Nokia forever???
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Evo reci cu i ja par stvari iako nisam citao celu temu.Kao prvo iskreno sam ubedjen da nokia nije niukakvoj krizi.Trenutno stanje sto se tice izbacivanja telefona i onih koji su u ponudi a trebali bi da prestavljaju njihov vrh ponude uopste nije lose i to je trenutan vid njihove poslovne politike.Onaj ko sumnja da nokia moze bolje ocigledno dovoljno ne poznaje svet mobilnih telefona.
A sto se tice te famozne kamere,iako smatram da ona nije na vrhu najvaznijih funkcija za telefon,ali kad vec govorimo o tome hocu da kazem:alo ljudi nije sve u broju megapiksela.Ja tvrdim da nokia slucajno ima u ponudi telefon ili dva sa 8 megapiksela niko ne bi ni otvorio ovu temu a kao drugo mi bi trebali da se zapitamo da nismo postali previse razmazeni kupci i da nas je sve smorilo pa ocekujemo da nam sad telefon sad npr i skuva kafu.
Iskreno smatram da je nezadovoljstvo onog na danasnje top telefone tj onoga sto poseduju njegov zdavstveni problem.Mislim ljudi i ja obozavam telefone,ali onima kojima je sve sto telefoni danas pruzaju dosadilo kazem da se zapitaju malo da li je sve u redu sa njima,bez namere da ikog uvredim.
U zivotu ima mnogo vrednijih i bitnijih stvari.
A sto se tice te famozne kamere,iako smatram da ona nije na vrhu najvaznijih funkcija za telefon,ali kad vec govorimo o tome hocu da kazem:alo ljudi nije sve u broju megapiksela.Ja tvrdim da nokia slucajno ima u ponudi telefon ili dva sa 8 megapiksela niko ne bi ni otvorio ovu temu a kao drugo mi bi trebali da se zapitamo da nismo postali previse razmazeni kupci i da nas je sve smorilo pa ocekujemo da nam sad telefon sad npr i skuva kafu.
Iskreno smatram da je nezadovoljstvo onog na danasnje top telefone tj onoga sto poseduju njegov zdavstveni problem.Mislim ljudi i ja obozavam telefone,ali onima kojima je sve sto telefoni danas pruzaju dosadilo kazem da se zapitaju malo da li je sve u redu sa njima,bez namere da ikog uvredim.
U zivotu ima mnogo vrednijih i bitnijih stvari.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
Nothing lasts forever. Da se vratimo na naslovnu temu. Kriza nije rec koja je nepoznata u svetu biznisa. Ko bi ikad rekao da ce silne banke u USA da puknu, pa su pukle. Zato i Nokia moze sebi da dopusti da zapadne u blagu krizu. Pre svega dizajnersku. Zaista ne mogu, a da se ne osvrnem na ovaj N96. Pa pobogu, zasto vec godinu dana sve Nokije (uglavnom N i 6xxx serije) moraju da izgledaju kao klonovi N81?!? Koji to "poslovni" korisnici preferiraju okrugli, plasticni dizajn sa sve tastaturama nikad losijeg kvaliteta, i to po ceni od 700 E? Zamislite poslovnog korisnika (mogao bih sebe da svrstam u doticne) koji umesto telefona koristi Lego kockicu (kako je N96 i dizajnirana). Cela mobilna produkcija Nokije dosla je do svojevrsnog apsurda: ovakav dizajn (uglavnom) je privlacan osnovnoskolcima, i oni su izgleda Nokijina primarna ciljna grupa, a oni malo stariji (kakav jesam i ja), okrenuce se ili E seriji, ili nekom Samsungu (kao sto sam ja), s obzirom da Koreanci jure punom parom i pogadjaju pravo u metu, pogotovo sa najnovijim full metal jacket aparatima. Da li ce Nokia ovo moci da prati, zavisice pre svega od toga da li ce u svetu ili rasti broj "poslovnih" korisnika ili ce se povecavati broj odlikasa kojima ce roditelji da pazare N96 posle uspesno zavrsenog petog osnovne 

- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
Pere Ubu, Pa sad ne bi bas mogli da poistovecujemo ekonmoski krah u Americi sa Nokijinom dizajnerskom "krizom".Ovo prvo je pod uticajem mnogih endogenih i egzogenih faktora i mnogo je ozbiljnije.
Ovo drugo uopste se po meni ne moze nazvati krizom,nego je vise nemarnost prema kupcima i vredjanje inteligencije istih.
Ovo drugo uopste se po meni ne moze nazvati krizom,nego je vise nemarnost prema kupcima i vredjanje inteligencije istih.
Pa ona nije ni zamisljena da se dopadne poslovnim korisnicima,nego svima ostalima od 7 pa do 77 god.Kao sto i sam rece E je za buisnes korisnike i one koji znaju sta hoce.Pere Ubu napisao:Koji to "poslovni" korisnici preferiraju okrugli, plasticni dizajn sa sve tastaturama nikad losijeg kvaliteta, i to po ceni od 700 E?Zamislite poslovnog korisnika (mogao bih sebe da svrstam u doticne) koji umesto telefona koristi Lego kockicu (kako je N96 i dizajnirana).

When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
Evo ja sam kupio n95 8gb pre 6dana,i iskreno puno mi je lepsi od n96,nije mi do para al nisam kupio n96 zato sto mi je mnogo okrugao... a i nema mnogo razlike izmedju ta dva modela,tako da N95 8gb
i nokija je stvarno pogresila sto je odmah izbacila ovako,umesto da je radila jos malo na modelu N96 i da je napravila BOOM npr telefon sa 8mpx kamerom,HD rezolucija,novu symbian platformu itd.

N95 8gb zauvek!
Nije samo SE u krizi i da jedino oni imaju opadanje u sferim prodaje i zarade! Ista groznica trese i Nokiu!
Jbg tako je to kada je doslo do zasicenja trzista!
Evo i propratni tekst:
"Man, what a difference a year makes. Almost 12 months ago to the day, the suits in Espoo were celebrating with extreme joviality after seeing profits soar a whopping 85% to $2.2 billion. Today, those same folks (plus / minus a few) are hanging their heads along with just about every other mega-corp on the planet. As credit tightens and the economy slows around the globe, people have apparently decided that another shiny new Nokia probably shouldn't be numero uno on the priority list. To that end, Nokia saw its net income sink 30% to around $1.47 billion while sales slipped 5% and market share fell ever-so-slightly to 38% (from 40% in January). Granted, it's not like Nokia didn't warn us that this was coming, but we're sure that doesn't make things any easier to swallow for shareholders. At least the gift giving season is just around the bend, right? Happy thoughts, happy thoughts."
Izvor: Izvor
Jbg tako je to kada je doslo do zasicenja trzista!
Evo i propratni tekst:
"Man, what a difference a year makes. Almost 12 months ago to the day, the suits in Espoo were celebrating with extreme joviality after seeing profits soar a whopping 85% to $2.2 billion. Today, those same folks (plus / minus a few) are hanging their heads along with just about every other mega-corp on the planet. As credit tightens and the economy slows around the globe, people have apparently decided that another shiny new Nokia probably shouldn't be numero uno on the priority list. To that end, Nokia saw its net income sink 30% to around $1.47 billion while sales slipped 5% and market share fell ever-so-slightly to 38% (from 40% in January). Granted, it's not like Nokia didn't warn us that this was coming, but we're sure that doesn't make things any easier to swallow for shareholders. At least the gift giving season is just around the bend, right? Happy thoughts, happy thoughts."
Izvor: Izvor
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
-
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 03. Sep 2008. 20:16
- :: Samsung galaxy Ace 2
E ali stvarno ne razumem sto svima smetaju nokijini "klonirani" modeli?!Kada to ustvari niu klonirani,nego je nokia uvela karakteristican izgled za N seriju.I mislim da im to uopste nije lose odluka!!Ne verujem da su u krizi,niti da ce skoro biti!Svi pokusavaju Nokiju da pobede i preteknu u nekim inovacijam,ali to im uopste ne polazi za rukom,UOPSTE!I mislim da je Sale_M u potpunosti u pravu!Sta ce kome kamera od 20 Mpx u telefonu?samo radi kur**nja....
Ace 2 + 16Gb Patriot Class 10
Niko ni ne trazi kameru od 20mpx na telefonu nego se samo trazi neka raznolikost izmedju modela koji izlaze u N seriji!
Mozda nisu u krizi ali beleze pad profita i to je cinjenica! Manjak profita znaci i manje sredstava za ulaganje u razvoj novih modela ali o5 napominjem da Nokia tek treba da odgovori konurenciji koja je predstavila svoje novitete!
U svakom slucaju zanimljiv period je pred nama; sto se tice Nokie i konkurencije!
Mozda nisu u krizi ali beleze pad profita i to je cinjenica! Manjak profita znaci i manje sredstava za ulaganje u razvoj novih modela ali o5 napominjem da Nokia tek treba da odgovori konurenciji koja je predstavila svoje novitete!
U svakom slucaju zanimljiv period je pred nama; sto se tice Nokie i konkurencije!

wasssup, zato sto "nove" Nokije imaju katastrofalan dizajn (ne znam apsolutno nikog preko 23 godine kome se ovakav okrugli, decji oblik svidja, cast izuzecima), zato sto su korisceni materijali (osim E serije) za nekog ko je najveci svetski proizvodjac apsolutno nedopustivo losi (lako se da proveriti u bilo kojoj radnji), i kao najmanje referentan, ali ipak postojeci podatak - novinari gsm arene proglasili su ovaj dizajn N serije za najgori Nokijin ikad.
Inovacije? Samo da se, npr, podsetimo, koji proizvodjac poslednji uvodi touch screen u svoj asortiman sa 5800 tube? I to ne bi uradili da nisu, inertni kakvi jesu, uvideli da im konkurencija uzima sve veci "deo kolaca" sa telefonima osetljivim na dodir.
Konacno, ako postoje (po svim mogucim testovima na internetu) 2 modela koja su toliko izjednacena po performansama kamera, to su N73 i K800i. I tu se prica zavrsava, s obzirom da N73 ima OS, a K800i nema, pa bi svako dalje poredjenje bilo krajnje besmisleno.
Dakle, niti je "tako bilo" (da K800i, ili slicni, ne mogu da pridju N73-ci), niti ce "tako uvek i biti"
P.S. Ovo pise ne neko ko je a priori protivnik Nokije, naprotiv, vec neko ko zeli da koristi Nokiju, ali ne moze da se pomiri sa (poslednjih meseci) takvom nemarnom politikom kompanije prema odredjenom krugu korisnika.
Inovacije? Samo da se, npr, podsetimo, koji proizvodjac poslednji uvodi touch screen u svoj asortiman sa 5800 tube? I to ne bi uradili da nisu, inertni kakvi jesu, uvideli da im konkurencija uzima sve veci "deo kolaca" sa telefonima osetljivim na dodir.
Konacno, ako postoje (po svim mogucim testovima na internetu) 2 modela koja su toliko izjednacena po performansama kamera, to su N73 i K800i. I tu se prica zavrsava, s obzirom da N73 ima OS, a K800i nema, pa bi svako dalje poredjenje bilo krajnje besmisleno.
Dakle, niti je "tako bilo" (da K800i, ili slicni, ne mogu da pridju N73-ci), niti ce "tako uvek i biti"

P.S. Ovo pise ne neko ko je a priori protivnik Nokije, naprotiv, vec neko ko zeli da koristi Nokiju, ali ne moze da se pomiri sa (poslednjih meseci) takvom nemarnom politikom kompanije prema odredjenom krugu korisnika.
- loki13
- Expert
- Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
- :: Htc Desire 500 dual
- :: Nokia E71
Pere Ubu, imala je Nokia TS i pre modela 5800,to je 7710 ili npr 6708 (sa UIQ os)....
Sa druge strane Nokia je toliko omasovila i popularizovala symbian (s60) os ,da medju korsnicima mob telefona postoje oni koji koriste pametne ili glupe telefone (prostije receno zahtevni korisnici i oni drugi),gde ces vecu inovativnost???
Takodje svi znamo da je Nokia izuzetno velika kompanija,i kao takva ona moze samo da pokriva trzisne segmente svojim proizvodima,a na nama ostaje da svoje zelje prilagodimo odredjenim modelima (nikada necemo biti 100% zadovoljni za aparatom,npr n82 ima sve,ali je los kvalitet izrade,ili e71 opet ima sve,ali mali ekran spram e61....,n95 losu bateriju i slajd....)
Sa druge strane Nokia je toliko omasovila i popularizovala symbian (s60) os ,da medju korsnicima mob telefona postoje oni koji koriste pametne ili glupe telefone (prostije receno zahtevni korisnici i oni drugi),gde ces vecu inovativnost???
Takodje svi znamo da je Nokia izuzetno velika kompanija,i kao takva ona moze samo da pokriva trzisne segmente svojim proizvodima,a na nama ostaje da svoje zelje prilagodimo odredjenim modelima (nikada necemo biti 100% zadovoljni za aparatom,npr n82 ima sve,ali je los kvalitet izrade,ili e71 opet ima sve,ali mali ekran spram e61....,n95 losu bateriju i slajd....)
D500&E71
-
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 03. Sep 2008. 20:16
- :: Samsung galaxy Ace 2
Pere Ubu, ali ja mislim da je o dizajnu suvisno raspravljati.Jer tebi se svidja ovaj,meni onaj...I to sad ne znaci da je tvoj tel ruzan,ili moj!Znaci sve stvar ukusa....A to je tano,da N serija uopste vise ne izgleda poslovno(a iole su izgledali),nego kao i sto sam kazes pomalo "decije",ali tu je zato E serija!Pa valjda ce svako naci ono sto mu odgovara! 

Ace 2 + 16Gb Patriot Class 10
From my experience, ko god je valjao, a posebno valjao puno, se vremenom iskvario. To je i Nokia uradila ovim "sijavim" plastikanerima i to je sramota! Međutim, E serija im je fenomenalna, potpuno ih vadi i valjda će i u N seriji to isto da naprave... Tube je odličan, on će da ih vadi... Što se mene tiče, zasad Nokijini telefoni u potpunosti pokrivaju sve potrebe, vidim vrlo malo telefona drugih brendova koji mi okupiraju pažnju. Nije da nema, ali mi Nokia najviše odgovara, ali naravno da bih sto puta prije odabrao Omniju ili Diamond ili nešto slično nasuprot N82, N95, N85, N96 i sličnim same shit, different package (:)) plastičnim igračkama koje Nokia štancuje...
Pozdrav!
Pozdrav!

iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!
Pa svaka serija je za sebe,N serija je za ,,pokazivanje'' tako neki kazu,E serija je opredeljena poslovnim ljudima ali ipak je kupuju i obicno likovi iz kraja koji su svako vece ispred grade i piju pivo xD... eto tako se dele seeriej xD ja sam opredeljen za n95 8gb a imam je tek 8dana : ).POZZDRAV
N95 8gb zauvek!
Mala digresija - pre pola sata idem ka garazi na Zelenjaku da uzmem auto, i pored mene prolazi "deckic" od svojih 19-20 yrs, prica mobilnim tako da ga je nemoguce ne cuti, nesto kao izaci ce veceras ako namoli kevi neku kintu, i javice se ortaku kad se vrati kuci, sad zuri na 95-icu. I sve to ne bi bilo zanimljivo da deckov telefon nije bio iPhone. Dakle, nema se para za izlazak na pice, ali se ima para za iPhone?!?! Sad mi stvarno vise ali uopste nije jasno sta bi trebalo da znaci termin "poslovni korisnik"..
Eto do kojih granica apsurda se ide sa mobilnim. I to je ono sto Nokia verovatno zna, pa kapiram da ciljano dizajnira "poslovnu" N seriju za uzrast 13-19 godina. Em omladina voli da barata terminima kao sto je Wi-Fi, GPS, XXX-megapixela.. em je i dizajn prikladan uzrastu, i svi srecni. Demistifikacija, konacno
Elem, naravno da nema rasprave o ukusima, ovde se samo razmenjuju misljenja, rasprave ostavljamo za gorenavedene "poslovne korisnike", kako i dolikuje
Samo sam hteo da naglasim da sve i da se na kraju dana slozimo da o ukusima ne vredi raspravljeti, dati 600-700 evra za nesto sto ne izgleda da vredi vise od 100-150 jednostavno nije my cup of tea (osim ako se nemaju prebogati roditelji, pa cak ni tad). Jedan Samsung sa najjeftinijim B130, C140 ili bilo kojim drugim niti krcka, niti skripi, a plastika mu je bez preterivanja boljeg kvaliteta od one na N96 i N95. Cak i da je Nokia 3xx puta softverski naprednija (kao sto nije), ipak je i kvalitet telefona vrlo bitan cinilac prodaje, a Nokia (sem E serije) vrtoglavo pada na polju kvaliteta. Dok/ako ga ne popravi, nisam siguran koliko ce dugo da ostane No. 1..

Elem, naravno da nema rasprave o ukusima, ovde se samo razmenjuju misljenja, rasprave ostavljamo za gorenavedene "poslovne korisnike", kako i dolikuje

Evo izvucenog citata iz intervjua sa Mobile-reviewa:
"N-Series will never roll down to the mass-market. We want N-Series at the top of the pyramid, whether it’s €250, that’s not so important. We want to continue arming these phones with new features, materials and top-notch displays, then we’ve got everything in place, we will scale it up in volume and slash the prices."
Ovde je receno hrpa sranja i gluposti jer se ovo trenutno ne radi u Nokii!
Ovi novi modeli niti su u nekom preteranom vrhu niti imaju vrhunski kvalitet izrade niti imaju neke preterane nove mogucnosti!!!
"N-Series will never roll down to the mass-market. We want N-Series at the top of the pyramid, whether it’s €250, that’s not so important. We want to continue arming these phones with new features, materials and top-notch displays, then we’ve got everything in place, we will scale it up in volume and slash the prices."
Ovde je receno hrpa sranja i gluposti jer se ovo trenutno ne radi u Nokii!
Ovi novi modeli niti su u nekom preteranom vrhu niti imaju vrhunski kvalitet izrade niti imaju neke preterane nove mogucnosti!!!
- Wicker Man
- Expert
Hm,da juce videh na CNN-u informaciju o padu profita kod nokie i nimalo se nisam zacudio.Ne mislim prvenstveno zbog ekonomske krize koja je konacno isplivala u Americi (bilo je vreme),nego zbog njihove zaista glupe poltike u visokoj klasi uredjaja.Volio bih da nastave da gube udio u tom trzistu,da se malo opamete.
beochanin, Nije nas region uopste merodavan da se po njemu odredjuje gde i kome koja serija telefona pripada.Ovde je sistem vrednosti poremecen,.Jedino ovde mozes videti klinca sa E90,E61,71,nekim HTC telefonom itd.Dok na primer oni kojima je takav telefon potreban ga nemaju i uopste ne zele da ga poseduju (mrzi ih da se tim zanimaju,jer kod nas se nove tehnologije jako tesko prihvataju).I jos uvek se drze svojih "proverenih" telefona.
Namenu o N seriji je loki13, odlicno objasnio,znaci tu je akcenat na multimediji.
Pere Ubu, Da slazem se sa tobom da imati Iphone a nemati za pice je cista glupost.Medjutim ne slazem se da Iphone nije za taj uzrast koji si naveo.Upravo njima taj tip telefona odgovara,znaci multimedia u ful-u.Sad sto je cen visoka to je druga stvar.
IDzO, Kao sto i sam rece hrpa gluposti.

beochanin, Nije nas region uopste merodavan da se po njemu odredjuje gde i kome koja serija telefona pripada.Ovde je sistem vrednosti poremecen,.Jedino ovde mozes videti klinca sa E90,E61,71,nekim HTC telefonom itd.Dok na primer oni kojima je takav telefon potreban ga nemaju i uopste ne zele da ga poseduju (mrzi ih da se tim zanimaju,jer kod nas se nove tehnologije jako tesko prihvataju).I jos uvek se drze svojih "proverenih" telefona.
Namenu o N seriji je loki13, odlicno objasnio,znaci tu je akcenat na multimediji.
Pere Ubu, Da slazem se sa tobom da imati Iphone a nemati za pice je cista glupost.Medjutim ne slazem se da Iphone nije za taj uzrast koji si naveo.Upravo njima taj tip telefona odgovara,znaci multimedia u ful-u.Sad sto je cen visoka to je druga stvar.
IDzO, Kao sto i sam rece hrpa gluposti.
- loki13
- Expert
- Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
- :: Htc Desire 500 dual
- :: Nokia E71
Wicker Man, sto se tice poslovnih korisnika,njima je pre svega vazna izdrzljivost baterije i kvalitet razgovora....za sve ostalo postoji lap top....kakav wi-fi,kakav gps,i ostali bakraci....
Evo moje kolege na poslu koriste 6120cl,n70 x2,6630 (i nemaju nijedan program instaliran na njima),i jos 5310,6500c,k810 i ja sa w850....
Evo moje kolege na poslu koriste 6120cl,n70 x2,6630 (i nemaju nijedan program instaliran na njima),i jos 5310,6500c,k810 i ja sa w850....
D500&E71
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
loki13, pa ne bih se slozio sa tobom, evo ja moj E61 mislim da koristim sa 110% njegovih mogucnosti. Jedino sto na ovom fonu zaista nisam uspeo, iako sam imao par neuspelih pokusaja, je VPN. Jednostavno, nisam uspeo da napravim VPN mrezu, ali mi i nije bila bas preko potrebna.
Wicker Man, nije problem u prihvatanju novih tehnologija, nego sto gomilu njih mrzi da uche nesto novo. Nazalost ima i onih koji misle da su popili svu pamet ovoga sveta (znam ih enorman broj) i koji za svaku inovaciju ko iz topa kazu budalastina. E onda posle par meseci, ili godina (zavisno od intelektualnog nivoa), shvate neke stvari, ali kao to je na tada novijim modelima poboljsano, jer na prethodnima je bilo bugova i slicno. Da se takvi ljudi pitaju, mi bi smo jos uvek imali kamene strelice kojima bi smo lovili hranu.
Wicker Man, nije problem u prihvatanju novih tehnologija, nego sto gomilu njih mrzi da uche nesto novo. Nazalost ima i onih koji misle da su popili svu pamet ovoga sveta (znam ih enorman broj) i koji za svaku inovaciju ko iz topa kazu budalastina. E onda posle par meseci, ili godina (zavisno od intelektualnog nivoa), shvate neke stvari, ali kao to je na tada novijim modelima poboljsano, jer na prethodnima je bilo bugova i slicno. Da se takvi ljudi pitaju, mi bi smo jos uvek imali kamene strelice kojima bi smo lovili hranu.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Wicker Man
- Expert
miodrage, Haha,slazem se.Joj kad se samo setim prelaska sa win 98 na Xp,kakvih je tu sve tad gluposti pricano i raznih "teorija zavere"nabrajano da je to strasno.A onda kao sto rece posle par meseci svi odjednom "progledaju".
loki13, Da ali danasnji noviji modeli zaista ponekad mogu u nekim stvarima lagano da odmene lap top,ali kao sto rece miodrage, nece ljudi da uce pa to ti je.
loki13, Da ali danasnji noviji modeli zaista ponekad mogu u nekim stvarima lagano da odmene lap top,ali kao sto rece miodrage, nece ljudi da uce pa to ti je.