Svi vjerovatno znate za ovu uslugu: kod operatera se kupi izvjesna SIM kartica na koju se uplaćuje (prepaid) ili mjesečno plaćaju računi (postpaid) zavisno od paketa, tj. količine protoka koju želite. Uz karticu se dobija (čitaj: deru nas za to) neki modem (PCMCI ili USB) koji košta grdne pare. Ono što mene zanima jeste da li se telefon može koristiti kao taj modem i kako? Prvenstveno Nokije 6131, 3250, 6120 i N91. Pretpsotavljam da je na svakom procedura ista, ali eto, čisto da pomenem koji će telefoni biti korišteni radi boljih vaših savjeta. Da li je dovoljno ovu karticu ubaciti u telefon i samo tako pičiti ili šta? Najvjerovatnije ću i sam probati danas, pa javljam. Ako neko zna, neka javi, da ne eksperimentišem ako može bržim putem.
Pozdrav!
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!
fxgt, kako nema? Ne može 3G preko 066? Ili te ja nisam nešto dobro razumeo.
Čovek lepo pita kako da poveže telefon sa laptopom da mu telefon služi kao modem, tj. da ne plaća još dodatno i modem. Ne znam baš tačno kako funkcioniše jer mi nikad nije trebalo, ali sigurno je da može, što potvrđuje i madness99. E sad za detalje............
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Vincent, Mozes da koristis mobilni telefon kao gprs/edge modem (tacnije barem 90% modernih mobilnih telefona). Kada si instalirao softver mobilnog telefona najverovatnije si dobio novi "modem" na spisku uredjaja u Device Manager-u Windows-a. Treba samo da napravis novu dial-up konekciju koja koristi taj "modem" i da uneses parametre koje ces naci na sajtu telekoma/telenora/vipa ili koga vec koristis.
pa on je pitao da li moze mob da koristio kao taj modem sto ide na usb a to nije ni blizu gprs on oce da ima 3g interent na kompu preko mob koliko sam ga razumeo ali to opet ide posebno
tj kupi se modem pa se sklapa ugovor 100 nekih zezancija nije tako prosto
nek on pojasni ako moze malo sta tacno oce
N73 full hacked and customized by me, 5800XM NAVY blue CFW40 by FXGT
Moze,ja sam koristio to preko w950i u bg-u na laptopu sad to je bilo pre godinu i vise pa se ni ne secam kako sam povezao al znam da moze sigurno,kao sto je gargamel4 naveo namestis kao modem pa...
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D
Dakle, prodaje se neka posebna kartica za internet, koja je SIM kartica i tamo se ugurava. Uz nju treba i neki modem i eto interneta! Mene zanima da li telefon može da glumi taj model. Eto!
Pozdrav!
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!
Vincent,
Ima to i kod nas (u Srbiji)
To je obicna sim kartica sa specijalnim data planom namenjenim samo za surfovanje internetom => moze da se ugura u telefon i radice. Ovaj modem sluzi da ne bi morao preterano da se mucis oko konfiguracije konekcije, kao kad je u pitanjt obican telefon
N82 black, v31 sw, hakovan i 4gb kartica u njemu =)
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.