pojavio se virus

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

pojavio se virus

Post od nbnebojsa »

mislio sam da jos dugo nece biti virusa ali evo pojavio se(osim cabir-a i onog scull-a koji su smesni), skidao sam sa nekog ruskog sajta www.series60.ru program mobyluck i znajuci da je sajt pun virusa posle downloda program sam provukao kroz anti virus na kompjuteru i nije mi nista prijavio, naravno program sam poslao na telefon i posto imam i u telefonu anti virus koji skenira fon svaka 24 sata pojavi mi se virus faund e:/system/instal/mobylack overwrite dotsis.sis infected with sexxxy.a i ja neverujem, naravno obrisao sam pomenuti instal sto je ustvari bio krek za program i ponovo skenirao fon i virus je nestao ( :? smorilo me ovo kucanje ali eto cisto da znate da je vreme da pocnete da pazite sta instalirate na telefon) :wink:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Hm... Kakav je to virus koji ti nije nanio nikakvu stetu na telefonu? :roll: :) A sto skidas sa sajta za koji znas da je pun virusa... :mrgreen:

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Nebojša, baš me zanima koji antivirus koristiš na kompu i da li radiš redovan update baze?

Inače taj "sexxxy.a" je Cabir.U (SymbOS/Cabir.U, EPOC/Cabir.U, Worm.Symbian.Cabir.U, SEXXXY virus), ništa naročito opasno... A nije baš ni nov: "Exact detection that shows correct variant letter published on December 30th, 2004 in database build number 19."

F-Secure Virus Descriptions: "Cabir.U is a minor variant of Cabir.B the only significant difference is that Cabir.U Spreads in SEXXXY.SIS while Cabir.B uses Caribe.sis. Cabir.U is minor hexedit variant of Cabir.B, with the exception of new filename Cabir.U behaves identically Cabir.B"

Kompletan info i uputstvo za deratizaciju na F-Secure sajtu :wink:

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

koristim norton, nisam znao da je to cabir :oops: , i neznam kako ga nije detektovao na kompu :roll: :roll: :roll:

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Pa da, pretpostavljao sam da koristiš Norton... :roll:
Savet - pređi na neki ozbiljniji AV program, bićeš mnogo mirniji, veruj mi. :wink:

probeat
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 25. Dec 2004. 15:56

Post od probeat »

Koju verziju si skinuo sa series60.ru MobiLuck-a !!Meni ne prijavljuje da ima virus sa Pandom !!skeniram na racunaru!!mozda samo kad se instalira na telefon?!

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Shta fali Nortonu? :roll: Ja ga koristim par godina, nikad problema... :roll: A na mobu imam Kaspersky...

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59

Post od `Dr. Nick Riviera` »

Ovo je vishe PC stvar, ali Norton u nekim segmentima ima koliziju sa windowsom, pa stoga i propushta neke viruse...
Trenutno je za PC najbolji malo poznati Panda antivirus... :wink:
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

Renato
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 04. Okt 2004. 19:17
Kontakt:

Post od Renato »

ma kaspersky je najbolji anti virus, ja sam moj kompjuter kupio prije 8 mjeseci i ima sam na njega norton.
to je bio pakao, non stop je skenirao nesto.
ali sad imam kasperskog kojeg sam imao i na moj stari komp prije 4 godine.
YO HIP HOP FOREVER

Kuzman
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 22. Nov 2004. 22:16

Post od Kuzman »

Ma norton nista ne valja :twisted: :twisted: :twisted: Evo meni se zarazio komp necim jer ga norton nije wideo.. :twisted: :twisted: I jos ga se nisam otarasio(kucam sa posla moje mame)..
Black Sabbath!!!

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

norton je 0
samo citavo vreme skenira komp i retko kad pronalazi virus ili bilo sta drugo a komp toliko uspori da p2 ispada mnogo brzi od p4
koristio sam norton i zbog silnih virusa sam morao da obrisem system, sada korstim kaspesky i prezadovoljan sam
nadam se da nismo otisli u off

Odgovori