N73ME,ali vise nisam.Zato sto je izasao pre 2 god,zbog sporijeg softvera i dzojstika..Da i su ovo razlozi koji treba da me sprece u kupovini?
@milann i ja bih rado uzepN82,ali mi je budzet malo ogranicen pa ne mogu.
@to me i brine kod N78,ti sitni tasteri...A kamera mi je sasvim dovoljna!
@kapoerista90 A zbog cega ga nebi nikad uzeo?
Bio sam spreman da kupim N73ME,ali vise nisam.Zato sto je izasao pre 2 god,zbog sporijeg softvera i dzojstika..Da i su ovo razlozi koji treba da me sprece u kupovini?
- kapoerista90
- Expert
Pazi, JA sam imao dugo N73ME i nikad nisam imao problema sa dzojstikom. Nije on toliko spor koliko se prica, al sporiji od N78 jeste. E sad, N78 kosta kao zlato, a gori je od N82, a UVEk bi pre uzeo N82 (kao sto sam to i uradio) nego N78,, dobijas vise za malo vise novca...
Nokia E71... Elegant, but deadly
- tehno maniac
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Kao sto je rekao tehno maniac treba da uzmes n82 taj fon je ziasta odlican,da nepricam sta sve ima pogledaj njegove karakteristike,a ako je budjet ogranicen onda n73,ja ga koristim vec 6 meseci i nemam nikakvih problema sa dzojstikom kao ni sa sporoscu sisteme.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Slican slucaj i samnom samo sto je moj star oko 4 mjesecaznemanja napisao:ja ga koristim vec 6 meseci i nemam nikakvih problema sa dzojstikom kao ni sa sporoscu sisteme.

Zavisi kako gdje ali ovde u BiH tacnije u R.Srpskoj mozes ga naci i za 370 maraka tj. oko 180eCOLT napisao: za te pare 220/30 e mislim da necu naci bolji tel
Mislim da je moj prethodni post bio dovoljan,ako hoces jos javi se na PP i pitaj sto god hocespozZZI bas vam hvala za komentare!Od velike pomoci su mi!

- kapoerista90
- Expert