Skriveni broj nije baš skriven :)

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Skriveni broj nije baš skriven :)

Post od Daddy Yankee »

Zanimljiva situacija, hoću da uzmem 065 broj, pa sam razmišljao o nekim kombinacijama, i sa skrivenog broja pozvao 30-ak brojeva, da vidim da li ih neko koristi 8)

ALI, jedno 5-6 njih me je kasnije zvalo. KAKO!?!?!?!

sssikisss
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 27. Mar 2006. 14:04

Post od sssikisss »

Pa vrlo prosto, imaju identifikaciju i za skrivene brojeve, ta opcija ima kod svakog operatera ali samo prioriteti imaju pravo na nju, moj drugar je ima bas na 065. :wink:

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Daddy Yankee, ti bas neke kurate srece,a? Prvo ti neko ispozdravlja najmilije u sred razgovora sa sestrom a onda te i proganjaju iako si sakrio broj :lol:

Daddy Yankee
Banned

Post od Daddy Yankee »

Kolko sam skonto, pozdrav nije upućen meni 8)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

A da li postoji nacin da neko od nas "smrtnika" ima tu privilegiju da vidi identifikaciju te osobe koja pokusava da ga zove sa skrivenog broja?
Note IV N9100 dual

sssikisss
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od sssikisss »

Jako tesko :uhuh: , za to ti treba bas dobra veza :( , svako ko te zove sa skrivenog broja iz nekog razloga ne zeli da mu vidis broj, ako on to ne zeli zasto bi ti trebao da mu se javis :roll: ...

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Imam ja to :) veoma korisna opcija... :wink: ranije je bila fora da kada te neko cima sa skrivenog broja iskljucis tel pa ti u obavestenju stigne otkriven broj... ne znam da li jos uvek to funkcionise...
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Cale to ima na slovenackom broju i kad ga nazovem sa Voipa ispise neki levi broj ili kad ga cimam sa mobilnog sa skrivenim isto mu ispise ...
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

Akki napisao:Imam ja to :) veoma korisna opcija... :wink:

Ali onda ne znas da je pozivaoc sakrio broj.

Mada, osetices po recniku ili nesto tako slicno 8)

sssikisss
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od sssikisss »

Sto je najbolje ZNAS,
ispisuje ti na ekranu da je taj neko pokusao da ti sakrije broj :D :D
Barem je tako kod mog ortaka.

Daddy Yankee
Banned

Post od Daddy Yankee »

Jop ako ima fora da sakriješ broj onome kome ne možes sakriti :lol: :D

Onda to bude ovako:

Pozivaoc je pokušao da sakrije broj: [skriven broj] :D

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

sssikisss napisao: ispisuje ti na ekranu da je taj neko pokusao da ti sakrije broj :D :D
Ahahahhaahah, znaci moze i to, divota :D

Elem, ja ne odgovaram na takve pozive uopste (a jako retko se desi) tako da nemam neke direktne vajde i kada bih to imao, mada nije losa stvar :)

Uostalom, mislim da bi provajderi trebalo da ukinu "sakrivanje" broja jer ne postoji nikakva realna korist od toga, kao sto ni ne postoji necije pravo da sakrije svoj broj.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Najjednostavnije je da se kupi neki symbian telefon i da se ubaci black lista pa lepo postavis skrivene brojeve na black listu i niko ne moze date uznemirava.Operateri nisu uopste trebali da daju mogucnost pozivanja sa prikrivenih brojeva jer je to samo po sebi zloupotreba
Note IV N9100 dual

sssikisss
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od sssikisss »

toda81 upravo tako,ranije je sakrivanje brojeva bilo moguce samo sa Telekomovih kartica a od nedavno je moguce i sa Telenerovih :dry:

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

kako odskora meni je jos na mobtelu radilo skrivanje brojeva na postpaidu ...

sssikisss
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od sssikisss »

madness99 nisam to znao :oops: ,
znam da ranije pre cetiri,pet godina Telenor (odnosno tada Mobtel) prepaid brojevi to nisu mogli.

Krile007
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 02. Okt 2005. 17:40
:: Apple iPhone X
:: Samsung Galaxy Alpha

Post od Krile007 »

Jeste pre je na mobtelu bilo skrivanje brojeva na post paidu i malo ljudi je znalo za to, jer se secam kako su mi svi kao VAU, pa to moze na mobtelu :blinky: i sto je opste poznato telekom maltene oduvek to moze :dry: . Todda81 i Sssikisss moram se samo delimicno sloziti sa vama, naime ja sam oduvek imao dva telefona: jedan koji su mi svi znali ( pre paid ) i na koji su me zvali, i drugi ( post paid ) koji mi je uvek bio sakriven jer sam zeleo da kada necu da me iko zove iskljucim pre paid...i to je to.... samo ja mogu da dobijem nekoga u slucaju da mi treba :D :D . Ali tu je i ova druga strana sto danas moze apsolutno svaki broj u Srbiji da se sakrije i sto puno njih to zloupotrebljava
■■■■■ Apple iPhone X■■■■■Samsung Galaxy A5 2016■■■■■

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

O kakvim zloupotrebama pricate? Pa svaka institucija za koju drzava ima posebnu korist ima tu opciju da identifikuje i sakriveni broj, tako da ne plasim se ja za njih. Jedino ko moze da nastrada jesu pojedinci, tipa neko smaranje, uznemiravanje i sl. ali tada prijavis to operateru i on dalje izregulise. Drzavu savrseno zabole za tebe kao pojedinca, niko ti ne ugrozava osnovna prava zagarantovana ustavim i nizim aktima pa nema razloga da intervenise, tako da je sve to na operateru. Jeste, korisna je ta opcija ali... Ima neko tako dobru vezu u Telekomu? :D

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

Mene je pre dve godine za vreme NG neko uznemiravao stalno,nazvah telenor cale podnese zahtev za prijavu za uznemiravanje i vise nikad sa tog broj nisam dobio niti sms niti poruku.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Pa to i kazem, neko te uznemirava? Odes i prijavis uznemiravanje a dalje je njihova briga i sankcionisanje. To ne znaci neophodno i da ce ta/taj neko prestati da te uznemirava jer na u svakoj trafici moze da uzme drugu karticu ali ono.. svemu se moze stati u kraj pa i tome. I jel ima neko neku toliko jaku vezu da mi sredi aktiviranje te usluge? :D

Odgovori