Samsung i900 Omnia

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 20:46

Post od NemanjA^ »

Sh1, da, tačno je, briše sve ! Da, skineš fw i kreneš lagano ...
Nokia 5800XM

Sh1
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 25. Mar 2009. 18:32

Post od Sh1 »

a spominjali su neke singapurske verzije...koju meni preporucujete da skinem... verzija telefona je i900xxhh9 ako nesto znaci

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Sh1, ako zelis da uklonis nemacki onda neces zadrzati tu verziju tako da to koja ti je trenutna verzija nista ne znaci.

Pogledaj na forumu oznake firmvera i skini neku verziju koja je na engleskom i nije "operaterska" vec verzija firmvera za telefone koji su u slobodnoj prodaji. Primeni neku od metoda koje su opisane i to je to.
Poslednja izmena od tomas.hokenberi u Sre, 25. Mar 2009. 23:32, izmenjeno 1 put ukupno.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Dotore
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 29. Avg 2006. 12:03
:: Samsung Galaxy S III
:: Samsung Omnia i900

Post od Dotore »

CALE, na koja SETOVANJA :blinky: mislis da su bila pogresna??? Uradio sam full beckup SPB-om, ali mi to nije funkcionisalo kako treba(npr. nedostaju neki definisani folderi, ponovo zablokira tel), tako da sam ponovo uradio HARD reset i vratio samo kontakte. Sada je sve ok, ali bez ijedene instalirane app. E sad, ja sam uzeo telefon da bi mi sluzio u punom obimu tj, da ga pomocu dodatnih applikacija prilagodim sebi, ali ili ja ne umem da instaliram kako treba ili su programi KRS. Koliki je to broj aplikacija i KAKVIH koje ne bi trebao da optereti previse telefon???? :blinky: Koja je donja, kriticna, da tako kazem, granica memorije koja je potrebna za normalno funkcionisanje telefona?
Poslednja izmena od Dotore u Sre, 25. Mar 2009. 22:53, izmenjeno 1 put ukupno.
Samsung Galaxy S III

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Dotore, Nisam rekao da su bila pogresna.Kada kazem da se vracaju setovanja,mislim na MMS,Mail i ostale app koje zahtevaju personalizaciju.
Za tebe je mislim najbolje da uradis hard reset telefona,formatiras My storage(reset) iz menija Start-->Settings-->System-->Hard Reset i krenes sa instalacijom zeljenih programa,nazalost,iz pocetka.
Verovatno ti BackUp povuce sa sobom problem,pa kada uradis Restore,problem se ponovo javi.
Ja imam 29 installiranih applikacija.Telefon mi odlicno radi.
Slika

Dotore
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Dotore »

CALE, mislis da formatiram My storage (16 gb) ? Ovaj HARD RESET koji si mi preporucio, ako sam te shvatio dobro, formatira i My Storage??? Za razliku od onog left and right soft key posle paljenja. Mozda nisam ukapirao, sorry :oops: E da, ja sam imao oko 10-tak app!!! I ostalo mi je samo 16mb free u main memory?
Samsung Galaxy S III

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Dotore, Ne.Taj Hard Reset(Call+Hang Up+ Power button) ne formatira My storage.
Prvo odradi reset My Storage-a u samom windows-u,na putanji koju sam ti dao,pa uradi "Call+Hang Up+ Power button" Hard reset.
Pa kreni sa installacijom zeljenih applikacija.
Slika

Dotore
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Dotore »

OK! Hvala! 8) probacu i to, pa cu da vidim sta ce biti! Inace, bravo za 29 programa, ja sam mislio da je ovo moje previse!!!
Samsung Galaxy S III

banelaki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 02. Jun 2006. 14:06

Post od banelaki »

Dotore, meni se desavalo da jednostavno neki programi guse sistem, usporavaju i na kraju blokiraju, dok na kraju nisam provalio koji su to programi. Naravno i ja sam radio hard reset vise puta i sve u redu dok ne instaliram problematicne programe. Kada sam ih izbacio, vise nije bilo problema. Ja imam instalirano 28 programa. U storage free 13.13mb a u program 49.68mb i sve radi super. Prekontrolisi sta instaliras. Jedan po jedan pa proveravaj. Ne sve od jednom.

CiraEcchi
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 05:14

Post od CiraEcchi »

jel može neko da mi kaze gde se tačno nalazi ona opcija za automacko gašenje mobilnog,bt,wifi i slično na 20% baterije pošto bi da pomerim na 10 ili niže a ne mogu nikako da nađem tu opciju ?

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 20:46

Post od NemanjA^ »

CiraEcchi, samo se gasi - Tj. postaju neuopotrebljivi, telefon javlja da je potrebno da napuniš bateriju bla, bla...
Nokia 5800XM

Sh1
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 25. Mar 2009. 18:32

Post od Sh1 »

e ljudi citao sam da je veliki problem naci futrolu i zastitnu foliju...
ja sam u svom paketu tj u kutiji dobio i cd s navigacijom ( rout 66), drzac za kola, auto punjac, zastitne folije, koznu futrolu koja je ekstra sto se tice zastite...dva puta mi je tel ispao u njoj i bukvalno nista...jeste da je malo nezgodnija ko koristi omniu prstima a deshnjak je jer se otvara s leva na desno i predvidjena je za olovku..ali to se zanemari jer je vrlo korisna...

ako hocete da stavim slike da vidite kako izgleda... (samo mi recite ukratko kako to da uradim tj kako da stavim slike posto sam nov ovde i jedva se snalazim)

a zastitna folija (cini mi se) da postoji ovde u slobodnoj prodaji (trenutno sam u nemackoj) za vecinu telefona, nisam siguran ali mogu da se raspitam
Poslednja izmena od Sh1 u Čet, 26. Mar 2009. 16:19, izmenjeno 1 put ukupno.

CiraEcchi
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 05:14

Post od CiraEcchi »

NemanjA^ napisao:CiraEcchi, samo se gasi - Tj. postaju neuopotrebljivi, telefon javlja da je potrebno da napuniš bateriju bla, bla...
Znam ja sa se se samo gasi i sta se gasi i kada nego me interesuje gde se nalaze ta podešavanja u kom meniju i to ?
Znaci ima negde da se namseti na koliko procenata da javlja i to sam već namestao ali sad jednostavno ne mogu da se setim gde je i nervira me jako .

bleki
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 26. Mar 2009. 15:00

Post od bleki »

nabavio sam i 900 prije 2 dana ima hrvatski meni zanima me iz iskustva da li je bolje to vratiti na engleski i koji je postupak
inace windows na racunaru mi je na engleskom pa se bojim da se necu snaci na telefonu

Dotore
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Dotore »

Nemam vise ni jednu instaliranu dodatnu app. Sad sve radi ekstra, tj, bez blokiranja. Sad cu Jovo nanovo, pa da vidim kako ce ici. Inace mislim da mi je mozda SPB shell pravio problem, mozda? Uzgred da li preporucujete neki drugi shell ili nesto sl? Takodje Skype mi je pravio problem prilikom gasenja preko task menager-a!
E sad jos razmisljam da li je bas neophodan i reset My Storage? :(
Samsung Galaxy S III

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Dotore, Nije neophodan.Ali nije na odmet.
Kad sve radis od nule,uradi i to.
Spb mobile shell ja licno koristim od same kupovine telefona i nikada mi nije pravio problem.A sto se Skype-a tice,jako usporava system.Sto nije nista cudno,jer zauzima preko 5MB systemske memoryje tokom rada.
Slika

Dotore
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Dotore »

Izgleda da cu skype drzati u pripravnosti, pa ga instalirati samo po potrebi 8) Verovatno cu uraditi i reset my storage,. pa sto kazes od NULE opet :smutny:
Samsung Galaxy S III

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

zaboga, ovo sve je moglo ici i preko privatnih poruka, sve ovo je kratko i precizno objasnjeno ako ne ovde onda kod nekog drugog wm aparata...
::luv phonez::

bleki
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 26. Mar 2009. 15:00

Post od bleki »

da li je neko od iskusnijih stavljao Custom ROMs koji su trenutno available. te koji je najbolji po vasem misljenju

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Imam jedno pitanje :) Kako da podesim da mi glavna konekcija za operu bude Wifi? :) Nemam pojma kako to da sredim, a kad nadjem wifi mrezu, on opet operu otvara preko gprs-a...
Nokia E71... Elegant, but deadly

Odgovori