Malo sam eksperimentisao i uspeo da povezem mobilni i kompjuter (koji ima wireless usb adapter) kao sto je gameforce gore objasnio. Vide se medjusobno, ali je problem sto nema protoka, odn. ne mogu da bridge-ujem dial up konekciju i wlan na kompu (posto dial up trenutno imam), ali konektovanje je u principu moguce.
E, sad sam ustanovio da imam open wlan ispred kuce (na 5 metara), medjutim kada pokusam da izbacim pomenuti usb adapter napolje, signal je svega 15-20%, na moje cudjenje moze da se surfuje, ali se kida veza i gubi protok. Taj wlan mi se ne pojavljuje unutar kuce, pa me interesuje da li bi ga mozda wifi ruter uhvatio i unutra a ako ne bi, postoji li neko resenje da pojacam ovaj signal, odn. sprovedem ga do kompa? Razmisljao sam o produznom usb kablu, ali prvo bilo bi smesno da visi pred kucom ,a drugo, na vise od 5 metara duzine kabla ne prepoznaje uopste hardver koji je na nj. prikacen.
Kada vrsim skeniranje u ad hoc modu, i iz kuce nalazim signal (100% jacine, ali nema protoka), ne znam o cemu se radi...

U oba slucaja radi se o mrezi HG520s, kad je open, sto da ne koristim...