Nokia E61

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
marko001
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 08. Jan 2009. 22:24

Post od marko001 »

pokrivao sam senzor i kucao u mrklom mraku ali nece.mislim da je do firmwera.na proslom je radilo ok!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

marko001, koji firmware imas? Moj je v3.0633... I to je ujedno i poslednji za E61. Ako meni radi, mora i tebi. Eventualno uradi hard reset telefona (iskljucish ga, pa drzis *, zeleno, i 3, i dugme za ukljuchivanje dok ne udje u meni za resetovanje)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

marko001
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 08. Jan 2009. 22:24

Post od marko001 »

imam zadnji firmware.kako sam njega instalirao samo osvetljenje tastature je automatski prestalo.i sve resete sam probao i jos dosta drugih kombinacija,ali ne vredi.jel postoji mogucnost da se vrati stari firmware?

Veliki Strumf
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 16. Jul 2008. 16:04

Post od Veliki Strumf »

hello svima
Imam nokiu E61i, pre mesec dana sam je prebacio na srpski medjutim vise softver ne odgovara tastaturi da li neko zna jel ima poseban product code da qwerty i qwertz tastature ili moram da vracam na engleski posto me ovo uzasno nervira. Inace moja tastatura je qwerty.
Hvala svima koji pomognu sa odgovorom.

celawi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 01. Avg 2007. 19:47
Kontakt:

Post od celawi »

Da li na ovaj mobilni postoji program za FM radio? Jel ga neko instalirao?...... i gde ga mogu dounloadovati? hvala

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

celawi, Kako mislis program za FM radio? E61(i) nema radio, koliko je meni poznato, i nema tog softvera koji ce ga dodati. Mozes jedino da nadjes neki softver za internet radio i da ga slusas preko WiFi-ja ili 3G (UMTS)/.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

celawi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 01. Avg 2007. 19:47
Kontakt:

Post od celawi »

Pa mislim na software koji bi omogucio slusanje FM radia. Kao sto ima dosta Nokia telefona...a ovaj radio preko neta, nekako mi nije to to.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

celawi, Ne postoji softver koji ce ti omoguciti slusanje FM radija :uhuh: - tako nesto je jednostavno nemoguce. Ako telefon NEMA FM radio prijemnik nece ga softver stvoriti iz nicega.

Da ponovim da bi slusao radio na telefonu ("pravi" a ne "internet radio") telefon MORA imati FM radio prijemnik odnosno odgovarajuce hardverske komponente (cipove, zice, tranzistore, ....). Softver nikako nije u stanju da stvori te komponente.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

supersonic
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 27. Maj 2007. 18:00
Kontakt:

Post od supersonic »

Ljudi, ja stvarno ne znam zbog čega ne mogu da gledam youtube klipove kada se konektujem preko wireless-a.
Dakle, stvarno ne znam.

firmware mi je onaj, 3.0633.69.00

Imam E61i

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

supersonic, zbog malo RAM-a. U drugoj temi sam ti objasnio sta i kako. Drugachije netje da moze.

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 01. Feb 2006. 23:55

Post od ikiM »

Da li ima smisla uzimati polovnu E61, na sta obratiti paznju ako se resim na takvu kupovinu? Ima kao neka ponuda sa gps reciverom oko 120e...
Ima garanciju jos 7 meseci, dobijen je iz Telenora, nije fleshovan ni otvaran, baterija oko 3 dana...
Ne znam da li je uobicajeno, ali kaze da internet preko wifi radi samo ako je signal dovoljno jak, tj. preko 80%. Npr. u Delta City-u radi bez problema, dok se desava da kada se ode u bastu kafica, nece.
Garancija je grupna (firma je dobila vise telefona), a gps interni je niki dobijen iz amerike, kaze ne zna koji je i kaze da radi savrseno, sa garminovom mapom.

I jos, kolilko je ram memorija od 64mb dovoljna za osetno brzi i komotniji rad od onog na mojoj 6630 (mislim da je procesor kod nje brzi, a ram je vrlo mali, mislim 2mb), buduci da polako standard postaje 128mb?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Sto se ne bi isplatio da se za te pare uzme tako dobar telefon,a uz to i gps resiver.E61i ima oko 25mb raspolozive ram memorije,a pretpostavljam da i E61 ima isto toliko sto je sasvim dovoljno cak i meni,mada se ne bih ljutio da ima jos 10-ak mb vise ram-a.6630 je super telefon,ali ima ubedljivo najmanje raspolozive ram memorije od svih symbian telefona sto mu je najveci nedostatak,ali zato od tog starijeg OS N70 ima oko 33mb rama i ja nisam nikad uspeo da ga dovedem u stanje da mi pise memory full
Note IV N9100 dual

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

Ako moze neka informacija oko toga koliko mora da veza bude dobra da bi wifi nesmetano mogao da radi. Naveo sam prethno sta mi je momak rekao za taj polovnjak.
Nokia e71

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Evo, meni je WiFi radio sa 30% i to besprekorno. Stavishe jednom sam uspeo da uhvatim samo jednu crticu, sto je 25% valjda i nakacio se i poskidao sve sto sam hteo.
Cekaj, ti spominjes interni GPS? E61 to NEMA!!! Ima samo da se dokupi za njega externi koji kosta najjeftiniji oko 60E.

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

E pa juhuuu...
Izgleda da sam bas dobro pazario...
Za 120e sam dobio stvarno ocuvan e61 + eksterni gps. Kada mi je pokazivao kako radi sa Garmin adria mapom, sve je bilo super.
Ispostavi se da je dobijen od Telenora, uvezen od AlphaCopy, a kad sam probao slucajno 065 ispostavi se da nije kodiran... Covek se zabezeknuo, hteo je da ga da kumu, ali je mislio da je kodiran, medjutim nije vise bilo vracke...
Posto sam pretpostavio da sam super prosao (za sada), castio sam se drzacem za auto (sad mi je na stolu, ekstra pomaze i u toj varijanti) i setom sa slusalicama za n73ME...
Sad mi se otvara i mogucnost da ga koristim i kao mp3 pleyer, preko kaset adaptera u kaset deku na fabrickom opelovom radio kasetofonu... a ujedno kada budem koristio gps navigaciju, imacu zvuk preko zvucnika, da se ne pitam da li je glasno ili nije...

Sto bi rekla nasa Ana Ivanovic: veoma sam uzbudjen!

Imam svakakvih pitanja, ali malo cu da uzmem vazduha, pa me eto!
Nokia e71

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Cestitam ti na kupovini telefona i da te dobro sluzi.Znam jos jednog kolegu sa foruma koji je takodje uzeo telefon u Alpha copy-u preko telenora i taj telefon nije kodiran pa se moze koristiti i na drugim mrezama
Note IV N9100 dual

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

Hvala!
Krecem sa prvim pitanjima:
1. Da li mogu slobodno da koristim podesavanja sa mts na ovom telefonu (dobijenom od telenora, a nije kodiran), bez bojazni da ce da pomesa neka podesavanja? (Nesto kao da sam vec video da je neko imao nekih problema.)

2. Verzija softvera je:
3.0633.09.04
20-11-06
RM-89

Da li je to poslednji i ako nije, da li je dovoljno dobra verzija?

3. Uz njega sam dobio karticu od 1gb, na kojoj je Garmin (Adria), u stvari je mikro SD sa adapterom za mini slot.
a) Da li je OK koristiti ovakvu karticu, da li ume to da bude nekad problem?
b) Imam mikro SD od 4gb. Mislio sam da je koristim samo da na njoj imam muziku. Da li ovaj fon podrzava ovu karticu, ako je koristim opet sa adapterom za mini slot?

4. Imam n6630 evo vec 3 pune godine. Nikad nikakav problem sa njom sto se tice njenih mogucnosti. Mnogo me je dobro sluzila, tako da je necu jos penzionisati, a ni drugom dati. Za one koji znaju taj mobilni, meni je ispadala jedno 10-tak puta, sto na asfaltu, umela je da leti i par metara, pa i da se rasklopi i ispadne joj baterija... Naravno, nikad namerno je nisam bacao, vec se desavalo. I da ponovim nikad problem.
Video sam da su neki pisali za e61 kako im je ispadao i da je bilo nekih problema. Pisalo se koliko je kvalitetno uradjeno kuciste, da nije samo od plastike... Tlefon koji sam nabavio je u extra stanju, kao da je nov, bukvalno (ja ne bih primeto razliku).

Koliko je ovaj telefon stvarno "nezan"? Da li definitivno moram imati neku futrolu za njega, i ako da, koja je najzgodnija (odnos para, lakog manipulisanja, gabarita)?

5. Da li da odmah krenem sa hakovanjem telefona?

6. Za kraj ove sesije:
Ostala je neka slika od prethodnog vlasnika koja se pojavljuje kada se pali telefon. Gde se ona ukida, ili postavlja druga? Pokusao sam da nadjem na brzaka...
Nokia e71

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

ikiM,evo ti par odgovora na gore postavljena pitanja...
1. Naravno da mozes da koristis podesavanja za mts,samo je bitno da ta podesavanja postavis kao primarna za koriscenje u podesavanjima tel.;
2.Mislim da ti je to posl. ver. fw tako da nemas izbora sem da ostanes na njoj;
3.a)mozes da je koristis bez ikakvih problema;
b)tesko da ce ti na ovom modelu raditi kartica od 4gb. Ti je ubaci pa vidi da li ce ti je ocitati-raditi;
4. Futrola ti nije obavezna,sve je pitanje ukusa,cini mi se da neko sa foruma koristi crystal case i da je zadovoljan;
5. Ne da li treba,nego obavezno odradi hack! Samo vodi racuna koje file-ove ces koristiti za to;
6. Mozda bi najbolje bilo da, vec kad si uzeo polovan tel,odradis hard reset i da obrises sva podesavanja i podatke prethodnog vlasnika...
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

Hvala ti na brzim odgovorima!
1. Da li hack da uradim samo zbog kasnijeg dodavanja aplikacija ili bez obzira na to, tj. zato sto svi e61 telefoni sa mreze imaju nesto u sebi sto bi moralo da se pregazi?
2. Ako neko zna kako da skinem ovu sliku, pre nego se krenem hackinga, nek me uputi...
Bas me interesuje.

pozdrav
Nokia e71

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

ikiM, Fox, ti je odogovorio, uradi hard reset telefona (*,3, zeleno, Power ON).
Tek nakon toga radis hack. Ja sam taj koji koristi crystal case, ne da bih stitio kuciste koje je savrseno, nego ekran. Ekran mi je i dalje kao prvi dan, bez ijedne ogrebotine.

Odgovori