Ultimativni all-in-one smartphone?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Ultimativni all-in-one smartphone?

Post od Vincent »

Dakle, kriterijumi po kojima treba da se "takmiče" modeli su sledeći:

1. Originalan izgled, što podrazumijeva da nije kopija srodnih modela, osim ako je unaprijeđena iteracija, to može (tipa N95 8GB je unaprijeđeni N95). Ovdje je još važno da bude kvalitetne izrade i da kućište bude čvrsto i izdržljivo, i po mogućstvu da nije magnet za otiske prstiju.
2. Brzina rada, što podrazumijeva "snappy" ulaz u menije, aplikacije, dobar multitasking, nikakvo ili malo usporenje pri pokretanju više teških aplikacija. Vrlo je važno da brzo radi sa Office-om, Internetom i galerijom.
3. Dobar displej u pogledu veličine i rezolucije, gdje je vrlo važna jasnoća i punoća boja.
4. Upotrebljiva kamera - kvalitetne fotografije, jasne, čiste, sa malo šuma, dobar autofokus, dobar makro-mod, snimanje teksta, dobar video u smislu kvaliteta i veličine slike. Nešto kao SE K750i ili N90/N93(i) na 5Mpx, ako to ima. :)
5. Velika memorija, bilo ugrađena, bilo jaka kartica uz telefon ili da se jeftino mogu kupiti.
6. Cijena. Da ne bude neko dranje. Cijene na sajtu nisu referenca, već ono što "znamo" da se može naći jeftinije.

Mislim da je to to. Stvari vezane za muziku ne pominjem, tu je N91, bar za mene, nezamjenljiv. Neki modeli koje bih ja predložio (koji mi padaju na pamet) su sledeći: N95 8GB, INNOV8, G810, donekle N82, N79, 6220 i Omnia. Svaki predlog, sugestija i obavezno obrazloženje zašto dotični model će se nagrađivati sa barem 3 bambija, ako je odgovor "dobar". :) Dakle, molim vas, sučeljavanje je po datim kriterijumima i molim za obrazloženja! Hvala!

Pozdrav! ;)
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Kriterijumi su ti vrlo zivopisni...;-)
Ovako,da si postavio ovo pitanje pre nekih godinu dana nema sumnje da bi ti predlozio N95 8gb. Kompletan tel sa vrlo malo mana. Prednost mu je i povoljna cena za ono sto nudi. Ipak danas mi je favorit br 1 od Symbian tel ipak Samsung i8510... Tel je odlicno odradjen sto se tice kvaliteta izrade,dobra interna memo+jeftine MicroSD,odlicna kamera bez xenon blica,operativni sistem poznat,doduse jos uvek ne moze da se hack-uje sto moze a i ne mora predstavljati problem...
Kao sto vidim pominjes i N82-posedujem ga nekih 6-7 meseci i stvarno nemam vecih zamerki. Kamera upotrebljiva u svim uslovima,'gura' MMC od 8gb bez problema,dosta brz sw,dosta ram-a...
Omnia? Vrlo interesantan tel kojeg pokrece Windows sto moze da ti bude interesantno...Ne znam kakva mu je multimedija,jer je jedno papir sa spec a sasvim drugo kako to i radi u praksi...
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Slazem se sa foxom,dakle gledajuci sve aspekte i funkcije po meni je ovakav redosled
1 Innov8 i 8510
2.N85/N79 /N82
3.N95 8GB
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

moji favoriti:
1. innov8
2. N85
3. N95-8Gb
4. N79

odkada sam kupio e71, shavatio sam koliko mi nedostaje kamera, jer nemam digitalni foto ap. :cry:
mislim da je best buy N79 i verovatno sledeca kupovina. (ostali su preskupi, za vise manje slicne karakteristike). ali kad se ne bi gledao novac isao bih upravo gore napisanim redom!

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

1.Samsung Innov8
2.Nokia n97 :)
Nokia C6

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Vincent »

Hvala, ljudi! N97 ne može, njega još nema. :P N85 je ružan kao đavo i totalna kopija s&p izgleda N81. To ne dolazi u obzir! tehno maniac, ukrao si mi potpis, pa sam ga ja promijenio. :P Jeste Innov8 super, ali je još uvijek podosta skup. N82 je odličan, ali nekako mu je izgled previše običan. Meni je nekako ipak N95 8GB najjači. Ali rame uz rame sa njim je G810. Omnia ipak otpada jer sam shvatio od korisnika iste da je kamera slaba tačka. 6220 je najbolja u odnosu jare-pare - dosta se dobija za malo novca. Mnogo, ali mnogo mi se sviđa i7110, ali on tek treba da dođe. N79 je isto super, ali kao nov model, još uvijek je preskup za to što nudi, mada nudi itekako puno. Posebno 4GB kartica u paketu!
Pozdrav! :wink:

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Koje su cijene tih telefona, tj. po kojim ih dobijas...
mrkixxx, koja je to cijena n79 da bi bio bolja kupovina od n82...

Vincent,
Ako hoces manje para da das, onda idi na n95 8gb, ali u sustini od ponudjenih, u svim segmentima najkvalitetniji je Samsung Innov8
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

He he...
Većina ovde INNOV8 na 1 mestu a verujem da ga u praksi nisu ni isprobali.Bez uvrede.
Pri tome mislim,"čačkati" ga bar 2-3 sata.Znam pitanje,Jesam,čačkao sam ga 2 sata i odlučio se za OMNIU.Kako ja tako i ortak koji poseduje radnju mob.tel.
Dakle:
1.OMNIA
2.INNOV8
3.N82
4.N96
5.N95 8GB
8)

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Uh ja sam previdio da je stavio i OMNIU u poredjenje, tako da pravim ispravku,,, ipak je u pitanju windows fon..
I dalje ostaje pitanje, koje su cifre, po kojim ih nabavlja sto je takodje bitno za odluku :D
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Ovako moj savet za sve osim fotografija je iPhone.Ima original izgled,zasad ga nema toliko ljudi.Brz meni,dobra galerija,dobra podrska aplikacijama.Velika memorija.Cena malo veca.A drugi savet innov8.
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

rayatz, Slušaj,to su moji kriterijumi.
A ti bi trebao malo da pogledaš Pravila i ne vređaš.
8)

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

n95-8gb, n96 zadovoljavaju gore pomenute kriterijume... cini mi se dan i samsung i780 nije los... ;)

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Vincent »

iPhone kako sam čuo da je odrađen od strane ovih zaluđenih Mac-ovaca djeluje prilično solidno, ali ipak želim da na novom telefonu imam i upotrebljivu kameru... A u Crnoj Gori je dosta čest... Dok ga kod vas samo Dačić ima, kod nas pola Vlade i Skupštine - uvijek smo bili bolji šverceri. :lol: N96 je promašen - vrlo slab procesor, a i kopija je N81, jasno sam naveo da to ne može. kefalo, N95 8GB nešto preko 320€, pa upoređuj ostale... Innov8 je oko 470-500€, što je preskupo, a i Omnia bogami isto... Kod N95 8GB me brine što se govori u par tema da se mnogo ljušti i da je inače hardverski loš, mada se meni nije tako učinilo... Za N82 sam se uvjerio kod druga da je super izdržljiv, jer kako ga on "tretira" trebalo bi da se raspao do sada, a on radi i izgleda super. Ipak, malo mu je izgled ružnjikav i neoriginalan. Omnia je zaista zakon od telefona, uvjerio sam se lično, ali svi kažu da je kamera loša i danju, a ne želim tu da se zeznem, zaista mi je važno da kamera bude upotrebljiva, ne želim da kupujem novi digitalac, a ni da ga vučem sa sobom, želim da imam makar solidan aparat u telefonu.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Vincent, mislim da ćeš sam sebi pre da pomogneš... :wink: Svako ima svoj "Ultimativni all-in-one smartphone" doživljaj, što je i normalno.
Ti sad rušiš moj (Omnia doživljaj) sa "lošom kamerom", ko to kaže? Ono što sam video na netu nije baš "vrh" za 5mpx ali daleko da je "loše".

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Niko da pomene HP Ipaq 614 i 914c (po meni oba su all-in-one i to prilicno dobri). Kamere jesu 3.2 ali sasvim pristojne, dodushe nisam isprobao pa ne mogu da kazem. Znam da su za video malo loshije.
Sledeca tacka je SE XPERIA X1, ali se jos nije pojavila, a verovatno ce da bude cena...
Ostalo, slazem se sa drugima, mada pomenute telefone jako ne volim, i punkt.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Vincent »

Pa recimo cale se žali da je mnogo loša u poređenju sa N82... A za taj prvi stav se u potpunosti slažem, ali moram da potražim pomoć od vas. Pazi, meni se Omnia sviđa, fenomenalno izgleda i mogućnosti su velike, ali me odbija kamera i strah me od fully touch telefona, mislim da sam još uvijek "drvosječa" za to... Kad bi mi uletjela za 300€ (pusti snovi) ne bih ni jednom razmislio... Rado ću žrtvovati muziku (N95 8GB ili najradije ovaj Samsung i7110), pošto mi N91 to pokriva savršeno, nego i zrnce kvaliteta na kameri. Moraću da razmislim dobro... Omniju najviše "ubija" ta cijena i strah od kamere. Mada ja nisam oduševljen ni izvedbom N95 8GB (bar ono što sam vidio na GSM Areni)... Teška odluka...

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Cuj za kameru meni je licno najbolji c905 koji se nadam da ce uskoro da stigne :) posle silnih praznika.E sad meni se INNOV8 bas svidja.N95 8gb bih preskocio,imao sam ga isti kao n82.Slajder zna da zeza itd a i vec je star telefon.N82 vredi kupiti za cenu koja je sad ,telefon je stvarno extra i kamera je bas dobra mene cale stalno kudi sto sam ga nagovorio da proda svoj :).A sto se tice iPhone-a ima ga i kod nas dosta,ove iz vlade ne racunam (mrzim politicare :D) al i kod nas ga ima lepo al opet mnogo manje nego n95,n82 itd :).

E sad da rezimiramo,koliki je tvoj budzet krajni?
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

cebzab
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 18. Jun 2007. 17:06

Post od cebzab »

Sada sam pogledao kako se zove tema:"ultimiativni all-in-one smartphone".
Touch HD 8)
Jedino cena :smutny: :smutny: :uhuh: :smutny: :smutny:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

cebzab, nazalost nije all-in-one po kriterijumima koji su postavljeni. Kamera nije tako dobra, a nedostatak blica ga unistava. I drugo, strah od full touch telefona (inache bi vec pala Omnia)
Vincent, ako sam ja tebe dobro shvatio, ustvari naglasak je na kameri? Pa onda tako kazi :)
Prvo odredis jasne kriterijume, a onda ipak insistiras na kameri, lakse ti da zrtvujes mjuzu nego kameru... Onda SE c905, ili INNOV8.
I pogledaj malo Samsunge na GSMAreni, ima jako mnogo novih modela za koje ni ne znamo :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

Vincent, ni i7110 se nije pojavio :P :P .
Eeee, kad sam ja tebi ukrtao potpis, da si ti živ i zdrav :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
miodrage, C905 nije smartfon tako da otpada

Ja bi sačekao i7110, i mene je oduševio :)
Nokia C6

Odgovori