Tarifni paketi Telekom VS Telenor

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori

Ciji postpaid paket koristite?

Glasanje se završava Ned, 31. Dec 2006. 13:05

Telenor postpaid
12
35%
mt:s postpaid
8
24%
na prepaidu sam
14
41%

Ukupno glasova: 34

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2007. 21:13
:: LG L7 II

Post od Aleksaboy »

Ja od kada znam za MTS, meni razgovor u slušalici secka. Kod Telenora to nije slučaj jer je uveo Super Sound tehnologiju. Generalno je Telenor kvalitetnija mreža.

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2007. 20:06

Post od vuchko987 »

Nisam mislio da ce ovako biti, ali Telenor je postao najpovoljniji.

Tako Lako prepaid (5.5 din/min , svaki treci besplatan) je jeftiniji i od Vip prepaid (5.9 din/min) i od mts KUL (5.8 din/min).
Telenor Jedna Cena prepaid + SMS tarifni dodatak = najjeftiniji SMS. Doduse, sad mts ima promociju za svaki drugi besplatan, tako da je za sada mts ipak povoljniji za dadesetak para.

Telenor Prenesi - jedini ima prenosenje minuta i poruka, kao i azurnu proveru stanja.
iPhone je najbolji telefon na svetu. Tacka.

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Aleksaboy »

Na postpaidu je Telenor, sa paketima "Prenesi", ubedljivo najbolji. Takodje je i najbolji sto se tice kvaliteta mreze i pouzdanosti. Ali sto se tice prepaid-a, ipak mislim da je jos uvek MT:S nesto bolji i to zahvaljujuci konstantnim promocijama, F&F brojevima i usluzi "Omiljeni broj" (koja je bolja nego kod Telenora). A sto se tice VIP-a, nije mi jasno zasto bi bilo ko bio njihov korisnik.

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

Šta se se uhvatili toga da ima Telenor besprijekornu mrežu, najbolju najkvalitetniju, proriče sudbinu, jede malu djecu za doručak... E pa NEMA. Koristim i mt:s i Telenor (telenor simbolično :D ) i dešavalo mi se više puta da na određenim mjestima Telenor nema nikako signala a mt:s ima, naravno i obratno. Vjerovatno da telenor ima kvalitetniju mrežu generalno, ali ni ona nije savršena i narano da nije pokrivenost 101% itd...

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Daddy Yankee, e pa ima najkvalitetniju mrežu ;)
Ja sam isto korisnik mts-a, ali imam i telenor karticu, i možemo mi da pričamo šta hoćemo ali telenor stvarno ima najkvalitetniju mrežu u Srbiji, i to je svima jasno.
Bolji je kvalitet razgovora, bolji je signal, stabilnija je veza, internet dosta bolje radi... Naravno može da se desi da je u nekim mjestima suprotno, ali generalno je telenor u znatnoj prednosti.
Ja sam zadovoljan i sa mts-om, ali ako hoću da budem realan moram da priznam da im nije toliko kvalitetna mreža kao telenor-ova, iako su se mnogo popravili u zadnjih par mjeseci!
Dakle, NIKO ne tvrdi da je telenor savršen, ali da je bolji od drugih(po kvalitetu) bolji je :)
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Od nedavno koristim i Telenor karticu i moram se sloziti da je Sensei u pravu.Kvalitet je na strani Telenora i to se odmah primeti.
LG G2 Black,16GB

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Bio sam korisnik sve tri mreze. Kazem bio jer sam Vip karticu poklonio jednom kolegi - mozda je 5 ljudi znalo broj :) Primarno mt:s. Imam jos 2 Telenor kartice za jednu niko i ne zna, a drugu samo sto nisam bacio :) - nije losha mreza, ali nije ni drastichno bolja. Evo konkretno kod mene u stanu, Telenor ima daleko loshiji prijem od drugih (testirano u svim telefonima koje imam u potpisu, + Anycool K88).
E sad, ako sam zvao Telenor-Telenor - ne sporim, stvarno je nekako cistiji zvuk u poredjenju sa drugima, ali to vazi samo za unutar mreznu komunikaciju. S obzirom da u imeniku imam jedva 30% ljudi sa Telenorovom karticom, daljnja rachunica je jasna.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Sensei napisao: Bolji je kvalitet razgovora
Sta znaci kvalitet razgovora? Zar to nije sadrzina samog razgovora tj ono izgovoreno? :?

Daddy Yankee
Banned

Post od Daddy Yankee »

Sensei, pročitaj šta sam napisao, rekao sam da ima bolju mrežu nego mt:s, ali ne savršenu, i da nije svugdje bolji Telenor. :wink:

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

Azimuth, znaci da je kvalitetniji zvuk tj. bolje se cuje ono sto ti izgovoris i osoba s kojom razgovaras(sto se u mom kraju naziva razgovor) ;)

Daddy Yankee, procitao sam ja sta si ti napisao, ali napao si ljude sto su rekli da je telenor kvalitetniji i ja sam morao da reagujem jer nisi imao razloga s obzirom da su bili u pravu ;)

Daddy Yankee
Banned

Post od Daddy Yankee »

Napao sam ljude koji govore da je telenor najbolja mreža na svijetu, čisto savršenstvo... što nije. :wink:

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Ali to nikad niko nije rekao... Niti to moze da bude.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Sensei, pa jedino signal ima veze sa kvalitetom zvuka koji cujes u slusalici. A tu se u startu ne bih slozio sa tobom. To samo i iskljucivo zavisi od mesta gde se nalazis, koliko si udaljen od repetitora itd. Evo iz mog primera, u stanu mi je identican kvalitet na sve 3 mreze, na placu mi se najbolje pokazao mt:s jer je na tromedji, hvatam signal sa 3 razlicita predajnika i uvek je pun, Vip mi se pokazao najboljim na selu kod dede a Telenor u ZR-u kod babe jer u kuci je konstantan signal dok se mt:s povremeno gubi a Vip-a gotovo i da nema.

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

Azimuth, pa i nije da samo signal ima veze sa zvukom u slusalici, mislim cemu bi onda sluzila ta Super Sound tehnologija koju je uveo telenor ako ne poboljasanju kvaliteta zvuka u slusalici?!
I ja sam isto napisao da jacina signala zavisi od mjesta dje se nalazis, ali da je u vecem djelu nase zemlje(iz licnog iskustva pricam) jaci i stabilniji signal kod telenora.

mladj
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 30. Nov 2008. 15:59

Post od mladj »

Mogu samo da kažem da ja ne bih voleo da živim blizu repetitora, ako ti je ful signal na sve tri mreže onda nisi daleko, pošto oni (operateri) obično stavljaju odašiljače u blizini jedni drugih.
btw, da li postoji kod nas neka regulativa gde smeju da postavljaju odašiljače i koje jačine smeju da budu? Kad bi ga postavili na krov moje zgrade ja bih gledao da što pre pobegnem :shock:
Nokia N82 black hacked + microSD 2GB, SW v.31.0.016, Telenor postpaid

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Azimuth, mislim da je Sensei u pravu. Kod mene u selu, do decembra je 2008 je Telenor imao veoma slab signal, najcesce polovinu, a vrlo cesto se i gubio, a mt:s pun do 3/4, ali je i tada sa Telenorom bilo prijatnije za razgvor, jer nije bilo prekidanja (kad je bilo signala), niti metalnog zvuka, niti sustanja, sto se mt:s-u cesto desavalo.

I moje misljenje je da je Telenor mreza kvalitetnija od mt:s-ove.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

mladj, nema nigde u blizini repetitora nego je plac na samom brdu, cistina ispred pa je zato signal savrsen. Isto tako mi je i stan na 5. spratu a nemam zgrada ispred sve do F. Gore tako da... :wink: I nema nikakvog pravila, postavljaju tamo gde im grad dozvoli tj za gde im grad da dozvolu. Evo ti primera, postavili su pre nekoliko godina u samom centru NS-a u Njogosevoj ulici, prekoputa gimnacije i pored muzicke skole, izmedju kuca u kojima ljudi zive. Naravno, zna se da se to malo podmaze i ko se konkretno podmaze da bi se dobila dozvola al nije ni vreme ni mesto da pricamo o tome :)
mezzano, nisam nista rekao, samo sam izneo svoje iskustvo sa mrezama. Iz mog iskustva je bolji mt:s ali isto tako postujem iskustva i misljenja drugih...

Aleksaboy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Aleksaboy »

Verujem da ce se kvalitet MT:S mreze poboljsati kada im se parazitski VIP bude skinuo s vrata i poceo da koristi iskljucivo svoje predajnike. Mada bi trebalo da i Telekom ulozi neka sredstva u razvoj mreze jer odavno nisu a broj korisnika je drasticno uvecan.

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 23. Jan 2009. 19:01
:: LG G2

Post od Nennad »

Koristio sam telenor vise od deset godina. Sada sam presao na mts i pokajao se. Nista telenor nije skuplji, a realno je mnogo kvalitetniji. Super sound je u odnosu na mts sumove i krcanje svemirska tehnologija. Nezamislivo mi je da mts ni u Bg-u nema svuda stabilan signal...
Poslednja izmena od Nennad u Uto, 17. Feb 2009. 20:16, izmenjeno 1 put ukupno.

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

Ni u Novom Sadu mts nema stabilan signal, i to živim u širem centru! Pa to stvarno nema smisla.
Ajd gsm signal još i može da prođe, mada i on zna da varira, ali 3G signal je užasan, dođe i nestane kako mu se ćefne.
Dok telenor ima odličan 3G signal, šteta što nemaju neki paket kao 066 kod mts-a.
Takođe i u mom selu(Lovćenac) varira signal i to značajno, ali nedavno su tamo uveli edge, što telenor još uvijek nije, tako da nešto ipak rade, i to mi je drago.
Najbolji signal mts, iz mog iskustva, ima u centru Kule, 3.5G odlično radi i stalno je pun signal. Kad bi tako bilo u većem dijelu zemlje bili bi najbolja mreža ubjedljivo.

Odgovori