Telekom postpaid
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
vlada1970, druze, nema to nikakve veze sa tolerancijom. Ni ti, ni ja, niti bilo ko drugo odavde to netolerise i niko od nas se ne pita sta i kako bi mozda trebalo da se radi. Drzava stiti, drzava moze to da uradi i drzava to radi. Ovo je jos uvek "zlatka koka". Znas u cemu je najveci problem? Nije mt:s sada najjeftiniji, tu su negde sa Telenorom ali kad je Mobtel postojao oni su drzali tako paprene cene da je Telekom bio daleko povoljniji. E tu dolazi do migracije korisnika, dosta nas je pobeglo od tog bahatog ponasanja i dranja koze s ledja bez obzira sto je Mobtel imao daleko bolju pokrivenost Srbije. I jos jednom se to ponovilo, kad je Mobtel nestao a pojavio se Telenor, nisu mogli da spuste cene istog momenta i u toj zbrci Telekom je video sansu, malo samo spustio cene i pridobio velik broj korisnika. I sta se dalje desava, tu je famozni RATEL koji jos uvek nikako da dozvoli to prenosenje broja od provajdera do provajdera, a zasto to radi? Zato sto ima jako puno onih koji su zbog ovog ili onog vezani za svoj broj i znaju da se niko zbog 50-100 dinara nece odredi broja a sa druge strane, ko jos moze da provali da su mu zakinuli 50 dinara. E na tu kartu igraju, a drzava samo zataskava sve sto moze. Isto kao i za ovo probijanje budzeta, na kraju ce biti pojeo vuk magarca..
- mezzano
- Expert
- Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
- :: Motorola Moto E5 DS
- :: Huawei Y5 II
vlada1970, pa njoj jos nije stigao racun, vec nju buni provera stanja na *797#, koja je na mt:s-u totalno nepouzdana. Prema njihovim recima taj servis sluzi da samo okviro obavestava korisnike o njihovom racunu. Znaci, kad stigne racun, i ako nesto ne stima, onda moze da se zali.
Meni, za godinu dana koriscenja se nije pojavila ni jedna greska. Dok nisam korstio GPRS, racuni su mi dolazili tacno 590 dinara (MIX500), a od kad sam uzeo postpaid extra dodatak za internet, racun mi je od 767 (obavezno, jer je dodatak 150+pdv), do 800, jer se nekad desi da potrosim nesto KB preko 12 uracunatih u paket.
Meni, za godinu dana koriscenja se nije pojavila ni jedna greska. Dok nisam korstio GPRS, racuni su mi dolazili tacno 590 dinara (MIX500), a od kad sam uzeo postpaid extra dodatak za internet, racun mi je od 767 (obavezno, jer je dodatak 150+pdv), do 800, jer se nekad desi da potrosim nesto KB preko 12 uracunatih u paket.
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Prenošenje su ukinuli zato što MTS nema opremu koja to može da podrži i obračuna. Pokušali su da uvedu prenosenje, to je trajalo par meseci i na kraju su ukapirali da ipak sve to loše radi. Telenor je morao da kupi poseban software i hardware kako bi sistem valjano funkcionisao, što je papreno skupo. MTS-u se ne daju tolike pare za opremu a i ovako im više odgovara jer mogu svakom korisniku pomalo da zakinu i da napune džepove.
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
- mezzano
- Expert
Meni nisu. Ja sam uzeo MIX500 samo zbog telefona, inace, meni je sasvim dovoljno ono sto se nudi uz MIX250, i ako ostanem kod mt:s-a, kad mi istekne obaveze, smanjicu pretplatu na MIX250.Lobachewsky napisao: Da, ali verovatno su ti mnogi minuti propali od "straha" da se ne probije limit.
Poenta je bila u tome da ako ne potrosite sve besplatne minute i poruke, 99% ce vam doci racun koji ce iznositi minimum pretplate. Meni su dosla 13/13 ispravna racuna. Za poruke imam brojac, pa ih posaljem 150 ili manje, mesecno, a potrosim negde 80-100 minuta razgovora.
- mezzano
- Expert
Aleksaboy, ja sam samo rekao da ostajem u granicama pretplate, a Lobachewsky kaze da su mi "minuti propali od "straha" da se ne probije limit". Minuti mi jesu propali, ali ne iz straha da ne probijem limit, vec zbog toga sto ne mogu da ih potrosim za jedan mesec.
Znaci nisam ja rekao da mi nisu propali minuti, vec da mi nisu propali od straha da ne prekoracim limit. Jednostavno, ne mogu da potrosim 150 minuta za mesec dana.
Nadam se da je sada jasno.
Znaci nisam ja rekao da mi nisu propali minuti, vec da mi nisu propali od straha da ne prekoracim limit. Jednostavno, ne mogu da potrosim 150 minuta za mesec dana.
Nadam se da je sada jasno.
Ja cu poceti tim da se bavim...da pisem reklamacije.
Meni zao da se prebacim na drugi broj,jer ovaj imam 100god i svi kontakti su preko ovog broja,eto to je jedini razlog koji me jos uvek zadrzava da ne dignem ruke od Telekoma.
A i nisam upucena kako sve ide kod Telenora,da nemaju i oni neke prevare,kako se kod njih vrsi presek,kada mozes da izvris proveru stanja...
AquaZX,"Cisto da naglasim da MTS radi presek najcesce poslednjeg dana u mesecu i tada obicno saobracaj bude uredno naplacen kao da je van paketa"...UZASI su,juce sam ih zvala,pa sam u prethodnim porukama objasnila kako oni rade...
Meni zao da se prebacim na drugi broj,jer ovaj imam 100god i svi kontakti su preko ovog broja,eto to je jedini razlog koji me jos uvek zadrzava da ne dignem ruke od Telekoma.
A i nisam upucena kako sve ide kod Telenora,da nemaju i oni neke prevare,kako se kod njih vrsi presek,kada mozes da izvris proveru stanja...
AquaZX,"Cisto da naglasim da MTS radi presek najcesce poslednjeg dana u mesecu i tada obicno saobracaj bude uredno naplacen kao da je van paketa"...UZASI su,juce sam ih zvala,pa sam u prethodnim porukama objasnila kako oni rade...
- mezzano
- Expert
To uopste nije tacno. Moguce je da se taj iznos prikazuje na proveri *797#, pod stavkom "Stanje", ali nije tacno da se to naplacuje, iako imas nepotrsenih minuta i poruka.annaBG napisao:
Ne znam kako nije tacno kada sam ja vec 2x podnosio reklamacije i onda mi vracaju novac na racun.
Ja ne znam da li je tako svima ali meni je tako u poslednjih 5 meseci. Za one iznose od 10-20din nisam zeleo da se maltretiram.
Pravilo je postalo da sto manje pricam poslednjeg dana to imam manju razliku u racunu.
Ponovo naglasavam, ovako je kod mene za druge ne znam. Koristim 2 broja - 1 x MIX i 1 x 066Premium1000
Moguce da svima drugima funckionise ali meni ne. Ono sto znam je da meni vracaju taj novac (posle 2 meseca od reklamacije)
Ja ne znam da li je tako svima ali meni je tako u poslednjih 5 meseci. Za one iznose od 10-20din nisam zeleo da se maltretiram.
Pravilo je postalo da sto manje pricam poslednjeg dana to imam manju razliku u racunu.
Ponovo naglasavam, ovako je kod mene za druge ne znam. Koristim 2 broja - 1 x MIX i 1 x 066Premium1000
Moguce da svima drugima funckionise ali meni ne. Ono sto znam je da meni vracaju taj novac (posle 2 meseca od reklamacije)
Mezzano,rekao si da mene buni stanje i provera na 797...ali nisi u pravu.
Ono sto mi pise u poruci-koliko mi je zaduzenje,uvek mi je toliko i pisalo na racunu,uvek se poklapalo.
Takodje,ona cifra koja mi pise u stanju,UVEK znaci prekoracenje mog paketa,koje,najcesce ja nisam potrosila,i ta cifra mi se UVEK pokaze u racunu...nikada me provera stanja preko poruke nije lazno obavestila,da je pisalo manje,pa oni to posle oduzeli,ali NIKADA
Ono sto mi pise u poruci-koliko mi je zaduzenje,uvek mi je toliko i pisalo na racunu,uvek se poklapalo.
Takodje,ona cifra koja mi pise u stanju,UVEK znaci prekoracenje mog paketa,koje,najcesce ja nisam potrosila,i ta cifra mi se UVEK pokaze u racunu...nikada me provera stanja preko poruke nije lazno obavestila,da je pisalo manje,pa oni to posle oduzeli,ali NIKADA
- mezzano
- Expert
annaBG, ok. Javicemo se sa januarskim racunima. Ti si rekla da te buni Stanje, a ne da te buni racun. Ako na racunu pise da imas besplatnih minuta, a da ti je naplacen extra saobracaj, onda nesto nije u redu i treba da se zalis. Kod mene se to nije desavalo. A cesto mi se desavalo da na 797 pod Stanje mi budu neke bezvezne cifre. Jednom mi je bilo -1250 din, ali na racunu mi je uvek (do sada bilo sve u redu). Od kako sam poceo da koristim Postpaid extra (internet), na Stanju mi pokazuje kao da taj mi taj protok povecava racun, ali kada mi stigne racun, on bude 767 (590+177).
Evo, recimo, sad mi je "Stanje" 147.47 dinara, a poslao sam 54 poruka i imam nekih 20-ak minuta razgovora (MIX500), ali ako ne probijem limit (150+150+12MB), racun ce biti 767.00
Evo, recimo, sad mi je "Stanje" 147.47 dinara, a poslao sam 54 poruka i imam nekih 20-ak minuta razgovora (MIX500), ali ako ne probijem limit (150+150+12MB), racun ce biti 767.00
"annaBG, ok. Javicemo se sa januarskim racunima. Ti si rekla da te buni Stanje, a ne da te buni racun."
Covece ako ti nisi imao problem sa njima,to ne znaci da mi sada SVI izmisljamo i lazemo,jer nam dosadno.I nemoj da izvrces moje reci,poenta se jako dobro razume.
Mnogo si bre naporan.Pusti nas da se zaaalimooo,da olaksamo dusu

Covece ako ti nisi imao problem sa njima,to ne znaci da mi sada SVI izmisljamo i lazemo,jer nam dosadno.I nemoj da izvrces moje reci,poenta se jako dobro razume.
Mnogo si bre naporan.Pusti nas da se zaaalimooo,da olaksamo dusu

- mezzano
- Expert
annaBG, sto sam naporan?
Ti kazes da tebi dolazi veci racun nego sto treba, kod mene nije takav slucaj. Jel treba da i ja kazem da i meni naplacuju vise? Forum sluzi da se iznesu stavovi, zapazanja itd..., a ne da sad svi pocnemo da pisemo "lopovi", "varalice"... Ajde da uporedimo iskustva, da vidimo da li se kod jos nekog tako desava, iznesimo dokaze... Nemam ja nista protiv toga.

Ti kazes da tebi dolazi veci racun nego sto treba, kod mene nije takav slucaj. Jel treba da i ja kazem da i meni naplacuju vise? Forum sluzi da se iznesu stavovi, zapazanja itd..., a ne da sad svi pocnemo da pisemo "lopovi", "varalice"... Ajde da uporedimo iskustva, da vidimo da li se kod jos nekog tako desava, iznesimo dokaze... Nemam ja nista protiv toga.
annaBG, bolje nemoj. Mnogo jedu ti golubovi, posebno kad imaš intenzivniji dnevni saobraćaj, skupo je instaliranje GPS opreme na goluba, a i postoji i šansa da ostaneš bez istog zbog gladnih penzionera ili zavisno od modela neprepoznavanja zatvorenih prozora. Tako da i dalje nemaš baš mnogo izbora........
Nego da se nadovežem na temu: 12ti je u mesecu a ja čitam ovu raspravu i zbog neke fantomske cifre od 230 i nešto dinara koja nikako da se poništi krajem meseca htedoh da proverim stanje, i 'ladno "servis još(uvek!!!!!) nije dostupan)
A na prepaidu i 066 može trenutno da se vidi stanje!!!!! Znači užasni su.
miodrage, jel da pišemo peticiju za migraciju brojeva?
Nego da se nadovežem na temu: 12ti je u mesecu a ja čitam ovu raspravu i zbog neke fantomske cifre od 230 i nešto dinara koja nikako da se poništi krajem meseca htedoh da proverim stanje, i 'ladno "servis još(uvek!!!!!) nije dostupan)

miodrage, jel da pišemo peticiju za migraciju brojeva?
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO