Ultimativni all-in-one smartphone?
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Mali off-topic ali nisam mogao da se uzdrzim: u srpskom jeziku "ultimativni" nema isto znacenje kao rec "ultimate" u engleskom. "Ultimativni" u srpskom potice od reci ultimatum i nema znacenje "najboljeg moguceg", sto bi bilo priblizno znacenje reci "ultimate" u engleskom.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
mrkixxx, Nazalost i najbolje kamere na mobilnim telefonima su jedva na nivou prosecnih jeftinijih digitalnih fotoaparata. Pored toga treba uzeti u obzir da vecina mobilnih telefona nema opticki zum i da ce u situacijama kada ti je zum potreban i najbolja kamera na mobilnom telefonu biti gora od bilo kog jeftinog digitalnog fotoaparata sa rezolucijom od par megapiksela. Kod iste optike vise megapiksela ce dati nesto bolju sliku u smislu bolje rezolucije - ali bolja optika ce dati bolje rezultate i sa manje megapiksela nego vise megapiksela sa losijom optikom. Fotografije sa C905 i Innov8 MPix kamera ce biti losije nego na bilo kom digitalnom fotoaparatu sa 3 ili 4 MPix u vecini situacije gde je bitan promenljiv zoom.
Naravno to ne znaci da C905 ili Innov8 nece dobro posluziti kao "idiot" u vecini situacija.
Naravno to ne znaci da C905 ili Innov8 nece dobro posluziti kao "idiot" u vecini situacija.
Ne vidim zasto bi to bila mana - mislim da Nokia nije toliko bolja (ako uopste jeste) od drugih proizvodjaca koliko je uspela da formira kod kupaca misljenje o Nokia brendu kao simbolu kvaliteta. Koliko je to zaista zasluzeno pitanje je za duzu raspravu.mm1 napisao:Vincent, malo sam vishe danas cackao g810, u Srbiji ovlascena cena (sa dve godine S. garancije) sasvim ok, a telefon uopste nije los...Kontam da njemu i i7110 jedina ozbiljnija mana sto na njima ne pise nokia...
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Lepo je to da imas camera phone (moze biti zamena u nekim trenutcima za digitalac) i dobro dodje kada zelis da uslikas neki zanimljiv iznenadni trenutak sa drustvom u gradu, ali nikako se ne moze porediti telefon sa nekim iole kvalitetnijim digitalcem. Cim ides na neki izlet, godisnji odmor... digitalac ce te mnogo bolje posluziti nego mobilni telefon.
Uzecu za primer Canon IXUS 870 IS (serija koja nema neke preterane mogucnosti manuelnog podesavanja ali opet ima vise nego telefon) koji je izasao krajem prosle godine. Moze se naci za nekih 260e, a ima neuporedivo vise podesavanja i mogucnosti da napravi extremno dobru sliku u svim vremenskim uslovima (smanjeno osvetljenje, siri ugao hvatanja objektiva koji pocinje od 28mm...).
Zamisli kada bi jos nasao Canon A650 IS ili Fuji F30 (mogu samo polovni jer su se prestali proizvoditi) i videces kako ce pojesti bilo koji telefon za dorucak!
Uzecu za primer Canon IXUS 870 IS (serija koja nema neke preterane mogucnosti manuelnog podesavanja ali opet ima vise nego telefon) koji je izasao krajem prosle godine. Moze se naci za nekih 260e, a ima neuporedivo vise podesavanja i mogucnosti da napravi extremno dobru sliku u svim vremenskim uslovima (smanjeno osvetljenje, siri ugao hvatanja objektiva koji pocinje od 28mm...).
Zamisli kada bi jos nasao Canon A650 IS ili Fuji F30 (mogu samo polovni jer su se prestali proizvoditi) i videces kako ce pojesti bilo koji telefon za dorucak!

● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
lepo kaze coek IDzO, samo sto ne verujem da ce imati iole malo uticaja na odluku o kupovini "mobilnog preparata, sa dobrom kamerom"...cini mi se da covek nece ni otvarati fotografsku radnju, po kupovini telefona...
Ipak podrzavam stav i razmisljanje predhodnika...mislim da ne treba preterano platiti mob...recimo 6220 - jedan od boljih sto se kamere tice za nekih 250€, i digitalac za 100€ vrh...i budes miran na svim poljima it tehnologije...
to je samo moj stav...pozdravljam drugacija misljenja !
Ipak podrzavam stav i razmisljanje predhodnika...mislim da ne treba preterano platiti mob...recimo 6220 - jedan od boljih sto se kamere tice za nekih 250€, i digitalac za 100€ vrh...i budes miran na svim poljima it tehnologije...
to je samo moj stav...pozdravljam drugacija misljenja !
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Fakat da je fotoaparat neuporedivo bolji od kamere na telefonu ali je po meni suludo davati npr te pare ( mislim na tih 260e koje IDzO spominje ) na digitalac pored telefona koji moze da mu posluzi u tim nekim momentima. Ok, kupis ili imas neki stari digiralac od recimo 4MP sto je za amatersku fotografiju vise nego dovoljno i to kosta do nekih 100tinak eura, ali sve to preko ta 4MP je cisto bacanje para s obzirom da ce slike stavljati na desktop i izradjivati a ne praviti plakate i bilborde tako da mu savrseno moze odraditi posao npr. N82, N95 ( 8GB ) & co.
Ma ljudi, ne pokušavam da kažem da telefon može zamijeniti aparat, jednostavno želim da mogu kad mi nešto treba na brzinu da "usliknem", kao što često vidim neke zanimljive stvari koje bih rado zabilježio, da ne moram za to da vučem digitalac, već da mogu telefonom to da obavim, baš kao što Azimuth kaže - sve ga podržavam u ovom njegovom postu. Vidim ja kakve su slike sa telefonâ, nije potrebno da mi crtate da to nije to. Rado bih ja uzeo recimo Sony H1, ali ko će da vuče to čudo svuda? tomas.hokenberi, riječ "ultimativni", koja da ja znam ni ne postoji u srpsko-hrvatskom jeziku (kako je zvanični lingvistički naziv našeg četvoroimenog a jedinorodnog jezika
), je namjerno odabrana, da ne kažem skovana, da bi ujedinila ta dva značenja - "ultimate" kao "non plus ultra" i uz igru značenja da znači i "poslije toga nema dalje", što mu opet dođe slično značenje. To "predavanje" o sočivima aparatâ sam davno čitao od tebe i jednog starijeg člana, tako da sam je naučio.
Ova fora sa ovim Britancem koji kaže da im je mana što nisu Nokije je pogrešno shvaćena i protumačena: tip je mislio da zbog toga nemaju tako dobru podršku za mape kao što je Nokia Maps (mada to valjda može da se riješi Garminom, samo ja nisam u toku, pošto N91 nije najbolji telefon za navigaciju) i nemaju tako dobar PC Suite i Nokia Software Updater, već se mora nositi u servis na upgrade. I tom tipu, kao i meni, je drago što pomenuti aparati nisu Nokije, meni naročito zbog Nokijinih poznatih gluposti sa dizajnom i sličnim stvarima kojih bih da se oslobodim na neko vrijeme. Nemojte me pogrešno shvatati, kad se već trudim da vam sve crtam! Ono što ja želim je telefon koji može da objedini neke funkcije, kad već moram nositi dva telefona da ne vučem još gadgeta sa njima! Dakle, treba mi dobar, brz i pouzdan smartphone sa upotrebljivom kamerom i normalnim dizajnom (što znači anti-Nokia-s&p).
Neću više komentarisati i ozbiljno ću se naljutiti na sve članove koji makar i misle da sam ja od onih kojima je važno koje je telefon marke. Neka sam džangrizalo, ali to stvarno zvuči uvredljivo.
Šalim se, naravno, ali nema potrebe da još i za to bivam optužen.
Pozdrav!

Neću više komentarisati i ozbiljno ću se naljutiti na sve članove koji makar i misle da sam ja od onih kojima je važno koje je telefon marke. Neka sam džangrizalo, ali to stvarno zvuči uvredljivo.

Pozdrav!

iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!
Po nekom mom misljenju, ako nije nuznost imati dva telefona sa dve razlicite kartice, bolja je kupovina digitalac i ostaviti ovaj telefon sto se ima. Svakako nosis telefon + digitalac sto se svodi na isto kao da nosis 2 telefona. Ali opet naglasavam da sve zavisi od potrebe pojedinca.
Posle ovih nekoliko meseci koriscenja N82 shvatio sam da je bolje uzeti digitalac i da bi zadovoljniji bio sa njim nego sa camera phone.
Bez obzira na sve onaj koji kupuje zna sta mu treba i sta je smislio i sta mu je najbolja kupovina!
Posle ovih nekoliko meseci koriscenja N82 shvatio sam da je bolje uzeti digitalac i da bi zadovoljniji bio sa njim nego sa camera phone.
Bez obzira na sve onaj koji kupuje zna sta mu treba i sta je smislio i sta mu je najbolja kupovina!
Slažem se u potpunosti, IDzO... Ali su mi potrebna dva telefona, ne volim nikako ove dual-sim, a i svakako mi treba da su odvojeni. Osim toga, sviđa mi se N91 po izgledu i kao telefon, a i za muziku je odličan, ali kao smartphone je malo spor i ima mali ekran slabe rezolucije, a i pri surfovanju mi često izbacuje "memory full", pa bih te neke boljkice da prevaziđem novim telefonom, koji bi usto imao i dobru (upotrebljivu) kamericu. Davno bih ja uzeo N93 samo da mu nije onako spor softver... Mali je bolji nego na N91... A i ista verzija Symbiana, a ja bih noviju...
Pozdrav!

Pozdrav!

Onda OK, kada su ti potrebna dva telefona onda digitalac nije za svakodnevno nosanje uz njih.
Sada SAMO treba da se odlucis koji telefon uzeti .
Sada SAMO treba da se odlucis koji telefon uzeti .

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Pa po meni je obnda najbolja solucija zaista G810 po svim segmentima koje si naveo. Jeste da je Sljamsung u pitanju, ali kazu da je kvalitetan. Nisam ga video, jos manje probao, mogu samo da se baziram na onome sto sam iscitao o ovom telefonu. Odgovara ti po svemu, tako da pravac prodavnica 

Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Ja, mlogo mi se sviđa i G810. Moram da ga iščačkam, ali telefon je na papiru stvarno sasvim OK, plus ima digitalni zum što mi nekako uliva povjerenje u kvalitet kamerice. Metalnog je kućišta, finog dizajna, velikog ekrana. Ima dvije mane s moje tačke gledišta, ali nisu tako strašne: slajder je (to mogu da preživim) i stariji Symbian. Ako mi se baš dopadne uzeću ga, ako ne čekaću i7110 kao monoblok sa novijim Symbianom i ljepšim dizajnom, po meni. Hvala, ljudi! 
Pozdrav!

Pozdrav!

Vincent,na g810 je plus sto ima digitalni zum?!
Pa vecina kamera na mob tel ima tu funkciju koja je po meni prilicno beskorisna... I u pitanju je cisto sw dodatak koji nikako ne moze da zameni opticki zum. Na pr. g800 ima opticki zum,koji koliko sam primetio i nije nesto najbolje implementiran...
Pa vecina kamera na mob tel ima tu funkciju koja je po meni prilicno beskorisna... I u pitanju je cisto sw dodatak koji nikako ne moze da zameni opticki zum. Na pr. g800 ima opticki zum,koji koliko sam primetio i nije nesto najbolje implementiran...
Samsung S8,Sennheiser CX300 II
Izvinjavam se, mislio sam optički, ne digitalni, greška u brzini. Ma jeste OK FP1, ali bih eto volio da radim sa FP2, nekako volim da sam softverski "up to date" za poneke stvari... A ima i solidnih poboljšanja, nije da nema... Nekako bih volio da uzmem telefon sa najnovijim Symbianom, ne računam naravno ovaj TS na 5800. Odavno sam ja mjerkao G810, još prije nego je izašao, ali me strašno privlači i7110 kao monoblok. Opet, G810 vjerovatno ima bolju kameru, tako da sam opet u rascjepu, kao i svi mi kad kupujemo telefone. 
Pozdrav!

Pozdrav!

E Vincent i tomas.h., cisto da se zna, nisam komentarisao samsung kao nepodobnu marku za tebe (ili mene), nego kontam taj g810 se vrlo malo moze videti u "rukama ljudi po ulici" a prilicno je dobro resenje, osim sto je i slider (ali i n95 je slider pa ne da ga ima...)... Hocu reci, verovatno ga ljudi ne kupuju ipak zbog toga sto nije nokia... A zamerke na racun gps-a sa youtube-a i raznih review-ova se pretpostavljam resavaju garmin-om, pa se svodi na isto...
Vincent, jel bi uzimao mozda Linux telefon? Evo pogledaj ovo:http://reviews.cnet.com/cell-phones/mot ... 07336.html. Cnet kaze da je jedan od najboljih camera-telefona, a Mobile review je rekao da mu je kvalitet zvuka jedan od najboljih na trzizstu. Mana telefona je ta sto snima klipove u veoma, veoma maloj rezoluciji. Ako imas nekog da ti donese iz USA, to bi tibilo odlicno, posto je na Motorolinom sajtu oko 330 dolara.
Aho hoces samo symb. ja bih isao na G810.
Pozdrav
Aho hoces samo symb. ja bih isao na G810.
Pozdrav

Linux&Android
Njami, nešto nisam pratio Linux telefone odavno. A1200 mi se mnogo dopao, imao ga je drug. To je odlično telefonče. Najbolja 2Mpx kamera koju sam vidio, samo što nema blic. Ova Motorola djeluje odlično, ali ni nje još nema kod nas.
mrkixxx, to sam i ja čitao i to me buni, jer na fotografijama telefona ta optika izgleda pristojno i još sa optičkim zumom čovjek bi rekao da je pun pogodak, kad ono kažu da su loše slike. Možda je bio neki test-model...
Pozdrav!

Pozdrav!

Vincent, kazu kao da ima da se kupi u Subotici: "mislim da u bg nema,barem ga ja nisam nasao.evo ti broj 024 555 144". A prodaje je i ovaj lik sa Bencha:http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=182627.
Pozdrav
Pozdrav

Linux&Android