Yettel novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

Andrijano napisao:ali nama sto smo na telenoru treba neki covek ovako da nam kaze za akcije,a i ako pitamo nesto ovako vezano za neki problem.
:D
Ima ih više komada na 063/9863 8)

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Andrijano napisao:e sad posto ja ne radim,pa me zanima za ljude koji rade sa fiksnom platom ,da li im je plata vezana za evro ili je fiksno npr 30.000din,jer ako je prvo onda je mob usluge realno pojeftinile,samo da oni ne diraju domaci saobracaj.
:D
Ja ne znam ni jednog u Srbiji koji ima uskladjenu platu zbog inflacije . Osim debeloguzih poslanika koji su brze bolje doneli zakon koji se odnosi na njih same , da im se plate usklade . Nezadovoljni ljudi sto im plata u dinarima sve manje vredi sada , i podigli plate i premije , da ne bi "gubili" . Ionako imaju minimum 100 000 dinara svaki mesecno , a mnogi i mnogo vise i malo im je . Kao ne moze da se zivi u sadasnjoj situaciji , jer za isto dinara sada ne mogu da kupe istu kolicinu evra , kao sto su mogli pre dva tri meseca kad je evro bio na 78 dinara . :shock:

I oni su ovo ukapirali , ali su doneli zakon koji se odnosi samo na njih .

Pametnjakovici jedni , bas je trebalo mnogo mozak napregnuti da bi se ovo ukapiralo . Ja ne znam da li je ova vest ista vise imala odjeka osim par dana u dnevnim novinama i posle nista o tome . Zakon izglasan i oni poceli da dobijaju povisene plate . Bruka jos jedna od mnogih u ovoj nasoj Srbiji .

Andrijano, eventualno jos ko nece ovoliko osetiti krizu , su oni koji ovde u Srbiji primaju platu u evrima . Njima je sad lako .

Ostali su "obrali bostan" , u stvari jos ga beru i brace ga i dalje , a dokle ne znamo jos . ;)

Tako da ne vredi prica da je nesto poskupelo , pojeftinilo itd. uopste , jer sve je skupo . Glavni razlog je bas ovaj sto su ga "pametni" poslanici ukapirali . Pada nam plata mnogo vise u dinarima , nego sto bilo koje eventualno pojeftinjenje moze da stigne . A o poskupljenjima ne vredi uopste ni pricati .

A kako nam privreda ne radi nikako i kako maltene nemamo ni jedan artikal za koji mozemo da kazemo da je nas i da je poznat i da je trazen u svetu ( cast ide paru konditorskih proizvoda koji se drze i koji se konstantno izvoze ) , nema velikih nada da cemo , pogotovo sad u ovoj krizi, stati kao zemlja na noge i lako se odrzati . Svi parametri pokazuju da ce nam biti vrlo tesko .

Ne znam da li znate , to je zasluga "velikih biznismena" koji se cak ni toga nisu setili , da su nam Nemci maznuli i patentirali i registrovali brend Schljivovica ? Bruka i sramota na kub kubova . Zamislite kad je sljivovica nemacka sada . Znaci posten Srbin sada ne sme da stavi etiketu na rakiju i da je nazove sljivovica , jer je ona sad nemacka . Ovakvih stvari je bilo jos mnogo ranije u Srbiji i ja garantujem da ovako nesto moze samo u Srbiji da se desi . Mi smo jedinstveni sto posto . :o

Identicne stvari se desavaju i mobilnoj komunikaciji . Mogu provajderi i za dinar da pocnu da naplacuju minut prema svim mrezama , ali ako to nema ko da koristi , sve je dzabe . A ne da nece biti tako , nego totalno suprotno kao sto i vidimo , jer poskupljuju i zatezu kais .

Sve je lako kad narod ima sa cime da kupuje , ali kad nema sa cime , onda je tesko prodati i jedno jaje . Ali , kao sto rece moj drug koji se vrlo razume u ekonomsku tematiku , mi smo u totalno drugacijem polozaju od naroda iz zapadne Evrope i ekonomski razvijenog sveta . Oni su planirani odavno da budu potrosacka nacija , a mi da budemo jeftina radna snaga . I iluzorno je nadati se da ce nama svet i mocnici dati vece plate i bolje uslove zivota . Nije im to cilj za nas . Vece plate se daju potrosackoj naciji da bi kupovala i trosila i da bi proizvodjaci imali kome da nude uvek novu i novu robu , a jeftina radna snaga sluzi da bi proizvodila te proizvode a ne da bi kupovala . Ima nas vrlo malo u Srbiji , u odnosu na , na primer Nemacku itd., i pre ce Kinu ako treba ,da uzdignu mocnici na visi ekonomski nivo da bi postala potrosacka nacija a ne nas par miliona . U Kini se proda dnevno bar milijardu toalet papira , navodim jedan banalan primer , a koliko kod nas u Srbiji ?

Al' se raspisah , izvinjavam se . Doslo mi da objasnim moje stanoviste na ovu materiju .

;)

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Toliko o stanju kod nas... molim da više o tome ne diskutujete... :wink:

post ostaje jer mi je prosto žao da obrišem... :)
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Sorry Akki, ali moram da napišem i ovo pa zaključi dal treba na brisanje. Što pre neki dan pričah sa drugom, tada su 20 dinara bili kao sada 50, kad svi digoše cene moraju i lelenor, lelekom ko i svi ostali. Treba malo da se mućne glavom kad je bilo vreme Mobtela i Telenora :chytry:
Nokia Lumia 630

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

vlada1970 svaka cast za post,stvarno nisam znao ovo za sljivovicu :)

nego ajde na temu Telenor

@djolex

Tacno,tada nije vredelo kao sada ali se opet znao neki red za vreme Mobtela.

Meni je pukao film u septembru prosle godine,znacio mi je broj,koristim ga od kad je 062 krenuo.Sada stoji broj u fioci i placa se pretplata od 50-tak dinara. :)

Evo primer :)

Znaci zadnjih 4-5 godina placaju se uredno racuni,svaki mesec cim stigne racun bude placeno isti dan.

Odem na odmor u inostranstvo u julu,nisam koristio telefon nesto u julu narocito jer je sam dobio karticu poslovnu slovenacku od caleta.Znaci za jul mesec mozda racun 500-600 dinara.3.2 meni kartica ne radi,popizdim ja malo :) nazovem odmah Telenor call centar,ovi nemaju pojma o cemu se radi i tako 3. dana ne radi kartica,ovi stalno tvrde da je do mene.U 5. telefona stavljam karticu i u nijednom ne radi :) sigurno do mene :).Usput ja pitam da li ce biti problem posto niko nije u firmi do 1.9. ako se zakasni koji dan,ova teta nema veze slobodno rece rok je 45. dana :).1.9 dolazim ja u Srbiju,placa se taj racun za jul.Da nazovem nekoga kao vi niste platili racun,tu popizdim :),nazovem call centar.Ispricam situaciju,ova kaze pa trebali ste da se prijavite za zastitu od iskljucenja :o .Kazem sta mi je rekla koleginica,ova kaze kao to nije moguce,kada ste zvali.Ja kazem,dam slovenacki broj sa koga sam zvao,ova nema registrovanog :).Uzmem ja listing sa tog broja,odstampam,odnesem.Opet ista prica kod njih.

Sad treba neki zahtev za aktivaciju ponovo broja a to je 80-tak dinara. :wacko: I to naravno traje 24h.

Odradi se i to,eto ga 6.9 stize racun za Avgust neka besmislena cifra,a telefon nije koriscen :D.Odnesem zahtev da mi daju listing kao cekajte da sistem odradi za par dana pa cete dobiti listing :wacko: . Dodjem za par dana njima ne radi stampac.

Podnese se zalba,posle par dana zove iz Call centra,kao ucinicemo vam uslugu i storniracemo to.Ja reko to je vas problem i ne cinite meni uslugu.A ova ce meni ni pet ni sest.Trebate da nam budete zahvalni :).

Kaze sledeci racun ce biti smanjen za taj iznos,ajde dobro platim tu cifru.Uzmem oko 10-tog 066. broj,koristim 062 i dalje.Prodje mesec dana dodje racun nekih 2000. dinara ali i dalje nije smanjen.
Isto datum oko 6.10,nazovem ja prepodne ova kaze to ce tek biti smanjeno kad dodje resenje :blinky: .Nazove cale popodne,ovaj lik mu mrtav ladan obavesteni ste jutros,na njegovo pitanje zar ne treba neki zvanican dopis.Lik mu kaze pa vi trebate da zovete da se informiste :).Nista,ne plati se taj racun,nikom nista prodje mesec dana.
U medjuvremenu ja stavim karticu,ona opet ne radi.Odemo do Poslovnice,pitam lepo da li ja placam novu karticu jer je do njih greska.Ova zaposlena kaze ne placate,dobro daju novu karticu.
Stize novi racun za oktobar i stoji stavka zamena kartice.Posaljem zvanican dopis opet :D.
Zove ne ljubazna teta,vi ste bili svesni i nas radnik nas je obavestio da vam je rekao da placate.I na moje da je do njih greska ona to negira jer je to ne moguce.Pa oni su ipak Telenor.Ne 'ebem ja to 2% ne platim ni taj racun jer je bilo i dalje onih stornirah novaca.

Pre mesec dana u decembru,zove na firmin telefon Telenor (ja se bas zadesio tada tamo) i pitanje je da li ste mozda ne zadovoljni nasim uslugama kada ste smanjili potrosnju sa 12000 (oba broja) na 300 dinara i vidi da je uzet jedan broj na MT:S-u (ehh drzavo).Ja reko da,radije cemo placati 5x skuplje nego da se prema nama ophode kao vi.

Sada cale placa 3 eura minut razgovora u Srbiji sa slovenackom karticom a ja imam losiji signal na MT:S-u ali su mi racuni sa 4-5000 sada 1400-2000 sa istom potrosnjom.Ali pohvalno je da su im malo operateri ljubazniji.

Za vreme Mobtela cenili su nas do neba kao potrosace i uvek ali uvek je stigla cestitka za Novu Godinu kao vernim korisnicima itd.A sta smo dobili od Telenora,samo nerviranje.

Eto malo se i ja raspisah :)

@Andrijano

Ja nisam hteo da djuice-a banuju,nego da malo obrati paznju na to kako su korisnici zadovoljni i zasto su negativni :).A ne samo Telenor uveo ovu uslugu itd.

Ako se secate da sam ja uvek hvalio Telenor u ovom delu foruma Operateri ...
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

valdevit
Banned
Pridružio se: Pon, 25. Apr 2005. 09:33

Post od valdevit »

Ajmo ovako.Pošto ste se svi raspisali i ja ću :wink:

Pre 8 godina sam uzeo 063 mobtel karticu,postpejd.Da napomenem da je bio u pitanju boli glava broj,jer je bitno za kasnije..Račune sam redovno plaćao,jer su bili u dinar tačni,tako da ta priča oko krađe,za mene ne važi,al samo prve dve godine korišćenja.

Posle te dve godine počnem da primam pozive tipa:''...mamu lopovsku,naćiću te,...''.Ispostavi se da sam ja ''ukrao'' neki telefon i karticu sa tim brojem.Posle tih pretećih poziva,stiže i gomila poziva u kome se traži neki advokat,koji je pokrao svoje klijente,pa me murija zvala...osim toga,kreću i računi da se dupliraju,pre sam plaćao tipa 1400 dinara,a od tad preko 3000,pa onda 4000...i sve više i više...raskinuo sam ugovor sa njima i uzeo mts karticu.

Šta se dešava?to sam sad saznao,posle ne znam ni ja koliko godina.Ljudi su masovno klonirali kartice i dobre brojeve i prodavali ih ponovo.Među tim korisnicima sam bio i ja. :x :x :x :x

Dalje.Pošto sam pratio i dalje pratim mobilne telefone,u to vreme sam igrom slučaja,dobio malo korišćen 6600,dok se još zvanično nije pojavio kod nas u prodaji.Hteo sam da namestim gprs,al nisam znao.Odem u korisnički servis.Osoba za šalterom me zamoli da joj ostavim uređaj na neko vreme,dok oni ne nameste gprs.Vratim se ja posle sat vremena i kreće priča:ovaj tel nema gprs,kako uopšte imaš mrežu na njemu,mi nemamo taj telefon u bazi :uhuh: :chytry: :chytry:

Što se tiče mobtela,oni su u to vreme bili užasni.Bio sam korisnik 5,6 godina i batalio sam.

Posle sam uzeo mts karticu i sa njenim korisničkim servisom sam imao raspravu 3 meseca,na kraju sam se opet vratio na 063 mrežu,pa ćemo videti.

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Akki napisao:Toliko o stanju kod nas... molim da više o tome ne diskutujete... :wink:
Thanks Akki na razumevanju. I moram da se izvinim. Kad se dotaknem situacije kod nas, ne mogu da stanem cesto jer mi sve ide na zivce i konstantno se pitam kad ce Srbi i Srbija da progledaju? Zasto da brinemo tudje brige, zasto da nam drugi budu bolji od nas samih, zasto je uvek "kod drugih bolje" sve, zasto dopustamo da nam drugi kroje sudbinu, zasto ne pogledamo otvorenih ociju sta se sve desava? Sve su to pitanja koja me stalno proganjaju.

Ali nije to tema za ovde. Razumem i pazicu ubuduce. ;)

Citam sad ova pisanija od madness-a i valdevit-a i mogu da vam kazem da vas razumem u potpunosti. Nebitno da li je Telenor ili Mobtel u pitanju, i ja sam doziveo bas bezvezne stvari u vezi korisnickog servisa, nego mislim na kraju da je madness lepo zakljucio.
nego da malo obrati paznju na to kako su korisnici zadovoljni i zasto su negativni

Posto sam rekao da stvarno nemam uvid na koji nacin prate i da li su uopste u toku sa svim mogucim i nemogucim forumima koji se bave ovom tematikom, mislim da je vreme da se njihovi ljudi malo vise pozabave citanjem i reakcijama. Ne moze, ako je uopste tako, sluzbenik koji se bavi raznim prodajama i ko zna cime sve u firmi, a dato mu je i da povremeno obidje forume i napise sta imaju od promocija itd., da stigne ozbiljno da odreaguje i da sve procita. A plus je pitanje da li mu je sef i rekao da ga i o cemu obavestava, nego da mozda samo mlati praznu slamu i da ga ne smara sa tim. Ako su pametni, trebalo bi malo ozbiljnije da se svim ovim vise pozabave. Jer najvise gde mogu cuti reakcije, su bas forumi.

8)
Poslednja izmena od vlada1970 u Pon, 02. Feb 2009. 09:09, izmenjeno 1 put ukupno.

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

Kako mrzim ove romane. Može se fino reći u 2-3 rečenice šta se misli. :D

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Slazem se Daddy Yankee , nekad i ja sam sebe smorim koliko opsirno pisem . :oops:

Sazeo sam tekst i opet je dugacak.

Zovite me Lav Tolstoj :lol: Slika

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Ja koristim paket "Prenesi" već skoro godinu dana i, ruku na srce, nikada nisam imao nikakvih problema. Računi su uvek tačni u dinar, mreža funkcioniše besprekorno, a operatere u call centru nikada nisam ni zvao jer sam sve što mi treba obavljao preko zvaničnog sajta. Eto, zadovoljan sam.
Ne želim da zvučim kao Telenorov branilac i advokat, niti sporim one tekstove iznad, ali ja sam njima stvarno zadovoljan. Barem za sada...

mladj
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 30. Nov 2008. 15:59

Post od mladj »

^^ Ija isto takođe :)
Jedan komentar na smer kojim je krenula ova tema:
Mislim da se možemo složiti da se po forumima sa temom ˝kritike / pohvale / predlozi˝ uglavnom javljaju nezadovoljni ljudi jer oni naravno imaju potrebu da iskažu svoje nezadovoljstvo ili potraže pomoć - i na to imaju puno pravo naravno, ja to podržavam.
Moje mišljenje je da je to sigurno manje od 1% korisnika, ali su oni najzastupljeniji, samim tim se stiče pogrešna slika o tome kako su korisnici ˝nezadovoljni˝, što je daleko od istine..
Kad bi ovde pisao svaki korisnik Telenora koji je zadovoljan uslugama svog operatera ova tema bi otišla u lock zbog spama

edit: Za ovaj post me Telenor plaća četvorocifrenim brojem besplatnih poruka, samo da znate 8)
Poslednja izmena od mladj u Uto, 03. Feb 2009. 01:51, izmenjeno 2 puta ukupno.
Nokia N82 black hacked + microSD 2GB, SW v.31.0.016, Telenor postpaid

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

i ja sam zadovoljan. prenesi je nesto najbolje sto je moglo da se dogodi u postpaidu u srbiji. ni vip ni telekom jos dugo nece moci softverski da "skinu" taj paket, pocevsi od prenosenja poruka i minuta, pa sve do provere stanja koja je tu uvek od 3. u mesecu i azurira se na svakih par minuta. zato, svaka cast za telenor.

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2007. 20:06

Post od vuchko987 »

Ima dosta dobrih stvari kod telenora... evo, po mom misljenju:

- paket Prenesi
- prepaid Jedna Cena, i mogucnost SMS i Internet tarifnog dodatka
- Telenormail i SMS notifikacija o pristigloj e-mail poruci
- 069 prepaid broj po izboru
- Dopuna kredita sa postpaid i prepaid broja na prepaid
- sjajan signal, i odlican zuk pri pozivima mesdju telenor korisnicima
- Promocije (koje nisu cista kopija mts-a i vip-a) jesu losije , ali ipak ih ima.

E, sada, trebalo bi malo da smanje cene na prepaidu, ali nadam se u buducnosti da hoce...
iPhone je najbolji telefon na svetu. Tacka.

mladj
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 30. Nov 2008. 15:59

Post od mladj »

Ono što meni smeta jeste samo cena poruka ka inostranstvu.. Ja imam dosta prijatelja i rodbine u Hrvatskoj i smeta mi što je njima cena poruka ista ka bilo kojoj destinaciji, a meni je 6 puta skuplje poslati tamo SMS. To stvarno nije u redu.
Nokia N82 black hacked + microSD 2GB, SW v.31.0.016, Telenor postpaid

lovd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 30. Sep 2004. 19:33
Kontakt:

Post od lovd »

Moram da pitam i ovde jer prosto ne mogu da verujem sta su mi rekliu Call Centru

Pitam ja njih da li postoji mogucnos uzimanja novog telefona pre isteka onih 24 meseca... kad cuda MOZE :lol: :o :o :blinky: .... i to tri meseca pre isteka 8)

da li neko ima neko iskustvo na tu temu ??
valjda cu dobiti neki odgovor pre nego sto odem sutra do neke njihove "prodavice" i licno ponovo pitam to :roll:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Lepo su ti rekli, može 3 meseca pre... moja bivša devojka je tako uradila... čak ako se dobro sećam sami su joj poslali ponudu.... :wink:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

mladj a što ne iskoristiš pogoodnost rominga?tipa ti uzmi neki pripejd karticu i donesi je ovde oni neka uzmu neku našu i odnesu tamo.ti poruke šalji sa naše na našu a oni sa njihove na njihovu.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Pazi kad si me odusevio VeNoM sa ovom idejom . Ovo mi nije palo napamet. Genijalno . Hvala covek mnogo ;)

Sto se tice mreze, i ja mogu da pohvalim Telenor da je najbolji. Mislim na kvalitet signala i pouzdanost.

Ima jedna stvar koju cu sad da ponovim mozda deseti put, a i pitao u korisnickom servisu ne znam ni ja koliko puta i uvek dobijao bezvezni odgovor da nemaju jos mogucnosti ( sramota ), a to je da ne moze u post paidu da se momentalno vidi koliko te je odredjeni razgovor kostao. To je stvarno bruka da im jos prolazi, pa cak i ovde u Srbiji.

Drug u inostranstvu, posle svakog razgovora, dobija sms koji ga obavestava da je taj razgovor trajao, na primer 12 min i 8 sekundi i da ce da ga kosta toliko i toliko. I mislim da mu odmah u poruci bude da mu je konacan racun tada toliko i toliko. Ovo za konacni racun mogu bas i da se raspitam, nisam sto posto siguran ali za kostanje poziva sigurno je tacno. I to postoji jos od pre 7-8 godina, sto ja znam.

E sad, ne samo Telenore, nego i svi ostali, vadite se i dalje da vam sistem ne omogucava ovo ni sad kad je tehnika napredovala do Neba skoro, mislim da jos samo vrapci mogu da vam poveruju.

Ovo je jedina stvar koju sam uvek trazio od post paida, i u buducnosti jedino kad ovo budu uveli, mozda se i budem vratio na post paid kad mi bas zatreba. Jer jedino ovako mogu da budem totalno i pravoremeno obavesten koliko trosim, kojim intenzitetom, da li da stopiram malo trosenje i ostalo. Tad sam svoj "gazda" sto se kaze.
8)

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Ako govorimo o ažuriranju na postpaidu, onda je Telenor bez premca. Stanje se već posle trećeg u mesecu može proveravati bez problema i precizno je u paru, odnosno u sekundu. Kod MTS-a se stanje računa ne može proveriti do polovine meseca, a nekad i duže. Moja majka je na postpaidu kod MTS-a i žena ludi. A meni je kod Telenora super. Još mi se i nepotrošeno prenosi, milina...

miodrag75
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 01. Jun 2006. 10:11

Post od miodrag75 »

Generalno svi operateri imaju mana i ne zna se koji je gori ja licno nisam imao prevelikih problema sa Telenor-om koristim Prenesi 325 meni je to dovoljno za mesec dana platim 1180 i idemo ponovo mogu da promenim tarifini profil kad hocu ali je zato Telekom jeftiniji jeftiniji telefoni i pre paid

Odgovori