Ultimativni all-in-one smartphone?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
mm1
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 28. Dec 2008. 21:45

Post od mm1 »

vincent, potpuno imam isto razmisljanje kao ti i pogled (prednosti i mane) na modele koje si nabrojao ( i na n79 i g810/n95 8gb i na omniu, n82 .... ma potpisujem sve sto si napisao da ne ponavljam sad). Doduse meni kamera nije toliko bitna vaznija mi je ergonomija i neke druge karakteristike koje svi ovi telefoni takodje imaju (tema mi je tu u "komsiluku" :) ), ali sto da ne uzmem kvalitetnu kameru ako vec dajem dosta para, ali, kazem ti, iste stvari vidim kao prednost i mane telefona, pa cu ja lepo sacekati da se ti odlucis i kupis fon i budes zadovoljan, pa cu ja onda pazariti tvojim stopama... Eto...samo pozuri :wink: Ili neka i1770 pozuri :)

A moja lista bi bila (kada ne bi zavisilo od novaca):
1. i7110 (ako bude kao sto obecava, volim monoblok i solidan ekran za to)
2. N95 8gb (mana sto je slider i bas ne nesto kvalitetno kuciste)
3. omnia (mana valjda? touch ekran)
4. g810 (mana slider, podebeo, malo ruzniji nekako os)
5. innov 8 (meni tek na 5. mestu jer mislim da je preskup za neverovatno smaran dizajn, a meni kamera nije toliko bitna, mislim da su i ostale dovoljno dobre)
6. n79 (mana ne bash originalan dizajn, malo lepsi od n82 i tastatura)

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Pa ako ti je bitna kamera tu se zna za tih nekoliko modela koji se uvek nude ali sto se tice originalnog izgleda i lepote tu su stavovi podeljeni jer svako ima drugaciji ukus.
Najbolje bi bilo kada bi mogao da svedes na 2-3 modela izmedju kojih se dvoumis pa da odes u neku prodavnicu da ih iscackas i da vidis koji ti najvise lezi.
Ako ti je bitan Xenon onda su ti aktuelni samo ovi modeli Klik

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

madness99, budžet je iz principijelnih razloga nešto više od 300€, najviše do 350. Zaista sve preko toga je bacanje para, jer su to ipak telefoni. Eh, da moj tata radi što i tvoj, ja bih nabavljao još više telefona nego ti i bio bih sreeećan kao malo dijete. :) miodrage, kamera je izuzetno važna, ali je podjednako važno da bude izuzetno brz i pouzdan smartphone, nikako dumb, jer mi treba da na njemu radim sve, a da mi N91 bude samo za muziku, pošto je on mnogo, mnogo spor kad se optereti aplikacijama, a i slabe su mu interna i RAM memorija. Naveo sam da je važna dobra kamera i u prvom postu, čini mi se, a da muzika nije, jer N91 je ide nikud. cebzab, ovo što je miodrage rekao za HD je ono što i ja mislim, za ostalo priznajem da je odlična spravica. mm1, drago mi je da nam se stavovi toliko poklapaju i puno ti hvala za sve te lijepe riječi o meni :D , ali te moram posavjetovati da telefon ne uzimaš kao ja, jer ja imam specifične, kad se malo pogleda i neobične, kriterijume. Da si recimo po mom receptu uzeo N91 vjerovatno bi me kleo do kraja života, jer premda je to po meni fenomenalan telefon, koji ne bih mijenjao ni za koji osim za novi isti takav :D , on objektivno ima mnogo mana, čak i za mene. Najviše mi se sviđa ovaj i7110 i mislim da ću njega čekati, samo da ne bude preskup, a ne bi trebalo ako Samsung hoće da se takmiči sa Nokijom. Drugi favorit je Omnia, pa nek' je all-touch, ali samo da nije preskupa, rizikovao bih sa tom kamerom, ali ne želim za 450€ da mi bude slaba kamera i da telefon ne bude savršen... Onda N82 ili N95 8GB, ali zavisi od cijene, a i madness99 je potpuno u pravu za oba modela što je rekao... Ne znam, ljudi, hvala vam puno na ovako korisnim predlozima, ali mislim da je Vlada Zem najviše u pravu, da ću ja sam sebi tu najbolje pomoći. Ovaj Samsung mi je najbolji po kriterijumima: lijep metalni dizajn (da ne idem na plastikanere da ih bude sramota uz N91 :)), doduše dosta liči na U800, ali to nije grijeh kad su oba lijepo dizajnirani; ima veliki displej, brz Symbian najnoviji, dobru kameru (bar po spec) i tako još mnogo toga...
IDzO, hvala!
Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Vincent, uu brate pa ti si gori od mene po kriterijumima :D Ja sam vrlo zajeban, ali sam malo dete prema tebi. Srecom pa je meni kamera bitna koliko i crno ispod nokta. Meni je kao i mm1, mnogo vaznija ergonomija i brzina, kao i da sve mogu da uradim sa uredjajem. Znas, na kraju krajeva i 3 MPix odradjuje solidan posao uz dobru optiku. I naravno, posto i ja volim extravagancije, i da se razlikujem od drugih (N serija zbog toga automatski otpada), cekao bih XPERIU 8)
Mada po svim specifikacijama (osim mozda kamere), mislim da ti HP Ipaq (614 ili 914) savrsheno lezi. Proveri kakva je kamera u njima, i odluchi, ne znam sta dalje da ti kazem.
Sto se Omnie tiche, cena je ta koja je jos uvek :smutny: :smutny: :cry: :cry:
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Uh bre, Vincent, jos samo da si naveo da ti kuva rucak pa da bude potpun :) :wink:
Stvarno zesci kriterijumi.
Videh u prvom postu ove teme da si razmisljao o G810.Mislim da on nije los izbor a i pokriva tvoje kriterijume.Najgore sto ti treba i dobar smartphone i opet dovoljno jak u multimediji a opet jedinstven,tesko.
N95 8GB je takodje dobar telefon e sad sto on opet nije bas unikatan i mnogo je rasprostranjen je druga prica ali je za multimedjiu po nekim mojim kriterijumima vise nego dobar.
I meni se dopada ovaj samsung i7110,samo njega trebas sacekati i kada dodje ko zna kako ce se pokazati i koliko mu treba da prelezi sve decije bolesti...
Kao sto neko vec rece pokusaj da svedes izbor na 2-3 modela pa da pokusamo da nadjemo resenje. :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Ah Vincent ja jedva caleta nateram da posalje mail da naruci jer toliko posla da ne zna gde se nalazil.Kad mu zazvoni mobilni krece strecanje :D.

Nego posto je budzet toliki,koliki je.Uzmi N82 (mislim da je sad oko 300 eura) i jednu karticu od 8gb i miran :).
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

rayatz, pixon je dumb :dry:
Nokia C6

Ivsa
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 20. Sep 2007. 20:22

Post od Ivsa »

Pixon, nije smartphome, bar koliko ja mislim, a i cjena, pa to je preskupo, a i zate pare može vrisnit Innov8, a tu mu je onda i LG Renoir!?

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Vincent,posto sada vidim,kada sam pisao svoj prethodni post nije mi bila poznata ta info, da je budzet oko 300-350€ definitivno neki modeli ispadaju iz igre.Taj i7110 jeste interesantan i dobar model,samo je pitanje kada ce izaci i koliko ce kostati.Cisto sumnjam da ce u prvih 2-3 mes prodaje cena pasti na 300€...Od ovih ostalih gore spomenutih modela,mislim da bi ti N82 'odradio' posao.Jeste da je plastican i malo cudno dizajniran,ali po meni sve ostalo je odradjeno ok...
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Potpuno se slazem... ako ces zadrzati N91, onda si pokriven i kad je mjuzik u pitanju, ako neces, onda ce ti N82 odlicno vrsiti i tu ulogu :) I imaces sasvim solidnu kameru, odlicnu muzikicu :) Izdrzljiv i dobar telefon, a ne previse skup :)
Nokia E71... Elegant, but deadly

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Vincent »

Ja, ja (što kažu Bosanci), slažem se da je N82 najbolji izbor ako uskoro ne izađe i7110. Jeste li vidjeli kako je Eldar Murtazin popljuvao i7110???! Iznervirao me čovjek maksimalno jer je očigledno bio više nego pristrasan review i to na najgori mogući način! :disgust: :uhuh:
miodrage, Wicker Man, :lol: :lol: Samo želim da uzmem telefon koji će potpuno da mi odgovara...
Ne znam, ljudi, za te HP-ove i G810, moram da vidim malo, nešto mi je G810 previše robustan i nije nekako "cjelina", izgleda kao da su dodavani djelovi na originalni dizajn. Sumnjam da je HP stavio dobre kamere, više mi to miriše na E71... madness99, pusti tu priču, svake nedelje novi telefon... :) Možda mu je težina da ti ih uzima, ali ga dobro ubjeđuješ. :)

EDIT: Riješio sam da želim najnoviji (FP2) Symbian, tako da je sad down to N79 i i7110. Jedino što me vuče na Nokiju je tvrdnja da ima bolju kameru, donekle taster za zaključavanje i 3,5mm ulaz za slučaj da riješim nekad na ne-N91 telefonu da skinem neki podcast i tu ga poslušam. Što se tiče dizajna, ekrana, kvaliteta izrade, implementacije novog Symbiana..., i7110 ubjedljivo vodi. Ako se ne riješim da ipak odem na WM... Tu je Omnia (ali je skupa!) i moram da pregledam ove HP-ove...

EDIT 2: N79 najvjerovatnije otpada, ipak je ružan i previše liči na svoje "pleme"... Možda ako pojeftini...

mm1
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od mm1 »

Eldar napljuva i7110, a nijedan sustinski argument nije izneo za bas toliki animozitet, covek jednostavno mrzi ovaj telefon :? ...Normalno da je u necemu losiji od rivala, u necemu bolji... Davno ne procitah goru njegovu kritiku za neki fon, a u sustini razlog: nije mu se svideo...

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

sta's Vincent sin jedinac :D

Nego moj savet uzmi n79 ili innov8 ovaj i7710 je meni malo sta znam :wacko:
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Vincent,ja sam mislio da je hipoteticko pitanje, a ne prava kupovina. :wacko:
u Srbiji za 350e nemas bas mnogo izbora.
imas dobre kriterijume i velike zelje . za te pare su n82 i N79 najprimamljiviji po meni iz n serije.
iako je 82 bolja po svim testovima i jeftinija, ja bih uzeo n79.
sve ostalo je dosta skuplje od date cene!

realno najbolja multimedija i sve ostalo , plus ogroman displej = N95 8Gb, ali cijena prava sitnica :D

ako oces FP2, onda samo neku noviju N nokiju i to je to.

i7110 ni u ludilu nece da bude ispod 450e kada se bude pojavio.

kefalo, objektivno n79 nije bolja kupovina od 82, ali za mene jeste.
cale, ni jedan od telefona, sa moje liste na pocetku teme nisam ni video uzivo, ali sam napisao svoju listu zelja kada bih sada kupovao bez obzira na cenu!

mali off: da li postoji dumb fon sa min. 2,4' displ. dobrom kamerom (min.5mpx), sa GPS-om i par java app. za zakljucavanje-skrivanje fajlova?
akcenat je na kameri !

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

mrkixxx, imas C905, ali zakljucavanje fajlova jos uvek nije moguce! :roll: :wink:

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

McLaren F1, da ne idemo dalje u off, ali i sam znas da GPS na c905 ne funkcionise kao gps na nokiji. tj nije besplatan.

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

da... Onda mozes da bacis pogled na ove pixon i te fore... samo nisam siguran koji od njih ima GPS... :) A sto bre covece neces N82? :D
Nokia E71... Elegant, but deadly

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Vincent »

Ma nije da neću, extra je to telefončić, možda bih ga uzeo od ovog druga (jeftino) jer on gleda N85 i N96 koji su meni ružni k'o lopovi! Jedino me odbija što nema FP2 i što mi je ružnjikav.
mm1, baš tako... Iznervirao me čovjek takvim glupim stavom...
madness99, lako mi je za vas jedince, ja moram da trpim starijeg brata. :) Šalim se, naravno, ali da moj tata može tako povoljno da nabavlja telefone kao tvoj, kuća bi nam bila zatrpana svim mogućim telefonima - svu bih ušteđevinu davao na njih. :) N79 je još skup kao novi model, a Innov8 će i dalje biti skup, tako da... Meni je i7110 super telefon, odgovara mi u svakom pogledu. Mana mu je, što reče neki Britanac na YouTube review-u, što nije Nokia. :) Ali u smislu da nema tako dobro odrađene mape i sva ta GPS čuda i što nema adekvatne zamjene NSU-u kod Samsunga. But i can live with that! :) Samo da ga odrade ljudski i da mu kamera bude dobra i sigurno ću njega! Ako ipak ne budem mogao da čekam, pašće vjerovatno N79, N82, N95 8GB ili Omnia ako je budem povoljnije našao. Mada mi se mnogo sviđa FP2... Uf! :wacko: :roll:
mrkixxx, meni je i N91 bio samo u mislima, pa sam se primio i kupio ga. :) Doduše, to je trajalo k'o Matuzalemova mladost, al' eto tu je već više od godinu. :) U CG su povoljnije cijene. Razumijem zašto favorizuješ N79, i ja iz istih razloga... Da N95 8GB ima FP2 tu ne bi bilo ni trena dvojbe...

EDIT: Pregledao sam ove HP-ove što je miodrage predložio. Zaista su sjajne mašine, posebno onaj sa QWERTY, ali su im kamere loše. :( I to big time.

mm1
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od mm1 »

Vincent, malo sam vishe danas cackao g810, u Srbiji ovlascena cena (sa dve godine S. garancije) sasvim ok, a telefon uopste nije los...Kontam da njemu i i7110 jedina ozbiljnija mana sto na njima ne pise nokia...

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Vincent, imas li ti digitalni fotoaparat?
Ako nemas bolje ti je da kupis digitalac, a ne camera phone jer ces posle izvesnog vremena (kao sto sam i ja) shvatiti da ti nije dovoljno sirok objektiv, pa da ima dosta suma u mracnijim uslovima, nemas neka standardna podesavanja da bi dobio bolju sliku... definitivno je najbolja kombinacija digitalac i jedno komletirano telefonce i sibaj!

Odgovori