Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Jel zna neko kada ce da izadje wm 6.1 za telefone sa naseg podrucija kojim slucajem ?
Inace izasao je PointUI 2.0 koji za sad lepo radi i na i780 i meni je jedan od najlepsih i najfunkcionalnijih shellova za i780 koje sam do sada isprobao
vlady, ne treba ti nikakav dodatni - "deinstaler". Dovoljno je da obrises folder deinstaliranog programa u Program Files ako je slucajno zaostao.
Sto se tice WM 6.1 firmvera za nase podrucje, nece izaci skoro a mozda i nikad. Medjutim mozes da iskoristis, bez vecih problema, singapurski firmver npr. Pogledaj moje poruke o tome.
Pre desetak dana kupio sam ovaj telefon,i pored svega ovde recenog zeleo bi da dodam i neke svoje utiske.Uzeo sam nov telefon,u orginalnom pakovanju,sa dvogodisnjom garancijom.Prilikom prvog ukljucenja telefon se sam podesio za MMS,GPRS i radi odlicno.Sinhronizovao se sa racunarom,i to vrlo jednostavno.Telefon radi brzo i stabilno a baterijom sam posebno zadovoljan.Pre ovog telefona sam imao zaista razne modele a zadnjih godina uglavnom Nokie sa Symbianom,tako da mi je ovaj telefon pravo osvezenje.Krajnji utisak je odlican telefon za relativno malo novca.
Imao bih jedno pitanje,ako je moguce kopirati imenik na memorijsku karticu,i ako je moguce kako to uraditi.
Najsrdacniji pozdrav svim clanovima ovog foruma,a posebno TOMAS.HOKENBERI jer su njegovi postovi ovde dosta uticali na moju odluku prilikom odabira telefona.
@SaleCool - cestitam i stvarno dobar izbor. Cinjenica da imas 2 godine garancije i da se, kako kazes, telefon sam podesio je jedna od prednosti telefona uvezenih legalno za Srbiju. Ja sam imao isto prijatno iskustvo kada sam ubaio karticu u Omniu a ona me lepo pita je hocu podesavanja za tog operatera da postavim kao default. Kazes yes i eto ga!
LesaZMN-Hvala prijatelju na lepim zeljama.Jos jednom da ponovim,prezadovoljan sam telefonom.Za moj ukus,lepo izgleda,radi brzo i stabilno a da ne pominjem dve baterije u pakovanju,od kojih svaka ima poprilicno trajanje za ovu klasu telefona.
Posto sam tek presao sa Symbiana na WM,polako ali sigurno ulazim u nacin rada i zaista sam prezadovoljan.Telefon koristim za posao i mogu reci da mi polako zamenjuje lap top koji sve redje nosim sa sobom.E sad,imao bih par pitanja,pa ako neko zna i zeli da mi odgovori,bio bih mu veoma zahvalan.Unapred se izvinjavam ako su pitanja besmislena,nemojte mi zameriti,posto sam tek presao na WM.
Prvo pitanje,kako da telefonski imenik prebacim na memorijsku karticu,ako je to uopste moguce?
Drugo pitanje je vezano za prikaz na displeju.Naime,koristim Samsung today,i sve mi odgovara,jedino mi nedostaje sto nema datum i obaveze za trenutni datum,pa bih voleo da mi neko objasni kako da to izvedem,naravno ako je moguce.
SaleCool, Samsung Today ne dozvoljava da istovremeno koristis druge today pluginove tako da je mozda najbolje resenje da iskljucis Samsung today (Start->Settings->Personal->Today->Items) i ukljucis druge today iteme koji su ti potrebni.
Mozes i da skines sa interneta i instaliras razlicite druge today iteme - npr. HTC Home.
Sto se tice imenika zavisi sta podrazumevas pod "prebaciti na karticu". Ako zelis da napravis bekap imenika na memorijskoj kartici onda je to sasvim moguce pomocu odogovarajuceg softvera (npr. SPB bekap).
tomas.hokenberi,Veliko,veliko hvala na brzom i jasnom odgovoru.Sto se tice mog predhodnog posta,izvinjavam se ako je malo nejasan,ali si tacno shvatio na sta sam mislio,upravo na bekap imenika,i poslusacu te.
Inace tvoji raniji postovi su prevagnuli i pomogli mi da donesem(sad vidim)pravu odluku i kupim ovaj telefon,kojim sam jako,jako zadovoljan posto pokriva apsolutno sve moje potrebe a i vise od toga.Imao sam i veliku srecu da ga kupim na akciji za dosta manje para.
Jos jednom veliko hvala na odgovoru.
Ovo je moj prvi WM telefon, a sve zahvaljujući ovom forumu i njegovim istaknutim ucesnicima. Generalno i-780 je ono sto mi je trebalo i zadovoljava sve moje potrebe sa 99%. Međutim ovaj jedan procenat me nervira. Naime problem koji je vezan za ovaj 1% je GPS receiver zbog koga mi ni navigacija nije kompletna. Instalirao sam iGo 8, ali program nikako nemoze da mi detektuje GPS recever. Pokusao sam sve što mi je palo napamet (hard reset, reinstalacija, promena portova, drugi softveri za navigaciju uključujući i garmin) i uvek isti odgovor “GPS receiver cannot be found”. Sudeći po textovima na forumu, čini mi se da nije postojao ovakav problem. Imaju ći u vidu stručnost pojedinih članova foruma, cenim da ste vi jedini koji bi mi mogli pomoći, a ako se to nedesi preostaje mi jedino ovlašćeni serviser u koga se nepouzdam previše. Inače telefon je kupljen u Roamingu.
Unapred zahvalan.
koleg, ako mislis da je GPS receiver neispravan i ako je jos u garanciji onda je najbolje da odmah odes do ovlascenih servisera. Sto se tice Garmina, ako ga nisi legalno kupio on nece raditi sa internim GPS prijemnikom dok ga ne registrujes pomocu softvera o kome ovde nije dozvoljeno pricati (piraterija je zabranjena).
Probaj sa nekim besplatnim softverom koji ne zahteva registraciju ili sa garminovog sajta skini Samsung Mobile Navigator trial. Taj softver je verzija Garmina specijalno prilagodjena i780 i morao bi da radi sa njim. Zvanicni sajt je: http://www.garmin.com/garmin/cms/site/u ... g/overview
Trial verzija je vremenski limitirana ali ce ti omoguciti da proveris da li je GPS ispravan. Probe naravno moras raditi napolju na otvorenom.
Evo upravo ga skidam sa neta.
Ali u nekim ranijim pricama pominjao si garmin XT koji ti je radio bez problema, a ja sam isprobao bas taj i nista.
Delam dalje pa sta bude.
Hvala.
koleg, on radi bez problema - pod uslovom da imas ili legalno kupljen kljuc ili "piratski kljuc", odnosno unl fajl. Ako nemas registracioni fajl nece prepoznati interni GPS.
Mali tweak da se poveca osetljivost touch ekrana, radi na svim WM, na i780 radi i mnogo je prijatniji rad sa telefonom ... vise informacija na xda sa postom iTouch ...
Treba poraditi po registry malo
HKLM/Drivers/TouchPanel
PressureThreshold = FFFFFFFF in HEX
HKLM/Software/OEM/TFLOSettings
FingerPressure FFFFFFFF in HEX
Moze li neko da mi malo pojasni,kako funkcionise povezivanje sa racunarom?
Naime,kada sam ih prvi put povezao,koristio sam Active Sync,i sve se iz telefona prebacilo na racunar,mislim imenik,kalendar....E,sad posto imam u telefonu nekoliko novih kontakata(brojeva),kako samo njih da ubacim u racunar,i kako u slucaju potrebe da(u slucaju da na ovaj ili onaj nacin obrisem imenik)samo imenik kopiram u telefon.
Verovatno je ovo moje pitanje nekom smesno,ali eto meni je potreban odgovor,pa ako neko zeli unapred hvala,i na odgovoru i na strpljenju zbog mojih pocetnickih pitanja.
SaleCool, Kao sto mu ime kaze ActiveSync vrsi sinhronizaciju. Ako si dodao nove kontakt u imenik mobilnog telefona oni ce biti automatski dodati u Outlook na racunaru kod prvog povezivanja. Takodje, ako editujes kontakte u Outlook-u, sve izmene ce biti prenete na mobilni.
Ako imenik slucajno obrises na telefonu uvek ga mozes povratiti iz Outlook-a. Takodje mozes pomocu windows mobile bekap softvera kao sto je "SPB backup" ili "PIM backup" napraviti bekap imenika (a i poruka, bookmarka, itd) na memorijskog kartici i povratiti ih ako zatreba.
tomas.hokenberi,Prijatelju od srca ti hvala na brzom i jasnom odgovoru,stvarno si mi mnogo pomogao.
Upravo sam nabavio programe koje si mi savetovao,pa cu da ih instaliram.
Hvala jos jednom!
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.