Pripejd i Postpejd

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
sigi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 17:12

Pripejd i Postpejd

Post od sigi »

Pripejd i samo kontrola u troskovima , ili mesecna preplata i opusteno koriscenje mobilnog sa ugovornim obavezama ?
Poskupljenje fiksne telefonije i monopolizma u istoj namece se drugaciji odnos i nacin prema mobilnim operatarima kao i prema upotrebi ovih naprava .
Poslednja izmena od sigi u Ned, 26. Okt 2008. 19:21, izmenjeno 1 put ukupno.

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

Definitivno pripejd i ne prozivajte me i ne zovite, svako ima pravo na misljenje i izbor.
Ko pokusa suprotno, upucacu ga 8) :oops: :wink: :D

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

E pa ja sam za hibrid (066) koji sam juče uzeo,i pored njega koristim moj stari prepaid
sa 066 sam prezadovoljan i verovatno dugo osajem na njemu :D
Nokia C6

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

ja sam na postpaidu vec 5 godina, i mislim da ne bih mogao ponovo da se vratim na prepaid i razmisljanje o tome da trcim do trafike kada ostanem bez kredita. racun mi je izmedju 1500 i 2000 i smatram da je to za prosecnog (zaposlenog) coveka u srbiji sasvim pristojno, a pruza dovoljno slobode da se mobilni telefon koristi opusteno. fiksni vrlo, vrlo retko koristim, i racun mi je max 130 dinara za isti.

mislim da je pitanje za koga je sta? postpaid je za one malo starije, tacnije za ljude koji rade i zaradjuju sami, pa samim tim mogu da kontrolisu svoju potrosnju. za ostale (studente i djake) prepaid je bolji, jer ionako ne uplacuju kredu od svojih para...

samo moje misljenje... i da, postpaid nije nikakva robija, osim ako se uz postpaid ne uzima i telefon, a to je vec stvar izbora, jedno sa drugim nije obavezno. a takodje smatram da ovdasnji operatori ne daju dovoljno pogodnosti za postpaid, pa je tako prepaid cesto povoljnija opcija, ali opet kazem, prepaid je dosta limitirajuca stvar po mom misljenju.

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

mb011, ja moj 064 prepaid držim samo zbog 2000+ besplatnih poruka i zbog onog smaranja:Ej ovo mi je novi broj itd.
Lepo to je samo 500din mesečno
-1000din krede
-100 mb interneta (dovoljno i za švrljanje po googlemaps-u
-100 minuta video poziva (bolji bilo da je 100min običnog poziva ali šta je tu je :D
I milina :lol:
Nokia C6

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

066 mi je jako privlachan paket moram da priznam, AAAAALLLIIIII necu novi broj, nego moj stari. Imam jos nekih 850 poruka na njemu (smanjilo se za poslednjih par dana hehehe), pa cu da vidim, kad sve promocije prodju sta ce da bidne dalje.
Ove sadasnje klasicne postpejd pakete smatram otimachinom, jer ne daju ukljuchene megabajte u paket.
Hocu 066 sa mojim starim brojem (idealna opcija)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

miodrage, qpiš lepo neku nokiu 1200 (kao što sam ja uradio) sa starim brojem.I to je to.
E sad ima jedna mana.MMS po ceni SMS ali to je 3dinara.Zato sam i zadržao moj stari broj.To je jedina man,meni,manje zahtevnom tipu korisnka
Nokia C6

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

tehno maniac, pa ne moram da qpujem fon, imam nekoliko starih - pogledaj potpis, a i navedeno u jednoj od tema na forumu. Ali ja zelim sve objedinjeno na mom starom broju, da mogu da iskoristim sve sto zelim, sa telefonom koji zelim, a ne da nosim nekoliko uredjaja sa sobom. Ova 2 ni ne nosim, K88 sam nosio, ali mi je uvek bas smetao.

Laki024
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 06. Nov 2007. 19:53

Post od Laki024 »

Ja sam na mt:s postpeidu i to ugovor potpisn na 12 meseci uz [police vaucer od 10000 din tako da sam jos u preplati oko 6000 din a koristim tarifu 325 min i isto toliko poruka. Mislim da je ipak najbolje kombinovati postpeid sa odgovarajucim prepaidom, ja ga kombinujem sa Vip prepaidom , kao sekundarnbim brojem koji povremeno koristim , posto mislim da je to trenutno ipak i ostace jos neko vreme najpovoljnijii prepaid, i mislim da imaju najbolje promocije ( osim kada ih povremeno iskoppuira i prevazidje mt:s :wink:

Laki024
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 06. Nov 2007. 19:53

Post od Laki024 »

Ja sam na mt:s postpeidu i to ugovor potpisn na 12 meseci uz [police vaucer od 10000 din tako da sam jos u preplati oko 6000 din a koristim tarifu 325 min i isto toliko poruka. Mislim da je ipak najbolje kombinovati postpeid sa odgovarajucim prepaidom, ja ga kombinujem sa Vip prepaidom , kao sekundarnbim brojem koji povremeno koristim , posto mislim da je to trenutno ipak i ostace jos neko vreme najpovoljnijii prepaid, i mislim da imaju najbolje promocije ( osim kada ih povremeno iskoppuira i prevazidje mt:s :wink:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa Laki ja mislim da greshsih, jer je mt:s prepaid isti kao Vip, barem u KUL tarifi. Elem, slazem se ja za prepaid, postpaid kombinaciju, jos je bolje imati sve 3 mreze, pa jedna post a druge 2 prepaid, ali ja ne zelim menjanje svog osnovnog broja, a jako zelim menjanje paketa. Hocu apsolutno vlasnistvo nad svojim brojem, i da radim sa njim sta god pozelim. Da koristim profesionalnu tarifu ako mi se cefne, moji novci, moja odluka. I da koliko sutra ako mi ne odgovara, uz odredjenu nadoknadu mogu da promenim tarifni model na TOKI ako zelim.
Jasno je da najvishe zelim neki flat. E to je prava stvar. Pa neka kosta vishe, ali da znam da onda mogu da se izivljavam.
Dajte 066 Premium tarifu za stare korisnike na njihove postojece brojve, i ziveo mt:s.

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2007. 20:06

Post od vuchko987 »

Prepaid za SMS i krace pozive, Postpaid za duze razgovore.
Ali, kako se stvari krecu, nesto mislim da ce sva tri operatera uvesti neki hibrid (kao 066), pa da bude i vuk (operater) sit i ovce (korisnici) na broju... :D
iPhone je najbolji telefon na svetu. Tacka.

thepace2
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 28. Sep 2008. 02:51

Post od thepace2 »

ovce = korisnici ;)
tarife gde se naplacuje uspostava poziva i razgovori se tarifiraju sa 30/60s + 1 su kradja sve do jedne . jedino sto valja , barem meni , u trenutnoj ponudi kod sva tri operatera su telekomovi biznet paketi, minimalna pretplata , korektne cene impulsa / poruka , tarifiranje na sekundu , nema nikakvih dodatnih smicalica. Postoji nekoliko nacina da se do kartice sa ovim profilom dodje tipa clanstvo u mensi, razne studentske organizacije i slicno, zaposlenje u nekoj vecoj firmi.....
Nokia E71 + microSD 8GB
LG KE970 - Shine + microSD 1GB

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

thepace2 napisao: jedino sto valja , barem meni , u trenutnoj ponudi kod sva tri operatera su telekomovi biznet paketi, minimalna pretplata , korektne cene impulsa / poruka , tarifiranje na sekundu , nema nikakvih dodatnih smicalica.

Cini mi se da sve to ima Hello tarifa na MTS Postpaid.

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Umesto toga najbolje uzmeš prenesi 60 ma Telenoru ili mt:s-u ( Iskren da budem nemam pojma naziv tarife al znam da se prenosi ) i tolko :D
Nokia Lumia 630

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

vuchko987 napisao:Prepaid za SMS i krace pozive, Postpaid za duze razgovore.
Otkud ti to da je pri pejd bolji za krace razgovore kad se kako god da okrenes prvi minut zaokruzuje? I kako to mislis da je bolji za sms? Cene i kod pri pejda i kod post pejda variraju tako da je to nemoguce porediti. Tarifni dodatci su moguci u obe varijante tako da su i tu na istom. Jedina znacajna razlika je u tome sto je post pejd jeftiniji u smislu besplatnih minuta u okviru pretplate pa tu neto da ucaris ali ako ne mozes da se kontrolises sa potrosnjom onda ga treba izbegavati u sirokom luku.

Da se vratim na temu, receno je vec maltene sve, ali sve i zavisi od same potrebe korisnika. Meni npr. ne odgovara da razmisljam o dopunama i koliko imam kredita pa sam zato post pejd a i pricam malo vise pa mi i ovi besplatni minuti dobro dodju :D dok sa druge strane, ako nemas svoja primanja, kao sto je nego gore napisao, mislim da ipak onda i nemas realne potrebe da toliko koristis telefon pa ti i ne treba fixna pretplata jer jednog meseca mozes manje a drugog vise trositi. Ne znam, ja sam se za sada pronasao u MIX-u i sasvim mi odgovara iako su zasrali sa tim zaokruzivanjem al sta da se radi, tako je kako je...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

djolex, na mt:s-u nema prenosenja. To su ukinuli posle mesec dana, i ostavili samo nesto vecu kolichinu minuta i poruka, odnosno isto kao VIP postpejd.
Joj Ratele, omoguci mi prenosivost broja....

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

Ma i ti robujes broju bzvze 8)

Uzmes novi broj, recimo 066Premium, ovaj stari ostavis 1,2.. meseci i preusmeravas ljude na novi i to je to.

Ja sam oko 70ak ljudi preusmerio na novi broj za manje od 14 dana.

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Hvala miodrage, ja ionako ne pratim mt:s tarife jer i sam nisam njihov korisnik osim kad su promocije. Jedva čekam da završim još Godinu i 2 meseca pa da otkačim robiju na Vip-u pa da lepo uzmem na svojoj staroj, dobroj 62 kartici prenesi 60 ili 150
Nokia Lumia 630

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

djolex, ne zuri tako djolex, vip sprema iznenadjenja za post piad. Misli se na promocije samo jos ne znam detalje ali bice sutra na sajtu...
Za prepaid : sms=1din,mms=1din,razzgovor=1din/min(posle 1.minuta) i neki telefoni.
Mislim da ce biti isto ili bolje za postpaid. Videcemo...

Odgovori