Nokia N78
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Pozdrav svima, od nedavno sam i ja vlasnik ovog telefona pa imam nekoliko pitanja;
(Firmware je 12.046)
1) Zasto se blic uvek aktivira? Dakle i kada ga iskljucim on se upali na trenutak iako sliku odradi bez?
2) Da li senzor nekada gasi svetlo totalno na tastaturi ili je njegov posao da regulise dva nivoa osvetljenja kako sam ja zakljucio?
3) Desava mi se jedan bug u Visual Radio. Pri prvom menjanju frekvencije
poruka Tuning ostane na display-u i onaj kruzic se vrti iako je pronasao stanicu i onda sam prinudjen da idem na Stop zatim Options pa Cancel i tek nakon toga mogu da vidim info. Restart telefona to resava privremeno odnosno nema problema nekoliko narednih pokretanja radia. Nije strasno, vizuelni bug ali eto reko da pitam da li neko zna nesto o tome.
4) Vredi li necemu Nokia Maps koji je fabriski instaliran na telefon? Vidim mape Beograda ali nisu bas detaljne, predpostavljam da je Garmin po tome bolji posto ga svi preporucuju?
(Firmware je 12.046)
1) Zasto se blic uvek aktivira? Dakle i kada ga iskljucim on se upali na trenutak iako sliku odradi bez?
2) Da li senzor nekada gasi svetlo totalno na tastaturi ili je njegov posao da regulise dva nivoa osvetljenja kako sam ja zakljucio?
3) Desava mi se jedan bug u Visual Radio. Pri prvom menjanju frekvencije
poruka Tuning ostane na display-u i onaj kruzic se vrti iako je pronasao stanicu i onda sam prinudjen da idem na Stop zatim Options pa Cancel i tek nakon toga mogu da vidim info. Restart telefona to resava privremeno odnosno nema problema nekoliko narednih pokretanja radia. Nije strasno, vizuelni bug ali eto reko da pitam da li neko zna nesto o tome.
4) Vredi li necemu Nokia Maps koji je fabriski instaliran na telefon? Vidim mape Beograda ali nisu bas detaljne, predpostavljam da je Garmin po tome bolji posto ga svi preporucuju?
Stefan9, pre svega dobrodošao na forum,a onda ovako,da pokušam da ti odgovorimČ
1.blic funkcioniše i kao focus assist svetlo.to znači da i ako ga isključiš,on će pre slikanja na kratko bljesnuti,da bi omogućio telefonu da preciznije fokusira objekat koji slika
2.koliko ja znam ne gasi ga nikad već samo reguliše jačinu.u suprotnom pojma ne bismo imali koji karakter je gde,za razliku od običnih tastatura,gde su na tasterima jasno odštampana slova
mala šala,ali ja mislim da je ovo sasvim razumno objašnjenje
3.za ovo zaista ne znam,ne koristim visual radio
4.Nokia Maps je sasvim ok,kad zumiraš još,videćeš da je poprilično detaljan.Ono što je bezveze je to što ti treba krekovana verzija da bi radila sama navigacija.Ovako ti samo pokazuje mapu i tvoju trenutnu lokaciju na njoj.Ako uradiš update na 20.149,dobićeš i Maps 2 koji je čini mi se još detaljniji.Ako hoćeš navigaciju koja dobro radi bez mnogo muke,onda lepo nabaci Garmin i uživaj.Same ulice su možda malo jednostavnije iscrtane i nije vizualno toliko nalickano sve (nokia maps ima recimo nebo koje se pojavljuje iznad horizonta kad uključiš 3d prikaz i tako neke gluposti...blabla),ali radi posao savršeno,i ja recimo za sada nisam naišao na nešto što nije ucrtano u mapu.Bg,Novi Sad,Niš,Zlatibor....sve to šljaka jako lepo.
1.blic funkcioniše i kao focus assist svetlo.to znači da i ako ga isključiš,on će pre slikanja na kratko bljesnuti,da bi omogućio telefonu da preciznije fokusira objekat koji slika
2.koliko ja znam ne gasi ga nikad već samo reguliše jačinu.u suprotnom pojma ne bismo imali koji karakter je gde,za razliku od običnih tastatura,gde su na tasterima jasno odštampana slova

3.za ovo zaista ne znam,ne koristim visual radio
4.Nokia Maps je sasvim ok,kad zumiraš još,videćeš da je poprilično detaljan.Ono što je bezveze je to što ti treba krekovana verzija da bi radila sama navigacija.Ovako ti samo pokazuje mapu i tvoju trenutnu lokaciju na njoj.Ako uradiš update na 20.149,dobićeš i Maps 2 koji je čini mi se još detaljniji.Ako hoćeš navigaciju koja dobro radi bez mnogo muke,onda lepo nabaci Garmin i uživaj.Same ulice su možda malo jednostavnije iscrtane i nije vizualno toliko nalickano sve (nokia maps ima recimo nebo koje se pojavljuje iznad horizonta kad uključiš 3d prikaz i tako neke gluposti...blabla),ali radi posao savršeno,i ja recimo za sada nisam naišao na nešto što nije ucrtano u mapu.Bg,Novi Sad,Niš,Zlatibor....sve to šljaka jako lepo.
-
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 03. Sep 2008. 20:16
- :: Samsung galaxy Ace 2
Cestitam na kupovini!
1) Zasto, neznam, ali je tako.... I kod mene isto, kada fokusira osvetli i ako je blic u podesavanjim na off, trepne malo opet.
2) Ja uopste nisam primetio da radi nesto sa tastaturom
Primetio sam da kada se izadje napolje, danju na suncevu svetlost da pojaca osvetljenje, a u mraku ga oslabi malo.
3)Ne koristim, tako da neznam
4) Nokia maps ti ne vredi nista! A za garmin, proveri pp

1) Zasto, neznam, ali je tako.... I kod mene isto, kada fokusira osvetli i ako je blic u podesavanjim na off, trepne malo opet.
2) Ja uopste nisam primetio da radi nesto sa tastaturom

3)Ne koristim, tako da neznam

4) Nokia maps ti ne vredi nista! A za garmin, proveri pp

Ace 2 + 16Gb Patriot Class 10
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
email, araphel, pa ako imate haknut telefon (a to ne bi trebalo da bude problem da se uradi) najbolje da u Unsis programu na kompu raspakujete .sis instalacioni fajl i vidite gde se sve nalaze ubačeni fajlovi i obrišete ih iz telefona prema putanjama koje vam Unsis pokaže...
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
araphel, koliko se sećam iz tvojih postova probao si sa HelloOX 1.03?.. A kako neće da se hakne? Šta se desi kad pokreneš Hello u telefonu? Ja sam juče uspešno haknula 6120 u koji sam prethodno ubacila FW 6.01 koji nije mogao bez Hello-a da se hakne... 

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Araphel,sigurno je moguc hack na n78 znam sa drugog foruma.Probaj sa Hello OX 3,ali nakon instalacije pokreni program i nakon sto par minuta bude aktivan izadji i pokreni ga ponovo i to bi trebalo biti to.A mozes da probas i Hello OX 4.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
-
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 03. Sep 2008. 20:16
- :: Samsung galaxy Ace 2
Ja jos nisam ni probao da hacknem 20.149 jer mi tel bez hacka i raznoraznih gluposti radi savrseno
Ali kad bude zatrebala neka app, probacemo hack i na ovoj verziji
E znate sta sam provalio, od 20..... verzije moze da stoji sat kao standbuy
U ower saver sam namesto "Now playing" i posle definisanog vremena(u opciji displey) se pojavi sat i datum, ili ako se reprodukuje nesto u mp3 playeru, prikaze se ime numere i sat
Eto, za slucaj da neko nije znao

Ace 2 + 16Gb Patriot Class 10
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Ja ne znam da li je ovaj n78 felerican ili sta je u pitanju,ali u kontaktima nema opcije da se prekopiraju brojevi sa sim kartice u memoriju telefona
Sad ne mogu da koristim tel
Definitivno je n78 uspeo da me razocara za par dana,da li sam naleteo na neki los primerak ne znam.A druga stvar koja me je razocarala je muzika,naime zvuk ima najveci nivo distorzije koje sam ja ikad cuo na nekom uredjaju kad je u ekvilajzeru podesen bass boster a ima je u manjoj meri kad je sve podeseno na flat.N82 je imao daleko bolji kvalitetniji zvuk.A o kvalietu maske da i ne govorim,n82 je i tu bio daleko bolji.
Voleo da cujem misljenja i iskustva korisnika n78.

Definitivno je n78 uspeo da me razocara za par dana,da li sam naleteo na neki los primerak ne znam.A druga stvar koja me je razocarala je muzika,naime zvuk ima najveci nivo distorzije koje sam ja ikad cuo na nekom uredjaju kad je u ekvilajzeru podesen bass boster a ima je u manjoj meri kad je sve podeseno na flat.N82 je imao daleko bolji kvalitetniji zvuk.A o kvalietu maske da i ne govorim,n82 je i tu bio daleko bolji.
Voleo da cujem misljenja i iskustva korisnika n78.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
Sale_M,nisam znao da si presao na N78!
S obzirom da ga je dosta ljudi hvalilo da je ok tel,i da je izradjen od kvalitetne plastike,cudi me da ti nemas takvo misljenje...
A kad se samo setim koliko je,a ima ih jos uvek,ljudi kukalo na izradu N82-ojke i nekvalitetnu plastiku...
Interesuje me kako ti se čini 'noviji' Symbian,ima li nekih bitnih razlika?
S obzirom da ga je dosta ljudi hvalilo da je ok tel,i da je izradjen od kvalitetne plastike,cudi me da ti nemas takvo misljenje...

A kad se samo setim koliko je,a ima ih jos uvek,ljudi kukalo na izradu N82-ojke i nekvalitetnu plastiku...

Interesuje me kako ti se čini 'noviji' Symbian,ima li nekih bitnih razlika?
Samsung S8,Sennheiser CX300 II