Problemi sa SMS-om (kao i svake Nove Godine)

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
wasssup
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2008. 20:16
:: Samsung galaxy Ace 2

Post od wasssup »

Meni je 1. oko 8 sati pocelo da radi kako treba! Postao sam alergican na ono pending! :x Kada vidim da pise delivered ja se zaradujem :unsure:
Ace 2 + 16Gb Patriot Class 10

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

blaster90, trebalo je, ako nisi, da ukljucis delivery report - ako se ne isporuci u periodu u kome je poruka validna trebalo bi da dobijes poruku da poruka nije isporucena. Za call centar sumnjam da ce reci - ta informacija postoji u sistemu (izmedju ostalog ne bi smeli da ti naplate neisporucene poruke) ali ne verujem da se u call centru bave time.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Ja i ne pokusavam da saljem poruke u 00:00h,pre svega ako sam na slavlju malo je nezgodno a i necu da se nerviram da li je poruka stigla ili ne.Ja to sve ujutru,fino sednem otkucam poruke kome treba,odgovorim na pristigle i sve je OK.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

tomas.hokenberi, hahahah, sanjaj da se ne naplacuju neisporuchene poruke. I te kako se naplacuju, svaka poruka koja napusti outbox i predje u sent items je automatski naplacena. A da li je isporuchena - sta operatera boli briga? Mozda je neko iskljuchio telefon, i oni na to ne mogu da utichu. A to sto ti saljes poruke, to je opet tvoj problem. Znachi naplacuju, i te kako.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Wicker Man, ovde i nisu glavna tema poruke oko 00:00 - niko ne ocekuje da ce to funkcionisati kako treba. Ja i nisam pokusavao da saljem oko 00:00. Problem je kada 1.1. od 12:00 (popodne) do 15:00 nije moguce poruku.

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Telenorovi korisnici poslali rekordan broj SMS poruka

Ukupno 30,6 miliona tekstualnih (SMS) poruka prošlo je kroz Telenorovu mrežu u Srbiji tokom novogodišnje noći i 1. januara 2009, što je 11 odsto više nego prošle godine, saopštio je danas taj mobilni operater

Kako se navodi, u novogodišnjoj noći, između jedan i dva sata posle ponoći, poslato je više od tri miliona poruka.
Korisnici Telenorove mreže poslali su i 45.150 multimedijalnih poruka (MMS), a oko 850.000 SMS poruka i 1.915 multimedijalnih poslato je prijateljima, poznanicima i rođacima u inostranstvu.
"U redovnim okolnostima, Telenorova mreža omogućava promet od 600 SMS poruka u sekundi, a za novogodišnje praznike bila je proširena tako da omogući 1.200 SMS u sekundi", navodi se u saopštenju.
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

sve poruke koje sam poslao u ng noci su odmah bile isporucene. ja sam na telenor postpaid, moja devojka je telekom i imala je problema sa sms-om i za docek i ceo prvi jan.
dobio sam podatak da je u telenorovim stanicama za NG dezuralo malo vise ing. nego obicno, za razliku od telekoma.

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Telenoru svaka chast. U 00:01 sam poslao poruku bez ikakvih problema, odmah isporuchena itd.

MTS-u su kasnile neshto poruke, nije hteo da shalje, haos...

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Ja danas poslao oko 10-tak poruka i samo jedna stigla,tj primljena a ostale nista.'bem ti pending :dry:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ljudi i nocas i danas bez problema na Telekom prepaidu saljem poruke. Ok, posto posaljem po 60-70 komada odjednom, ume neka da bude failed, ili defferred, ali opet udjem u nju, kliknem sendi odeeeeeeeeee... i Delivered!
znachi ne znam do cega je, ali meni sve rad. Jos malo manje od 400 poruka da se potrosi za ovih 7 dana.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

miodrage, tja mozda bazne stanice u tvojoj okolini nisu toliko opterecene. Meni je otisla svaka 6-ta.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

kod mene je stanje pola pola što baš i nije za pohvalu.kod vipa ide sve ok sa telenora ne šaljem a ovde je ovako stanje
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Odgovori