Samsung i900 Omnia

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Odnesi telefon u servis.
Tamo će ti 'očas posla,uz novčanu nadoknadu,rešiti problem.
8)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

agdaco, ako nemas iskustva najbolje je da poslusas caleta i da ga odneses u servis.

Ako zelis to sam da zamenis firmver moraces da se malo upoznas sa osnovnim pojmovima o ovom telefonu. Npr. procitaj malo sta je pisano u ovoj temi. I upoznaj se sa osnovnim terminima (sta je softver (software), hardver (hardware) i firmver (firmware) telefona).

Zvanicni sajt za Samsung Omnia fimver: http://www.samsungmobile.com/support/omnia/index.jsp

Nazalost regularnom procedurom neces dobiti engleski firmver nego ces samo moci da stavis noviju verziju originalnog nemackog firmvera.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

kasperr
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 28. Jan 2009. 08:59

Post od kasperr »

[quote="tomas.hokenberi"][/quote]

Nisam dobro objasnio,ekran mi se ugasi tako da ne mogu posle da ga upalim na bili koji drugi nacin sem resetom na dugme,a sto se tice konekntovanja na net,postu ne koristim,ali cu obratiti paznju na aktivnost drugih programa kada mi se to opet bude desavalo.Hvala na odgovoru,pozz

Izmenio:gameforce:Zabranjeno citiranje celih poruka! Sledeći put brisanje bez upozorenja!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

kasperr, probaj da iskljucis power saving.

banelaki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 02. Jun 2006. 14:06

Post od banelaki »

Ljudi, muci me WiFi. U mom okruzenju postoji vise wireless provajdera koje ja sve vidim kada ukljucim WiFi. Kod jednog od njih imam i otvoren account. Kada pokusam da se konektujem nigde mi se ne pojavljuje mogucnost upisivanja username i password. Posto ni jedan od ovih provajdera ne omogucava dzabe pristup internetu ova opcija mi je nuzna. Kod Nokie N95 npr. proba da li moze free, ako ne moze odmah izlazi prozor sa Username i Password i ako imas otvoren nalog kod doticnog ukucas i gas. Probao sam sa vise WiFi kojekakvih programa ali ni jedan nema tu mogucnost. Svi su napravljeni za free hotspot vezu. Jel ima resenje.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

banelaki, Start->Settings->Connections->WiFi. Pronadji mrezu na koju zelis da se povezes na spisku mreza i "tapni" na nju.

Pojavice se konfiguracioni dijalog. Na prvom prozoru zadaj pod "Connects to:" "The Internet". Sa "Next" predji na sledeci prozor i tu izaberi Network Autentification koji odgovara mrezi na koju zelis da se povezes. Ako koristi neki metod koji Omnia ne podrzava onda neces moci da se povezes.

banelaki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od banelaki »

To sam i hteo da pitam. Koji metod da koristim da bi stigao do famoznog username & password. Kada dotle stignem ja sam na konju. Ne mogu da verujem da Omnia nema tu mogucnost. Inace WiFi radi. Konektujem se preko svoje WiFi kartice u kompu, i u kuci na internet idem na taj nacin.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

banelaki, pa isprobaj sve ponudjene. Koji metod autentifikacije koristis kada se povezujes sa PC-a?

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Koliko ja znam mobilni telefoni ne podrzavaju PPPoE protokol, tako da se neces nakachiti na internet preko providera. Samo open free mreza, ili mreza zasticena WEP/WPA enkripcijom.Sad,za OMNIU nisam siguran.
8)

miroslav78
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 28. Jan 2009. 23:01

Post od miroslav78 »

Da li je moguce instalirati HTC TouchFLO 3D na Omniju? :unsure:

Izgleda da je moguce instalirati na Xperia!

The first and probably most significant change you can make to your XPERIA X1's user interface is borrowing the HTC TouchFLO 3D. Yeah - you can have a fully functional TouchFLO 3D UI on your XPERIA X1 in a matter of minutes. All you have to do is install a cab file - simple as that.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Da.
Moguće je installirati TouchFLO 3D na OMNIA-i.
Tvoje pitanje je za poređenje modela,ne ovde,jer je citat sa GSM arene,Xperia review.
8)

banelaki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od banelaki »

Cale, da li je PPPoE protokol stvar hardvera ili softvera. Ako je do softvera nadam se naci cu neki program mozda koji ce da resi problem.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

banelaki, bojim se da to neces uspeti - barem ne lako - podrska mora da postoji u firmveru (ROM-u) telefona. Navodno postoje drajveri i klijenti za PPPoE za neke modele i verzije windows mobile ali nisam siguran da ces uspeti da nadjes i za Omniu i WM 6.1. Naravno nista te ne sprecava guglas.

Ako ti je potreban PPPoE za pristup toj bezicnoj mrezi onda je najverovatnije "mrka kapa".

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Jedna mi stvar zaista nije jasna.
Zašto na svim sajtovima,wallpaper-e za OMNIU nude u 240x400 kada je ustvari prava rezolucija koja radi u portrait/landscape modu 400x374 ?
8)

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

da li je neko uspeo da u omniu ubaci flash lite 3? vidim po nekim stranim forumima da su uspevali i da bez problema radi youtube (originalna verzija) i ostali sajtovi koji imaju flash sadrzaje
::luv phonez::

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Ja sam uacivao Flash lite 3,ali pravi zbrku sa dvojkom,koju koriste Widget-i :dry:
8)

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

pa procitao sam kao da je potrebno da se izbrisu svi tragovi dvojke, tj da se uninstaluje i pobrise sve i da onda ok radi, ne znam samo koliko je to rizicno :wacko:
::luv phonez::

zokalenon
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 04:28

Post od zokalenon »

Ljudi koliko drzi baterija na omniji? Moja jedva, ali jedva sastavi dva dana, a koristim je prilicno malo. A gore desno mi stoji stalno znak 3G ili E pa ne znam da nije nesto dobro podeseno pa se stalno pokusava konektovati, ili sta vec. Da to ne trosi bateriju?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

zokalenon, 3G oznacava UMTS(3G) konekciju, E oznacava da je doostupan EDGE. Imas jos 3G+ to znaci da je dostupan HSDPA i G da je dostupan GPRS. Mozes ustedeti malo baterije ako iskljucis 3G i smanjis osvetljenje ekrana, ne drzs nepotrebno ukljucen bluetooth i wifi.

cale, djoxie, probajte sledece: instalirate 3 flashlite a zatim ponovo 2.1 Widgeti ce proraditi ponovo a 3 ce i dalje biti dostupan.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

zokalenon, Isključi 3G,ekran zatamni skroz(manual),uključi Power Save Mode,uključi Wi-Fi Power Saving Mode,aktiviraj "Turn off device if not used for:1 minute",aktiviraj "Turn off backlight if device is not used for:10 seconds".
Ovo će ti pomoći da produžiš trajanje batterije.Ali pri nekom normalnom korišćenju,ne nadaj se trajanju batterije više od 2 dana.
8)
CITAT
You can expect 60 hours with a single charge.
-20 minutes of talk time
-1 hour of in-car GPS navigation.
-1 hour of web browsing via Wi-Fi or 3G.
-Taking around 40 camera photos.
8)

Odgovori