Samsung i900 Omnia

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Nenad in, nema potrebe da ponavljas istu poruku u kojoj se obracas pojedinacno meni, caletu i Sn1p3r-u.

Tvoj problem je, najverovatnije, u tome sto nemas dovoljno mesta da primis AVI fajl. Omnia ima dve "memorije" za smestanje softvera i podataka. Manju "internu" memoriju i vecu (8/16 GB) "mass storage" memoriju koja se ponasa kao memorijska kartica. Kada nesto posaljes preko bluetooth-a na Omniu to se prvo snima na "internu" memoriju, koja je mala i verovatno vec popunjena.

Da bi resio taj problem najbolje je da instaliras program ObexInboxEx pomocu koga ces moci da primas fajlove koje ti salju preko bluetooth-a na "mass storage" delu memorije.

Za detalje pogledaj ovo:

viewtopic.php?t=14779&start=40
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

komsa
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 07. Jan 2007. 09:15

Post od komsa »

Niko ne zna koliko je platio telefon ili je o tome zabranjeno pisati na forumu? :D

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

komsa, ako je kompletan paket (daklem ako je sve tu CD, USB kabl, slusalice itd) u pitanju to deluje kao OK cena.

Nenad in
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 06. Jan 2009. 00:49

Post od Nenad in »

Ja sam uzeo nov u Roamingu 46999 din !!! Tek kad ga "napucam" vredece svake pare 8)
Poz Nenad

Nenad in
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Nenad in »

Tomas ,Danas sam obrisao sve fotke i klipove iz telefona ,ali i dalje ne mogu da prebacim eto konkretno spot koji sam vec prebacivao na fon??? Nista mi nije jasno ,pa ako mozes pomazi :ohmy: Hvala :wink:

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Nenad in,
tomas ti je lepo rekao da ne prozivas poimenice za pomoc.Mi smo ovde da uzajamno razmenjujemo iskustva i pomazemo jedni drugima.
Budi malo precizniji.
Kako prebacujes file-ove? Sync/USB,BlueTooth...
Koju poruku dobijas pri transferu fajla?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Nenad in, da li si ti uopste procitao moj odgovor? Procitaj ponovo sta sam ti napisao o tome kako da ti stizu fajlovi direktno na mass storage kada koristis Bluetooth. Da li je tebi sasvim jasno kako je organizovana memorija Omnie - odnosno u cemu je razlika izmedju "mass storage" memorije i "interne memorije"?

Nenad in
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Nenad in »

Cao
Procitao sam,evo i ponovo,i jasno mi je sta je mass storage i interna mem,skinuo sam ObexInboxEx ali ne mogu da ga raspakujem tj skinuo sam verziju za vistu,ali komp. ne prepoznaje cime da ga otvori,zatim preko veba mi pokaze da sa programom hjsplit moram da ga otvorim,ali i kada to uradim opet isto,i tako u krug evo vec dva sata ! Kako da ne izgubis sve zivce :shock:

Jel sad vidim koliko sam daleko od resenja svog problema ??? :x
Ali vama hvala ,i pisi te kako da resim ovo !!!
Veliki poz Nenad

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Nenad in, Ne razumem o cemu pricas - kakvu verziju za Vistu pominjes? Kakav Hjsplit? Sta si ti uopste skinuo?

Na OBA linka za download imas link ka instalacionom kabinet fajlu (hc4_inbox.cab) za ObexInboxEx. Nikakva verzija "za Vistu" ne postoji. Kabinet fajlovi se instaliraju direktno sa mobilnog. Kopiraj fajl na "mass storage", u fajl menadzeru Omnie "tapni" na kabinet fajl i pokrenuce se setup. Kada te pita gde treba da instalira izaberi "Device". Posle napravi folder na mass storage delu u koji zelis da ti pristizu fajlovi preko bluetootha-a i podesi ObexInboxEx da ih tu smesta.

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 20:46

Post od NemanjA^ »

tomas.hokenberi, cale, ne znam jel znate, ali postoji program Cab Via Active Sync (poslednja verzija 1.5) preko kojeg izaberete cab(ove) koje zelite da instalirate i samo desni klik > Cab Via Active Sync ;)
Nokia 5800XM

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

NemanjA^, AB via ActiveSync utility postoji odavno i nije neka novina.
Meni je jednostavno nepraktican,jer sve file-ove u .cab extenziji kopiram na fon zatim installiram.
Jednostavno,tako sam navikao.
8)

Nenad in
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Nenad in »

Hvala puno,ali imao Symbian pa zatupeo jbg!
Vidi instalirao sam hc4_inbox.cab na Device,i napravio u My storage novi folder nazvao ga bluetoot files,e sad mi taj ObexInboxEx mi se pojavljuje samo u My device i to u Word-u ,i kad to otvorim pise mi DIIMain(1)
DIIMain(1)
Gde gresim? Jel tu negde podesavam da bluetoot stize ili?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Nenad in, vec smo ja i cale na ovoj temi pricali o podesavanju ObexInboxEx - vrati se nekoliko strana unazad tamo sve pise (na 12-oj strani).

A stvarno mi nije jasno o cemu pricas kakav dllmain(1) i word pominjes? Sta si pokusavao da uradis?

OnexInboxEx nije program koji pokreces iz Programs. On je servis koji je stalno pokrenut i presrece ono sto se salje preko bluetooth-a. Podesavanja su u Start->Settings->Connections pa tamo potrazi novu ObexInbox ikonu.

Nenad in
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Nenad in »

Evo ovako ,u kancelariji sam i odlozio sam neki sastanak jer me ovo uzasno nervira :shock:

Skinuo sam hc4_inbox ,smestio ga na My Device,i sad je na My device/my Document ( tu je instalacija ) ( radim sve ponovo)
Tapnem ,on pokrece unstalaciju ,pita choose a location -ja mu dan Device ,i pise da j u spesno instaliran na Device- ok!
" Posle napravi folder na mass storage delu u koji zelis da ti pristizu fajlovi preko bluetootha-a i podesi ObexInboxEx da ih tu smesta." Kako to da uradim ? i u Start->Settings->Connections mi se ne pojavljuje nikakava nova ikonica za ObexInbox ???

Nenad in
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Nenad in »

I video sam ono sto ste pisali na 12. strani,ali kada bi se pojavila ikonica znao bih sta da radim,ovako sam...

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Nenad in, Restartuj telefon i ikona ce se pojaviti (zuta "kutija" u koju "ulazi" zelena strelica).

Nenad in
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Nenad in »

Eto resismo problem ( nepojavljuje se ta ikonica nigde ) !
Ja kao direktor firme koja se bavi i uvozom i izvozom moram da kazem da nisam bas laik kada su komp. u pitanju ,ali te ikonice nema nigde ( sem toga sada vise nista ne preuzima sa kompa kada pokusam da prebacim preko bluetoot-a,krene i napise na te. file transfer aborted )
A kada sa Nokie posaljem bilo sta onda to primi bez problema !
Znaci to se desava i ne postoji ikonica ObexInboxEx iako sam istalirao hc4_inbox i napisao je uspesno !
Hvala na odgovorima u svakom slucaju

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Nenad in, nije mi jasno u cemu je problem. Ako je instalacija odradjena kako treba ikonica mora da se pojavi posle restarta telefona (iskljuciti i ponovo ukljuciti telefon). Vise korisnika uspesno koristi taj program.

Slika

U krajnjem slucaju hard-reset telefona ce vratiti sve u pocetno stanje.

P.S. Nema potrebe za dokazivanjem svojeg iskustva sa racunarima na bazi titula i funkcija. Ovde se obicno ne gadjamo svojim titulama i funkcijama. Gde bi se to zavrsilo kada bi ja kod svake poruke naglasavao da sam magistar elektrotehnike i da se bavim razvojem softvera. Bez uvrede, ali direktorska funkcija nije nikakva garancija snalazenja ni sa racunarima a ni sa pametnim telefonima.

Nenad in
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Nenad in »

Pogresno si me shvatio,ne gadjam se titulom,nego nisam pocetnik,to je sve :D

A hoce li hard reset da mi ukloni nesto iz telefona (imam instaliranu navigaciju i jos ponesto) ?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Nenad in, hard reset uklanja sve i dovodi telefon u "fabricko" stanje - ukljucujuci imenik i poruke.

Odgovori