Nokia forever???
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
LesaZMN kakve veze ima ako je neko stariji pa da ne moze da koristi HTC?Evo ja npr znam oko 5 ljudi koji su preko sezdeset godina i nemaju veze sa biznisom a nose npr qtek 9100 i htc diamonde.Ima ljudi koji su jednostavno zeljni da nauce nove stvar i to nema veze sa godina tako da ...
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D
- tehno maniac
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26
madness99 ne kazem da nece da koriste, ali moras da priznas da je tih 5 ipak izuzetak. Ja ih znam 50 koji koriste mnoogo jednostavnije modele. Prvi moj cale, pa njemu je trebalo 3 dana da skonta kako se salje i cita SMS. Tast ni dan danas nece ni da cuje "za to sr...nje", a ja mu brisem poruke koje su mu stigle u medjuvremenu kad god se vidimo. Kad kupi novi telefon, prvo mi trazi da mu ja ubacim imena itd... Ma strasno.
tehno maniac - moja greska
sam si rekao da su slicni
Video sam par AnyCall modela i u biti to je ovaj nas Samsung, samo pise AnyCall i radi na WCDMA a ne a GSM standardu (ima i toga ali redje). Inace Koreanci manijaci imaju TRI layera mreze. Normalan GSM, 3G i preko toga WiMax. Perverzija. Kod nas no ovaj 3G ne radi kako treba.
tehno maniac - moja greska

LesaZMN, ima Nokia svoj pilot sajt za prijavu ko hoce da testira novitete i da ucestvuje u razvoju novih ali Srbija nije na spisku saradnika tj jos uvek smo slepo crevo!
Ne radi o starosnoj dobi ko ce sta da nosi zbog godina vec to zavisi od osobe do osobe!
Devojkin tata nosi 6600 i nakrkao je u njega masu programa i igrica i covek ga crpi maximalno!
Mome tati je dovoljan K800 i nece da se bakce sa ostalim "glupostima" jer mu to nije potrebno jer vecinu stvari zavrsi na kompu!

Ne radi o starosnoj dobi ko ce sta da nosi zbog godina vec to zavisi od osobe do osobe!
Devojkin tata nosi 6600 i nakrkao je u njega masu programa i igrica i covek ga crpi maximalno!
Mome tati je dovoljan K800 i nece da se bakce sa ostalim "glupostima" jer mu to nije potrebno jer vecinu stvari zavrsi na kompu!
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
- tehno maniac
- Mobil manijak
Nokia Pilot
"project to find people for testing new services and devices"
Ne mogu da nadjem sajt gde sam citao komentarisanje strucnjaka da im manje zemlje nisu ciljno trziste za ovo testiranje!
Ako uspe odlicno, a ako ne, jbg vise srece drugi put!
"project to find people for testing new services and devices"
Ne mogu da nadjem sajt gde sam citao komentarisanje strucnjaka da im manje zemlje nisu ciljno trziste za ovo testiranje!

Ako uspe odlicno, a ako ne, jbg vise srece drugi put!

- Sensei
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
- Kontakt:
Ja sam dosta dugo bio ljubitelj SE-a, ali kako su stvarno propali u zadnje vrijeme, vec sam promjenio nekoliko nokii i poceo jako da ih cijenim...
Samsung je u zadnjih mjesec dana poceo da izbacuje bombasticne modele i bice sigurno ozbiljna konkurencija Nokii(prije samo par mjeseci nema sanse da bi mi i palo na pamet da to kazem), ali nece se ni Nokia dati tako lako budite sigurni, u svakom slucaju sto je veca konkurencija to je bolje nama kupcima
Samsung je u zadnjih mjesec dana poceo da izbacuje bombasticne modele i bice sigurno ozbiljna konkurencija Nokii(prije samo par mjeseci nema sanse da bi mi i palo na pamet da to kazem), ali nece se ni Nokia dati tako lako budite sigurni, u svakom slucaju sto je veca konkurencija to je bolje nama kupcima

Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 23:33
- :: Lumia 1020
Moje iskreno misljenje je da ste sa tezom da Nokia-i ponestaje kreativnosti odvalili najvecu glupost. Kao i to da gubi udeo na trzistu, koliko se secam pre 5-6 godina Nokia je imala 34% udela na trzistu a danas ima ravno 40%. Setite se samo perioda kada je SE izbacivao telefone sa boljom kamerom od Nokia-inih. To je potrajalo kratko vreme i stvari su dosle na svoje mesto. Zar vi mislite da ce oni da izbace sve svoje adute cim neki drugi proizvodjac predstavi novi model? Sacekajte 2009tu godinu. Zivi bili pa videli.
P.S. Koju rec o N96. Da li je precenjen model ili ne, ne ulazim, ali nemojte da pricate o tome kako nista novo nema. Pre svega ima prijemnik za digitalnu televiziju sto je u Evropi i ostatku sveta gde je digitalna tv razvijena velika stvar. Nije to tek tamo neki obican reciver...
poz

P.S. Koju rec o N96. Da li je precenjen model ili ne, ne ulazim, ali nemojte da pricate o tome kako nista novo nema. Pre svega ima prijemnik za digitalnu televiziju sto je u Evropi i ostatku sveta gde je digitalna tv razvijena velika stvar. Nije to tek tamo neki obican reciver...
poz

I'd explain it to you, but your brain would explode.
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
Nokia forever??Ako ovako nastave mozda samo kao sekundarni phone sto se mene licno tice.
Ovo sto nokia radi od N serije je blago receno katastrofa.Ne znam kuda ih vodi ta preterana diverzifikacija proizvodnog asortimana.Osim sto su na nivou kreativnosti kod N serije jedna velika nula,takodje jako je losa izrada tih telefona i za mene jeftina plastika koju oni koriste je neopravdana cenama tih modela.U redu je da svaki proizvod mora da pokrije svoje troskove nastale tokom procesa proizvodnje pa da se naravno nesto i zaradi ali brate ove cene meni lice na pokusaj ostvarivanja ekstra profita sa nekim minimalnim ulaganjima.Nazalost kupci svaki njihov "novi" model prihvataju kao zaista nesto inovativno i pucaju viskoe pare za nabavku istih, i tu oni zaista ostvaruju najvecu zaradu,dok su u E seriji dosta oprezniji jer kupac E seije nije obican kupac koji se lako moze zavarati jeftinim trikovima.
Naveci konkurent kojeg nokia bi trebala da se pribojava u buissnes klasi je HTC koji je sve jaci i jaci u svakom pogledu i njihovi modeli su pravo osvezenje i praznik za oci.
Nazalost HTC je namenjen odredjenoj ciljnoj grupi potrosaca i ne verujem da ce od te grupe odustati i pokusati privuci sire narodne mase,sto ja potpuno podrzavam.Za razliku od njih Nokia ce i dalje aroganto guliti narod svojom N serijom i prodavati isto sr*** samo drugo pakovanje.
Kopte3 Again, Ako su tebi zadnji modeli N serije kreativni onda ja ne znam...
A sacekacemo i tu 2009 godinu pa cemo videti,daj boze da bude bolje i da nas sve iznenade.
Ovo sto nokia radi od N serije je blago receno katastrofa.Ne znam kuda ih vodi ta preterana diverzifikacija proizvodnog asortimana.Osim sto su na nivou kreativnosti kod N serije jedna velika nula,takodje jako je losa izrada tih telefona i za mene jeftina plastika koju oni koriste je neopravdana cenama tih modela.U redu je da svaki proizvod mora da pokrije svoje troskove nastale tokom procesa proizvodnje pa da se naravno nesto i zaradi ali brate ove cene meni lice na pokusaj ostvarivanja ekstra profita sa nekim minimalnim ulaganjima.Nazalost kupci svaki njihov "novi" model prihvataju kao zaista nesto inovativno i pucaju viskoe pare za nabavku istih, i tu oni zaista ostvaruju najvecu zaradu,dok su u E seriji dosta oprezniji jer kupac E seije nije obican kupac koji se lako moze zavarati jeftinim trikovima.
Naveci konkurent kojeg nokia bi trebala da se pribojava u buissnes klasi je HTC koji je sve jaci i jaci u svakom pogledu i njihovi modeli su pravo osvezenje i praznik za oci.
Nazalost HTC je namenjen odredjenoj ciljnoj grupi potrosaca i ne verujem da ce od te grupe odustati i pokusati privuci sire narodne mase,sto ja potpuno podrzavam.Za razliku od njih Nokia ce i dalje aroganto guliti narod svojom N serijom i prodavati isto sr*** samo drugo pakovanje.
Kopte3 Again, Ako su tebi zadnji modeli N serije kreativni onda ja ne znam...
A sacekacemo i tu 2009 godinu pa cemo videti,daj boze da bude bolje i da nas sve iznenade.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
-
- Redovni učesnik
Dokle god prodaja N95 ide dobro, dotle Nokia nece izbacivati nove "wow" modele. Veoma je jednostavno razumeti, zasto ne iskoristiti maksimum odredjenog proizvoda? Kada prodaja drasticno opadne, dolazi novi model, a svi vlasnici N95 su ponovo potencijalni kupci. Izmedju takvih telefona obicno dolaze telefoni koji su sa 50-90% istim karakteristikama, neki kojima je npr stavljen akcenat na muziku, pristupacniji itd. To se zove umece prodaje. Nokia nikada nije imala toliko bolje telefone koliko je umela da ih bolje proda. E zato su najbolji.
Pa ako prodaja N95 ide dobro onda nema potrebe da istovremeno izbacuju modele koji su 90% identicni njemu, a tu mislim na N96 i N85! N96 za svojih 700e daje samo 16gb i TV sto je preterana cena za minimalne razlike u odnosu na svog prethodnika! Za 700e se moze uzeti dosta kvalitetniji i bolji uredjaji od N96! Meni se cini da N96 nije naisla na neko odusevljenje kod potencijalnih novih kupaca, bas zbog te slicnosti prethodnika!
Za 700e se vise isplati uzeti HTC HD i u njega staviti neku vecu karticu koje vise nisu toliko skupe i imaces mnogo zanimljiviji uredjaj!
HTC jeste vise poslovno orjentisan ali sa ovim novim HD-om se okrece i ka drugim kupcima!
Za 700e se vise isplati uzeti HTC HD i u njega staviti neku vecu karticu koje vise nisu toliko skupe i imaces mnogo zanimljiviji uredjaj!
HTC jeste vise poslovno orjentisan ali sa ovim novim HD-om se okrece i ka drugim kupcima!
-
- Redovni učesnik
IdzO, uzmi na primer N82. Na papiru N82 je skoro pa isti kao N95. Naravno da tu postoje razlike. Jedan je slajd telefon, drugi candy bar, razlikuju se u blicu, u A-GPS-u i GPS-u, u velicini ekrana, ali kada se sve svede na specifikacije na papiru, kamere su iste, rezolucija ekrana ista, softver isti, wi-fi, prisutnost GPS-a itd. Ali i pored svih slicnosti oba telefona imaju svoje kupce. Upravo to sto su telefoni slicni, a opet razliciti daje ljudima izbor. I svi ostali telefoni koji su slicni upravo omogucavaju ljudima da nadju ono sto im se najvise svidja. To sto su ostali proizvodjaci izbacili telefone sa kamerom od 8mpx nije nikakva merodavnost da je Nokia gora ili da zaostaje. 8mpx je znacajno samo na papiru vece od 5mpx, a ako uporedite rezolucije, i prakticnu i najcescu upotrebu i sami znate da su bitnije stavke ostrina slike, kolicina suma, boje itd. Ako vam zaista treba odlicna fotografija od 8mpx kupicete fotoaparat. Uostalom, postoje profesionalni digitalni fotoparati (DSLR) koji koriste od 6 pa navise mpx. Ako je profesionalcima dovoljno 6, cemu obicnom korisniku 8mpx na mobilnom telefonu? Od 5 mpx pa navise to je samo bolja stavka na papiru i mamac za kupce. Realno, sasvim bi bilo zadovoljavajuce da su stali (bar za sada) na 5 mpx, a umesto mnozenja pixela poboljsavali kvalitet same slike.
Slazem se vecinom da N96 nema pravu ulogu na trzistu. Da li je Nokia time nesto isprobavala, nije mi bas najjasnije...
Slazem se vecinom da N96 nema pravu ulogu na trzistu. Da li je Nokia time nesto isprobavala, nije mi bas najjasnije...
Na papiru jesu slicni N95 i N82 (minimalne razlike-kao sto si vec naveo) ali zbog samog izgleda podeljeni su na 2 struje kupaca i oba beleze uspehe na trzistu! Tako da N96 mi se cini kao neki ishitreni korak Nokiinog vrha da postignu jos veci uspeh na konto N95 ali bez nekog preteranog unapredjivanja i bez snizavanja cene! Pazi 16Gb je ogroman kapacitet ali ne opravdava cenu od 700e! Sada se mogu naci mem kartice vecih kapaciteta koje podrzavaju noviji telefoni i samim tim su napravili korak u nazad sa N96! N95 je odlican uredjaj i ja da sam vlasnik iste ne bih se nikada opredelio za kupovinu N96; a pri tome mislim da ni oni koji nisu imali N95 nece uleteti u kupovinu N96 zbog velike cenovne razlike!
Zna se da 8mpx prodaje mob tel u ovom trenutku i da je to mamac za kupce ali Nokia ipak trenutno kasni (znaci nije gora) tj nije jos dala neki konkretan odgovor na izazov konkurencije, cak se nisu pojavile spy slike nekog takvog modela! Zato mislim da malo zaostaje u ovoj trci jer potencijalnim kupcima nije predocen neki model koji bi mozda sacekali da Nokia izbaci, a bas hoce da uzmu 8mpx! Ali ko zna mozda naprasno nesto izbace pred zimske praznike po primamljivoj ceni i eto njih na vrhu!
Takodje se slazem da broj pixela nije kljucan faktor u kvalitetu fotografije ali kad imas trziste koje je preplavljeno kupcima koji se ne razumeju cilj je da naprave neki model koji je trenutni bum i od kojeg ce moci da ostvare veci profit! U ovom slucaju se moze reci: veci broj pixela veci profit!
Sta mislis koliko ce Samsung i SE zaraditi na prvu loptu kad neko ko se ne razume procita 8mpx?
To ce biti odmah: "Uf moram da kupim jer je to unikat na trzistu! Imam kameru od 8mpx!"
Isto je tako bilo i za iPhone pa sada dolazi odgovor konkurencije u vidu Omnije, 5800, HTC HD!
A ti sad pogledaj koliki je profit postigao Apple jer su prvi izbacili nesto revolucionarno na trziste!
E da, i ja sam onaj koji misli da ako hoces strava sliku i ako ces da slikas trebas da imas digitalac, a mob sluzi kao prva pomoc kad si negde sa drugarima u provodu pa cisto da se zabelezi neki lep trenutak!
Zna se da 8mpx prodaje mob tel u ovom trenutku i da je to mamac za kupce ali Nokia ipak trenutno kasni (znaci nije gora) tj nije jos dala neki konkretan odgovor na izazov konkurencije, cak se nisu pojavile spy slike nekog takvog modela! Zato mislim da malo zaostaje u ovoj trci jer potencijalnim kupcima nije predocen neki model koji bi mozda sacekali da Nokia izbaci, a bas hoce da uzmu 8mpx! Ali ko zna mozda naprasno nesto izbace pred zimske praznike po primamljivoj ceni i eto njih na vrhu!
Takodje se slazem da broj pixela nije kljucan faktor u kvalitetu fotografije ali kad imas trziste koje je preplavljeno kupcima koji se ne razumeju cilj je da naprave neki model koji je trenutni bum i od kojeg ce moci da ostvare veci profit! U ovom slucaju se moze reci: veci broj pixela veci profit!

Sta mislis koliko ce Samsung i SE zaraditi na prvu loptu kad neko ko se ne razume procita 8mpx?
To ce biti odmah: "Uf moram da kupim jer je to unikat na trzistu! Imam kameru od 8mpx!"
Isto je tako bilo i za iPhone pa sada dolazi odgovor konkurencije u vidu Omnije, 5800, HTC HD!
A ti sad pogledaj koliki je profit postigao Apple jer su prvi izbacili nesto revolucionarno na trziste!
E da, i ja sam onaj koji misli da ako hoces strava sliku i ako ces da slikas trebas da imas digitalac, a mob sluzi kao prva pomoc kad si negde sa drugarima u provodu pa cisto da se zabelezi neki lep trenutak!
-
- Redovni učesnik
"Uf moram da kupim jer je to unikat na trzistu! Imam kameru od 8mpx!" - mislim da takvih ljudi ima najvise kod nas. Stari nas dobri mentalitet - imam najskuplji mobilni, ali nemam para za kredit.
Barem 90% kupaca high end telefona sigurno zna sta kupuje i nije nimalo mutavo cim daje toliko para za telefon.
iPhone je pokrenuo TS trku mozda brze nego sto su ostali proizvodjaci to prizeljkivali (uz poprilicno mastan profit
), ali to je samo dobra stvar za nas, krajnje kupce.
Mislim da ce Nokia 5800 i njegova cena poprilicno da priblizi TS telefone sirim masama i da je ovo i vise nego izuzetan potez Nokie, koja ce takodje i vise nego pristojno profitirati[veoma inteligentno su iskoristili trenutno stanje, Apple je zaintrigirao ljude touch screen-om, zarazio ih idejom, prodao dovoljno iPhone-a da ih svi primete, a sada Nokia pruza svima TS po i vise nego pristupacnoj ceni i preuzima onaj ostatak kupaca koji nema para za iPhone (a kojih ima vise nego onih koji imaju te pare)].
Ne znam da li si cuo za Haptikos. Sledeca Nokia TS bi trebalo da ga ima. To jedan od noviteta vezan za TS telefone. Mislim da treba imati malo strpljenja i videti sta nam sve nude Finci u 2009toj.
Za poslednje to sto si naveo se potpuno slazem.
Poz

Barem 90% kupaca high end telefona sigurno zna sta kupuje i nije nimalo mutavo cim daje toliko para za telefon.
iPhone je pokrenuo TS trku mozda brze nego sto su ostali proizvodjaci to prizeljkivali (uz poprilicno mastan profit

Mislim da ce Nokia 5800 i njegova cena poprilicno da priblizi TS telefone sirim masama i da je ovo i vise nego izuzetan potez Nokie, koja ce takodje i vise nego pristojno profitirati[veoma inteligentno su iskoristili trenutno stanje, Apple je zaintrigirao ljude touch screen-om, zarazio ih idejom, prodao dovoljno iPhone-a da ih svi primete, a sada Nokia pruza svima TS po i vise nego pristupacnoj ceni i preuzima onaj ostatak kupaca koji nema para za iPhone (a kojih ima vise nego onih koji imaju te pare)].
Ne znam da li si cuo za Haptikos. Sledeca Nokia TS bi trebalo da ga ima. To jedan od noviteta vezan za TS telefone. Mislim da treba imati malo strpljenja i videti sta nam sve nude Finci u 2009toj.

Za poslednje to sto si naveo se potpuno slazem.
Poz
- tehno maniac
- Mobil manijak
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
Lepo je rekao MirkoBGD, prada je to zapocela, ali na Iphone je to postalo masivno popularno (realno, prada i nije bila nesto prestavljana, tj nije se digla tolika frka) al Iphone je stigao na SVA MOGUCA zvona... i prosto si morao da ga imas... 5800 je genijalan potez, jer ce proveriti trziste, usavrsiti Symbian TS, i nakon svega toga naucenog, mozda ce izbaciti High-end telefon sa TS-om i gotiva funkcijama... videcemo.
Nokia E71... Elegant, but deadly
- Wicker Man
- Expert
Kopte3 Again, Kao sto IDzO, rece zaista nema potrebe da se izbacuje tolkio "novih" modela ako vec prethodni model nije dozivio svoju fazu sazrevanja i presao u fazu opadanja u svom zivotnom ciklusu proizvoda.U redu je izbaciti mozda jedan model cisto da se ponudi nesto malo drugacije,ali vec dva i tri klona su mnogo i nepotrebno.
Naveli ste N82 i N95 kao primere slicnih a opet razlicitih telefona i tu se potpuno slazem sa vama.Ali da li je bas neophodno nekome da prelazi sa n95 na n82 ili N95 8GB?Koji su to tako jaki argumenti koji bi trebalo da pudu pokretac tog prelaska na "novi" model i nepotrebnog bacanja para.(osim ako bas kes nije problem)
Po meni to moze da ucini bas neko neupucen,da kazem neznalica ili bas visak novca.Sve ostalo se meni cini suludo.Pre bih mozda isao na neki napredniji model.Kad se vec daju pare onda nek to sto kupujem zaista bude nesto novo i drugacije.Ali dobro to je samo moje misljenje.
Na po lju TS telefona ce zaista da se vodi rat i to mi je mnogo drago.Mislim da ce u budcnosti TS postati neka vrsta standarda i da je vrlo dobra tehnologija ali ipak uz pomoc standardne tastature.Jer sam TS nije bas zgodan za sve prilike.
Naveli ste N82 i N95 kao primere slicnih a opet razlicitih telefona i tu se potpuno slazem sa vama.Ali da li je bas neophodno nekome da prelazi sa n95 na n82 ili N95 8GB?Koji su to tako jaki argumenti koji bi trebalo da pudu pokretac tog prelaska na "novi" model i nepotrebnog bacanja para.(osim ako bas kes nije problem)
Po meni to moze da ucini bas neko neupucen,da kazem neznalica ili bas visak novca.Sve ostalo se meni cini suludo.Pre bih mozda isao na neki napredniji model.Kad se vec daju pare onda nek to sto kupujem zaista bude nesto novo i drugacije.Ali dobro to je samo moje misljenje.
Na po lju TS telefona ce zaista da se vodi rat i to mi je mnogo drago.Mislim da ce u budcnosti TS postati neka vrsta standarda i da je vrlo dobra tehnologija ali ipak uz pomoc standardne tastature.Jer sam TS nije bas zgodan za sve prilike.
-
- Redovni učesnik
Wicker Man, nazalost pogresno ste me razumeli. U tome kako postoje telefoni sa slicnim karakteristikama, a opet na neki nacin razliciti nije bila poenta da vlasnik N95 prelazi na N82 ili obrnuto. Poenta je upravo da onaj kupac koji nema telefon iz tog ranga (ovde ne mislim na segment u kome se telefon nalazi vec na same karakteristike telefona) ima ponudjen odredjeni izbor, tako da ako kojim slucajem ne voli slajd telefone moze da kupi N82 umesto N95, ili ako ne voli male ekrane da izbor bude obrnut, ili pak ako zeli high end napravu i ako mu kamera nije glavna stavka kod telefona ili ako mu se ne daju tolike pare za mobilni telefon da moze da kupi N78 itd. Shvatili ste poentu? Uz sve to mozda se N78 ne razlikuje mnogo od N73 neko ce da primeti. Ali kako vreme prolazi inovacija je sve vise, sto u odredjenim softverskim resenjima sto u hardverskim, one se tesko mogu staviti na papir ali sam utisak izmedju ova dva telefona ostaje razlicit, uz odredjene inovacije (kao sto je GPS).
E sad, to sto mi mozda imamo telefone upravo iz ovog ranga i sto nam novi telefoni koji su slicni po karatkeristikama ne bude mnogo paznje, to je sasvim druga stvar. Niste valjda mislili da ce pola godine nakon N95 da izbace model koji je po svemu bolji od prethodnog? Ko bi onda kupio N95, 95 8Gb, 82, 78..? Jos nesto. Ne odluce svi da kupe telefon cim se on pojavi na trzistu. Potrebno je vreme da se on proda.
E sad, to sto mi mozda imamo telefone upravo iz ovog ranga i sto nam novi telefoni koji su slicni po karatkeristikama ne bude mnogo paznje, to je sasvim druga stvar. Niste valjda mislili da ce pola godine nakon N95 da izbace model koji je po svemu bolji od prethodnog? Ko bi onda kupio N95, 95 8Gb, 82, 78..? Jos nesto. Ne odluce svi da kupe telefon cim se on pojavi na trzistu. Potrebno je vreme da se on proda.
- Wicker Man
- Expert
Kopte3 Again, Da, u redu, slazem se sa vama,svakako da onaj ko tek kupuje telefon iz ove oblasti o kojoj vodimo diskusiju je dobro da ima veci izbor.Ali i tu je malo nezgodno i postoji da kazemo zackoljica.Zasto uzeti skuplji model koji ima skoro iste karakteristike kao onaj jeftiniji?Ali ipak svako ima svoje preferencije, tako da nema smisla dalje ulaziti u elaboraciju tog nazovi "problema".
Kazete GPS,pa on kao tehnologija nije bas novitet.Zanamo da se GPS odavno koristi u vojne svrhe.To sto je sada u telefonima nije bas tako revolucionarno.Svakako pohvalno,ali mene bas toliko nije iznenadio.
Jedino u sta gajim nade je nanotehnologija i da ce proizvodjaci naci nacin da nam upotrebom iste pruze nesto zaista revoulucionarno sa velikim R.
E tu se ne mogu sloziti,inovacija nikada nije bilo manje u mobilnoj industriji kao sada.U jednoj temi sam vec rekao da zaista vise ne znam cime nas proizvodjaci mogu iznedati.Sve su to neke evolucije dok od revolucije nigde ni R.Kopte3 Again napisao:Ali kako vreme prolazi inovacija je sve vise, sto u odredjenim softverskim resenjima sto u hardverskim
Kazete GPS,pa on kao tehnologija nije bas novitet.Zanamo da se GPS odavno koristi u vojne svrhe.To sto je sada u telefonima nije bas tako revolucionarno.Svakako pohvalno,ali mene bas toliko nije iznenadio.
Jedino u sta gajim nade je nanotehnologija i da ce proizvodjaci naci nacin da nam upotrebom iste pruze nesto zaista revoulucionarno sa velikim R.