@vizi, moj savet da prvo isprobaš tastature na oba modela (kolega je uzeo n82 i kada treba da otkuca nešto dođe mu da ga tresne o zid sa uživancijom i reši muka - on nema dečije prste niti ćevape, znači neke normalne), uzeo je n82 što ima ksenon ali đžabe ksenon taj kompromis se ne isplati ako šalješ sms ili nešto beležiš u fon. Sa druge strane tasteri na n79 nisu mali ali su tvrđi, nisam mnogo kucao na n79 za sad (koristim ga kao drugi fon). Kolega i ja smo bili u istoj dilemi kao i ti, meni je presudilo što n79 elegantniji, noviji, duže drži baterija, 4gb kartica, 3 zadnje maskice pa kad dosadi jedna menjam je... svakako n79 pre nego n82.
Što se tiče brzine isti su, nisam prometio nikakvu razliku.
N79 vs N82
Baraba, Hvala na konkretnom predlogu i iskustvu! I ja sam blizi opciji N79 ali me interesuje brzina i RAM. Da pojasnim, u meniju i osnovnim stvarima znam da su skoro isti sto se brzine tice, ali kako stoje stvari kod npr. zumiranja slika? Negdje sam procitao da N79 vrlo sporo zumira slike... a da N82 to radi brzo.
Druga stvar je RAM. Mozes li mi napisati koliko RAM-a ima N79 kada je startujes? (i da li imas sta od programa koji se startuju sa telefonom jer to utice na kolicinu slobodnog RAMa). Kod N82, slobodno bude nekih 90-ak Mb, koliko sam uspio procitati na netu.
Druga stvar je RAM. Mozes li mi napisati koliko RAM-a ima N79 kada je startujes? (i da li imas sta od programa koji se startuju sa telefonom jer to utice na kolicinu slobodnog RAMa). Kod N82, slobodno bude nekih 90-ak Mb, koliko sam uspio procitati na netu.
"Cuda nisu u suprotnosti sa prirodom, nego sa nasim saznanjima o prirodi."
- loki13
- Expert
- Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
- :: Htc Desire 500 dual
- :: Nokia E71
vizi, kod mene rama sa podignutim handy taskmanaom ima oko 70mb slobodnog,a kada je ukljucen garmin ram pada na nekih 55mb.
Sto se tice zumiranja n79 nije nista sporiji od n82,samo sto je vizualizacija zumiranja kod n79 mnogo bolje odradjena!
Kod n82 ima slobodno oko 75mb,sa istom ukljucenom app!
Mislim da 5mb i nije neka razlika
Sto se tice zumiranja n79 nije nista sporiji od n82,samo sto je vizualizacija zumiranja kod n79 mnogo bolje odradjena!
Kod n82 ima slobodno oko 75mb,sa istom ukljucenom app!
D500&E71
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Istom brzinom zumiraju, malo pre smo testirali kao i još nešto (na oba telefona je instaliran samo SmartMovie od app.), meni je malo brži na n79 pogotovo ako koristiš Navi wheel. Za Ram si dobio odgovor, oba telefona istom brzinom otvaraju isti pfd fajl. FM transmitter radi bez problema na kasetofonu u kolima isproban.
Mislim da si pomešao sa nekim drugim modelom jer N82 nema šanse da ima samo slobodno 75MB. Moja bivša N82 je imala 90~91MB slobodnog rama sa uključenim JbakTaskman-om. I na zvaničnom Nokijinom sajtu stoji 90MB free ram http://www.forum.nokia.com/devices/N82loki13 napisao: Kod n82 ima slobodno oko 75mb,sa istom ukljucenom app!
I ja sam procitao na vise mjesta da N82 ima nesto preko 90-ak Mb RAM-a slobodno nakon startovanja. Ali cak sa tom razlikom, mislim da N79 ima dovoljno RAM-a za sve sto telefon moze da odradi... Ako sa Garminom dodje do 55Mb, tih 55 je i vise nego dovoljno.
Raduje me ako je brzina ova 2 telefona vrlo slicna.
Samo jos jedno pitanje: da li ste zumirali istu sliku i na jednom i na drugom, i da li je ta slika bila veca (i rezolucijom i u Km) ili neka mala? Pitam jer na manjoj slici sumnjam da bi se razlika pokazala sve i da je ima.
Jos jednom se zahvaljujem na odgovorima i trudu da tj. "testiranju" brzine ovih telefona!
Raduje me ako je brzina ova 2 telefona vrlo slicna.
Samo jos jedno pitanje: da li ste zumirali istu sliku i na jednom i na drugom, i da li je ta slika bila veca (i rezolucijom i u Km) ili neka mala? Pitam jer na manjoj slici sumnjam da bi se razlika pokazala sve i da je ima.
Jos jednom se zahvaljujem na odgovorima i trudu da tj. "testiranju" brzine ovih telefona!

"Cuda nisu u suprotnosti sa prirodom, nego sa nasim saznanjima o prirodi."