http://dailymobile.se/2009/01/09/video- ... -walktrou/
Rezultat investicije od 325 milona dolara kompanije Elevation Partners.
Novi OS, pod nazivom NOVA, baziran na linuxu, uz plan da ima onu lakocu arhitekture koju je krasio originalni PALM, onda zadrzavanje linije proizvoda koji ce raditi na PALM-u, u low segmentu i dalje zadrzavanje palete proizvoda na win OS-u, daje jednu novu sliku kompanije PALM, sasvim drugaciju od one uspavanosti koju smo imali prethodnih godina, kada bi 2 nova proizvoda bila nesto...
Uz sve ovo, ista grupa investitora je stavila na raspolaganje i novih 100 miliona dolara, sto je sigurno siri prostor za manevar, u ova ne likvidna vremena.
Sto se tice samog PALM pre telefona,sve je super sve je 5, palm je shvatio u kom grmu lezi zec,ali opet za neku kompletnu ocjenu, meni ce mnogo znaciti kakvu cjenovnu politiku ce zadrzati palm, jer po onom sto se na netu moze naci, on ni vani nije jeftin, osim centro-a, a kod nas novi TREO PRO, kosta u rangu htc touch pro.
I na kraju zapazanje, da sam imao drugacija ocekivanja u smislu ponude OS-ova, na nacin da sam ocekivao konacan sukob i ostanak dva dominantna OS-a, dok dogadjanja u zadnjih 6 mjeseci, od Androida,Apple sa njegovim OS-om i na kraju Palmove ponude, govore drugacije..