ROM za HTC
- Dream Weaver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
- :: Xiaomi Mi Max 2
Pozdrav svima,
evo još jednog novog jadnika koji ima HTC S710 i samo jedan problem
čim počneš nešto brže da radiš (kucaš poruku, unosiš novi broj i info...)
on ugasi ekran na 15-20 sec, i tako par puta dok ponovo ne počne
da fercera ko svet. U njemu je windows ce os 5.2.1236.
ima li neko ideju šta mu je i da li je to normalno da radi?
evo još jednog novog jadnika koji ima HTC S710 i samo jedan problem
čim počneš nešto brže da radiš (kucaš poruku, unosiš novi broj i info...)
on ugasi ekran na 15-20 sec, i tako par puta dok ponovo ne počne
da fercera ko svet. U njemu je windows ce os 5.2.1236.
ima li neko ideju šta mu je i da li je to normalno da radi?
Evo i mene posle dužeg vremena na ovom forumu...Pozdrav za sve...
Problem koji sam imao sam pokušavao da rešim preko stranih foruma, XDA dev... i ostalih, ali nije išlo, pa reko' da probam i ovde...
Naime, vlasnik sam TOUCH HD-a od novembra, i prvih mesec-dva je sve išlo ok, e onda su počele zafrkancije. Telefon je počeo da gubi signal, da veza puca usred razgovora, to je posebno bilo uočljivo u situacijama kada je signal nešto slabiji ili kada sam u pokretu (kada se menja ćelija odnosno vrsta mreže). To je posebno uočljivo jer se oznaka mreže menja sa 3G na E, pa čak i na G. Dešava se i da pokušavam da okrenem nekoga po 5-6 puta ali se čuje samo kratak zvuk i ekran se vraća u phone pad. Sagovornici mi kažu da se pre pucanja veze moj glas čuje isprekidano. Mislim da je sve počelo otprilike kada je počela on-line zamena nove baze za connection setup, ali ne verujem da je to bio uzrok.
Šta sam sve probao:
- Hard reset, dva-tri puta
- Promena podešavanja u band sekciji (sa auto na GSM (900+1800) UMTS (2100))
- Svi patch-ovi sa HTC sajta
- Promena radio rom-a sa 1.09.25.14 na 1.09.25.35 i na 1.10.25.25.
- Promena ROM-a na DUTTY 1.7 (pomoću HSPL-a)
- Promenio sam staru GSM karticu (uzeo 3G MTS-ovu koju niko i ne uzima)
- Probao VIP prepaid
- Probao TELENOR prepaid (čisto da nije do mreže)
- Karticu sam ubacivao u druge telefone čisto da znam da je problem do mog aparata.
PROBLEM NISAM REŠIO !!!
Zaista sam zadovoljan svim ostalim mogućnostima HD-a, ali u pitanju je ipak telefon, i očekujem da radi kao telefon, da sam hteo PDA uzeo bih HP 214 za mnogo manju lovu...
Ovo bi mogao da bude izazov za igord-a, telefon sam legalno kupio ali garancija je poslednje čemu želim da pribegnem, mislim da o softverskim stvarima znam podosta, sad ako je hardwerski problem, onda nemam izlaza.
NA stranim forumima sam primetio da ima ljudi koji se žale na slične stvari (http://www.expansys.com/ft.aspx?k=117299 , http://forum.xda-developers.com/showthr ... =call+drop), pa zato i mislim da je neka "glupost" u pitanju...
ANY IDEAS ???
Problem koji sam imao sam pokušavao da rešim preko stranih foruma, XDA dev... i ostalih, ali nije išlo, pa reko' da probam i ovde...
Naime, vlasnik sam TOUCH HD-a od novembra, i prvih mesec-dva je sve išlo ok, e onda su počele zafrkancije. Telefon je počeo da gubi signal, da veza puca usred razgovora, to je posebno bilo uočljivo u situacijama kada je signal nešto slabiji ili kada sam u pokretu (kada se menja ćelija odnosno vrsta mreže). To je posebno uočljivo jer se oznaka mreže menja sa 3G na E, pa čak i na G. Dešava se i da pokušavam da okrenem nekoga po 5-6 puta ali se čuje samo kratak zvuk i ekran se vraća u phone pad. Sagovornici mi kažu da se pre pucanja veze moj glas čuje isprekidano. Mislim da je sve počelo otprilike kada je počela on-line zamena nove baze za connection setup, ali ne verujem da je to bio uzrok.
Šta sam sve probao:
- Hard reset, dva-tri puta
- Promena podešavanja u band sekciji (sa auto na GSM (900+1800) UMTS (2100))
- Svi patch-ovi sa HTC sajta
- Promena radio rom-a sa 1.09.25.14 na 1.09.25.35 i na 1.10.25.25.
- Promena ROM-a na DUTTY 1.7 (pomoću HSPL-a)
- Promenio sam staru GSM karticu (uzeo 3G MTS-ovu koju niko i ne uzima)
- Probao VIP prepaid
- Probao TELENOR prepaid (čisto da nije do mreže)
- Karticu sam ubacivao u druge telefone čisto da znam da je problem do mog aparata.
PROBLEM NISAM REŠIO !!!
Zaista sam zadovoljan svim ostalim mogućnostima HD-a, ali u pitanju je ipak telefon, i očekujem da radi kao telefon, da sam hteo PDA uzeo bih HP 214 za mnogo manju lovu...
Ovo bi mogao da bude izazov za igord-a, telefon sam legalno kupio ali garancija je poslednje čemu želim da pribegnem, mislim da o softverskim stvarima znam podosta, sad ako je hardwerski problem, onda nemam izlaza.
NA stranim forumima sam primetio da ima ljudi koji se žale na slične stvari (http://www.expansys.com/ft.aspx?k=117299 , http://forum.xda-developers.com/showthr ... =call+drop), pa zato i mislim da je neka "glupost" u pitanju...
ANY IDEAS ???
Poslednja izmena od djurkash u Sub, 07. Feb 2009. 01:24, izmenjeno 1 put ukupno.
djurkash
HTC je vrlo kilav po pitanju zakrpi, ali šta je tu je...I am doomed to HD, vala ga za inat neću menjati...
Otkada sam promenio karticu (broj ostao isti, samo sam uzeo noviju GSM plastiku) situacija je nešto bolja ali mi se i dalje dešava s vremena na vreme da pukne po koji poziv ili se isprekidano čujem...
Otkada sam promenio karticu (broj ostao isti, samo sam uzeo noviju GSM plastiku) situacija je nešto bolja ali mi se i dalje dešava s vremena na vreme da pukne po koji poziv ili se isprekidano čujem...
djurkash
Ako se nisi bavio ranije flesovanjem telefona,bolje daj nekom da ti to odradi. imas cid unlock,sim unlock(ponekad).Pre flesovanja bi trebao da uradis hard spl(da ti ne bi pukao do flesujes radio na nekih 80%).I posle mu upises zeljeni rom.Ne bi smelo da ti nestane struje,ups ili laptop prikljucen na napajanje.
Goja67, ne znam koji tel. koristiš, ali očigledno ne koristiš HTC, u gornjem postu sam napisao da sam menjao ROM, a to je flešovanje na koje ti misliš. Kod HTC-a imaš ROM i radio ROM koje menjaš. Ja sam sa fabričkog 403, prešao na DUTTY 1.7. A inače sam naravno prvo promenio boot loader na HardSPL što sam takođe napisao u postu...
Ipak problem nije u tome, posle 4 dana korišćenja nove GSM kartice, situacija se popravila, ali mi se i dalje desilo par puta da mi veza pukne, kao i da me čuju isprekidano.
I dalje sam ubeđen da nije do telefona...Da li neko od vas koristi HD na 064 mreži?
Ipak problem nije u tome, posle 4 dana korišćenja nove GSM kartice, situacija se popravila, ali mi se i dalje desilo par puta da mi veza pukne, kao i da me čuju isprekidano.
I dalje sam ubeđen da nije do telefona...Da li neko od vas koristi HD na 064 mreži?
djurkash
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
djurkash, a da nije do mreze tj. do signala? Odakle si? Da li jos neko iz tvoje okoline ima takvih ili slicnih problema sa tim ili slicnim telefonom? Tesko da je do telefona jer kao sto kazes, sa novom sim karticom situacija se popravila. Jedino logicno je da je u pitanju mreza. Da li ti se to desava samo iz tvog mesta ili i u drugim mestima? Ko zna sta brljave sa signalom...
Azimuth ,
to je i meni padalo na pamet, ali se dešavalo na mestima gde je pun signal.
Iz Aranđelovca sam, na MTS mreži, u stanu imam 3G od 3 crtice do punog signala, Ipak probao sam i VIP i TELENOR kartice pa se problem pojavljivao i sa njima. Ipak uočljiviji je na mestima gde je nešto slabiji signal...
to je i meni padalo na pamet, ali se dešavalo na mestima gde je pun signal.
Iz Aranđelovca sam, na MTS mreži, u stanu imam 3G od 3 crtice do punog signala, Ipak probao sam i VIP i TELENOR kartice pa se problem pojavljivao i sa njima. Ipak uočljiviji je na mestima gde je nešto slabiji signal...
djurkash
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Jedino sto mi pada na pamet jeste da ti je eventualno baterija slabija pa uz takav signal kakav imas dobijas te probleme. Jel imas mogucnost da ubacis drugu bateriju pa tako da probas? Imao sam slicnih problema ne sa HTCom nego sa drugim telefonom na selu jer je signal nesto slabiji a baterija takodje oslabila. Ako se setim jos necega javljam ti ali mi ovo deluje kao resenje tvog problema. Cekaj da vidis sta ce igord reci, mozda on ima neku drugu ideju... 

Azimuth,
trenutno nemam mogućnost da probam drugu bateriju, naš uvoznik ni posle tri meseca od kada sam pazario HD nije dobio dodatnu opremu za njega.
Ipak mislim da sam problem imao i sa punom baterijom, a i punim je svako veče nevezano da li sam potrošio jednu ili tri crte prethodnog dana...
trenutno nemam mogućnost da probam drugu bateriju, naš uvoznik ni posle tri meseca od kada sam pazario HD nije dobio dodatnu opremu za njega.
Ipak mislim da sam problem imao i sa punom baterijom, a i punim je svako veče nevezano da li sam potrošio jednu ili tri crte prethodnog dana...
djurkash
- blaster90
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Sre, 06. Jun 2007. 19:32
- Kontakt:
djurkash, ja imam slican problem na TouchPro-u. Mene kada zovu kaze im da nisam dostupan a na telefonu pun signal, takodje mi kasno javlja za poruke npr telefon mi stoji na stolu, pritisnem taster za ukljucivanje(da bih ukljucio ekran tj. iskljucio sleep mod, nadam se da me razumete) i zatim cujem zvuk za poruku koja je stigla 40min ranije. Zvao sam servis EWE comp i kazu mi da sam prvi koji se javlja sa ovakvim problemom.