n6680 ili samsung z500

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
dv
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 08. Maj 2005. 22:25

n6680 ili samsung z500

Post od dv »

neznam koji od ova 2 da kupim, koliko manje programa (mislim igrica) cu moci da koristim, ako uzmem telefon bez symbiana?

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

Prvo dobrodosao na forum :P

Posto vidim da se ne razumes bas mnogo u telefone cim poredis ova dva modela, pogledaj malo prvo specifikacije.

Apsolutno nema dileme koji od ova 2.
Nokia 6680 je po meni trenutno najbolji telefon danasnjice (izuzev p910), dok je samsung z500 kao i (skoro) svaki samsung sr...nje.
Mislim da nema potrebe da pisem zasto, to stvarno ocigledno, ali neke osnovne stvari su:

Samsung z500

Prednosti:
-mnogo lepsi telefon po meni
-verovatno za nijansu bolji ekran
-bolja polifonija
-irda port (nekima to nije prednost)

Mane:
-samsnug je poznat po tome sto znaju samo da naprave lep dizajn, a ispod toga je sr..nje
-NEMA SYMBIAN (!!!)
-verovatno losija kamera
-nema pravi blic
-i jos jednom najbitnije NEMA SYMBIAN :D

E sad Nokia 6680:

Prednosti:
-Ima symbian
-Ima symbian
-Ima symbian
-mane koje ima z500 6680 nema
-nokia je nokia
-.............

Mane:
-dosta veliki telefon
-cuo sam da se slider vratanca za otvaranje kamere lako polome (mada iskreno nisam primetio)
-veliiikkaaaa cena

E sad, verovatno znas sta je symbian, al opet malo da pojasnim.
Kao sto je na kompjuteru Windows, tako i s60 ima Symbian. Mozes da instaliras razne stvari kao ogroman broj programa, igara i tema. Time su mogucnosti symbian aparata daleko vece od obicnih telefona (kao npr z500).

Sto se pitanja za igre tice, prvo je pitanje da li ces moci uopste na samsung da instaliras igre, jer je mnogoo komplikovano i treba ti 3 programa na kompu i bt.

Sada opet zavisi od toga sta ti hoces. Ako ti treba neki obican, lep fensy telefon, samsung je u prednosti, dok je u svim ostalim slucajevima nokia 6680 bolja.

dv
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od dv »

xvala na dobrodoslici, znam da je nokia u svakom pogledu(sem dizajna), al nokia mi je malo vise prevelika.

kamera na d500 je odlicna(ima ga jedan moj dobar friend) tako da neznam zasto na ovom samsungu ne bi bila. i interesuje me kad ce kod nas z500 otprilike biti u prodaji(ako nece do 20 juna da kupim 6680)

i kako to mislis da ce mi trebat 3 programa za igrice?

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Eo i ja da pozelim dobrodoshlicu, za pochetak! :wink:
Pa ne znam, ovaj ima super funkcije (al nema Symbian), 1.23 mpix kameru, mp3, Trans Flash kartice, itd. Shta tebi treba? Samsung ima dosta dobre igre, evo ja sam bas juche kupio D500 i podrzava 3d java, dobro izgledaju.
Kad ce da stigne to ne znam, vjerovatno nece do 20. juna, bolje uzmi neki model kojeg vec ima na trzistu, recimo E720 (ako oces preklop) il D500, a od Symbiana je mozda ipak bolje da uzmes 6630, jer je 6680 neopravdano toliko skuplji... Ima samo nesto bolji ekran, blic i 2. kameru... (2. kameru, tj kao stalak s kamerom, za video razgovore, za 6630, mos da dokupis za cini mi se 50$, ako ti to treba...)

dv
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od dv »

ocu da kupim telefon sa 3g pa ne bih bas neki koji je tezak i velik, jer ne planiram da mijenjam telefon par godina(da imam dobar phone i kad promonte uvede 3g, a to je sigurno 2-3 godine). a evo i ovu kantu od 5210 vucem 3 god.

rocK
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Feb 2005. 21:07

Post od rocK »

pa ako ti nije zao izvalit onoliko love kupi tu nokiu , ali ako zelis samo 3g telefon , bez symbiana , kupi neki drugi 3g telefon (ima ih dosta i jeftiniji su od ove nokie) ,ali ipak nokia je nokia , kako ovaj gore rece
rocK for ever

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

U pravu su da igre nisu lose, ali to su preinstalirane igre koje dobijas kada kupis telefon. Veoma je tesko, i maltene nemoguce (moj brat ima d500) instalirati nove igre. Da bi ti dokazao da nije jednostavno, evo i link sa uputstvom http://315.fiberworld.nl/d500/

Dok je na 6680 sve to neuporedivo lakse. Prebacis igru ili program i veoma jednostavno i brzo instaliras.

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Tesko koji mob ce da bude dobar i za 3 god... Mislim, naravno da on nece da, kako da kazem, "nazaduje", mislim njemu nece da se smanji brzina procesora i to npr. :D , al ce programi koji izadju da budu zahtjevniji i to... Tako da ti je bolje sad da uzmes i fon od 150e pa recimo za pola god-godinu novi i tako...

Uf, izvinjavam se, evo sad sam probao, jeste problem instalirati java igre, do sad nisam uspio nijednu (preko kompa), preko WAP-a sve ide super... :oops:

dv
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od dv »

znam al onda mi cale s..e kako svako malo mijenjam telefon, jer on uglavnom finansira, al vidjecu 3230 ili sams e720(najljepsi ubjedljivo, al nema edge, symb i kartice) mozda, pa kad promonte uvede 3g....

dv
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od dv »

ljudi ja sam totalno zbunjen.... neznam, sad sam vidio da 3230 ima mono mp3 player a to je vjerovatno smece(znaci 3230 otpada), ajde mi recite neki fon do 300€ koji ima edge, mp3 player, mmc(il bilo koje) kartice, kameru 1mp, i 64k ili bolji ekran a symbian i ne mora, jer kod mene u razred su stalno dok je promonte gprs bio besplatan na telefone bez symbiana(6230, 7250i, 3510i itd) skidale masu programa i igrica i bez problema ih instalirali

M&M
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 20. Maj 2005. 22:45

Post od M&M »

Uzmi Nokiu 6630.Ona je jeftinija i sve dobijas sto trazis.Cena mu je oko 300€ i mislim da bi to bio logican izbor
Nokia 6630+SlipKnoT=Najbolji Metalski Telefon na svetu!!!!!!!!

Drobnjak81
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 28. Feb 2005. 15:15

Post od Drobnjak81 »

Dv 6630 jos i jedan od najboljih telefona za gledanje DVIX filmova i blizoj buducnosti uzmes 256mb i uzivas :lol: kamera je vise nego dobra bas sam je poredio sa d500 i pokazala se mnogo bolje! Cekaj dv citam pocetak teme i vidim da se dvoumis izmedju dva tela od kojih jedan nije jos izasao a drugi kosta 450e i onda pomenes 300e, pa naravno da je 6630 najbolji izbor za te pare, ako ti nije bitan izgled!

Odgovori