Nokia N73

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
dentomaster
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 26. Jul 2006. 19:18

Post od dentomaster »

ok neka bude soft reset..samo da potvrdim ,on bese ne menja nista od podataka u telefonu (mislim narocito imenik a i ostalo) telefon mi je pun ko oko,skoro 2gb svega i svacega, hoce li ostati sve to netaknuto,recimo photo call id(sky caller) *#7780# pa 12345 pozzz

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Softwerski reset ti brise bukvalno sve iz telefona,pa zato moras da sacuvas imenik i ostale bitne podatke kao i poruke,a ja sam o tome pisao u vise navrata u par razlicitih tema
Note IV N9100 dual

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Softwerski reset ti brise bukvalno sve iz telefona,pa zato moras da sacuvas imenik i ostale bitne podatke kao i poruke,a ja sam o tome pisao u vise navrata u par razlicitih tema
Note IV N9100 dual

dentomaster
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 26. Jul 2006. 19:18

Post od dentomaster »

opet mali nesporazumi....svakako se radi o softwerskom resetu ali on ,valjda, moze biti soft i hard,pa mislim da je sale_m govorio o soft resetu,ili se varam ,kako god evo nesto sa googla:

*#7780# (*#rst0*) - This will soft reset your phone. It is different from *#7370# because all data, like contacts, calendar and notes, are not removed. It will only reset the phone settings, such as profiles, themes and shortcuts. The default lock code is 12345.
There is another key combination which is used to hard reset the phone (similar to #*7370).
E sada ,posto ja ovo nisam nikad probao ima li neko da jeste,mislim ovaj 7780, i da li tacno sto pise da sve ostaje

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Taj reset sa *#7780# samo svevracana fabricka podesavanja tako da nema nista bez dobrog i pouzdanog reseta sa *#7370# jer on brise sve,ali je potrebno i dasepobrisu i systemski folderi data,private,resource,sys i system naE da bi ciscenje bilo kompletno
Note IV N9100 dual

severnjaca
Banned
Pridružio se: Uto, 23. Sep 2008. 06:40

Post od severnjaca »

jao drugari moji vreme mi je isteklo na programcicu za velika slova, :o Psiloc_FontMagnifier, podajte mi neki besplatni programcic za velika slova, podajte. :smutny: :unsure:

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ne znam gde si ga downloadovao,ali ovaj koji ja imam u telefonu savrseno radi.Ako ti treba ova moja verzija javi mi se
Note IV N9100 dual

radoznali
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 02. Jan 2009. 17:48

Post od radoznali »

Ljudi interesuje me kakva je razlika izmedju n73 i n73music????
imam n73 i nisam oduseljen kvzlitetom zvuka na zvucnicima iskreno govoreci moj stari 6233 ima lepse i jace tonove na zvucnicima. interesuje me da li je bolji music???

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

radoznali, razlika je samo u softveru koji je ubacen u njih i mislim da su ME imale veće mem kartice u sebi prilikom kupovine.
Bilo je ranije priče o tome mnogo puta.
Potraži malo
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

nebitan_lik61
Banned
Pridružio se: Sub, 01. Nov 2008. 03:36

Post od nebitan_lik61 »

Moze li neko da mi kaze vredi li menjati n6500slide za N73?? meni je taaaako dosadio 6500s da ne mogu da vam opisem, a kamera mi je bitna jer su mi cornuli digitalac... Hajde dajte mi savete, jer cu za 2dana da menjam pa da ne napravim neko s***e.. Koji je bolji od ova 2? Hvala unapred 8)
Even a clock that does not work is right twice a day

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

N73 je definitivno bolji od 6500 jer ima fantasticnu kameru od 3.2 megapixela,izuzetno jake zvucnike i sto je jos bitnije ima symbian koki tesko da moze nekome da dosadi ako zna maximalno da ga iskoristi
Note IV N9100 dual

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

nebitan_lik61, vredi ako ces iskoristiti prednosti smart telefona u odnosu na dumb telefon. Pitanje je koliko je ocuvana ta N73 ili novu uzimas. Takodje mozes pregledati galeriju u podforumu Kafic pa nadjes neke slike koje su pravljene sa N73 ili da malo googlas po netu pa ces naci i testove za njega u kojima ima primera kvaliteta slika.
Ja bih se uvek pre odlucio za smart telefon (ovde za N73) jer ima vise mogucnosti bas zbog tog symbiana,

nebitan_lik61
Banned

Post od nebitan_lik61 »

pa to sam i gledao, jako dobre slike pravi, mada ni ova kamera na 6500s nije losa...ima jak blic, mada treba mi smart telefon...meni je bitno samo da ne napravim neku glupost jer ipak je n73 iz 2006 a 6500s 2008...no, hvala na savetima, ipak cu n73 uzeti jer nisam fanatik za telefone samo mi treba smart zbog posla i tako...

e da, mnogi se zale na spor OS, je li istina ili se sa najnovijim softverom sve resava? stvarno ne bih da mi ulazi u meni pola sata..

hvala unapred 8) 8) 8)

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

nebitan_lik61, Samo da te malo ipsravim..... 6500 slide je iz 2007. ali u svakom slucaju je godinu dana mladji od N73. A sto se tice sporosti ja ti mogu reci da nije neka brzina, a pogotovo ne moze se porediti sa 6500 slide jer vjerujem da je ovaj drugi brzi zato sto nema OS jer nisam imao prilike da ga isprobam. Uglavnom neki noviji softver u N73, po mogucnosti ne zadnji jer jos ne radi hack i ako koristis neku od default tema nece ti praviti pretjerane probleme. I ipak ti nebi preporucio vise od 1GB na osnovu licnog iskustva.
A na ovom linku mozes pogledati poredjenje ova dva modela, mada pretpostavljam da si vec gledao.... pozzz

http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone1=1996

nebitan_lik61
Banned

Post od nebitan_lik61 »

janka_88, pa dobro, par meseci gore dole :)

pazi, 6500s je brz samo tako, imam 2gb i radi kao cuka, nemam nikakvih zamerki ali ipak, treba mi symbian, a sada u ovo doba da imam 2 tlefona od po 250evrica...ne mogu. Tako da bih ga najradije zamenio za n73..

hvala na linku 8)

samo jos jedno pitanje, kakav je joystick? mom prijatelju je otpao posle 2 pomeranja, original finski me n73... ja sam se zgranuo.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Hm.... sta da ti kazem. Ja sam imao N73 godinu i po dana i ispadao mi je nekoliko puta, Gornje tipke su se izlizale kao i coskovi prednje maske, dzojstik je znao nekad nervirati tako sto je nekad tvrdji, a nekad mekaniji i prijatniji za upotrebu. Jednim slucajem sam iscupao onu sivu plastiku od dzojstika i nakon mog zahvata sa sekundarnim ljepilom nikad vise nije otpao i tako sam ga koristio dok ga nisam prodao. A uvijek je radio, a ne kao neki SE, pa nece lijevo, pa nece desno i tako dalje.... Dakle, ja sa dzojstikom nisam imao vecih problema. Uvijek je odradjivao posao. N73 ce ti sigurno biti sporiji u odnosu na 6500 ali nesto se mora zrtvovati.... :wink:

nebitan_lik61
Banned

Post od nebitan_lik61 »

fala bogu...nije prvi a definitivno nije ni poslednji tel koji cu imati tako da . . . hvala na savetima :) 8)

severnjaca
Banned
Pridružio se: Uto, 23. Sep 2008. 06:40

Post od severnjaca »

jao drugari moji, meni i dalje Psiloc Font Magnifier v2.00 trazi licencu da unesem kod, isteklo mi vreme za taj programcic, za velika slova. kako da dodjem do te sifre? :blinky:

Slobodan_NS
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 07. Okt 2007. 20:48

Post od Slobodan_NS »

pazite ovako .... drugaru sam cackao neke opcije u telefonu i uglavnom namestim ja da mu se telefon zakljuca i da mora uneti sifru da bi odblokirao telefon,ali 5 puta ako pogresi sifru telefon nemoze vise da se odblokira, a posto je on nije skontao da sam to namestio a nisam mu rekao sifru telefon nemoze vise da se otkljuca ni sa pravom sifrom.... i sta sad ja da radim? jel postoji neko flesovanje ili tako nesto samo da mu otkljucam??????

molim vas sto pre mi odgovorite....

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Slobodan_NS, nosi telefon u servis, plati da flešuju telefon ( sam si kriv )
I nikada ti više neće pasti na pamet da drugome praviš takve neslane šale.

P.S.
Sve psovke i ružne reči obrisane iz tvog posta.
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

Odgovori