GPS navigacija
vidi slike ni jedan jednini kruzni tok nije uradjen kao sto je u prirodi bas kao i sami izlazi iz istog ja ne znam dal se ti pravis lud ili sta ??? pogledaj slike covece mapa je 10X lepsa garmin jadno izgleda sa ovim mapama jesta garmin je u neke svrhe bolji ali je LOSIJI ako mislis da je bg dobro uradjen prosetaj njime i uporedi jedno 25 gresaka sam nasao na mapi 1.8 !!!! ocaj tezak !
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Igor88bg, u redu daj jedan primer kruznog toka u BG. Stavi sliku sa Garmina i Nokia Maps i npr. Google Earth sliku i lako ces me ubediti.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Auto komanda kruzni tok kod vojvode stepe lepse receno cvecari idi vidi kao je uradjeno npr idem od banice u prirodi je put samo pravo a na garminu ulazim u k tok i motam to bla bla a da ne pricam o slaviji!

Evo slavile pa uporedi sta je LEPSE i realnije

Obrati paznju za nedostatak ulice na Garminu!
A,da ovo nokia nasla signal u stanu cisto da znas a garmin nista eto ti jos stvari zasto mi je nokia maps bolji a signal u stanu nasao je za 5.6 sec nemam razloga da lazem i foliram imam 3 navigaciona prgrama u telefonu i mogu uvek da kazem sta je bolje! a od ta 3 sto se signala tice garmin je na 3 cem mestu!

Evo slavile pa uporedi sta je LEPSE i realnije

Obrati paznju za nedostatak ulice na Garminu!
A,da ovo nokia nasla signal u stanu cisto da znas a garmin nista eto ti jos stvari zasto mi je nokia maps bolji a signal u stanu nasao je za 5.6 sec nemam razloga da lazem i foliram imam 3 navigaciona prgrama u telefonu i mogu uvek da kazem sta je bolje! a od ta 3 sto se signala tice garmin je na 3 cem mestu!
Ja ne vidim ni jednu sliku koju si ti okacio!
E sad ne znam da li je to do mog kompa ili ni drugi ne vide slike!?
E sad ne znam da li je to do mog kompa ili ni drugi ne vide slike!?

● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
- tomas.hokenberi
- Moderator
IDzO, Igor88bg, ne vidim ih i ja ali su se prethodno videle tacnije slavija. Slazem se da na primeru Slavije NokiaMaps deluje lepse ali razlika me nije nesto posebno ubedila u neki superiorni kvalitet Nokia Maps. Sto se tice hvatanja signala u stanu ne verujem da softver ima ikakvog uticaja - osim ako nije koristio aGPS.
Inace kome je toliko bitno kako izgleda mapa nek pogleda npr ovo (iGO):

http://www.youtube.com/watch?v=qUzQkR0H2S0
Inace kome je toliko bitno kako izgleda mapa nek pogleda npr ovo (iGO):

http://www.youtube.com/watch?v=qUzQkR0H2S0
jerkann, ne znam brate ali garmin ima mnogo gresaka sto je poselo da me iritira tj neam garmin vec SCG Route ali eto mi na garmin
)) ps kada srede banjicu auto komadu slaviju bicu skoro zadovljan ali mogli bi i interfejsom tj izgledom same mape da se pozabave!
Evo mapa ponovo

I evo ko nije primetio razliku u mapi tj nedostatak poprecne ulice i ostatak!

Evo mapa ponovo

I evo ko nije primetio razliku u mapi tj nedostatak poprecne ulice i ostatak!

- tomas.hokenberi
- Moderator
Igor88bg, stavicu kada skinem svih 1.5GB mapa za novu verziju koju sam upravo skinuo . Igo zahteva da mape budu uskladjene sa verzijom softvera. 3D objekti se posebno skidaju pa se ne nadam da ih kod nas ima previse.
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
tomas.hokenberi, nisam previse cackao ali koliko sam video kod nekih ljudi sasvim je solidno to odradjeno za Srbiju. Mislim na 3D objekte, skidas posebno za svaku drzavu i to je to. Kako si izvukao mapu od 1,5GB?!
Ja sam pre par dana skinuo jugoistocnu Evropu i teska je negde oko 650MB.
jerkann, ne nadaj se da ce u skorije vreme izaci iGO za Symbian...

jerkann, ne nadaj se da ce u skorije vreme izaci iGO za Symbian...

- tomas.hokenberi
- Moderator
Azimuth Ovo sto skidam je cela evropa + Rusija u arhivi.
Naravno na ruskom sajtu.
Naravno na ruskom sajtu.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ja sam koristio neku stariju verziju Nokia Maps, tj. to se tada jos zvalo smart2go, i tu je Srbija bila prilicno OK odradjena. U Subotici je bilo recimo malo gresaka, ali podnosljivo, takodje i u NS i BG. Sto se daljih programa za GPS tiche, znate da sam koristio Tomu, i prilichno sam zadovoljan. Garmin jeste lep na oko, ali ima svoje bagove pa to ti je. Necu da ponavljam sve sto je ovde pisano, ali mislim da softver nije toliko znacajan kao kalibracija mapa, a ona je na ovim prostorima blagi uzas.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
jerkann, Al ni9kako mi nije jasno sam centar grada i to glavnog graa i mapa je tu "KREZAVO" uradjena sta da kazem za neka naselja brate da budem iskren gresaka ima i previse ako zaista 10000 traze za te mape realna cena bi bila 2000 plus svaki mesec update to bi bilo za sire mase pa se onda ni mi nebi patili sa divljacima nego ljudi ne razmisljaju samo grunu cene pa ko ima para neka je koristi ko nema nista opet mi srbi pa se snalazimo jer nemamo te uslove ej ljudi 10000din pa znete koliko ja zivim sa tim parama ovi su ludi ja kazem ako spuste cenu PAMETNO imace 300% vocu zaradu jer ce mo svi mi "Crnjaci " kupovati legalno! i bice u lepom plusu zaista ne razumem njihova razmisljanja i resenja a mapa za 10000 mora biti bez greske sa svim i svsacim,to je moje neko misljenje sada sta znam mozda vi mislite da gresim...
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
jerkann, jel imas ti info da je pocela izrada za tu platformu? Bice jednog dana, nista odredjenije tako da... I kakve su ti to "prave mape" za TomTom?
Igor88bg, moj drugar je nedavno bio u Madjarskoj i tamo valjda na benz. pumpi uzeo CD za 10tak eura za navigaciju u kolima... Doduse, dobio je navigaciju samo za Madjarsku i nisu mape jer ima fabricki GPS, onaj stariji sto pokazuje gde da skrene uz glasovno navodjenje, ali 10 eura je 10 eura...
Igor88bg, moj drugar je nedavno bio u Madjarskoj i tamo valjda na benz. pumpi uzeo CD za 10tak eura za navigaciju u kolima... Doduse, dobio je navigaciju samo za Madjarsku i nisu mape jer ima fabricki GPS, onaj stariji sto pokazuje gde da skrene uz glasovno navodjenje, ali 10 eura je 10 eura...
Moze li neko, molim vas, da mi pomogne?
Imam Nokiu E71 i kada instaliram Garmin, posle par ukljucivanja pocne sam da mi izlazi iz programa, iako sam ubacio onaj sw.unl fajl, koji naravno vise nema .txt nastavak! Druga stvar je to sto nikako ne mogu da podesim Garmin da mi koristi interni GPS, nego uvek hoce da nadje spoljni...
Hvala!!!
Imam Nokiu E71 i kada instaliram Garmin, posle par ukljucivanja pocne sam da mi izlazi iz programa, iako sam ubacio onaj sw.unl fajl, koji naravno vise nema .txt nastavak! Druga stvar je to sto nikako ne mogu da podesim Garmin da mi koristi interni GPS, nego uvek hoce da nadje spoljni...
Hvala!!!
- jerkann
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
- :: Samsung Galaxy S4
- :: Nokia 808
Azimuth, nemam nikakvu informaciju. A prava mapa bilo kakva mapa srbije samo da nije beta verzija Eastern europe, koja trenutno jedina moze da se koristi kod nas.
mldnsmc, nesto ipak nije uredu sa tim text fajlovima jer oni upravo sluze da mozes da koristis bilo koji drugi gps prijemnik bilo externi bilo interni.
Ne znam da li si video da ima opcija za to, ako to nece onda je ovo sto sam ti predhodno rekao.
mldnsmc, nesto ipak nije uredu sa tim text fajlovima jer oni upravo sluze da mozes da koristis bilo koji drugi gps prijemnik bilo externi bilo interni.
Ne znam da li si video da ima opcija za to, ako to nece onda je ovo sto sam ti predhodno rekao.