SonyEricsson u krizi!!!

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Pa naravno, sto je vise firmi u vrhu to bolje... Manje cene, veca ponuda...
Slazem se da je Anycool posteno poceo da se razvija, al budimo realni, bar jos godinu dana nece prici nekome iz vodece trojke... (kazem godinu dana jer ti kinezi nisu bas sasvim normalni, kad se za nesto uhvate)
Nokia E71... Elegant, but deadly

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

loki13 napisao:...ako i dodje do razilazenja jedna od dve kompanije ce nastaviti proizvodnju mob telefona....
Zasto bi samo jedna kompanija nastavila proizvodnju? :roll: ;)
Svi znamo ko je i sta je Ericsson bio pre udruzivanja sa Sony-em, tj. jedan od najvecih lidera u telekomunikacijama, i mislim da je cak bio dosta uspesniji od Sony-a!
Tako da ako vec i dodje do raspada, nemojte da mislite da ce samo Sony nastaviti da pravi mobilne telefone! ;)
Mada se ja iskreno nadam da nece doci do toga jer mislim da im je najbolje da nastave sa zajednickom proizvodnjom! ;)

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

McLaren F1, mislio sam da nece totalno prestati proizvodnja od strane oba partnera,svakako najbolje bi bilo da se ne raspadnu,mada gledajuci kroz prizmu korisnika samim raspadom (pod islovom da oboje nastave sa telekomunikacijama) moze se povecati konkurencija medju liderima trzista (nokia,samsung,s,e :D )
kapoerista90, godinu dana je veoma kratak period,ali moze se svasta izdesavati...
D500&E71

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

Ma ja ne verujem da će se SE kao firma raspasti,ipak oni izbacuju dobre modele,a u ovom trenutku je problem k850i (najviše) i neki drugi modeli.kapoerista90, anycool se ozbiljno probija,ali mislim da će za 2,2.5 godine dominirati na tržištu uz SE,Nokiu,Šljamsung,i pomalo htc,palm,qtek,i-mate etc.
Nokia C6

miodrag75
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 01. Jun 2006. 10:11

Post od miodrag75 »

Ne verujem da ce SE propasti ima jos da se nose ti telefoni.Samo mi nije jasno odakle nekom da je Motorola propala, kompanija se podelila na 2 dela zbog lakse funcionisanja i cesceg izbacivanja novih modela

kapoerista90
Expert
Expert

Post od kapoerista90 »

Ja sam rekao godinu dana, jer svi znamo sta su sposobni ti narodi da urade... Prvi primer je auto industrija, kojoj smo se rugali a sad se za 2 god rapidno razvila... A mobilne je jos lakse praviti :)

sale987
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 04:00

Post od sale987 »

m kakvi, mislim da ce sony sada dosta bolje poboljsati prodaju. u Q4 2008, i Q1 2009god. Jer dosta je tu modela koji su stvarno mocni. Kao Xperia npr. ili nadam se da ce napraviti dobar soft u c905 isl. Jpg :P
I jos nesto. MilanceBGD jest c702 perfektniji od k850 ali moras priznati da je k850 dosta ljepsi telefon! ;). Mene c702 dosta podjeca na k300
Moji mobovi: >> 1.nokia 3310, 2.Siemens MC60, 3.SE k700i, 4.SE W800i, 5.SE k800i, 6.SE k850 Now

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Ma k850 je lep ako se drzi u vitrini, izvadis ga brzo iz kutije i odmah u neku vitrinu 8)
btw. meni je C702 najlepsi telefon nove platforme ;)

Sto se tice samog SE... Ja ocekujem raspad, ako ne sledece godine, verovatno negde u buducnosti :roll:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

Mozda je raspad negde na vidiku,ali SE i dalje predstavlja zanimljive modele...poslednji je g705 (ili kako vec) + jos ako uspeju da bolje implementiraju gps u java platformu(a svakim modelom je usavrsavaju),eto njima ponovnog povrata na staze (stare) slave...
Jos plus to sto je najavljeno ranije predstavljanje x1....
D500&E71

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

loki13, eno na GSMareni kaže da že se za 3nedelje predstaviti x1!
Ma ako nastave da izbacuju ovakve modele (g705,w980,w890,w707,c905) a da ne budu preskupi ništa od bankrota.
Čini mi se da su počeli da prave po 2 modela sličnog dizajna,jedan jeftiniji,jedan skuplji (w890 i w707-c905 i g705-w890 i w302)
Nokia C6

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

tehno maniac, pa o tome i pricam...
A cena je relativna stvar,tako da o tome ne vredi raspravljati...
D500&E71

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Slika
Slika[/img]

Novac | BizzBuzz
Loše poslovanje Sony Ericssona
Piše: NT/Hina

Švedsko - japanski proizvođač mobilnih telefona Sony Ericsson objavio je u petak da je u trećem tromjesečju poslovao s gubitkom zbog 'izazovnih uvjeta poslovanja'.
Grupa je tako u trećem tromjesečju zabilježila gubitak prije oporezivanja u visini 23 milijuna eura, u odnosu na dobit prije oporezivanja od 384 milijuna eura u odgovarajućem poslovnom razdoblju prethodne godine.

Prihodi su iznosili 2,3 milijarde eura i manji su za 10 posto u odnosu na treće tromjesečje prošle godine, navodi se u službenom priopćenju japansko-švedske grupe, utemeljene u listopadu 2001.
Prosječna prodajna cijena telefona poskupila je sa 109 na 120 eura.

Broj prodanih uređaja ostao je u trećem tromjesečju nepromijenjen na godišnjoj razini i Prosječna prodajna cijena telefona poskupila je sa 109 na 120 eura.

iznosio je 25,7 milijuna, ali je blago porastao u odnosu na drugo tromjesečje kada je prodano 24,4 milijuna telefona.

Prosječna prodajna cijena telefona iznosila je 109 eura, u odnosu na 116 eura u drugom tromjesečju ove godine, odnosno 120 eura u trećem tromjesečju 2007. Udio Sony Ericssona u međunarodnom tržištu procijenjen je na osam posto, čime je ostao nepromijenjen u odnosu na drugo tromjesečje 2008.

Kompanija je potvrdila raniju procjenu da će međunarodno tržište u ovoj godini zabilježiti stopu rasta od oko 10 posto, u odnosu na više od 1,1 milijardu telefona u 2007. Očekuje i da će veći dio rasta otpasti na tržišta u nastajanju.

Izvršni direktor Dick Komiyama kazao je da grupa nastavlja s mjerama kresanja troškova te da u drugoj polovini 2009. očekuje uštede u visini 300 milijuna eura.

Izvor - Jutarnji list.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

kapoerista90
Expert
Expert

Post od kapoerista90 »

to kresanje troskova se odnosi na kvalitet telefona a? Znaci, bice belaja.... cupavo nema sta :) Al aj nek se izvuku

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Evo kako to izgleda u brojkama! :wink:
Slika

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Ma svi ce se okliznuti na ovom nestabilnom ekonomskom trzistu!
Njoka je takodje zabelezila pad prodaje i profita i intersuje me kako ce se SE i Nokia izboriti sa ekonomskim propadanjem koje je pocelo raspadom ekonomije USA i kako je taj raspad ostavio negativan uticaj na svetsku ekonomiju?!
Veoma klimav period za banke, proizvodjace i obicne ljude tj. radnu klasu! ( ne bojim se za one bogatase koji imaju milione i milijarde u bankama :) )

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

IDzO, kao prvo bagatasi najvise investiraju,tako da je njima ovo najveci problem (slusao sam n92 radio,kako je neki ekonomista izajvio da su u ovoj krizi ruski milijarderi izgubili preko 50 milijardi $,malo li je na ovu skupocu)....
Izborice se jos vecom automatizacijom proizvodnje,manjim ulaganjima u nesigurna(neporfitna) istrazivanja,tako da neku revoluciju i ne treba ocekivati-barem dok ne prodje kriza.
kapoerista90, ne verujem da se odnosi na kvalitet,pre ce biti na snizavanje troskova proizvodnje (plate-radna snaga....),samo kvalitetom mogu zadrzati ovako visku poziciju (i SE i Nokia),jer ih Kinezi vrebaju iz prikrajka najopasnije!
:blinky: :o :shock:
D500&E71

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Ma lako ce onaj koji ima par milijardi $ vratiti taj kes jer se vrti u tim lovarnim krugovima pa ce mu neko opet od uticajnih politicara nabaciti neki posao (lepo njemu lepo politicaru), nego je problem za ovu radnicku klasu koja se zaduzi kreditima (jer ne dobija redovno platu pa se gomilaju dugovi) pa onda bude povuci potegni kako ce se izdrzati!
Kada sam cuo pricu o Abramovicu kako se obogatio 90-tih godina kod Jelcina pa je onda opstao i kod Putina ne verujem da ce on propasti ili iko ko je kao on "siromasan"!

Vrebaju Kinezi i prave zanimljive modele ali trentutno najatraktivniji proizvodjac (po meni) je HTC koji je izbacio nekoliko zanimljivih modela, a jos zanimljiviji se trebaju pojaviti! :)

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

IDzO, Eh veruj mi poslednjih dana velike imperije se ruse i oni koji su zaista bili milioneri mogu da propadnu nevidjeno.Neverovatno kako se novac gubio poslednjih dana.Radnicka klasa ovde najmanje gubi,niti sta imaju pa nista i ne gube.Nazalost ovo se jednom moralo desiti,dosta je vise zabluda i fantazija o "americkom snu".
Inace slazem se da trenutno najvise treba obratiti paznju na HTC,mogao bi svima da pomrsi konce.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

Wicker Man, IDzO, jeste HTC (valjda joj je pun naziv high tehnlogy company :D ) opasan igrac iz prikrajka,ali mislim da njihova poslovna koncepcija ne cilja na velikoj masovnosti (ok tytn II ili dijamant ce biti prodavani u enorminim kolicinama),jer njihovi aparati nisu namenjeni sirokim narodnim masama,evo npr ja,ja bih hteo obican java tel (a u njihovoj ponudi to nemam)....
D500&E71

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

loki13, Da,da slazem se sa tobom i po meni je to super sto HTC ne ide na siroke narodne mase,nego na klijentelu koja zna sta hoce.Ali posto ovde govorimo o uredjajima viske klase tako se u citavu nasu pricu HTC uklapa.I iskreno se nadam da ce HTC u tom segmentu preovladati ove plastikanere. :)
Samo mnogo su skupi. :roll:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Odgovori