Samsung i900 Omnia

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Corsair, Za IMEI kod *#06# - ako se ne varam isto je i kod Nokia. Informacije o firmveru Start->Settings->System->Version. Na jednoj od prethodnih strana ove teme imas "kljuc" za tumacenje oznake firmvera. Pomocu toga mozes da utvrdis koja je verzija firmvera i za koje trziste.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Corsair
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 07. Jan 2009. 00:36

Post od Corsair »

Ok, tomas.hokenberi, hvala na odg... :wink:

Potrazicu taj kljuc za tumacenje..... To bi bilo to od prilike!

Jos samo da sve bude u redu sa telefonom i stvar je resena!

nick6
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 12. Okt 2006. 21:20
:: Cubot Note S
:: Lumia 640

Post od nick6 »

obavezno ga ukljuci, pogledaj na kom je jeziku, proveri ekran da li ima ogrebotine, pogledaj USB uticnicu (poklopac) da li stoji na mestu, socivo kamere (da li je izgrebana), ja bih pogledao i Programs menu da vidim koji su programi instalirani, zatim pogledaj ako ti dozvoli neki program na kome se ocrtava QWERTY keypad da vidis dali mozes komforno da kucas, zatim pozovi ga sa svoje Nokije da cujes ringer i zvuk u slusalici, i na kraju otvori poklopac baterije da vidis da li normalno naleze kad se vrati na mesto

Corsair
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 07. Jan 2009. 00:36

Post od Corsair »

Hvala svima na odgovorima, ali nista od polovne omie...
Ovaj lik sa kojim sam se vec dogovorio sve i rekao mu da uzimam tel sigurno, me je 'ladno ispalio! :angry: Mislim stvarno strasno!
A oglas je bio na ovom sajtu, jbg, desavaju se i takve stvari...

Uzecu ga najverovatnije preko mts-a! Ili ako naleti mozda jos nesto povoljnije po oglasima...

banelaki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 02. Jun 2006. 14:06

Post od banelaki »

Svuda sam trazio al nikako da provalim. Kako da "disable start up sound". Za taj dosadni zvuk sam nasao programcic (audioboot) kako da ubacim original windovsov zvuk kao u XP-u, al ne mogu da ga izbacim da se nista ne cuje. Postoji fajl PowerOn.wav koji ne moze da se izmeni ili obrise.
Poslednja izmena od banelaki u Čet, 15. Jan 2009. 18:39, izmenjeno 1 put ukupno.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Replace-uj ga powerup.wav,stim što će to biti silent sound.Napravi ga u nekom sound editoru,stim da vodiš računa o 16/8bit,stereo/mono,dužina itd. sve da bude,"same as original" :wink:
8)

Marloos
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 15. Jan 2009. 01:18

Post od Marloos »

Zdravo svima
Imam jedan mali problem sa mojom ..Omnijom,, koji mi se danas pojavio.Napisacu u cemu je problem pa molio bih da ako neko zna odgovor t.j.resenje da mi pomogne.Naime imam auto sa ,,Blutut-povezivanje (fabricki ugradzen)koji je do danas besprekorno funkcionirao.Od danas funkcionira za poziv , ali ako se pozvani javi t.j.otvori svoj telefon ne mogu nikako da ga cujem na zvucke u automobilu vec na sami telefon , sto je priznacete , bez veze(sto onda imam hands free?) :shock: :disgust: Zato bih molio da mi neko pomogne , ako uopste postoji resenje.Samo da napomenem da kada zovem na samom telefonu iznad napisa ,,Dialing,, stoji oznaka ,,CFC Active,, sto ranije nisam primetio ili nisam obratio paznju.Isto tako na oznaku ,,Mute,, stoji znak ,,X,, sto isto tako ranije nisam primetio , ili nisam obratio paznju.Inace drugi telefon , bez razlike na marku funkcionise na blutut u autu , znaci poo toj logici nije problem u autu.Posto sam laik molio bih objasnenje od experata koji po mom ubedzenju, citajuci postove , ima dosta na forumu.
Unapred hvala
P.S.
izvinite ako se gadzam padezima
Pozdrav

mi2scg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Sep 2004. 23:11
Kontakt:

Post od mi2scg »

Futrolu, koznu, maltene krojenu za Omniju, mozete da kupite u svim Telenor prodavnicama po ceni od 360 dinara. Prodaju se u crnoj i svetloplavoj boji. Jedina mana jeste, ako je to uopste mana, sto proizvodjac nije Samsung, nego - Nokia :-)
Pozdrav, evo i moje slike!

Slika
Stop the madness!

darcoar
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 22. Dec 2008. 06:36

Post od darcoar »

mi2scg, hvala sto si podelio info sa nama, reci mi samo, jel ovo na slici onaj "privezak" za brisanje ekrana ? Da li i to moze da se nadje u mobil shopovima negde. Ja trenutno imam futrolicu koja je i sama kao krpica i sluzi mi za brisanje displeja, ali u slucaju da predjem na ovakvu onda je to potrebno.

Jos nesto bih pitao vlasnike Omnie, da li vam "olovcica" grebe displej ukoliko je nosite uz telefon bez futrole ili sa... Ja je do sada nisam nosio , mislim sve u dzepu ce ga izgrebati, nagnjeciti....

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Rešenje jeste "idealno",u našim uslovima. 8)
Ali sam ja ipak za invisibleSHIELD8)
Naručio sam."Primaju" VISA virtuon.Šalju u,Srbiju.
Tako da očekujem,"21 century-cyber" futrolu :roll:
8)
Kada mi stigne,za jedno 10-ak dana,šaljem slike i impresije.
Ko zna,možda postanem i uvoznik.He He :roll:
8)

mi2scg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Sep 2004. 23:11
Kontakt:

Post od mi2scg »

darcoar,
Futrola je sa spoljasnje strane kozna, mozda i neki kvalitetniji skaj, ne smem skroz da tvrdim, a sa unutrasnje je presvucena vrlo mekanim materijalom, poput plisa ili cega vec, tako da moze da posluzi i kao solidna krpica. Telefon taman staje u futrolu i ne izgleda kao budza.
Sto se olovke tice, ja sam primetio da ona grebe displej dok je koristim, ne dok je zakacena. Kada je telefon u futroli i ne brinem se da li negde grebe telefon, posto nema gde.
Privezak/brisac sam pokupio na nekom od standova dok sam bio na WCG-u, gde je Samsung bio glavni sponzor, a Omnia i INNOV8 zvanicni telefoni. Delili su i neke odlicne gumene bombone, ali njih vise neeemaaa...
Stop the madness!

banelaki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od banelaki »

Imam slican problem kao Marloos. Nabavio sam za auto onu spravicu(ne znam koji joj je pravi naziv) koja preko bluetooth-a iz telefona preuzima mp3 sadrzaj i preko svoje mini radio stanice emituje do radia pa sve moze da se cuje preko zvucnika u kolima. Sve je to lepo al nikako ne mogu da uparim telefon i to cudo. Naj verovatnije uparivanje ide kao sa Bluetooth slusalicama. Al ajd kad nece?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

banelaki, Uparuje se, verovatno, kao bluetooth stereo headset. Proveri prvo sta treba da se uradi na uredjaju da udje u "rezim uparivanja". Najcesce pored on/off tastera treba drzati pritisnuto jos nesto da udju u taj rezim i on obicno traje kratko 30-60 sekundi. Daklem treba prebaciti uredjaj u taj rezim i odmah posle toga pokrenuti pretrazivanje. Kada ga pronadje biras "Set as wireless stereo"
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

banelaki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od banelaki »

Da li je neko probao ovo http://www.youtube.com/watch?v=I2eWakm8Yjg
Fenomenalna stvar. Kad moze iPhone, moze i Omnia garant. Probao sam da nadjem na netu ali jako tesko. Nasao sam za Omniu al mora da se plati naravno. Jel ima neko. Velicine je oko 11.5 mb.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

INFO
Oznaka te "torbice" je CP 265
469,00din.
Inače pravljena za Nokiu.
Bio danas do Telenor-a.Nemaju je.
8)

nick6
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 12. Okt 2006. 21:20
:: Cubot Note S
:: Lumia 640

Post od nick6 »

Jel neko probao da stavi display protector od iPhonea na Omniju ?
Ja sam iskrojio za i780 (koji doduse ima manji ekran od Omnie) i sasvim lepo stiti, ekran se dobro vidi i OK reaguje na pritisak
Motorola Moto G

goga680
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 19. Okt 2005. 01:02

Post od goga680 »

Imate u Pancevu ovakve futrolice sa 300 din
Nista specijalno, ali rade posao
KOLIKO PARA TOLIKO I MUZIKE :)

Slika
Slika
Slika

banelaki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od banelaki »

Ja sam stavio display protector od iPhonea na Omniju. Bez obzira sto je kineska (BHB) fantasticnog je kvaliteta. Samo treba paziti kada se stavlja, posto sa obe strane ima nalepnicu, koja je strana lice a koja nalicje. Lice je jako glatko i poznaje se. Nalicje mekano i lepljivo. Naravno prethodno sam isekao ziletom na meru omnije. Odmah bih kupio novu od iste firme kada bih nasao original za omniju.

toni-toni
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 15. Dec 2008. 00:35

Post od toni-toni »

Dali zna neko da mi kaze kako da vratim moju Omniu u fabricke vrednosti sve sto sam instalirao a sad mi ne treba da nestane pa bih zamolio neko ko zna da mi napise uputstvo kako da to uradim.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Napuni batt.
Ugasi telefon kompletno.
Upali ga tasterom ON/OFF
Pa pritisni i drži= leva slušlica+desna slušalica zajedno,pre dizanja systema.
Potvrdi hard reset pritiskom na levu slušalicu.
Sačekaj.
To je to.
8)

Odgovori