Servisiranje - pitajte

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Odgovori
djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Elem, moja keva kada je zovem sa vipa u pola minuta se telefon restartuje, probao sam SW update 2x i nije pomoglo. Šta bi moglo da bude u pitanju. Ne bi trebao da bude lifetimer od 111 i kusur kriv. Moja sestra na 6230i ima life timer oko 320-ak i kusur sati pa sve je okej.
Ima li neko ideju šta je problem s obzirom na obzir da znam nešto oko mobilacija, al čovek nije sveznalica, pa ako neko zna, neka mi kaže :unsure:
Nokia Lumia 630

ivankv
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 06. Nov 2007. 19:23

Post od ivankv »

Imam nokia 6220c i moj problem je sto mi se telefon restartuje s vremena na vreme. Primetio sam da se to obicno desava po zavrsetku razgovora i to obicno kad mi je startovana neka aplikacija. Ekran se zatamni i posle 15-ak sekundi se ponovo startuje uz prepoznatljiv zvuk startovanja nokie. Imao sam verziju softvera 3.06 a sada je 3.23 i na obe se isto desava. Doduse na ovoj novoj verziji samo jedanpun za 3 dana koliko dugo je ona u telefonu. Naravno pitao sam servisera kod koga sam kupio telefon zasto se to desava, a on mi je frajerski odgovorio da imam isuvise startovanih aplikacija (tada kad mi je on gledao bila mi je startovana opera mini i one dve koje su po defaultu). Znaci iskasirao me ako da sam ja neka budala. Ima li neko predstavu sta bi moglo da se desava?

Pozdrav i hvala unapred

samo-partizan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 10. Dec 2006. 00:46

Post od samo-partizan »

Имам СЕ К850и.Проблем је у звучнику јер је почео да крчи.овај проблем са звучником ми се већ други пут дешава.Наиме први пут је то било пре 4 месеца кад је тотално изгубио звук па сам га однео на поправку јер је имао гаранцију.Пошто имам још гаранцију још 6 месеци дали постоји могућност да тражим нов телефон јер се дешава у 6 месеци да буде исти квар.

nebitan_lik61
Banned
Pridružio se: Sub, 01. Nov 2008. 03:36

Post od nebitan_lik61 »

Evo moje pitanje: nokia 6131 nece da pali, beli ekran non stop... Life timer je oko 600h, moguce da je to to? Moze li da se popravi ili da bacam? (samo bez cudjenja za LT jer posao cini svoje)
Even a clock that does not work is right twice a day

loknasta
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 16. Nov 2008. 06:03

Post od loknasta »

molim vas, da li moze neko da mi pomogne? telefon nece da mi ocita sim karticu ni jednu? da li to moze da se popravi? nokia 5310

Niky
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 16. Nov 2008. 22:53

Post od Niky »

RESTARTUJE MI SE TELEFON, ako neko ima ideju, molim Vas za odgovor, evo o cemu je rec:

Kupio sam pre dve nedelje Nokiu 6300 u zamenu za 6233. zamenio sam taj telefon zbog toga sto se sam od sebe restartovao u pocetku dok je micro sd kartica bila u njemu, a kasnije i u kontaktu sa punjacem, pa i bez ikakvog razloga. Nosio sam ga tri puta na garanciju i svaki put su mi ga vracali sa novim softverom ali je stanje bilo nepromenjeno. Rekli su mi i da formatiram karticu na fat 32, ali nista od tog. prestao sam u njemu da koristim memorijsku karticu, pa sam zamenio sim karticu, ali nije pomoglo. Resio sam da zamenim aparat i kupio 6300- ali posle 2 nedelje I NjEMU JE POCELO DA SE DOGADjA ISTO!
Unapred zahvalan.

milospetra
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 17. Nov 2008. 01:26

Post od milospetra »

Imam problem sa nokiom E65, telefon nema zvuk,nista se ne cuje ni kad pustim muziku.A kada me neko zove ili kada mi stigne poruka on normalno zvoni. A u toku razgovora se nista ne cuje.
E sad, na ekranu u gornjem desnom uglu mi stoje kao neke slusalice, verovatno to ima neke veze sa ovim.Probao sam to da iskljucim ali nisam uspeo nikako. Da li neko zna kako da resim ovo,molim vas!?

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

milospetra,

Aktiviran ti je hfree profil.On se automatski aktivira kad stavish slusalice u telefon.Tad se prekida zvuk na telefonu a prenosi na sluske.

Dakle...
1.problem u konektoru (voda ili slicno),sto je dalo lazan signal aparatu da su na njemu slusalice.
2.kolo koje odradjuje upravo taj posao

Dakle moraces negde u servis,pozdrav

Flash77
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 18. Nov 2008. 18:41

Post od Flash77 »

Da li moze neko da mi reci problem sa kineskim CECT LAISE n99
U pitanju je prilichno uobichajen kineski dual SIM telefon, medjutim u poslednje vreme je pobrljavio... Prvo je jedan slot izbacivao iz mreze, zatim je prestao da prepoznaje SIM, a zatim se isto desilo i sa drugim slotom...
Pri ubacivanju kartica, samo se pojavljuje INSERT SIM... Ponekad rade neko vreme (SAMO PONEKAD) a onda EMERGENCY mode i posle insert sim
Slika je nizhe (kinezi su svi slichni)
Da li neko moze ovo da mi resi, vazno mi je.. i koliko ce da kosta... cpu je mtk6226BA
Ima li noviji firmware ili sta vec za njega, samo da se sredi nekako, jer sam zadovoljan prilichno sa njim
Hvala

Slika
Slika

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

Flash77,

Standardno za sve kineze bazirane na MTK
Resices kod nekog ko ima Infinity ili Spiderman box......
Ima i free varijanta,ali se mora otvarati aparat i lemiti direktno na plocu komunikacija sa PC (potreban UNIBOX,dovoljan obican data kabl od simensa starog sa max 232)

Posto pretpostavljam da ovo ne mozes sam da izvedes poseti servis,

Pozdrav,

Flash77
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 18. Nov 2008. 18:41

Post od Flash77 »

U principu sam tako nesto i pretpostavio, znam kako bi to trebalo (naravno, otprilike, sve po informacijama sa neta) da se odradi, ako mislomo na onae Tx, Rx, i GND izvode i prikljuchivanje boxa, ali cenim da je to za nekog neiskusnog kao ja ipak pipavo, ali pitao sam zbog toga sto su mi neki rekli da fleshovanje nece pomoci, nego da je mozda problem i do samog procesora,... u svakom sluchaju hvala...
Da li mozda moze info koliko bi to otprilike kostalo (nije mi bitno, popravicu ga svakako , ali voleo bih da znam okvir)?
Hvala jos jednom

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

Flash77,

Pazi imao sam i da je sam MTK ali redje,uglavnom je softwer,nekad je dovoljno uraditi samo format FAT ali ne mora da znaci........tako da ne mogu ti reci precizno stvarno.
Okvirno od 20-50 eura,preko toga i sam mislim da je neisplativo,sem ako nisi emotivno vezan za njega..... :)

Pozdrav,

samo-partizan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 10. Dec 2006. 00:46

Post od samo-partizan »

Имам питање.Колико би ме изашла поправка типки за смањење и појачавање звука на нокији Н95.

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Dec 2008. 05:42

Post od ilkebgd »

Upgradeovao sam firmware na 6120 classic na 6.01, al bih hteo sad da mi se uradi downgrade na 5.11 beshe... :D

Koliko kosta da se uradi downgrade firmware-a?

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

ilkebgd,

Ne znam koji je razlog ali na BB5 platformi nikada ne sme tek tako da se uradi down jer telefon ostane mrtav(ali obavezno),elem zato je cuveni Dejan Kaljevic iznasao shemu kako to uraditi a da sve funkcionise a drugi implementirali u boxove.

ukratko......poseti servis koji ima neki od boxova za Nokiu (MT-NK,HWK,J.A.F.,Universal).....a koliko kosta,pa to zavisi od servisera :?

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Dec 2008. 05:42

Post od ilkebgd »

Na istoj 6120 classic mi se vec 2 puta desava da prestane da mi radi zvucnik onaj za razgovor... i onda moram da koristim tel. tako sto ukljucim loudspeaker... to traje dan-dva i onda sam od sebe opet pocne da radi zvucnik...

sta to moze da bude, neki kontakt? i koliko moze da kosta popravka?
Samsung SGH I780 (Win Mobile 6 Pro) + LG Kp100 Ruby

lela90bg
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 21. Dec 2008. 16:47

Post od lela90bg »

jel moze neko da mi kaze koliko odprilike kosta zamena maske i tastature za k800? poprilicno mi se raspao telefon :D. pa ne bih bas htela da me oderu u servisu, imala sam dosta lose iskustvo sa tom :D unepred hvala:)

materijalmen
Banned
Pridružio se: Pon, 28. Apr 2008. 06:03

Post od materijalmen »

pozdrav, o mogucnosti sam d akupim nov htc tynt II za 200eu, ali je iz italije pa je na taljanski jezik, interesuje me kako bi mogao zameniti da ima engleski ili neki drugi jezik?

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

materijalmen, lepo... prodas ga meni za 200 i nemas problema :D Salu na stranu, ako mozes da nabavih jos jedan takav...javi se, ja sam raspolozen da kupim

materijalmen
Banned
Pridružio se: Pon, 28. Apr 2008. 06:03

Post od materijalmen »

Azimuth, na ovo sam slucajno naletio pa me zanima kao bi to mogao napraviti...inache su 360eu...samo covek nezna da napravi da ima engleski jezik..zato sam pitao dali vredi uzeti bez razmisljenja i kako to da uradim...

Odgovori