Samsung i780
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Nikolans, Ja sam odradio upgrade na Windows Mobile 6.1 tako da nisam 100% siguran da li su svi meniji potpuno isti, ali kod mene je moguce podesavati sledece:
Pod Start->Settings->Personal->Phone->Network:
Network selection: Moguce je izabrati "Automatic" ili "Manual" -> treba izabrati "Automatic"
Set Networks: Ako nisu obelezene 3G mreze treba ih obeleziti.
Pod Start->Settings->Personal->Phone->More
Tapnuti na "Band Selection" pa "Get Settings ...". Dobices novi ekran na kome se bira "Frequency Band": Tu se bira izmedju "Automatic", GSM 900/1800, GSM 1900 i WCDMA. Treba izabrati "Automatic".
Pod Start->Settings->Personal->Phone->Network:
Network selection: Moguce je izabrati "Automatic" ili "Manual" -> treba izabrati "Automatic"
Set Networks: Ako nisu obelezene 3G mreze treba ih obeleziti.
Pod Start->Settings->Personal->Phone->More
Tapnuti na "Band Selection" pa "Get Settings ...". Dobices novi ekran na kome se bira "Frequency Band": Tu se bira izmedju "Automatic", GSM 900/1800, GSM 1900 i WCDMA. Treba izabrati "Automatic".
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Uto, 10. Feb 2009. 07:12
narode gledajuci i citajuci ovaj forum definitivno sam se odlucio za ovaj telefo....odnos cijea kvalitet je neprevazidjen iliti unfuckable :
definitivno neprevazidjen...ovoliko funkcija za ove pare nema nigdje skoro da se ne isplati kupiti polovan
pitanje za sve a naravno najvise za rodoacelnika ovog forua za tomasa hokenberija
kako je kuckati sms na ovoj tastaturi....koristio sam duze vremena m600 SE i trebalo mi je malo da se naviknem...kakva su vasa iskustva i da li je tastatura pogodna za kucanje sms--ova

pitanje za sve a naravno najvise za rodoacelnika ovog forua za tomasa hokenberija
kako je kuckati sms na ovoj tastaturi....koristio sam duze vremena m600 SE i trebalo mi je malo da se naviknem...kakva su vasa iskustva i da li je tastatura pogodna za kucanje sms--ova

-
- Slučajni prolaznik
- Dotore
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 29. Avg 2006. 12:03
- :: Samsung Galaxy S III
- :: Samsung Omnia i900
Ljudi, pazljivo sam procitao sve ovo sto ste do sada napisali! Sve pohvale na racun poznavanja ovog telefona. Posto sam se zagrejao za LG ks20, sada nakon vasih iskustava sa samsunngom i780 ostao sam u nedoumici koji izabrati izmedju njih?
Vase misljenje bi mi puno pomoglo, jer su telefoni slicnih cena!!! Naravno, savet gde najbolje uzeti, posto su razlike u ceni vise nego ....
Hvala

Hvala

Samsung Galaxy S III
- tomas.hokenberi
- Moderator
Dotore, Ja ti preprucujem I780, pre svega zato sto ima qwerty tastaturu, GPS (KS20 ga nema) i 2 godine garancije koje ces dobiti ako ga kupis kod legalnog uvoznika (Roaming) i njegovih partnera. Pored toga I780 ima 624 MHz CPU a KS20 400 MHz. KS20, za razliku od I780, ne podrzava microSDHC vec samo microSD standard, pa stoga LG moze da prihvati najvise 2 GB kartice. I780 podrzava microSDHC i moze koristiti vece kartice. Ja, na svom I780, koristim karticu od 8GB, a podrzane su i vece.
Na stranu KS20 idu veci ekran, radio i (led) blic.
Na stranu KS20 idu veci ekran, radio i (led) blic.
- nick6
- Mobil fan
- Pridružio se: Čet, 12. Okt 2006. 21:20
- :: Cubot Note S
- :: Lumia 640
O neee, LG KS20 ?
? Procitaj review o njemu na gsmareni
Jos bih dodao da sumnjam da KS20 ima tako dobar zvuk za mjuz kao i780 (nisam probao fon ali sam probao i780
, a jos mi je gore navedeni test za KS20 to potvrdio).
Ne verujem da te bilo sta moze razocarati na i780 (izuzetak je ako ti treba extra kamera sa blicem, AF i slicno)

Jos bih dodao da sumnjam da KS20 ima tako dobar zvuk za mjuz kao i780 (nisam probao fon ali sam probao i780

Ne verujem da te bilo sta moze razocarati na i780 (izuzetak je ako ti treba extra kamera sa blicem, AF i slicno)
Motorola Moto G
- Dotore
- Neredovni učesnik
Tomas, gledao sam spec na gsmareni, i za oba o memoriji pise microSD(transflash), e sad ti sigurno bolje znas posto koristis i780. Jasno mi je za brzinu procesora, to je veliki plus kao i GPS (ipak mi je to vaznije od FM radia).Ne znam kako GPS funkcionise kod tebe? Da li si imao prilike da radis na LG-u ( interesuje me tvoj utisak o brzini i razlici u velicini ekrana u odnosu na i780 )?
Nick6, muzika mi jeste bitna ali ne u tolikoj meri. Jedino sto mi se dizajn LG-a malo vise dopada, mada moram priznati da nisam drzao u ruci i780
(zahvaljujuci vasoj temi poceo sam da razmisljam o njemu). I da, citao sam review na gsmareni! Koliko vidim vecinom je pozitivan (osim pomenutog kvaliteta zvuka i nedostatka GPS-a). Interesuje me jesi se razocarao samo zbog zvuka toliko ili jos neceg da te toliko odbija?
HVALA vam na zaista brzim odgovorima i korisnim odgovorima!!!!
Nick6, muzika mi jeste bitna ali ne u tolikoj meri. Jedino sto mi se dizajn LG-a malo vise dopada, mada moram priznati da nisam drzao u ruci i780

HVALA vam na zaista brzim odgovorima i korisnim odgovorima!!!!

Samsung Galaxy S III
- tomas.hokenberi
- Moderator
Dotore, GPS na I780 radi sasvim lepo. Koristim ga sa Garminom XT 5.0.20 i sa iGO 8. Nisam koristio LG tako da nisam bio u prilici da ih neposredno poredim. I780 ima ekran dijagonale 2,55 inca a LG 2,8 inca. Kako se geometrije ekrana razlikuju (I780 ima kvadratni ekran a LG KS20 pravougaoni) ne treba direktno porediti te dijagonale. I780 ima povrsinu ekrana koja odgovara povrsini pravougaonog ekrana dijagonale 2,6 inca (npr. SE P1).
Meni su vazniji GPS, qwerty tastatura i microSDHC (to na areni je greska I780 definitivno podrzava microsdhc, to uostalom imas i medju osobinama ovde na mobilnom svetu) podrska od te razlike u ekranima.
Meni su vazniji GPS, qwerty tastatura i microSDHC (to na areni je greska I780 definitivno podrzava microsdhc, to uostalom imas i medju osobinama ovde na mobilnom svetu) podrska od te razlike u ekranima.
- nick6
- Mobil fan
@Dotore: Da, razocarao sam se najvise zbog zvuka u LG, jer ja dosta koristim fon kao MP3 plejer, a i780 me je u tom segmentu odusevio (mislim na zvuk preko slusalica, jer je spoljni zvucnik na i780 sasvim prosecan). Dalje, na i780 otvaranje menija je brzo, a rad sa Office aplikacijama/multitasking je stabilan, sto mi je bitno zbog posla
.
Takodje sam primetio da LG ks20 ima relativno slabu bateriju. Dalje, test na gsmareni potvrdjuje da je dzojstik na LG-iju nezgodan za upravljanje, sto je po meni jos jedan veliki minus. i780 ima mouse pad, ja koristim njega i QWERTY tastaturu, ponekad prste, a stylus olovku bukvalno NIKAD. U svakom slucaju preporucujem ti da ga uzmes u ruke i pogledas u nekoj radnji pre kupovine da bi video da li ti odgovara. Ponavljam, kamera je izgleda bolja na LG-iju ako ti je to bitno
.

Takodje sam primetio da LG ks20 ima relativno slabu bateriju. Dalje, test na gsmareni potvrdjuje da je dzojstik na LG-iju nezgodan za upravljanje, sto je po meni jos jedan veliki minus. i780 ima mouse pad, ja koristim njega i QWERTY tastaturu, ponekad prste, a stylus olovku bukvalno NIKAD. U svakom slucaju preporucujem ti da ga uzmes u ruke i pogledas u nekoj radnji pre kupovine da bi video da li ti odgovara. Ponavljam, kamera je izgleda bolja na LG-iju ako ti je to bitno

Motorola Moto G
- Dotore
- Neredovni učesnik
OK ! Idem sutra da pogledam i780. Koliko sam shvatio najbolje je da pogledam u Roamingu (malo me buni ovaj cenovnik, na mobilnom svetu je 225e(roaming) a na zvanicnom sajtu Roaming-a je 400e
. No, u Intercomu je takodje 225e (kod njih je LG 400e i vise?) I jos jedno bih pojasnjenje molio, posto sam novajlija u tom delu,
..da li GPS utice na visinu kredita i koliko? Pa vam javljam sta sam odlucio..... 

Samsung Galaxy S III
- nick6
- Mobil fan
@Dotore, sto se tice Today screena, ne brini, mogucnosti podesavanja su bezbrojne, kao I kod svakog WM fona. Kod mene je default bio Samsung Today, ali izgled pocetnog menija se vrlo lako moze menjati po zelji. Ima nekoliko preinstaliranih tema, moze se menjati boja slova, pozadina itd. a sa neta se mogu skinuti razni Launcheri I drugi programi za personalizaciju menija I UI
Motorola Moto G
-
- Slučajni prolaznik
Dotore - ako budes isao do prodavnice hoces li postovati da li je cijena ovih 225? hvala
tomas.hokenberi - da li postoji program kojim je moguce sve pozive koje ne zelis da primis proslijedis na neku telefonsku sekretearicu koja ce pamti poruke na telefonu a da se mogu poslije preslusati (nesto slicno sam imao na symbianu) dok telefon ne zvoni ne reaguje...hvala unaprijed inace odlucio sam da kupim ovaj modelll of izvinite ali sam definitivno odusevljen ovim telefonom
tomas.hokenberi - da li postoji program kojim je moguce sve pozive koje ne zelis da primis proslijedis na neku telefonsku sekretearicu koja ce pamti poruke na telefonu a da se mogu poslije preslusati (nesto slicno sam imao na symbianu) dok telefon ne zvoni ne reaguje...hvala unaprijed inace odlucio sam da kupim ovaj modelll of izvinite ali sam definitivno odusevljen ovim telefonom
- tomas.hokenberi
- Moderator
Dotore, cene na Roaming-ovom sajtu nisu osvezene odavno. To ne vazi samo za ovaj vec i za druge modele.
Sto se tice GPS-a, ako koristis programe kao sto su Garmin XT i iGO8 i slicni, koji mape cuvaju na kartici, onda GPS nema nikakav uticaj na kredit (osim ako ne ukljucis automatsko skidanje vremenske prognoze i slicnih informacija za tvoju lokaciju sa mreze). Ako koristis programe kao sto je Google Maps i slicne, koji mape skidaju sa mreze, onda ces imati dodatne gprs troskove za mape.
Sto se tice GPS-a, ako koristis programe kao sto su Garmin XT i iGO8 i slicni, koji mape cuvaju na kartici, onda GPS nema nikakav uticaj na kredit (osim ako ne ukljucis automatsko skidanje vremenske prognoze i slicnih informacija za tvoju lokaciju sa mreze). Ako koristis programe kao sto je Google Maps i slicne, koji mape skidaju sa mreze, onda ces imati dodatne gprs troskove za mape.