GPS navigacija
jerkann, ne znam neka proba samo da kuca TEC bez ic
mozda ce tada hteti:-) Znaci where to go/city/spell/tec/ok... tada izbaci sam tecic 120 km... ides na show on map ili GO!Uspeo sam da upacim u nokia maps normalnu mapu ali brojeve zgrada i to zaboravite,mapa se rucno instalira ps imam ful verziju nokia maps i lepsa je od garmina.
Evo slika Nokia maps 2.0 :

Evo slika Nokia maps 2.0 :

Poslednja izmena od Igor88bg u Pet, 14. Nov 2008. 15:58, izmenjeno 2 puta ukupno.
@jerkann. pa dobro, to za nokia maps mi sad objasni. prvu verziju koju sam imao na n82 (mislim da je bila neka 1) imao sam srbiju tj bg sa ulicama. kad sam instalirao dvojku srbija je imala samo autoput i magistralu. ni sam ne znam kako sam i posle koliko trazenja vratio na staru verziju i opet imam ulice u bg. pre neki dan sam video da najnovija mapa (preko nokia maps loadera) srbije ponovo ima preko 7mb kao i ona prva za razliku od 3mb koliko je imala ona druga (autoput i magistrala). e sad, dok sam se sa time zezao primetio sam da u drugoj verziji (autoput i magistrala), imam recimo vukovar, vinkovce, zagreb sa ulicama a bg ne!? i ukucam da mi nadje trg bana jelacica u zg i nokia maps mi nadje a (ni u jednoj verziji mape) ukucam recimo kralja milana u bg, on mi nadje dve, tri adrese u toj ulici ali neke objekte (prodavnice npr) a samo ulicu ili broj u ulici ne!?
i sad glavno, stavio sam "neku" verziju nokia mapsa na kojoj mi radi cak i rutiranje, doduse bez glasa. ali lepo navodi. medjutim ne mogu da ukucam pocetnu i krajnju tacku (mogu da ukucam al nece da nadje) nego samo na mapi obelezim krajnju pa onda odradi rutu, a sta ako ne znam gde je ta adresa (mislim da navigacija upravo tome i sluzi)
eto "samo" toliko, ako je neko raspolozen da mi objasni, hvala
p.s. koristim garmin, ovo me zanima onako (filozofski)
i sad glavno, stavio sam "neku" verziju nokia mapsa na kojoj mi radi cak i rutiranje, doduse bez glasa. ali lepo navodi. medjutim ne mogu da ukucam pocetnu i krajnju tacku (mogu da ukucam al nece da nadje) nego samo na mapi obelezim krajnju pa onda odradi rutu, a sta ako ne znam gde je ta adresa (mislim da navigacija upravo tome i sluzi)
eto "samo" toliko, ako je neko raspolozen da mi objasni, hvala
p.s. koristim garmin, ovo me zanima onako (filozofski)
Aj kada dodjem u nedelju kuci postavljam ps jerkan brate realno nokia maps je 10x lepse i bolje uradjen na garminu jadna crta po kojoj auto ide a nokia maps ma full:-) samo bg je 6mb skoro al ne tako detaljan kao garmin:-) postavicu ja imam tu bg tj pise scg al ja ne vidim detalje na drugim gradovima sem u bgu:-) al bg je VRH BANJICA ITD JE 10X Detaljnija na nmaps. Postavljam u nedelju ok?
ok. cekam i hvala.
a za jerkana, nokia maps se mnogo brze upali od garmina. odmah kucas ulicu a ne drzava pa ulica pa broj pa cekas satelit (imam garmin 5010 i scg 18 ). naravno da cu ostaviti na fonu garmin (kao pravu navigaciju) ali ako mi brzo treba da vidim gde se nalazi neka ulica ili adresa u bg, a ne trasa do nje posto realno kome od nas treba navigacija po svom gradu. treba mi gde je neka nepoznata ulica na foru plan plusa, e tu je nokia maps bolji pod uslovom da radi kako treba.
cekam nedelju.
a za jerkana, nokia maps se mnogo brze upali od garmina. odmah kucas ulicu a ne drzava pa ulica pa broj pa cekas satelit (imam garmin 5010 i scg 18 ). naravno da cu ostaviti na fonu garmin (kao pravu navigaciju) ali ako mi brzo treba da vidim gde se nalazi neka ulica ili adresa u bg, a ne trasa do nje posto realno kome od nas treba navigacija po svom gradu. treba mi gde je neka nepoznata ulica na foru plan plusa, e tu je nokia maps bolji pod uslovom da radi kako treba.
cekam nedelju.
Pazi ja nisam izvalio da je pretraga kao na garminu garmin realno ima bolju pretragu,a nokia tacniju navigaciju i lepsu na oko da ne pominjem efekte kada skrecete npr pa rotira ceo ekran ma do bola ili oblaci u 3d modu mislim da se gore na slikama to vidi postavicu mape na rs pa cu svima koje zanima dati ps jel imas krekovan 20 maps? Posto je moj krekovan.
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Igor88bg, rotiranje ekrana postoji i u Garminu. Oblaci su svakako najbitniji faktor za ocenu GPS softvera. Moze sve da ima ali ako nema oblake ... 

Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Samo ubaci karticu u citac ili stavi data transfer mode pa pokreni onu instalaciju za update koju si skinuo sa garmin sajta i kad ti to odradi samo pokreniGarminMobileXT.sis sa ruta kartice i to je to!toda81 napisao:Da li moze neko da mi objasni kako da ubacim najnoviju verziju garmina,tj taj 5.00.10?Da li moze to da se odradi,a da ne zeznem mape?
- tomas.hokenberi
- Moderator
Igor88bg, Ako u garminu (5.00) zelis da ti se mapa zarotira u pravcu u kome se kreces Tools->Settings->Map->Orientation->Track Up. Verujem da si mislio na to kada si pomenuo rotaciju.
- tomas.hokenberi
- Moderator
Igor88bg, Mislim da bi mi link ka Nokia Maps bio prilicno beskoristan posto koristim Windows Mobile.
- tomas.hokenberi
- Moderator
Igor88bg, Ne vidim zasto bih tracio vreme na emulaciji S60 Symbiana - ne postoji nista na toj platformi sto nema svoj (obicno bolji) ekvivalent na WM6.
Ako mi treba GPS softver tu su Garmin, Tom Tom, iGO , MioMAp ...
Ako mi treba GPS softver tu su Garmin, Tom Tom, iGO , MioMAp ...