Samsung i780

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
slobke
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 23. Jan 2009. 08:25

Post od slobke »

tomas.hokenberi uradio sam ovo sa registry kljucem sto si napisao, i 'pojavilo' mi se My Wap Networks, konektuje se....pise mtswap(EDGE) da je konektovan i odbrojava vreme na internetu
ALI, kad otvorim operu ili IE samo stoji opening... i nece da se ucita stranica???

nadam se da nisam mnogo naporan, ovo mi je prvi WM tel, pa... :ohmy:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

slobke, probaj da ucitas neku wap stranicu npr. wap.telenor.rs ili wap.mts064.telekom.yu. Ako nece ni njih da ucita onda mozda nisam sve prekopirao ?

Probaj da posaljes SMS sa sadrzajem "ALL" na 4777.

Ako nista ne pomogne ostavi ovde poruku pa cu na filefront postaviti kompletan sadrzaj odgovarajucih .cereg fajlova.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

nick6
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 12. Okt 2006. 21:20
:: Cubot Note S
:: Lumia 640

Post od nick6 »

evo jedan mali savet za one koji dosta koriste Word mobil (za posao I dr.) :
Word dokumenti ce vam se daleko brze otvarati ako ih kovertujete u .rtf format (Rich Text Format), a to mozete uraditi I na samom telefonu. A takodje ce zauzimati manje memorije nego klasicni .doc I .docx formati.
Ovo sam napisao za one koji su, kao ja npr., presli sa Symbiana na WM, jer pretpostavljam da stari WM korisnici to sigurno znaju
Motorola Moto G

Lambda1
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 25. Jan 2009. 23:58

Post od Lambda1 »

Pozdrav svima sa foruma Mobilni Svet!

Interesuje me gde bi mogao da nabavim WiFi patch za ovaj telefon? Znam da je neko vec ranije navodio link ka ovoj aplikaciji, ali je Samsung iz meni nepoznatog razloga ugasio ovu stranicu :shock: :wacko: :x Ukoliko imate ovaj patch, mozete ga postaviti na neki share jer ce sigurno zatrebati i drugima... Hvala unapred!!!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Lambda1, Link za Wi-Fi patch je: I780 WiFi patch i Today update.

Ovaj patch je iskljucivo za Windows Mobile 6.0. Ako uradis upgrade na WM 6.1 nemoj instalirati ovaj patch.

Konacno je se na Samsung web sajtu pojavio sajt za I780 Windows Mobile 6.1 upgrade.

http://www.samsungmobile.com/support/i780/index.jsp

I pre je bilo moguce skinuti upgrade za Samsung ftp servera ali ke bilo potrebno znati direktan link.

Nazalost na ovom sajtu jos uvek nije moguce pristupiti firmveru koji odgovara I780 koji se prodaj kod nas. Dostupni su samo firmveri za Veliku Britaniju, Italiju i nordijske zemlje.
Poslednja izmena od tomas.hokenberi u Pon, 26. Jan 2009. 02:07, izmenjeno 2 puta ukupno.

Njami
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 23. Feb 2008. 15:59

Post od Njami »

Kod mene Messenger nece da saradjuje sa Wifi-em. I Opera i IE se konektuju preko Wifi, samo Messenger nece. U cemu moze biti problem?
Pozdrav :wink:
Linux&Android

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Njami, Nazalost to je "feature" Messenger-a. Ponasa se isto i na WM 6.0 i na WM 6.1 I780 ali i na drugim Windows Mobile masinama. Ja sam dosta vremena trazio resenje a onda sam odustao posto postoje alternativni klijenti koji rade sa WiFi konekcijom, npr. IM+ Mobile Messenger

Njami
Mobil fan
Mobil fan

Post od Njami »

tomas.hokenberi, hvala na brzom i kao i uvek tacnom odgovoru.
100 karaktera, 100 karaktera, 100 karaktera
Linux&Android

Igorn1985
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 26. Jan 2009. 15:56

Post od Igorn1985 »

Moze li neko da mi pomogne?
Kako da podesim GPS setings da bih mi proradio garmin tx,trazi mi satelite pola sata i nista,u GPS info napise brzo(pola sekunde) gps iskljucen pa trazim gps i onga prebaci na trazim satelite i tako konstantno u nedogled.
Pomoc tomas.hokenberi ili bilo ko!
Hvala! :smutny:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Igorn1985, Nadam se da satelite trazis na OTVORENOM prostoru. U stanu/kuci nikada neces uspeti (eventualno pored prozora).

Jaka oblacnost takodje otezava pronalazenje satelita i na otvorenom ali je pola sata ipak previse.

Da bi Garmin XT radio nije potreban nikakav dodatni softver tipa port-splitera i slicno.

vlady
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 13. Dec 2007. 19:27

Post od vlady »

Jedno pitanjce, izvinjavam se unapred ako je vec bilo

Da li neko zna gde je kod nas moguce naci ovaj 3,5mm adapter za slusalice za I780 ?

http://www.amazon.co.uk/EMARTBUY-SAMSUN ... B001EJGQFY

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

vlady, taj sa linka nisam video, ali za standardni, Samsung-ov, sam postovao na trecoj (3) strani ove teme, pa ako ti treba ti pogledaj.

nick6
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 12. Okt 2006. 21:20
:: Cubot Note S
:: Lumia 640

Post od nick6 »

Igorn1985, pa nesto slicno se i meni desavalo sa GPSom/Google maps app na i780, mada sam probao samo u dva navrata, cekao jedno pola sata i nista :dry: (pokusavao razne portove GD1, COM4, COM8, COM9 itd).
Medjutim kad se konektujes na internet, Google maps rade OK, ali nema navigacije i skidace ti kredit :unsure: . Doduse, ja ionako nisam uzeo fon zbog GPS-a tako da mi ne smeta.

Vlady, 3.5mm adapter imas na dosta mesta, ali ces ga lakse naci kao "adapter za G600", G800 i sl. (to je isti adapter, i provereno sljaka na i780), jer na zalost mnogi prodavci kod nas jos nisu culi za ovaj fon :lol: :lol: .
Motorola Moto G

vlady
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od vlady »

Hvala tomas i nick6. Ako nije problem mozete li mi reci neku radnju gde bih mogao da nadjem taj dodatak za 3.5m sluske(ili dodatak za mikrofon :D) ? :) Barem jednu ili dve lokacije. Hvala.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

vlady, potrazi ga u Roaming-ovim radnjama. Oni su zvanicni uvoznik Samsung mobilnih telefona i opreme. Verovatno ih ima i u drugim radnjama.

---

Zamolio bih one koji su i780 legalno kupili kod Roaming-a, ili njegovih partnera, a jos uvek nisu uradili upgrade na WM6.1, da na start->settings->system->version provere koju verziju firmvera imaju i da je napisu ovde. Pisace nesto tipa i780XFHC1.

Ja sam instalirao singapurski WM 6.1, a nisam zapisao tacnu oznaku prethodne verzije. Mozda ce se pojaviti i verzija za nase trziste na http://www.samsungmobile.com/support/i780/index.jsp a za download je potrebna oznaka prethodne (WM 6.0) verzije.

Njami
Mobil fan
Mobil fan

Post od Njami »

tomas.hokenberi, meni pise i780XFHD2.
100 karaktera, 100 karaktera
Linux&Android

Igorn1985
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 26. Jan 2009. 15:56

Post od Igorn1985 »

Hvala svima na odgovorima,uspeo sam da nadjem i to 13 satelita napolju na vedrom nebu u full-u je bio signal a pored prozora samo 2-3 crtice.Inace dan kada sam trazio i nisam nasao,to sam radio u kuci cak i pored prozora ali je bilo uzasno oblacno i padala je kisa+nisam selektovao ono u podesavanjima drugo nesto na kraju pise ..... drajver. :uhuh:

Inace kako se zove ona radnja u kojoj si tomas.hokenberi nasao debele folije za ekran.Barem daj tacnu adresu ako mislis da bi bila reklama,mada nema veze.
Koliko si platio?

vlady
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od vlady »

hvala tomas i ja sam takodje hteo da pitam, gde moze da se nadje neka zastita za ekran takodje ili futrola za i780 ?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Igorn1985, Nazalost zaboravio sam naziv firme za folije - ona je u Vojvodjanskoj na Novom Beogradu. Za one koji znaju taj deo Novog Beograda: od raskrsnice pored farbare (Roma) se nastavi ka Surcinu i posle par kuca je ta radnja. Rade samo prepodne!

Njami, Hvala. Sada kada bolje porazmislim mislim da je moja bila i780XFHC1 ali nisam siguran. Nije bitno svi XF su za nase trziste. H je 2008. Jedino je bitno znati poslednje dve cifre (mesec + revizija).

vlady
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od vlady »

Ja bejah danas do Roaming a u Bul. Kralja Aleksandra i rekose mi da mozda tek dobijaju taj nastavak za slusalice na 3,5mm sledeceg cetvrtka. Ima li jos negde da se kupi ?

Odgovori