Samsung i550

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

Post od ixtis »

dulentse napisao:A hoce li se TSRAutoStart.exe iskljuciti ako uradim uklj/isklj telefona? :) ...
Hoće :) .

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Danas sam kupio i550 u ComTrade , telefon nema Srpski jezik ???!!! pa me interesuje da li sa Samsung postoji update kao i za nokije ? hvala :wink: i definitivno komp neće da mi prepozna telefon , imao sam nokia pc suit i deinstalirao sam ga ... međutim kad sam instalirao samsung pc suit nešto ga zeza i jednostavno neće da prepozna telefon :disgust:
16 godina na forumu MOBILNISVET

Lazaboj
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 15. Jul 2005. 21:07

Post od Lazaboj »

Ako nisi update-ovao samsung pc suite pusti ga da to odradi. Imao sam dva puta tako igranja sa Samsung telefonima. Instalirao i nisam dozvolio da se suite update-uje i nije hteo da prepozna tel. Posle toga update je odradio i sve super, odmah ih je nasao.

ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

Post od ixtis »

zoreli, srpski nema, i ne verujem da će ga biti. Update softvara nije kao kod Nokie ili SE-a (nema mogućnosti preko interneta). Ali zato u kućnoj radinosti se sve da odraditi za 10-ak minuta. Podreban ti je program Apollo_ver_4.21.exe, koji dolazi sa potrebnim drajverima, i težak je nekih 320kb. Plus fleš fajlovi (.img i .bin) - najnoviji je i550XXHH1 i upakovan je negde oko 52MB. Sve ovo, kao i uputstvo za flešovanje, lako ćeš naći na netu! :wink:

Link ka Fleš fajlu: http://rs520.rapidshare.com/files/16541 ... 0XXHH1.rar

Što se tiče problema oko prepoznavanja telefona, najverovatnije je u pitanju neki konflikt sa Nokijinim PC Suit-om!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

zoreli, sto se tice zamene firmvera - kako si kupio u ComTrade-u - verovatno imas Roamingovu garanciju. Update firmvera je besplatan u ovlascenim servisima dok traje garantni rok. Tako barem tvrde na Roamingovom sajtu za Samsung telefone: http://www.samsung-mobilni.rs/ (pogledaj forum - Servis).
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Na telefonu je fw i550XXHH1 od 06-08-2008 , tako da nema izgleda novije verzije softvera , pošto imam i N82 malo sam ih upoređivao pošto je softver gotovo identičan - (razlika je u kameri,plejeru i wi-fi) ali i dupla razlika u ceni , i550 sam platio 15.900 dinara što je mora se priznati (u odnosu na Nokiu) izuzetno prihvatljiva cena ... ubacio sam mu karticu od 8gb sa instaliranim garminom (iz N82) i bez problema je izvršena instalacija Garmina (odlično radi) ... ekran je osetno veći i svetliji nego kod N82 , ... instalirao sam nekoliko programa koji ne zahtevaju sertifikat (taskman,lcg jukebox,x-plore) prebacio sam ih blututom preko N82 bez problema . Sve u svemu odličan telefon - svaka preporuka :wink:

p.s. jedva sam uspeo sa nateram ponovo Nokia PC Suit da radi i na drugom kompu sam bez problema instalirao Samsung PC-Studio , btw danas sam odradio hack telefona :D i sad sve aplikacije instaliram bez problema :D

vladag
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 24. Mar 2009. 14:14

Post od vladag »

Evo, da i ja nešto kažem o ovom telefonu. Kupio sam ga pre 5 dana, pa još uvek nisam baš dovoljno upoznat kako se fon ponaša u praksi. Prvi puta sam bateriju napunio po instrukcijama na raznim sajtovima (znači, dok se puni - puni se, a kada se napuni, odmah se skida sa punjača). Tada mi je baterija trajala malo jače od jedan i po dan. Onako ljut, sledeći puta sam je napunio kao i što sam na prethodnom Samsungu (Z320i) punio, i zamislite čuda. Evo prošlo je 3 dana od raskačivanja punjača, a skinute su tek 2 crtice. Sada, zbog ovog što ću reći, neki će me napadati (te ovo je novi tip baterije i t.d.). Jednostavno, s vremena na vreme potrebno je da se baterija skroz isprazni i ostavi na punjenju 7-8 sati. Posle toga garantovano duže "drži". Ako koza laže, rog ne laže. Ja na svojoj koži iskusio.
telefon sam kupio uz MTS paket. Dobio sam original Roaming, sa sve ostalom opremom i garancijom od 2 godine. Do sada sam prezadovoljan sa njime. Odmah sam ugasio opciju da automatski prebacuje na 3G mrežu, zato što iz prethodnog iskustva znam da to stalno traženje mreže isisa bateriju vrlo brzo. Karticu sam dobio na poklon od prodavca.
Pregledajući karakteristike, video sam nešto što ga još više izdvaja od sličnih rešenja Nokije. On, pored novijeg procesora, koristi i poseban procesor za obradu zvuka. Možda mu je zato i potrošnja struje u režimu slušanja muzike malo veća.
Na kraju, za ono što nudi, u odnosu na konkurente, ovaj telefon je najbolja kupovina. Ja sam jurio N82, ali na kraju sam se odlučio za ovaj fon. Kamera i Wi-Fi mi nisu bitni, pa me je kupio sa ostalim funkcijama. Pozdrav svima.

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

čudna stvar baterija 1200Mah a drži samo jedan dan :smutny: , inače baterija na ovom telefonu je AB474350BE i ima 1000 mAh a ne 1200 mAh kako navode u specifikacijama :dry:

Baterija na ovom telefonu je totalno razočarenje , uz umereno korišćenje nema šanse da izdrži 24h :shock:

morz3d
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 28. Apr 2009. 16:40

Post od morz3d »

Ljudi ako mozhe neka mala pomoc, nov sam kod symbian telefona pa ne znam da li negde greshim. Skinuo sam sa neta bar 5 razlichitih verzija J Task Man-a ali ni jednu ne mogu da instaliram na I550 :(. Prilikom pochetka instalacije uvek prijavljuje da je sertifikat istekao (Certificat expired) :((((
Moze li mi neko reci o cemu se radi, ili josh bolje ako neko ima validne instalacije ili tako neshto....

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Vrati datum unazad godinu dana prilikm instalacije jer je programu istekao sertifikat a najbolje bi bilo da sam nabavis sertifikat.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

morz3d
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 28. Apr 2009. 16:40

Post od morz3d »

Tnx, probacu ovu foru sa datumom.
A radoznalosti radi kako se nabavlja sertifikat?
I josh jedne radoznalosti radi koji je najbolji software za GPRS (pretostavljam da je odgovor Garmin), i gde mogu da nadjem mape BGD-a i Srbije???

godja
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 05. Maj 2005. 09:27

Post od godja »

evo i ja da se javim sa utiscima.posto vidim da je baterija glavni problem,ja ga sada nemam :) a nadam se da nece ni biti.za 7 dana imam 3.5h razgovora,i oko 50 sms i mms poruka.jednom je trajala 2 dana,a drugi put 4 dana.Sto se tice funkcija ima sve sto mi je potrebno,tako da posle izleta sa samsungom f700 ponovo sam se vratio symbianu i za sada sam zadovoljan.Mape jos nisam ubacio,tako da GPS trenutno miruje
Samsung S10+ red

mc-alex
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 12. Jul 2009. 03:49

Post od mc-alex »

Gde mogu da kupim ovaj telefon?????????Gde god sam pitao rekli su mi da se vise ne uvozi.Pomagajte! :cry:
Nokia N78

motomod
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 12. Okt 2009. 09:30

Post od motomod »

Može li neko da mi pošelje na pp kako do sertifikata i aplikacija za ovaj telefon. Ja se nikako ne snalazim sa kineskim.
Hvala.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

motomod, pogledaj malo ispod ove teme... :dry:
Ili jednostavno idi na viewtopic.php?t=14568&start=740

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

provalion sam foru sa kratkim trajanjem baterije na i550 , znači ako instalirate bilo koju verziju garmina 5xxx telefon će stalno vući struju i baterija će trajati oko 12 sati , a ako instalirate garmin xt 4xxx verziju radiće normalno i baterija će držati 3 dana bez problema , zašto je tako ... neznam , ali funkcioniše :dry:

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

zoreli, to se zna odavno,ta "anomalija" sa koriscenjem Garmin sw i njegovom potrosnjom se pojavljuje na gomili drugih modela,a uzrocnik je proces koji se pokrece kada i Garmin.Na novim verzijama Garmina taj proces se moze "ubiti" u samom Garminu tako da ne ostaje aktivan po izlazenju iz samog Garmina,a postoji varijanta da se uz pomoc nekog Taskman-a ugasi sam taj proces.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Fox, koji proces je potrebno ubiti, ili jos bolje kako da namestim u garminu da mi ta opcija ne bude aktivna???

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Mirko BGD
Искључи launch background service у Гармину. :wink:

Што се телефона тиче видео сам да га неки продају за 90-100 евра,скоро новог.Џабе јбт...
Слобода или смрт

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Mirko BGD, sve ti je objasnio kolega bestboy,nemam vise sta da dodam... 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Odgovori