Formiranje i punjenje baterija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
Weshtica
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 09. Feb 2008. 22:15

Post od Weshtica »

Joooooooj..... Ja imala PROBLEM! Crko mi fon i ja kupila novi (ne,to nije problem :D ) I sad,trebala da idem u bg,pa stavila bateriju da se napuni..... Punila se oko 3 sata..... I ja otishla u bg sve super baterija crkla do uvece (mislim potrosila se) ja dosla kuci i lepo stavila na punjenje ali oko 2 ujutru nestalo struje (ja tad spavala naravno) i punjenje se prekinulo..... Ja kad sam to cula stavila sam bateriju da se puni i punila se oko 10 sati..... I sta sad da radim? da li vredi da punim josh 2 puta po 10 sati (da sacekam da se isprazni skroz pa da stavim na punjenje) ? :smutny: Znam da sam zeznula bateriju ali...zaista nije bilo namerno nisam imala pojma za struju.... e pih! :smutny:

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Zavisi koliko si ti fon koristila pa se ispraznio do uvece? Koji je fon u pitanju? Da li ti je indikator za punjenje pokazivao da se baterija puni svih 10h?
Ove Li-ion baterije se ne formatiraju 3x15h i slicne cifre nego ih punis dok ti se ne napise da je baterija puna!!!

Weshtica
Novajlija
Novajlija

Post od Weshtica »

Pa dosta sam ga koristila....slusala muziku,pisala poruke,telefonirala..... U pitanju je e900 sa Li-ion baterijom. Ne,nije pokazivao da se puni 10 sati. Ja sam ga ukljucila oko 23 h (kada se baterija ispraznila) a ujutru oko 9 sam videla da je napunjena,tj neznam tacno koliko se punilo. Znam,ali ja sam 1x punila dok se ne napuni,a sledeci put se punio neshto malo i onda je nestalo struje.... A 3x put sam ga punila tih nekih ,,10 sati,, Bterija je nakon tih ,,10,,sati izdrzhala ceo dan (evo do sada) uz cesto (oko1h) slusanja muzike.... Da li je to normalno? :? Ja sam ga i sada stavila da se puni do ujutru,pa videcemo....

Inace hvala....

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Weshtica, samo prastare Ni-Mh baterije su trazile to stjupidno punjenje 3x12-15h i sl. Li-ion i Li-Poly baterije punis kako ti se cefne. Ipak radi nekog optimalnog koriscenja, i duzeg trajanja se preporucuje da bateriju uvek skroz napunis (dok indikator ne pokaze da je puna) i da je skroz ispraznis (dok ne pocne fon da pishti, ne treba da se ugasi). to je cela mudrost. Znachi opusti se, sve je u najboljem redu.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Al i ovako trpe razna mucenja.. nije to problem... retko kojoj mozes TAKO brzo da skratis vek takvim punjenjem... I ne verujem da si bas toliko baksuz...
Nokia E71... Elegant, but deadly

Weshtica
Novajlija
Novajlija

Post od Weshtica »

Jao hvala.... Ma valjda nisam baksuz.... :cry: Ali on se sad punio 2h i pokazuje da je skroz pun.... Ja ga skinula i evo vec pola sata je skroz pun.... o bozhe.... :?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa naravno, ako pokazuje da je pun, onda je pun! I ostace neko vreme. Nego, koji je fon u pitanju?
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

miodrage, u pitanju e900!
Weshtica, ma kakav baksuz, sve sljaka kako treba !

Weshtica
Novajlija
Novajlija

Post od Weshtica »

U pitanju je e900. Ja ga posle ta 2 sata uopshte nisam punila... a 1. blutut mi bio ceo dan ukljucen (slucajno,znam da to trosi bateriju i da nije dobro,ali bilo je slucajno,zaboravila u skoli da iskljucim) 2. slushala mp3 nekih 30min 3.Stalno ga cackali,njakali,prebacivali mjuzu i slike..... i tek sad javlja da je prazan.... Znaci izdrzhao je nesto manje od 20 sati.... to je za mene prilicno dosta uz sva ova korishcenja.... zar ne? :?

Puno hvala na pomoci.... kiss

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Moja e65 je izdrzavala i po 10h konstantnog surfa netom i dosta downloada,ali to je sada pluskvamperfekat :( Sada je malo oslabila baterija,ali sam nasao resenje u rezervnoj bateriji
Note IV N9100 dual

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

moja keva ima nokia n76, i od pre nedelju dana, baterija joj drzhi jedva 1 dan... ona nishta ne radi mnogo epohalno na telefonu, ali pricha podosta... jel to do baterije, nachina punjenja ili shta ?

p.s. telefon je kupljen u telenore :uhuh:
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Kupio sam ja samo jednom tel preko operatera,ali samo jednom i nikad vise jer kao prvo mrzim kada me neko ogranicava na neku mrezu,a plus kada nesto nije ok sa tel posle 45 dana od kupovine pa nece da mi prihvati tel na popravku jer ga navodno u poslovnici u KG primaju reklamacije do mesec dana,a posle toga kao moram da nosim tel direktno u BG u Roming pa da ga oni pogledaju.Pa ja sami odlaskom u BG dajem toliko novca da bih tel mogao popraviti i u nekom servisu u KG
Note IV N9100 dual

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Layne_Staley, Kako na N76 baterija NIJE Ni-Mh nacin punjenja nema veze sa tim. Da joj slucajno nije ukljucen Bluetooth? Sem toga N76, prema specifikaciji, ima bateriju od samo 700mAh tako da i nije verovatno da ce duze izdrzati. Tih 369 MHz njegovog CPU-a znace i prilicnu potrosnju.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

oggich
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 13. Avg 2008. 19:26
:: Sony Ericsson k750i

Post od oggich »

imam pitanje za sve.Koliko dana traje baterija za SE K750i,ona standardna fabricka,sto se dobija uz telefon kad ga kupite?Ja ga koristim vec 2 godine,ali ga bas akam,poruke,pozivi,muzika,radio,prebacivanje sa kompa i na komp,.....

A pri tom ga nisam punio prvo punjenje to 3 puta po 12 sati,pa me zanima koliko moze da ide jos tako po tom mom sistemu akanja.

i da napomenem da mi traje do sada po 4 dana baterija

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ne mogu da vertujem da ti baterija traje 4 dana!To je neverovatno ako ga maltretiras do besvesti.Trebas da ga das kod mene na testiranje pa da vidimo stvarno koliko ti je jaka baterija
Note IV N9100 dual

oggich
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od oggich »

toda81,pa nije bas do srzi,sto kazu.Ali poprilicno ga maltretiram.Pitao sam zato,sto sam video na sajtu Sony Ericsson-a da ima i neka jaca od te fabricke,neka BST-37 ili tako nesto.Pa reko da pitam da li se isplati kupiti tu jacu bateriju SE Shop-u u Delta City-u

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

oggich napisao:A pri tom ga nisam punio prvo punjenje to 3 puta po 12 sati,pa me zanima koliko moze da ide jos tako po tom mom sistemu akanja.
Nisi ni trebao da je punis 3x12 sati, jer K750 koristi Li-Jon baterije koje se ne formiraju!
Formirale su se samo prastare NiMH baterije, procitaj malo ovaj thread od pocetka! ;)
I ne vidim zbog cega bi menjao bateriju ako ti traje cetiri dana, kao sto kazes! :roll:
Tek kada budes primetio da ti duzina trajanja baterije znatno opada, to znaci da se priblizava kraju ciklusa, i tek tada bi trebao da je promenis! :wink:

oggich
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od oggich »

Hvala McLaren na informaciji.Interesovalo me je samo to.Citao sa malo na pocetku teme,ali nisam nasao ono sto me interesovalo,pa reko' da pitam.Hvala jos jadnom na informaciji

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

A šta je sa OMNIA-om?
Ona ima 2 batt :D
Svoju,internu za čuvanje podataka koja traje 4h nakon vadjenja glavne,koju nakon pražnjenja treba puniti 24h i naravno glavnu.
E,sad,šta je sa internom?
Kako nju "negovati"?
8)

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Te "2 batt" danas ima 99,99% mobilnih i služe da bi se zapamtilo vreme i datum ako se izvadi baterija. Najbolja nega je "Pavlovićeva" :D Šala :wink:

Odgovori