Sta do 200e?
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Sta do 200e?
Dakle, problem je u tome sto moja sestra hoce da uzme neki telefon do 200 evropljana, sa dobrom kamerom, da je slajd ali ne pod obavezno, brend joj u principu nije bitan ali ja bih ipak da izbegnem samsung & co., koji ce joj sluziti naredne sigurno 2 godine, sa sto jacom baterijom, da nije smart, reprodukcija muzike da je na solidnom nivou i naravno da je vidljivost na displeju moguce i po dnevnom svetlu. Ostale funkcije joj nisu toliko bitne, znaci kamera, prosiriva memorija koja se podrazumeva, dobra baterija i vidljivost na dnevnom svetlu joj je samo bitno. E sad, ako neko ima neki konstruktivno destruktivni predolg neka se izjasni pa da vidimo sta ce da pazari a sta da jos izbegava.
Azimuth, mozda SE K770. Zasto ne Samsung? Sada Roaming daje garanciju dve godine i mislim da su veoma sigurna kupovina (naravno ako se kupuje legalno). Nokia 5610, ali joj je to malo izvan budzeta, ista prica Sam. G600. Jedan pomalo cudan predlog:Sam. D900i. Sada je legalno 137e, sto je sasvim ok.
Pozz
Pozz

Linux&Android
- tehno maniac
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26
Pa za 200 evra se nece nesto ovajditi sa kamerama. Ako ce da ide na novi posebno. Predlozi odozgo Nokia 5310 i K770 su sasvim OK (muzicki prvi i kamera drugi). Uslov da inej Smsung & co. kako si se izrazio malo ti smanjuje mogucnosti, pogotovo sad kad su izgleda krenuli u rat cenama. Imaju dva nova modela izasla kod nas u poslednjih 7 dana. Prvi je L870 i po onome sto pise je best buy za te pare + 2 godine garancije (slazem se sa Njami za legalne telefone), a drugi se pojavio na MS danas, L700 - isto tako za 140 jevrica ekstra fontele pa jos metalni.
D900i ima stvarno nisku cenu ali je i model od pre rimljana. Mada... za te pare stvarnjo je tesko naci bolji telefon tih karakteristika
D900i ima stvarno nisku cenu ali je i model od pre rimljana. Mada... za te pare stvarnjo je tesko naci bolji telefon tih karakteristika
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
- Azimuth
- Moderator
E sad, ako bi te telefone uporedili sa 6500slide, kakva je razlika? Ne znam zasto ali mi nekako Nokia uiva vise poverenja, i dalje sam skeptican prilicno prema ostalim proizvodjacima. Kakva je vidljivost po suncu na Samsungu? Za SE znam da je ocajno ali opet sa druge strane K800 ili 810 bi joj se uklapao u profil telefona za nju. Jel ima jos nekih predloga?
Azimuth, moja dilema je bila 6500 slide ili Samsung g600.Na stranu Nokie ide kvalitet izrade,ali po meni na stranu Samsunga sve ostalo.Nokia ima više metalnih delova i malo bolju vidljivost po suncu,ali kada je slajd u pitanju Samsung je tu ipak šampion,a i njegov ekran je odličan,čak ovako po izgledu slika na njemu,možda i bolji.Kamera na g600 je recimo jaaaako dobra,pogotovo kada se malo poigraš sa podešavanjima,a mp3 plejer je za sada po meni najbolji od svih koje sam probao na telefonu,uključujući tu i neke predstavnike walkman serije.Jedino što je dizajn tog modela pomalo muški,mada ni 6500 nije baš ženstven telefon.A o garanciji od dve godine zaista da ne pričamo.Isplati se.Moj iskren predlog ti je g600,bez obzira što je Samsung.Ako možeš da živiš bez mp3 melodije za zvono,nema bolje kombinacije za taj novac,po meni.
Poslednja izmena od araphel u Sre, 01. Okt 2008. 19:06, izmenjeno 1 put ukupno.
- tehno maniac
- Mobil manijak
djolex, nije tačno,meni za 4meseca plastika na 6500s nije krcnula (ponekad na dnu telefonna,samo je loš & klimav slajder + grebe tastere.Bolji je g600 svakako
Ali obavezno neka uvrsti u800,jer je xx puta lepši od g600,i ima malo lošiju cameru,ali noviji interfes+1gb.Neka vidi šta joj treba.
I slažem se da nokia ne može da prismrdi samsungu & co. u ovom segmentu
Ali obavezno neka uvrsti u800,jer je xx puta lepši od g600,i ima malo lošiju cameru,ali noviji interfes+1gb.Neka vidi šta joj treba.
I slažem se da nokia ne može da prismrdi samsungu & co. u ovom segmentu
Nokia C6
- Azimuth
- Moderator
djolex, u NS-u ga mozes naci cak i ispod 200e. Nego me brine sto ovde jbt u prodavnici za svaki telefon imaju po 2 cene a razlika i nije bas tako mala pa ide i do nekih 40tak eura. A razlike se svode na duzinu garantnog roka pa tako po normalnoj ceni dobijas 6 meseci garancije a ako dodas 40tak eura dobijas godinu dana. Debilno skroz al sta da se radi. Nista, znaci G600...predlozicu joj pa neka pogleda i uzme ako joj se svidi. Ako ima jos predloga dobrodosli su. Moze i monoblok, lomi se izmedju slajda i monobloka tj ta stavka nje toliko bitna za nju koliko je bitna za trajnost telefona s obzirom da ne planira u skorije vreme da ga menja jer i ovaj koristi vise od 2 godine.
P.S. kapoerista90, jel istina ono sto je neko ispod specifikacije napisao da se telefon uzasno lako grebe? To bas nije pohvalno i prakticno iako ce ga nositi u futroli...
P.S. kapoerista90, jel istina ono sto je neko ispod specifikacije napisao da se telefon uzasno lako grebe? To bas nije pohvalno i prakticno iako ce ga nositi u futroli...
- tehno maniac
- Mobil manijak
Djolex - ovo sto si spomenuo za garancije od 6 meseci pa navise i razlike u cenama je cisi bullshit. Veruj mi iz iskustva. Ili imas garanciju koje je fiksna ili nemas! Racun im je idiotski + zaj...bace te sigurno. Svaki crnjak (a to je sigurno crnjak) ima jednostavnu matematiku. Ako se pokvari nesto sto kosta 1-10 evruca na telefonu, moje ruke djaba, menjam i priznajem garanciju. Cim ode, ne daj boze, nesto jace, kao kamera, PCB (ploca) i slicno - odmha ali automatski je greska korisnika i garancija ne vazi! Bezi od toga ako mozes ikako. Ja sam na 3 telefona prosao sa "greska korisnika" a nisam ih takao nego su zaboli sami od sebe. Ne pada mi na pamet da se vise zajebavam i raspravljam sa idiotima.
Ma samo legalne aparate i gotovo.Evo mojoj kevi posle 4 meseca u700 počeo ko blesav da se ljušti,ona lepo ode u radnju i kad je saznala da su ga povukli iz prodaje u Roamingu,uzme da zivka sve žive,i pošto nije njena greška (pukla je odmah i na neku futrolu lepe parice),a poznat je problem,obećaše da joj za dž zamene masku,jer očekuju neke nove,kvalitetnije da stignu iz samsunga,dal druge boje,bez hroma,ili šta,nisam siguran.....Glup primer,ali pokazuje šta sve možeš kad imač fiskalni račun i zvaničnu garanciju u ruci 

LesaZMN, nisma ja nego Azimuth
nego nema veze ajd
araphel, slažem se jer moja Nokia 6233 pošto je kupljena u Telenor-u imala garanciju u Mobis-u i nema problema. Pokvario mi se nešto načisto soft. na fonu ( nije hteo update pošto je radio samo bez sim-a i lepo ga odnesem i dali mi k700 na korišćenje, posle nedelju dana sve je ok ) pa čak i da je bila krupnija stvar u pitanju sigurno bi rešili

araphel, slažem se jer moja Nokia 6233 pošto je kupljena u Telenor-u imala garanciju u Mobis-u i nema problema. Pokvario mi se nešto načisto soft. na fonu ( nije hteo update pošto je radio samo bez sim-a i lepo ga odnesem i dali mi k700 na korišćenje, posle nedelju dana sve je ok ) pa čak i da je bila krupnija stvar u pitanju sigurno bi rešili
Nokia Lumia 630
- Azimuth
- Moderator
LesaZMN, znam ja sve to ali ovde to rade i onda jednostavn ocovek nije pametan , da li dati vise pa imati duzu garanciju ili ostati na onoj od 6 meseci... Ne znam, rekao sam joj pa ce otici danas/sutra da vidi ova 2-3 koja ste predlozili. Od SE-a i Nokie nema nista vredno pomena do tih para?
araphel, to je cista sreca sto to hoce da odrade, mislim na zamenu te maske. Ne znam nikoga ko je imao lepo iskustvo sa telefonom koji mora u servis, jbg, takva smo zemlja gde svako radi sta hoce pa cak i ovlasceni servisi a one divljake da ne spominjem...
araphel, to je cista sreca sto to hoce da odrade, mislim na zamenu te maske. Ne znam nikoga ko je imao lepo iskustvo sa telefonom koji mora u servis, jbg, takva smo zemlja gde svako radi sta hoce pa cak i ovlasceni servisi a one divljake da ne spominjem...
araphel - znam za tu foru sa U700 i ovi iz Roaminga su do sada verovatno odlepili od zamni maski
. Ruku na srce nije njihova greska, ako je za utehu. Isto sranje imaju i u drugim zemljama, ali samo na seriji koja je prva izasla iz fabrike. Nesto sa delicima milimetra na dizajnu maske koji je uzrok nevolje. Brzo su to promenili, ali masa telefona je izasla u startu, pa se jos vuku po trzistu. Menjaju maske ali mora daih kosta ko sam djavo, jer nije samo plastika u pitanju nego su u sklopu i senzori pa sve izadje skuplje. Ali tu se vidi prednost garancije. Ne znam za povlacenje iz prodaje? Koliko sam video jos je u prodaji.