GPS navigacija
stefgi, nema veze sa modulom! Petica je očito još uvijek nestabilna! Vrati se na 4.20... 

Nokia E61i - Blumax 101 GPS receiver - SonyEricsson T230i, P800
http://www.uredikutak.com/
Narode nekako sam uspeo da ubacim i par zemalja skupa sa
SCG tako da bi sada trebalo da bude skoro sve kako treba
medjutim nema signalaaaaa kada odem u opcije u tlf. u gps data
bilo sta oko pozicije i ostalog u vezi sa tim da pokusam pokrenuti
javlja mi gresku .....
Enable satelite based pozitioning method first.....
zna li neko gdje mi je zapelo
SCG tako da bi sada trebalo da bude skoro sve kako treba
medjutim nema signalaaaaa kada odem u opcije u tlf. u gps data
bilo sta oko pozicije i ostalog u vezi sa tim da pokusam pokrenuti
javlja mi gresku .....
Enable satelite based pozitioning method first.....
zna li neko gdje mi je zapelo
Pokusao sam i sa slajd-om otvorenim ali nista ne pomaze proverijo sam sw.unl nadam se
da je i to ok upravo tako u redosledu bez razmaka stoji to sto bi trebalo da stoji
eh sada kod onog gmapsupp nisam siguran bas ....
i jos nesta u vezi sa nokia maps sada ih i nemam u telefonu jer sam formatiro mc.
prije nego sto sam ubacijo garmina ...nemojte mi samo reci da i ta mapa mora biti unutar?
Zanima me zasto mi javlja kada sam u gps data stalno poruku
"enable satelite based pozitioninig method first"
gdje i kako to da odradim..?
da je i to ok upravo tako u redosledu bez razmaka stoji to sto bi trebalo da stoji
eh sada kod onog gmapsupp nisam siguran bas ....
i jos nesta u vezi sa nokia maps sada ih i nemam u telefonu jer sam formatiro mc.
prije nego sto sam ubacijo garmina ...nemojte mi samo reci da i ta mapa mora biti unutar?
Zanima me zasto mi javlja kada sam u gps data stalno poruku
"enable satelite based pozitioninig method first"
gdje i kako to da odradim..?
sen, ja sam ti gore već objasnio kao da ubacis mape za Nokia Maps a da ti ne traži konekciju! Praviš veliku zabunu oko tog termina ''offline navigacija''! Ti očito pod tim pojmom podrazumijevaš navigaciju bez potrebe za stalnom GPRS, odnosno WiFi vezom!
monk, jesi li siguran da je problem do garmina ne do p1? Joj bezveze a bas sam se navikao na ovaj novi look i mnogo mi je brzi u navigaciji po meniju i biranju adrese. Imas li neki dojam kada ce biti neka verzija 5.xx koja ce biti stabilnija? Ima li jos neko p1 sa garminom i da mu se javlja ovakav problem?
stefgi, nisam siguran...samo nagađam
! Petica je izašla 4.avgusta a kada će sljedeća ne znam! I ja ga čekam kao malo dijete!!! Probaj da ubaciš 4.20 pa ako šljaka znaš do čega je. U slučaju da ni ona ne radi tražimo dalje 

Narode napokon sam uspijo srediti sve kako treba.........hvala vam punooooooooooo
a posebno svim onima koji su mi se javili na pm i izasli u susret za pomoc
ide sve kako treba mapa povremeno radi malo sporije ali se nadam da cu i to rijesi sada
kada sve iznova odradim od pocetka jer nema sta nisam nabacivao u mem.card... hehehe
a posebno svim onima koji su mi se javili na pm i izasli u susret za pomoc
ide sve kako treba mapa povremeno radi malo sporije ali se nadam da cu i to rijesi sada
kada sve iznova odradim od pocetka jer nema sta nisam nabacivao u mem.card... hehehe
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Hvala ti puno na pomoci.Znaci da kada instaliram taj Internet EXplorer mocicu da instaliram usb kabl i tada cu konacno moci da ubacim mape u tel.Jeste moje pitanje bilo vezano za gps jer sam pitao i da li moze bluetoothom da se ubace mape,ali mi je bila i neophodna i ova pomoc oko kompa.Ima ovde na forumu puno vas koji hocete da pomognete sto je veoma lepo
Note IV N9100 dual
evo jedne navigacije koja je jedno 10x bolje uredjena od garmina!!!

Ps ja sam skinuo ovo ali ne znam gde mape mogu naci za njega:-( Nasao se sada sali radi videcu sada palim i vracam se tek za vikend pa javljam u nedelju kada ag ubacim u tel !:-)
ja ne znam ljudi ali evo instalirao sam izbaci gresku pri paljenju programa ali ljudi GARMIN 5.0 satelit nadje za sekund a kunem se nisam ga palio 5 dana a i malo pre sam gasio tel. Ovo je nenormalno garmin sljaka sada do bola.

Ps ja sam skinuo ovo ali ne znam gde mape mogu naci za njega:-( Nasao se sada sali radi videcu sada palim i vracam se tek za vikend pa javljam u nedelju kada ag ubacim u tel !:-)
ja ne znam ljudi ali evo instalirao sam izbaci gresku pri paljenju programa ali ljudi GARMIN 5.0 satelit nadje za sekund a kunem se nisam ga palio 5 dana a i malo pre sam gasio tel. Ovo je nenormalno garmin sljaka sada do bola.
pozdrav svim forumasima...
naravno kao i vecini ovde, potrebna mije pomoc oko namestanja GPS-a na mobilnom...
Telefon je SAMSUNG I550....
Skinuo sam s neta Garmin Mobile XT...u folderu je instalacija garmina, garmin.rar, scg route 1.7 i map id.txt....
Putem data transfera sam instalirao Garmin na telefon tj memorijsku karticu, pa sam sad tu malo zaglavio s nekim nejasnocama...da li bi neko bio toliko dobar da me uputi u daljne korake podesavanja, prebacivanja mapa i sl...
unapred zahvalan na svim odgovorima
naravno kao i vecini ovde, potrebna mije pomoc oko namestanja GPS-a na mobilnom...
Telefon je SAMSUNG I550....
Skinuo sam s neta Garmin Mobile XT...u folderu je instalacija garmina, garmin.rar, scg route 1.7 i map id.txt....
Putem data transfera sam instalirao Garmin na telefon tj memorijsku karticu, pa sam sad tu malo zaglavio s nekim nejasnocama...da li bi neko bio toliko dobar da me uputi u daljne korake podesavanja, prebacivanja mapa i sl...
unapred zahvalan na svim odgovorima
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Dobio sam danas gps resiver i na njemu pise B-Speech gps2,a uz njega punjac za auto plus dva diska za tom-tom sa mapama:Zapadne i Istocne Evrope,Italije.Kakav je ovo resiver sto sam ga nabavio?Koja je njegova cena kada je nov?Inace ja necu da ubacujem ove tom-tom mape nego cu da ubacim garmin xt,naravno ako se snadjem da sve to odradim
Note IV N9100 dual
- Mirko BGD
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
- :: samsung s8 plus
- Kontakt:
ODLICHAN!!! ja sam ga imao i prodao Danijel-u i kolko sam skapirao on je prezadovoljan a i ja sam bio dok je bio kod mene. Jedina stvar koju bi trebao da uradi je da kupis nove baterije veceg kapaciteta onda ce brze da hvata fix itd.
koliko je nov, jako je tesko reci u ovom trenutku zato sto je to jakoooo stari proizvod, tako da nov ne moze da se nadje, njihova proizvodnja je daaavno prekinut. ali Bspeech 20c ti je nov oko 80-110eur
ako bude bilo nekih nejasnoca oko garmina imas MSN tu sam... za tomtom nemoj da se trudis jer je nula
koliko je nov, jako je tesko reci u ovom trenutku zato sto je to jakoooo stari proizvod, tako da nov ne moze da se nadje, njihova proizvodnja je daaavno prekinut. ali Bspeech 20c ti je nov oko 80-110eur
ako bude bilo nekih nejasnoca oko garmina imas MSN tu sam... za tomtom nemoj da se trudis jer je nula
- Mirko BGD
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
- :: samsung s8 plus
- Kontakt:
ma nije...
pod fixom podrazumevamo hladan start, tj kada se prvi put posle nekog duzeg vremena [recimo posle pola sata] uredjaj kaci na satelit potrebno je par minuta... primera radi na motoroli a925 je hladan start iznosio oko 30-ak minuta, dok na GPS 2 iznosi 1-2 minuta. ako zamenis baterije, hladan start ce biti brzi, tipa za minut i sve bi terbalo da funkcionise preciznije, bar su to danijelova iskustva
imas i topli start koji je start posle prekida, npr vozis, udjes u tunel veza se prekine na par minuta kad izadjes uredjaj istog sekunda vidi satelit i nastavlja sa navigaciojom [to je topli start]
pod fixom podrazumevamo hladan start, tj kada se prvi put posle nekog duzeg vremena [recimo posle pola sata] uredjaj kaci na satelit potrebno je par minuta... primera radi na motoroli a925 je hladan start iznosio oko 30-ak minuta, dok na GPS 2 iznosi 1-2 minuta. ako zamenis baterije, hladan start ce biti brzi, tipa za minut i sve bi terbalo da funkcionise preciznije, bar su to danijelova iskustva
imas i topli start koji je start posle prekida, npr vozis, udjes u tunel veza se prekine na par minuta kad izadjes uredjaj istog sekunda vidi satelit i nastavlja sa navigaciojom [to je topli start]