Samsung i900 Omnia ili Apple iPhone ?!

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
niksto90
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 26. Nov 2008. 00:26

Samsung i900 Omnia ili Apple iPhone ?!

Post od niksto90 »

Hocu da kupim jedan od ova dva telefona. Ako neko ima iskustva... Kod omnie mi se jedino ne svidja sto ima display od 65000 boja, dok iPhone ima 16mil. S jedne strane mi se svidja omnia sto ima OS Windows, ali opet iPhone ima MAC OS X... Stvarno se dvoumim, ne znam sta da radim. Pomagajte!!! :?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

niksto90, Broj boja na ekranu je, barem meni, ponajmanje bitan. Ako ti treba smartphone sa dobrim multimedijalnim mogucnostima onda nema potrebe puno da razmisljas - kupi Omniu. Mac OS X na Iphoneu nema puno veze sa onim sto bi imao Apple Mac racunaru a ni Windows Mobile sa Windows-om na Windows PC-u. I za Iphone (kada ga "jailbreakujes") ima dosta aplikacija ali se to tesko moze porediti sa Windows Mobile svetom. Iphone ima uzasnu kameru i nefunkcionalan bluetooh - nije moguce primati/slati fajlove preko bluetooth-a bez dopunskog softvera. GPS uredjaj u Iphone 3G je prakticno neupotrebljiv usled nedostatka softverske podrske (prakticno samo Google Maps - mada se najavljuju u skorijoj buducnosti nove aplikacije). Kamera na Iphone-u je mnogo losija od one na Omnii. Za prenos fajlova na Iphone je neophodan Itunes - nema mass storage rezima. Prednost Iphonea je odlican touchscreen za koji nije potrebna "olovcica".
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Neces ti ni primetiti tu razliku u bojama.

Pre bih uzeo Omniu zbog WM koji sve vise ima poklonika i koji je veoma zahvalan operativni sistem.
Imas temu u podforumu Samsung o Omnii i to bas lepo opisane njene mogucnosti, a tako isto imas u podforumu Ostali modeli opisan iPhone 2G i 3G. Malo precesljaj pa ces se lakse odluciti.

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Омниа обавезно!
Толико је напреднија , само погледај колико софтвера за Windows имас да нађеш бесплатно...
Успут упореди камере и Гармин навигацију на Омнии и видећеш колико је бољи од Iphonea.
Слобода или смрт

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Iako sam vlasnik iPhone-a i uverio sam se da zaista ima sve zivo (sto meni treba), i slozicu se sa svim ovde navedenim, reci cu samo jedno: ko god ga vidi, popali se na njega. Jednostavno takav je telefon.
Ako zelis funkcije, ako zelis solidan rad na uredjaju - Omnia.
Zelis li smekericu, uz solidnu funkcionalnost - iPhone (gledaj da ga nadjes unlockovanog ali ne u domacoj radinosti, nego by Apple)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

-V-o-y-a-g-e-r-
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 14. Jan 2009. 19:09
Kontakt:

Post od -V-o-y-a-g-e-r- »

Ja se ne slažem sa onim da se ne primeti razlika u bojama :)
Kao fotografu koji je želeo da nosi deo portfolija na telefonu, razočarao sam se starijim WM telefonima, a pošto se broj boja nije menjao, sumnjam da se i kvalitet na prelazima nijansi mogao popraviti. Ali dobro, možda ja imam profesionalnu deformaciju :)

Problem sa ovakvim pitanjem, tj. sa odgovorima koji za njim slede je što ga najčešće daju ljudi koji su, u ovom slučaju, samo WM korisnici (i zašto, o zašto, je jedini argument količina softvera?) ili oni koji su iPhone u rukama izgleda samo držali. Kao što reče Miodrage, količina softvera za iPhone nije ni malo mala i osim ukoliko niste neki specijalista, kvantni mehaničar i slično, sigurno ćete naći sve što vam treba.

iPhone nema klasični disk mode, ali ima SSH i SFTP, pa mu se lako može prići, recimo WinSCP-om i prebaciti šta treba. Nažalost, potreban je Wi-fi na računaru.
Aplikacije se takođe mogu instalirati na iPhone bez posredstva iTunesa (a da pri tom ne mislim na Cydiju, nego baš na AppStore programe/igre).

Ako se kao većina WM korisnika zanosiš idejom da imaš mobilnu kancelariju u džepu, svakako WM :roll:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

-V-O-Y-A-G-E-R-, Mozda ti kao neko ko se bavi fotografijom uocavas efekte veceg broja boja ali sumnjam da iko ozbiljan svoj portfolio predstavlja na telefonu. Za normalnu upotrebu efekti su mali.

Sto se tice Iphone-a. Ja sam koristio (nije se dugo zadrzao kod mene posto nije bio moj - samo oko nedelju dana) Iphone 2G i jailbreakovao nekoliko komada prijateljima i uopste ne delim odusevljenje Iphone ljubitelja. Touchscreen jeste odlican (narocito mi se svidja lakoca upravljanja prstima koja zaista nedostaje Windows Mobile telefonima) ali to bi bilo to. Jednostavno moje potrebe ne zadovoljava. Da zanemarimo office i slicne aplikacije, nemogucnost slanja fajlova preko bluetooth-a, ali to da ne podrzava A2DP, telefon koji bi trebalo da radi i kao Ipod?
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

-V-o-y-a-g-e-r-
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 14. Jan 2009. 19:09
Kontakt:

Post od -V-o-y-a-g-e-r- »

E naravno, to bi bili argumenti, ali ne apsolutno presudni za svakoga.
Eto ja sam više od godinu dana vlasnik iPhonea. Oba modela i poželeo sam 2 puta da pošaljem nekome nešto bluetoothom, a nisam mogao. Nije bilo ništa važno na sreću. A A2DP nikad nisam imao potrebe želeti :) Puno na njega slušam muziku, pa dok ne izmisle neke slušalice koje se pune kinetički, ove današnje BT su mi nepotrebne :)

Zato čoveka prvo treba pitati za šta mu treba telefon, pa onda predlažiti shodno. To što sam ja zaljubljen u svoj telefon svakako nije razlog da ga svakom predložim :)

Još nešto.. GoogleMaps su vrlo upotrebljive vani. Kod nas na žalost još uvek nisu. Keširaš mapu grada koji ti treba i eto ti besplatne navigacije. Nije kao Garmin/iGO, ali ima i satelite view, pa lepše vidiš gde si :)

LesaZMN
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 16. Sep 2008. 14:38

Post od LesaZMN »

Ovde se radi o dva dijametralno razlicita proizvoda. Jedan je najbolje opisati kao biznis uredjaj, dok je drugi, fenis sa jakim imidzom.
Onaj ko kupuje telefon treba da zna sta ocekuje od njega I iPhone i Omnia imaju svoje vrline i mane o kojima smo citali i pisali milion puta i sve vec znamo.
Lakse je porediti sve druge teleone medjusobno nego iPhone sa bilo cime. To je prica za sebe, kao i svaki drugi Apple proizvod
Ja licno koristim MacBook i prezadovoljan sam (ima nekih gluposti ali iskljucivo kada je rad sa windows okruzenjem ili dokumenima u pitanju).
Iso tako, ja licno ne bih nikada koristio iPhone i pre bih se odlucio za Omniu.

@niksto90 - ovde niko ne moze da ti da argumentovan odgovor zasto jedan odn. drugi. Sve je na tebi i sta se tebi vise svidja i odgovara.

Odgovori