Samsung i780

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
xane
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 28. Nov 2008. 18:58

Post od xane »

Polako sve dolazi na svoje mesto. Za neki streaming se pojavljuje packet player, koji nisam ja instalirao, recimo kad se na mondu okacim na tv i B92 i to radi. ako se okacim na gradske kamere to se pojavljuje problem i prijavljuje da nema cime prikaze 3gp !

Da li si se bavio novim today pluginom odnosno menjanjem Samsungovog. Neinstalira mi se realvga.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Izgleda da konacno stize Windows Mobile 6.1 update za I780:

http://msmobiles.com/news.php/7842.html

Windows Mobile 6.1 comes to Samsung i780 and Samsung launches BizBee brand
November 26, 2008 [Pocket PC phone] | By Edward J. R.

Samsung Epix in USA has been released with Windows Mobile 6.1, but European version of this phone still did not have upgrade available, so it is good to see that upgrade is coming and by the way Samsung launches new brand "BizBee" to underline how good Samsung's Windows Mobile phones are for business of all things - just now when many smartphone market players are trying to convince potential customers how good their smartphones are for consumers too...

Information from Samsung follows.

* * * * *

Samsung Launches New ‘BizBee’ Range in Europe

Samsung launches its new business smart phone brand ‘BizBee’, an aspirational family name for its new range of designer business mobiles. The smart phones will target the busy executive, who requires a business mobile that offers optimum performance, 24/7, from any location.

The BizBee name is designed to drive awareness of Samsung’s new smart phone range in the business community and ensure consistency in marketing communications. The target market is business people looking for the ultimate solution for their busy, professional lives. In particular, this target segment requires all-in-one connectivity, email and applications, a QWERTY keyboard and increased business productivity. A typical BizBee consumer is passionate about business, a heavy mobile phone user and frequent traveler.

An exciting campaign combining advertising, digital activity and media outreach will launch the strapline ‘BizBee – Business Unlimited’. The print ads showcase a lady sitting in a desert location; she is obviously some way from her office, but she is connected to her work via her BizBee handset. The slogan is simple - ‘This is my office’.

"The launch of the BizBee brand range will enable easier communication for executives with busy lives. In order to penetrate the business market further and strengthen our position in the smart phone category, we are delighted to launch the new BizBee brand, and the first of the products within this range," said Young Chul Park, Chief Marketing Officer, Samsung Electronics Europe.

“This is one of the most exciting new brand campaigns Samsung has launched to market. The first BizBee phone, the Samsung i780 will be refreshed with Windows Mobile 6.1 in November. The BizBee smart phone range enables passionate and ambitious businesspeople to maximise their performance and ensure they are connected to the office, anytime anywhere."

The campaign, which includes print and outdoor media components, will launch in Europe. The first print ads are scheduled to run in 10 European countries in November/December 2008.

The Samsung i780 is the first product from the BizBee range to be introduced in Europe, initially in the UK, Nordics, Spain and Netherlands. The Samsung i780 is specially designed with a larger screen to enable document viewing and amending. It runs on Windows Mobile 6.1 and comes with an optical mouse and stylus, as well as full QWERTY keyboard. The all-in-one functionality of the Samsung i780, which combines email, connectivity and applications, will be particularly appealing to the global business traveler, who is looking to maximize his performance and stay in touch with the office, regardless of location.

Note: BizBee brand has not been announced yet at official Samsung websites, except for Samsung Spain...

[Edit] Isti ovaj post sam postovao na forumu www.samsungmobile.rs i tamo su ga ekspresno obrisali :o :shock: :ohmy:
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

xane
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od xane »

Da li si mozda probao VsNotepad, dobijam cudan efekat gde dodir na touchscreen neogovara stvarnoj poziciji, nepodudaraju se, kako sam objasnio nadam se da shvatas, podignut mi je realvga na 96dpi, tu je neka nekompatibilnost mada je navodno program kompatibilan sa i780. Program je sjajan, ako imas ideju ...

poz

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

xane, Nisam ga probao pa nista pametno ti necu moci da kazem. Ako je free baci download link ovde (ako nije na PP). Pogledacu i ako mi se ucini zanimljivim mozda nesto i iscackam.

xane
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od xane »

Jel si resavao problem malih slova u SMS nakon realvga, ubacio sam "threaded sms", inbox je uredu ali kad udjem u same poruke font je mnogo sitan. Pokusavao sam nekoliko stvari sto sam pokupio po forumima ali nnista se nedesava

poz

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

xane, ja koristim normalan sms tako da nisam imao te probleme. Da li si instalirao neku aplikaciju koja podrzava threaded sms ili si instalirao nezvanicni "cooked" rom sa Windows Mobile 6.1?

xane
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od xane »

nisam se bavio cooked Rom-om, instalirao sam threaded sms sa palm treo, mozda da instaliram neki drugi program za to, to mi sad pade napamet. Na 6.1 neverujem da cu ici za sad posto mi 6 radi lepo, nemam neke probleme. Mozda kad izadje zvanicni upgrade.
poz

nick6
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 12. Okt 2006. 21:20
:: Cubot Note S
:: Lumia 640

Post od nick6 »

Jel zna neko (ovo neko mislim prvenstveno @tomas.h. 8) ) za neki dobar English dictionary za ovaj fon ? (Po mogucnosti free :D :D )

Citao sam po forumima da postoji vise recnika ali ugavnom nisu komparibilni sa rezolucijom 320x320

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

nick6, Ne veruj svemu sto pise po forumima. To sto "nisu kompatiblini sa 320x320" najcesce znaci da autori softvera nisu predvideli tu rezoluciju ali ne i da ne radi. Na forumima cesto proglase da neki softver "sigurno nece raditi na I780" zbog 320x320 rezolucije a da nisu probali vec samo nisu nasli da eksplicitno podrzava.

Ja koristim sledece recnike:

"Lexisgoo English Dictionary" i "WordNet CE". WordNet CE je besplatan (a i bolji - jedina prednost Lexisgoo-a je sto moze da "izgovara" reci ali to radi lose) i mozes ga naci na sajtu proizvodjaca:

http://www.ebswift.com/PocketPC/WordNet/

Ima naravno i drugih.

nick6
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 12. Okt 2006. 21:20
:: Cubot Note S
:: Lumia 640

Post od nick6 »

upss, hvala puno nisam znao da je "WorldNet Ce" zapravo recnik :oops: :oops: , lepo si naveo program u listi programa nekoliko postova ranije.

elem, sad otpade i poslednji razlog zbog kog sam odbijao da se rastanem od Symbiana, tako da najverovatnije uzimam i780 vec iduce nedelje :) :) . pozz
Motorola Moto G

xane
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od xane »

Jedno pitanje za WM6 uopsteno, kako da u default calendaru ceo dan gledam samo taj dan, da mi posle zadnjeg sastanka ne skace na sutrasnji dan. Elem instalirao sam SMS notifier, da odgovori na miss call, moze da u calendar stavi poruku kad je poslao sms i kome ali ga calendar neprikazuje na today screen-u jer je presao na sledeci dan, kad odem u kalendar pa se vratim na danasnji dan tu su sve poruke od sms koji se poslate. Malo sam ovo opisao konfuzno.
U pocket breezu se sve lepo vidi jer drzi ceo dan na today screen-u

poz

Sn1p3r
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 22. Avg 2006. 18:59

Post od Sn1p3r »

ej ljudi zz.. i ja sam ponosni vlasnik i780.. samo imam jedan, hajmo rec problem :D mob mi je na njemackom jeziku :shock: moze li neko na pm da mi send link od engleske verzije ROM-a i sa kojim programom mogu da flashujem?
HTC Touch Diamond, Vertu Ascent Ferrari 1947, LG KC910 Renoir, Nokia e90, SE P990i.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Sn1p3r, Mnogo si nestrpljiv! Nismo mi konstantno na mobilnomsvetu. Sto se tice navigacije verujem da svi (ili barem velika vecina) korisnici I780 imaju instaliran potreban softver i mape. Ja koristim Garmin i iGO 8.
Poslednja izmena od tomas.hokenberi u Pon, 29. Dec 2008. 01:16, izmenjeno 1 put ukupno.

Sn1p3r
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sn1p3r »

Zna li neko kad je izasao ovaj telefon... i koji je bolji on g810 ili i780 ?

nema sto znakova :D :lol:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Sn1p3r, Koji je bolji zavisi od tvojih potreba. G810 ima bolju kameru a u svemu drugom je bolji I780.

Izasao je pocetkom 2008 (ili krajem 2007) - u svakom slucaju nesto posle G810.

Sn1p3r
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sn1p3r »

hmm hvala @tomas.hokenberi ... ma kamera mi nije bitna uopste :uhuh: ali maloprije se neki lik nasadio da trampimo, kao ovaj fon star 2 i kusur godine :blinky: malo sam se nanervirao a na gsmareni pise da je predstavljen kraj 2007 a realizovan u februaru 2008.. hvala ;)
HTC Touch Diamond, Vertu Ascent Ferrari 1947, LG KC910 Renoir, Nokia e90, SE P990i.

Mixauskas
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 02. Jan 2009. 20:19

Post od Mixauskas »

Na osnovu svog licnog istrazivanja i Vaseg opisivanja i ocenjivanja ... kupujem ovaj telefon, ali nisam siguran gde, ako neko ima iskustva ili informacije o firmama koje ga prodaju, molim da ih podeli... ne u cilju reklame ili klevetanja vec gde ste ga vi kupili ili da ga kupujte gde biste to mirne savesti ucinili...

Unapred hvala
<marque>...traveling without moving...</marquee>

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Mixauskas, Zavis gde zivis. Najbolje je kod ovlascenog uvoznika (Roaming za Srbiju: http://www.mobilnisvet.com/mobilni-cenovnik/64/Roaming) i njegovih partnera (za Roaming listu imas na njihovom sajtu: http://www.samsung-mobilni.rs/partneri.php). Tako dobijas sledece: (1) telefon koji nije skidan sa mreze, svercovan, kraden itd, (2) validnu dvogodisnju garanciju a ne parce papira koje ne vredi prakticno nista i (3) originalno pakovanje sa svim pripadajucim komponentnama.

Mixauskas
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 02. Jan 2009. 20:19

Post od Mixauskas »

zivim u bg-u, za roaming znam da su ovlasceni distr... ali sam mislio da ih izbegnem zbog cene od 381e... e sad cena kod intercom-a koji je njihov partner je 306e, mislis li da cu i kod njih dobiti ove tri bitne stavke koje si gore naveo...
<marque>...traveling without moving...</marquee>

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Mixauskas, Trebalo bi da dobijes ali budi oprezan - koliko je meni poznato mnogi prodaju i robu "ispod tezge" po nizim cenama ali tada to nije legalno dobavljena roba. Garancija mora biti na 2 godine, standardna Romaing-ova za Samsung telefone. Garancija vazi iskljucivo uz fiskalni racun - ako ti ne izdaju fiskalni racun ne kupuj! Obrati paznju na to da rukom pisani racun NIJE fiskalni racun - daklem iskljucivo racun koji odstampa fiskalna kasa je validan. Ako pocnu da se vade na nesto tipa "zeza nas fiskalna kasa ali evo napisacemo racun ..." i slicno nemoj kupovati - zahvali se sa "dobro doci cu kada vam proradi fiskalna kasa".

Da naglasim ponovo - ako kupujes Samsungov telefon koji je legalno uvezao Roaming moras dobiti Roamingov garantni list bez obzira ko je kranji prodavac!!!

Odgovori