Nokia zvanično izbacila "Firmware Updater"

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
mkvb
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 07. Feb 2006. 15:46

Post od mkvb »

Kao sto je Sensei i rekao nisam koristio T9 zbog tog gutanja slova, sada ga koristim, nije mi uopste bitno da li je c ili č nego mi je bitno da manje tastera pritisnem i da mi se salje jedna poruka umesto cetiri. Zbog toga je meni bio vrlo koristan update.

Inace i devojci sam uradio update isto na 6120, ona je vec imala v05.11 ali sa dva azijska jezika, promenio sam kod (Loomnica thanks) i reinstalirao software i dobio srpski...

Kada sam na svom fonu radio update sam NSU mi je trazio da ugasim telefon, izvadim bateriju, vratim bateriju, upalim fon i prikljucim punjac... bemliga zasto, valja je bila slabija baterija a sa gasenjem valjda tacnije ocita napon... a mozda i lupam.
HOX Titanium gray

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

mkvb, ma pred kraj kaze to cudo ali samo nastavis dalje da pratis korake i odradi apdet do kraja! ;)
Evo citata iz jednog objasnjenja: "Moguće je da tokom postupka dobijete poruku da je veza između telefona i PC-a prekinuta, ne dirajte ništa, ostavite da se kompletan postupak završi!

10. Ako je sve prošlo kako treba, otkucajte na telefonu *#0000# i proverite da li je verzija softvera ažurirana"

mkvb
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 07. Feb 2006. 15:46

Post od mkvb »

Pa nije bas pred kraj, meni je to bilo pre samog pocetka flesovanja, ali nije ni bitno, to verovatno javlja kada je slabija baterija, na drugom fonu je bila puna baterija i to mi nija javio
HOX Titanium gray

neovo
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 19. Feb 2006. 18:45
:: ///

Post od neovo »

vec par sati se mucim sa ovim n70,promenio sam mu 20 kodova,reinstalirao,skidao nove drajvere ali nsu ga ne prepoznaje

Slika

ovo sam vec radio na n73 sa "tim" mreze i sve je bilo ok,ne znam zasto me sad ovaj toliko zaebava.

sta da radim?
jel sapunjate macora?

Butters
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 20. Mar 2008. 06:36

Post od Butters »

Ima li neko iskustva sa vracanjem na stari fw, koliko to kosta....? svaka informacija je dobrodosla jer planiram to da mozda uradim samo zbog hack-a

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

to moze samo u servisu a cene se krecu od 20-50 eura negde cak i vise .
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Koliko ja znam NIJE moguce downgrade-ovati firmware. Dodushe, ne znam da li nije moguce i preko toolbox-a, ali cena svakako nece biti mala.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

moguce je naravno preko box-a e sad opet zavisi koliko ce ti ko uzeti .

Butters
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Butters »

Pa zar je to toliko komplikovan posao da traze toliko para? Za toliko cu istrpeti da ne igram igrice na telefonu, ionako ce uskoro pes2009 :D

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Isti je posao kao i ubacivanje novog firmvera ali zavisi od box-a (MT-Box, UFS, J.A.F., Universal Box, Dejan Box, itd.), kablova, znanja servisera...

Butters
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Butters »

Miškoni, i za tih onda 15 minuta, on ce meni da trazi 20-50 evra? :ohmy:

A sta je tacno taj box, nemam pojma? Je l' to softver ili hardver? :D

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Butters, evo pogledaj sta je MT-Box -> http://www.mt-box.org/
Pazi ako ti je telefon pod garancijom odradice ti bez naplacivanja !

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

ovako mt box kosta oko 200-250 eura + dodatak od 200-250 eura za bb5 nokie + kablovi + necije vreme pa ti proceni dal je mnogo 20-50eura.

Butters
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Butters »

madness99, nek mu kosta koliko kosta necu da mu dajem toliko para, jednostavno mnogo mi je, a nije mi toliko neophodno, vise kao neki moj hir :D

IDzO, pozvacu ih kad budem imao vremena, mada sumnjam da oni majmuni kod kojih sam uzeo telefon to uopste i imaju, a i da imaju sumnja da bi mi to odradili dzabe, ali vredi probati.

yocasylver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
:: Huawei P40 Pro

Post od yocasylver »

ja imam najnoviju verziju firmwer-a sa srpskim jeszikom,hrvatskim...nemam FM predajnik pa sam cuo da se otkljucava ubacivanjem product code-a za balkansko podrucje
predpostavljam da ja imam code za to podrucje jer inace ne bih imao srpski jezik
problem je sledeci:kad sam prikacio telefon na NSS i hteo da skeniram telefon stalno mi je izbacivao gresku tj ne vidi telefon,mislio sam da je do programa pa sam ga reinstalirao ali opet isti slucaj
imam iskustva sa NSS-om jer sam do sad na dva telelfona menjao product code i firmware
da li je moj problem ustvari u telefonu ili...

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Pa jel ti sad NSS vidi telefon kad ga prikacis?Ako ga vidi pa cak iako napise neku gresku ne mora nista da znaci,ti probaj da promenis product code recimo u euro 1 i onda reinstaliraj softver preko NSU-a i trebalo bi da otkljucas Fm Transmitter.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

monk
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 07. Apr 2008. 02:45
:: Nokia E61i

Post od monk »

Ima li nagovještaja da će nokija da izbaci novi firmware za E61i??? Ovaj posljednji JEDE bateriju! :chytry: :disgust:
Nokia E61i - Blumax 101 GPS receiver - SonyEricsson T230i, P800
http://www.uredikutak.com/

nikodim
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 26. Jul 2008. 04:48

Post od nikodim »

ubacio bih srpski u nokia 3120 clasic,na samom telefonu,ispod displeja pise movistar,sto je neka spanska ili juzno americka kompanija,pretpostavljam u oblasti mobilne telefonije,ima neke dosadne ikone u glavnom meniju koje i ne mogu da koristim,pa me zanima koji je product code za nokia 3120 clasic,za srpski jezik. :(

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Jedino sam ove kodove uspeo naci na netu!
3120C RM-364

0559058 POLAND (Graphite)
0560830 POLAND (Mocka)
0560892 POLAND (Plum)
0561689 POLAND (Deep Red)
0561799 POLAND (Indigo)
0561890 POLAND (Chestnut)

0567870 PLUS POLAND (Graphite)

0562434 ORANGE POLAND (Graphite)

0567056 PLAY POLAND (Graphite)

Skini bateriju pa ces tamo videti koji je kod pa preko tog onda odradi apdejt ali ne znam da li ces imati Srpski!

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Pošto se često dešava problem oko instalacije drajvera za PC Suite ili NSU - evo rešenja koje u većini slučajeva pomaže:

Pronađite fajl wdf01000.sys u C:\Windows\System32\Drivers i prebacite ga na neku drugu lokaciju (sa cut/paste). Pokrenite reinstalaciju drajvera ili kroz "update driver" u Device Manager-u pustite Windows da sam pronađe već instalirane drajvere. Ako sve prođe kako treba - fajl wdf01000.sys će se pojaviti u "Drivers" folderu, ako ga nema - iskopirati sačuvan fajl nazad i to je to. ;)

Odgovori