Da, tu si u pravu, al verovatno si video i po drugim sajtovima neke slike napravljenje sa C905, telefon pravi odlicne slike, a tek ce biti jos bolje!
Sto ti se ne svidja display? Rezolucija, velicina, boje...?
Ah te slike po drugim forumima su perfekcija Najvise pratim francuske i "engleske" forume i do sada me nijedna slika nije razocarala, nadam se da ce tako i ostati.
A display mi se ne svidja zbog velicine, mogao je biti malo veci(2.6-2.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...
Bolje slike pravi innov ali su i sa c905 dobre... erkan je stvarno malen, pogotovo ako je neko koristio telefon sa većim ekranom... što se tiče samog kvaliteta ekrana tu se nema šta zameriti i najbolji je na tržištu...
Što se tiče poboljšanja kvaliteta slika, bojim se da je to mrka kapa sem ako se entuzijasti ne okupe i oni krenu da brčkaju... SE je digao ruke i bacio se na novije modele... 12mpx...
Danas sam bio u delta gradu.I video C905.Koja perfekcija.Dizajn je meni fenomenalan.Kamera je .3 sata sam se igrao sa njim i fenomenalan je ali je cena (ako će biti 500€)
Akki, ne znam.... nekako mi c905 ima zivlje boje
Pa ne verujem da ce da dignu ruke od c905 na pocetku?!? Samo da ne bude slicno kao sa k850, a sto se tice camdrajvera verujem da ce u buducnosti mnogo paznje biti posveceno modovanju c905 camdrajvera.
McLaren F1, evo kao veliki fan ferrarija cestitam na osvojenoj tituli
Kad sam rekao da pored C905 ima jos nekih modela koji isto prave odlicne slike, prvenstveno sam mislio na Innov, razlike su stvarno u nijansama, naravno, kao i u situacijama (okruzenjima) u kojima se slika!
MilančeBGD napisao:
Pa ne verujem da ce da dignu ruke od c905 na pocetku?!?8)
Slazem se!
MilančeBGD napisao:a sto se tice camdrajvera verujem da ce u buducnosti mnogo paznje biti posveceno modovanju c905 camdrajvera.
I tu se slazem!
MilančeBGD napisao:McLaren F1, evo kao veliki fan ferrarija cestitam na osvojenoj tituli
Hvala Milance, nisam znao da si i ti fan F1, posebno Ferrari-a!
Cestitam i tebi na osvojenoj tituli konstruktora!
Življe da, ali realnije ne... a to je poenta... kao što sam ranije milion puta pričao poredjenja slika gde onaj koji treba da oceni nije video originalni predmet su ok samo ako se zanemari upravo po meni najbitnija stvar a to je reprodukovanje boja koje trebaju da budu što bliže originalu a ne dopadljive...
Recimo da su se toliko posvetili jednom novom modelu kojim misle da osvoje tron davno poljuljanog kralja k750 tako da je sve ostalo sa 10im prioritetom.... mnogo je gore nego kad je bio k850 jer je sad već vrag odneo šalu pošto se sem nokie pojavio i samsung koji uzima dobar deo kolača... ne znam da li znate ali nokia više nije n1 u UK... svakako to neće potrajati dugo ali je to ozbiljan udarac... to vam je info iz prve ruke...
i da dodam još nešto... c905 je model koji je po roadmapu imao sasvim drugi put, ali kada se videlo da je vrag odneo šalu promenili su ali se potom desilo još par promena što jasno govori da je politika firme bila na klimavim nogama pa tako sada imamo situaciju da se ukidaju mnogi modeli a i apsurd da neki koji su ukinuti će ipak ugledati svetlost dana, naravno na tržištima ne tako bitnim za SE ( a ni ostale kompanije)... tako da su na razvoj c905 potrošili mnogo više novca nego što su mislili a sve da bi ga izbacili što pre, a sada se okreću 2009. koja stvarno može da bude ok godina za SE jer imaju par stvarno dobrih modela... ali i nokia i samsung imaju samo je pitanje ko će pre izbaciti...
McLaren F1, sad znas Akki, tako je... Ali dosta ljudi koji ne vide pravu "sliku" svojim okom pre izaberu onu koja ima zivlje boje.
Znaci c905 je ustvari model da se "zamazu oci" SE fanovima(a i kao sto kazes i sam pre je pusten, mnogi su upravo i odustali od SE jer za svaki model odugovlace, od samog predstavljanja do pustanja u prodaju prodje vecnost) za kraj 2008. i gledaju napred na 2009. i na nove modele koji ce privuci kupce?!? Ako sam dobro razumeo?
Ali mislim da nije samo u tome da ubace sto vecu pikselazu da bi privukli nekog, potrebno je nesto novo cime ce da privuku ljude.
marko 0401, nije stigao...
Dobro si razumeo, ali neće biti stvar samo u pixelaži već se temeljno radi na poboljšanju kvaliteta slike (a i video snimaka, već je c905 u prvim verzijama imao rezoluciju video snimaka kao konkurenti, sem što opcija nije bila moguća, tel bi se restartovao)... c905 je trebao da ima drugi senzor, ko prati zna i čiji ali je onda odlučeno da se vadi situacija sa boljim senzorom koji je moguće nabaviti u većem broju jer je prvobitan broj senzora naručenih bio smešan, naravno to automatski znači da je i planiran broj prodatih primeraka mali... što je slučaj i sa xperiom gde je planirana prodaja manja od 100 000... Doduše nije to ni mala stavka s obzirom ko su mu konkurenti ali smešna brojka kada se uzme u obzir da je G1 naručen u preko milion primeraka...
I nije problem toliko o odugovlačenju već u prostoj činjenici da su mala kompanija i da ne mogu da se nose sa konkurencijom... bar ne na način na koji su pokušali... mnogo velik R&D sektor, previše modela, što je nužno kako bi se proširilo tržište ali ne na taj način kloniranjem modela etc... srećom imaju jak brend i kod ljudi su izgradili osećaj lojalnosti...
Akki napisao:
. srećom imaju jak brend i kod ljudi su izgradili osećaj lojalnosti...
u pravu si 100%... to ih u velikoj meri "izvlachi".. da su mala firma, u odnosu na konkurenciju, jesu.. ali su dobri.. po meni ne kazhem da su ostali loshi..
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't... -- iPhone 6 space gray, 64 GB --
Akki napisao:Življe da, ali realnije ne... a to je poenta... kao što sam ranije milion puta pričao poredjenja slika gde onaj koji treba da oceni nije video originalni predmet su ok samo ako se zanemari upravo po meni najbitnija stvar a to je reprodukovanje boja koje trebaju da budu što bliže originalu a ne dopadljive...
Ranije sam delio tvoje mišljenje. Ali posle dužeg korišćenja K800 koji ima veoma realne boje i poređenja sa telefonima i fotoaparatima koji ulepšavaju slike - življe su boje apslolutno smatram da je MNOGO BOLJE da su slike življe od stvarnog izgleda predmeta slikanja. Naravno u nekoj normalnoj meri.
To kažem jer slike koje sam ja načinio na raznoraznim lokacijama po Evropi, putem svog K800 i drugih aparata (ili telefona) koji pružaju življe boje, su mnogo, mnogo lepše kada su u življim bojama tj. "nerealne" - u normalnim granicama.
Samsung S8000 Jet 2GB + 8GB microSD
SE K800i + 1 GB Sony M2
Lako je od originala napraviti nešto drugo ali napraviti nešto da liči na original... tako da, mnogo je bitnije da su boje verno reprodukovane, lako ćeš ti u ps da to središ...
To je kao da si te slike propustio kroz ps pošto su algoritmi slični filterima u tom programu... dakako je bolje i lepše videti na slici lepu ženu, samo se mnogo razočaraš kada je vidiš uživo posle
ma znas kad bih uzeo samsung umesto SE-a... u pitanju su nijanse u kvalitetu slike a i ko od nas ocekuje slike sa telefona da budu kao sa aparata taj i nije bas ''cist''...
Evo >>OVDE<< ovde mozete videti lep mali review C905 od strane Mizzle-a, sa jako lepim i kvalitetnim slikama, a >>OVDE<< mozete videti malo poredjenje izmedju C902, C905 i Nikon-a D80!
Uskoro ce biti i pravi veliki review C905, kao i poredjenje njegove kamere sa drugim telefonima i fotoaparatima!
McLaren F1, Hvala ti na ovim fotkama,ulepsao si mi dan.
Covece svaki dan mi se sve vise i vise dopadaju C905/902.Odavno me ovako neki dumbphone nije privlacio.Mislio sam da ovo nikada necu reci,ali mislim da C905/902 sa kamerama mogu da odmene neke malo starije modele digitalnih fotoaparata,naravno za amatere.
Jer,na kraju krajeva,porediti kamere sa ovih modela sa jednim DSLR aparatom,dovoljno govori o tome da njihove kamere nesto vrede.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.