Samsung i550

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

majnoviji je od 28.8.2008
inace dobio sam info da nema sroski.... :wink: ;)

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

Mirko BGD, a jel' ti kucaš nogama ove postove :lol: :lol: :lol: :lol:
Nokia C6

neogeo
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 23. Feb 2006. 10:15
:: Huawei P30

Post od neogeo »

Generalno fon nije los. Mane: slaba baterija, slaba jacina zvona cak i na max, los jogdial koji se razdrnda posle par dana. Sve ostalo su Prednosti.

NAJVECA MANA je slaba baterija. Na fonu pise 1000mA a po raznim reviewima pise da se iprucuje sa 1200mA. Ko koga ...
Iacta Alea Est

ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

Post od ixtis »

neogeo napisao:...Na fonu pise 1000mA a po raznim reviewima pise da se iprucuje sa 1200mA. Ko koga ...
Prijatelju ti očito ne praviš razliku između 1200mAh kapaciteta baterije i 1000mA struje telefona... ;)

Dizzy_Reed
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 09. Maj 2007. 15:23
Kontakt:

Post od Dizzy_Reed »

GPS moze da se koristi u Srbiji? Nisam bas upucen, na kom principu radi to? Mislim znam ono sateliti i te fore, nego to ide preko gprs-a, jel se to nesto dodatno placa???
Jebo me upaljac, od 10 dinara!
Bolje da sam steko, za bar 2 komada!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Dizzy_Reed, bez ljutnje, cini mi se da si dosta slabo upucen u problematiku GPS-a.

GPS moze da se koristi bilo gde na ovoj planeti, u Sahari, Sibiru, Fidziju a vala i u Srbiji. Sve sto je potrebno da bi koristio je da imas GPS prijemnik, bilo kao "standalone" uredjaj (samostalni uredjaj koji sa mobilnim telefonima nema nikakve veze), bilo kao integrisan u mobilnom telefonu ili kao GPS prijemnik koji se sa telefonom povezuje preko bluetooth veze. Prijemnik obezbedjuje prijem signala sa GPS navigacionih satelita i odredjuje, na bazi tih signala, trenutnu poziciju, nadmorsku visinu i jos par stvari. Da bi od svega toga bilo neke koristi treba ti jos i softver, i odgovarajuce mape, koji ce ti na mapi prikazati tvoju poziciju i omoguciti da isplaniras put (rutu) i slicno. Programi poput Garmina XT, iGO-a, Tom Tom-a i slicni ne zahtevaju nikakav prenos podataka preko gprs-a posto se mape i svi drugi podaci smestaju na memorijsku karticu telefona.

Programi poput Google Maps, koji nemaju preinstalirane mape, zahtvevaju gprs konekciju da bi skinuli mape u "realnom vremenu".

Za vise informacija GPS softveru za mobilne telefone imas posebnu temu: viewtopic.php?t=7222

Za opste informacije o GPS-u ti preporucujem da obavezno procitas sledece:

http://en.wikipedia.org/wiki/Global_Positioning_System

http://gpsmaps.wikia.com/wiki/GPS_Maps_Wiki

http://sr.wikipedia.org/wiki/Globalni_pozicioni_sistem

http://sh.wikipedia.org/wiki/Globalni_pozicioni_sistem
Poslednja izmena od tomas.hokenberi u Pet, 20. Feb 2009. 13:59, izmenjeno 1 put ukupno.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 20:46

Post od NemanjA^ »

Cek, cek ... ako se ubaci sw od i550w jel ce imati WiFi ili .... ? :disgust:
Nokia 5800XM

Dizzy_Reed
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od Dizzy_Reed »

To bratori, sto bih se ljutio, ako vec pitam?! :wink: Ja sam mislio da je to nesto komplikovanije, neke mesecne pretplate, gluposti! Da nije za nas raju! :P Pa to mu sad dodje kao neka prakticna stvarcica... :D

NemanjA^ miislim da neces imati WiFi ako ubacis softver od i550w, jer verojatno trebas imati neki hardver za WiFi koji ce da podrzi softver... Tj. obrnuto ili kako vec... :D Da je tako, ne bi bila ovolika pometnja oko WiFi-a! Bar ja tako mislim... :D

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 20:46

Post od NemanjA^ »

Dizzy_Reed, znam to :P Nego sam pitao "onako" :uhuh:
Nokia 5800XM

ognjenr
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 16. Jan 2007. 19:39

Post od ognjenr »

Ako ubacis sw od i550w, dobices u meniju wifi opciju, ali i system error prilikom pokretanja iste. Da li neko zna gde moze kodc nas da se kupi I550W?

Dizzy_Reed
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od Dizzy_Reed »

Uzeo sam fon, i posle par sati zadovoljan sam... :) Samo se jos navikavam na symbian posto se nisam ranije mnogo susretao sa njim... :oops:

coja88
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 07. Jan 2009. 21:19

Post od coja88 »

Dizzy_Reed, U kojoj prodavnici si kupio telefon? Koliko ti traje baterija? :)

Izmenio:gameforce:Najstrožije zabranjena dopuna raznim karakterima!Sledeći put brisanje bez upozorenja

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

coja88, posle par sati je zadovoljan...sta ti to govori? Mozda da bas i nije stigao da testira bateriju? ;)
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

Dizzy_Reed
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od Dizzy_Reed »

Uzeo sam u Intercomu na terazijama... Ne znam jos koliko mi traje baterija... :) Zna li neko kako se aktivira gps na ovom fonu??? :wink:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Dizzy_Reed, Ja ti preporucujem da instaliras Garmin XT 5.0.20, a za vise detalja i druga pitanja o GPS-u pitanja postavljaj u temi o GPS na "kaficu".

GPS moras isprobavati na otvorenom prostoru - nece raditi u zatvorenom - eventualno mozda proradi pored prozora.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

coja88
Novajlija
Novajlija

Post od coja88 »

Dizzy_Reed, dobro a jer original samsung, posto sam citao komentare da tu valjaju vodafon.
:wink:

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

coja88, svaki samsung je original, makar na njemu pisao vodaphone, mts, vip, lelnor, tim ili bilo šta.Ali zato ne valja kad piše samsang ili sumsung :wink:
Nokia C6

coja88
Novajlija
Novajlija

Post od coja88 »

To je u redu, nego sam citao da na http://www.mobilnisvet.com/mobilni/1539/Samsung/i550 pa kod prvih tri prodavnice je na rasprodaji, i kazu da nesto ne valja. Sta mislite o tome, i da li je dobro kupiti ga u tim prodavnicama?

Dizzy_Reed
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od Dizzy_Reed »

Pa pazi... Nisam nigde primetio neku nepravilnost, niti da negde pise vodafon... Telefon sam dobio u originalnoj kutiji (Samsung i550) sa samsungovom nalepnicom (ono fazon, zapecaceno), svaka komponenta je bila u zasebnoj kesici (sem poklopca za bateriju :D) Sve lepo sljaka... + su mi rekli da ako slucajno primetim u prvih 24h da nesto nije kako treba (hardverski ili softverski) da dodjem kod njih da zamenim fon, a posle idem u Roaming, oficijalni uvoznik za samsung... Sve regularno, cak ne znam da li sam ikad dobio garanciju za fon i to samo za softver na preko 6 meseci, a ovde imam na ceo fon na 2 godine... I + garanciju na mem. karticu 5 godina! Bas sam se iznenadio procedurom kroz koju sam prosao, obicno je ta procedura nesto "ofrlje" kao na pijaci, iako je u pitanju radnja... :)

ognjenr
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 16. Jan 2007. 19:39

Post od ognjenr »

Ma dosta price o originalu i neoriginalu, telefon je isti, sa softverom koji se mozda u par stavki u meniju razlikuje od fabrickog, ali ako vam to smeta, skinite program apolo sa drajverima, fw koji hocete i za par minuta imate fabricki softver bez ikakvih modifikacija.

Odgovori