Nokia N78
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Nabedjujem se sa caletom kaze on da sam gps-om kada budem instalirao garmin necu moci da vidim kuda se krecem posto smo u srbiji nego samo u drugim zemljama,kaze on kao da nesto srbija ne podrzava gps barem tako nesto....1.pitanje:koja je razlika izmedju garmini i gps-a koji dobijem uz fon? 2.pitanje : da li cu sa garminom moci da vidim kuda se krececm u srbiji ? molio bih da mi neko odgovori sto pre !!! 

pun1sh3r, prvo,sam GPS nije nista drugo nego receiver za signal sa satelita.Bez softvera koji cita te informacije i interpretira ih kroz pokazivanje tvoje lokacije na mapi,ne mozes nista.Uz telefon ti stize Nokia maps,na kome mozes da vidis kuda se kreces,ali ne mozes da planiras putanje,to jest ne funkcionise navigacija,jer nas nema u paketu zemalja za koje Nokia prodaje navigacijski add on za svoje nokia maps.Garmin sasvim normalno funkcionise,kada ga instaliras i ubacis mape.naravno da vidis gde se nalazis i kuda se kreces,i mozes da izracunas putanju i radi glasovna navigacija.Imas u kafic sekciji citavu temu o GPS i njegovoj funkcionalnosti,i to bogatu,oko 60 strana,na kojoj su ljudi iznoslili iskustva i davali savete.Meni su neki clanovi sa ovog foruma pomogli oko instalacije garmina,i jako sam zadovoljan kako radi.
E,imam jedno glupo pitanje.Kad se koristi ona varijanta sa vertikalno rasporedjenim ikonicama na standby,jel postoji nacin da se regulise sta od ikonica ce stajati u listi?Vidim na screenshotovima nekih tema da stoje samo po tri recimo...ja bih da izbacim search,radio,i wifi search,posto mi bezveze tu stoje,ali ne nalazim tu opciju nigde u podesavanjima,a ni objasnjenje u uputstvu.Ako neko zna kako se ovo resava,please recite.
wassup sigurno da postoji nacin da se to uradi postoji na svim nokiama koje imaju tu opiju...samo malo se potrudi da nadjes ... imam sada jedno pitanj za vlasnike ovog telefona:ona 4 dugmeta (ako gresim ispravite me) stvarno mi zadaju dilemu
ne kapiram kako rade...cini mi se dda je tuch button...da li neko moze da mi objasni kako rade i da li su to stvarno tuch button...?ako je tuch odustajem od telefona...
molim za odgovor 

-
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 03. Sep 2008. 20:16
- :: Samsung galaxy Ace 2
Telefon nema touch dugmice!!!
Dugmici su ispod plastike i ti samo pritisnes plastiku gde je nacrtana oznaka za odredjeno dugme i ona pritisne! JA sam se u pocetku plasio za to, ali radi bez problema! Nadam se da sam ukapirao o kojim dugmicima pricas(zelena i crvena slusalica, meni taster i c taster! Mada takvi su i levi i desni selekcioni tasteri) Ali nemas brige oko toga! 

Ace 2 + 16Gb Patriot Class 10
- napalm death
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47
Ma cujes ono klik.. plastika se savije.. dugme kao dugme samo sto je uradjeno kak oej uradjeno.. ravna plastika.. flat nacin ..mal osminke nije na odmet. Ja u zadnje vreme partim pvaj fon i nisam procitao da dugmad ne reaguju ali da nisi pomesao sa senzorom.. senzot, navy wheel koji radi jel,.. pomocu senzora je dosta osetljiv pa se kao navodno moze zavrsiti u nezeljenom meniju. ALi to se da iskljuciti kome smeta a i treba se okrenuti puni krug da se dobije "pokret".
Neka me neko ispravi ko ima ovaj mob ako gresim
Neka me neko ispravi ko ima ovaj mob ako gresim

Tasteri su sasvim normalni mehanicki tasteri,samo sto su sakriveni ispod tog panela,pa izgleda kao da su touch.Lepo je vec wasssup objasnio,i cini se da je sasvim bio jasan.Navi weel je senzorskog tipa,i meni je to extra stvar.Daleko mi je udobnije vrteti palcem po obodu tastera,nego stalno pritiskati zeljeni smer,pogotovo sto prst cesto malo sklizne pa umesto na gore,cesto pritisnem OK.Sto se tice zavrsavanja u pogresnom meniju,desilo mi se par puta,ali osetljivost navi wheela se podesava,a moze se i skroz iskljuciti ako nekom smeta.Meni je to jedna od najboljih funkcija telefona,pogtovo za skrolovanje kroz fotografije i muziku.
- napalm death
- Mobil manijak
A cek.. mogul se skroz ukinuti te precice.. pa da mi bude ono ..prećice levo, deno, gore, dole, centar ?
I jos nesto.. dla je moguce videti sat pritiskom + - tipke sa strane.. ono kao kod SE telfona.. da mi ostane screensaver normalno ono kaqo sat samo da se upali pozadinsko svetlo.. ili se gasi sat u pokazuje desktop ?
I jos nesto.. dla je moguce videti sat pritiskom + - tipke sa strane.. ono kao kod SE telfona.. da mi ostane screensaver normalno ono kaqo sat samo da se upali pozadinsko svetlo.. ili se gasi sat u pokazuje desktop ?
-
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 03. Sep 2008. 20:16
- :: Samsung galaxy Ace 2
Naravno da mozes da ih skroz ukines! Ima u opcijama za standby temu i tu samo stavis basic i nemas nista na ekranu pa podesis sta da ti bide gde(gore, dole, levo, desno, i levi i desni selekcioni taster, e da i srednji!) A ovo za sat pojma nemam. Meni kada je zakljucan mob ekran je skroz bukvalno ugasen. I ja kliknem levi selekcioni taster i ono upali svetlo. A kada stisnes + i - bukvalno nista se ne desi, ne upali se svetlo, nego samo ispise ono kod nokije pritisnte to pa onda * da biste odklucali i posle nekoliko sekundi se opet zatamni.. Evo i ja imam pitanje, moze li se namestiti da stoji neki sat na ekranu kada je telefon u mirovanju, zakljucan? 
Tek sada sam video ovo......

Tek sada sam video ovo......

araphel napisao:i ja sam ovo skinuo kao large time...ali nema pomoci,na novom symbianu je ocigldno nemoguce spreciti totalno gasenje ekrana.na e61 je onaj star large time bio keva,ali ovde...nema svrhe
Ace 2 + 16Gb Patriot Class 10
- napalm death
- Mobil manijak
zahvaljujem svima na pomoci !!! ipak kupujem gon a navi whell po meni je ogromna prednost kome smeta neka iskljuci...telefon cini mi se kao jedan od najboljih u nseriji ipak kamera je stvarno dobra za 3.14 mpix kako sam video...zvucnici super imaju onu mrezicu preko sto stvarno daje moc zucnicima (na izgledu ) i stvarno mi se svidja ...jedva cekam da mi se prodavac vrati sa zimovanja,tj za 6 dana...

ljudi jel moze neko da mi kaze tj. svi da mi kazu koja im je zemlja porekla ???finac ili madjarac ???pls

ljudi jel moze neko da mi kaze tj. svi da mi kazu koja im je zemlja porekla ???finac ili madjarac ???pls
- napalm death
- Mobil manijak