Nokia N95 8GB

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
V_u_K
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 30. Nov 2008. 02:42

Post od V_u_K »

Znam da telefon,jako tesko,moze da se pronadje preko serijskog broja,odnosno IMEI broja...
Ali mene zanima da li bas moze da se pronadje preko GPS cipa kojeg ima u sebi?

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Mislim da ne moze, jer nema ko da ti prati tvoj GPS signal. Nisi ga ugradio u nekoj security firmi pa da mogu da ga nadgledaju 24/7!

kostadin
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 11. Sep 2008. 03:40

Post od kostadin »

ljudi poludeo sam od citanja ove teme od pocetka do kraja, kako mi neko nebi rekao o tome je vec pisano,i nisam nasao sta me interesuje... jel uspeo neko da nadje drzac za mobilni ,za auto, za ovaj telefon ? Ili kako da resim ovaj problem, gledao sam na Nokijinom sajtu i nasao "Nokia universal charging holder CR-99", ali neznam gde bih ga mogao kupiti i koliko bi mogao da kosta...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Moj sura je kupio polovan telefon na pijaci i za par dana mu je zakucala policija na vrata i trazila telefon.Moguce je da operateri imaju uvid u imei broj,a za poziciju telefona u kome se nalazi njihova sim ne treba ni sumnjati da je mogu provaliti
Note IV N9100 dual

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

kostadin, pogledaj u Mobisu ili nekim nabudzenijim prodavnicama koje imaju veci izbor robe pa mozda i naletis na nesto sto ti odgovara .

kostadin
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od kostadin »

moracu da idem u BG, ocigledno...
Hoce mi neko reci da li je moguce da u vecim gradovima radi bolje navigacija nego u manjim, ja ne mogu na mom da uhvatim signal jako dugo, a kad ga uhvatim i nije bas mnogo jak do 3 crte, desava se da ja skrenem a on produzi pa dok se opameti ja izadjem iz ulice a on tek tad kaze gde sam bio, nije mi nesto funkcionalan, kakvo vi iskustvo imate sa vasim n95-icama 8gb !!!

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Ne moras ici do BG-a, jer recimo kod mene u gradu ima prodavnica koja saradjuje sa Alpha Copy-jem i ima original futrole, maske i naravno telefone.
Zvrcni Aplha Copy u BG i pitaj sa kojim firmama saradjuju u tvom gradu i mozes mozda naruciti nesto od opreme.
Sto se tice GPS-a telefon mora da ti bude otvoren da bi bolje vatao signal jer mu se prijemnik nalazi u donjem delu.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Po mom misljenju,a i po onome sto sam video mnogo je bolje kada se dokupi modul nego kada je integrisan u telefonu.Npr,drug sa n95 8giga mnogo sporije hvata signal i ima slabiji signal nego je sa e61i i externim modulom
Note IV N9100 dual

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Ali zar nije pomalo bzvz davati jos 100e za eksterni risiver kad telefon vec ima svoj?
Pazi ja na N82 nemam problema sa hvatanjem signala, a isto tako mislim da nije problem sacekati minut-dva (ako mozda nekome treba toliko vremena) dok se navataju sateliti kod nekog drugog modela.

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

:cry: :cry: Dobio sam virus :cry: :cry: .Onaj recycle :cry: ...ima li način da ga izbrišem (bez hard/soft) reseta? :cry:
Nokia C6

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Sinoc sam bas koristio gps na n95 8gb nekih sat vremena i jako sam zadovoljan... Signal sa 5 ctrtica(pun) je uhvatio u autu u pokretu dok sam upisivao adresu na koju zelim da me vodi. Znaci za oko 3-5 sekundi pri hladnom startu! Stvarno ne vidim zasto bih davao jos 100e na eksterni risiver kad nema sanse da mi radi bolje od ovoga :)
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

Izbrisao sam virus, nego sad se pojavio još gori problem :cry: :cry:
Kada uključim ili isključim sluške, telefon se u 80% slučajeva restartuje iz čista mira!!!Zna li neko u čemu je problem???

btw Sensei, i meni isto hvata za 5 sekundi, dok je n82 trebalo oko 2 minuta :)
Nokia C6

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Iskreno ni ja ne bih kupovao externi modul kada telefon ima integrisani,ali cinjenica je da je bolji externi.Super je sto vecini lepo radi gps i neka uzivaju
Note IV N9100 dual

kostadin
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od kostadin »

ne znam koji je problem kod mene s tim gps-om, sva podesavanja i verzija garmina je ista kod mene na n95-ci 8gb i na sestrinom 6220clasic, kod nje uhvati signal za manje od 30secundi, kod mene trazi vekovima(po 30min, mozda i vise ) ! Verzija softvera mi je V 30.0.018 RM-320 ! Prezadovoljan sam radom telefona, a ovo sa gps-om me bas nervira, jer ce mi trebati bas za nedelju dana !

lovra
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 21:24
:: HTC ONE X+
:: NOKIA E71

Post od lovra »

ljudi uzeo sam ovaj telefon polovan i imam jedan problem na startu koriscenja,naime blutut nemogu uopste da ukljucim a kada hocu napise mi unable to perform bluetooth operation! Jel zna neko u cemu bi mogao biti problem?
Unapred zahvalan

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Možda mu je pokvaren bluetooth... Provjeri kod toga od koga si kupio...

Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Mozes da probas da uradis i reset telefona sa *#7370# pa ce ti se resiti taj problem sa bluetoothom,a ako ti to ne pomogne onda je problem do njega
Note IV N9100 dual

nik2yu
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 24. Avg 2007. 17:09

Post od nik2yu »

Ljudi moze pomoc
Instalirao sam garmin i sve one druge pomocne porgrame, i mape i sve sve, al sad kad odem na settings da izaberem koji gps uredjaj da koristi, izaberem ugradjeni ( built in) i on ne moze da ga nadje nikako. Pomazite???

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Proveri ona dva fajla SW i GMAPSUPP; trebaju da imaju UNL extenziju, a posto se prave u Notepadu dobiju jos i TXT. Obrisi tu TXT ekstenziju (mozes i u telefonu u nekom X-ploreu) i trebalo bi da radi kako treba.

nik2yu
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 24. Avg 2007. 17:09

Post od nik2yu »

ma sve sam to odradio vec. Al za divno cudo jednostavno je proradilo posle nekog vremena samo. :D
sad ne gasim navigaciju ni kad u klonju idem, da znam gde da skrenem :lol:

Odgovori