Koliko zadrzavate telefone, tj. koliko cesto ih menjate??

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 20:46

Post od NemanjA^ »

Mirko BGD, nekima odgovara Win nekima Symbian, svaki ima svoje prednosti i mane... Symbian je multimedija za bilo šta drugo - ne ;) + Win je slobodan OS, tj. razbijen je da više ne može :D imam na TyTN II oko 170 aplikacija od toga su oko 150 freeware ;)
Nokia 5800XM

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

pa mirko koliko sam shvato iz tvog posta ti ustvari i ne zelis win mobile il isymbian nego telefon koji ce imati nek druge karakterstike koje su tebi znacajnije.....jer iskreno skoro svaki telefon sa windows mobile-om je samo mocna masina i na tome je akcenat stavljen,kamera im dodje samo koliko jos 1 stavka na papiru a i iskreno nisu bas pravljeni za razgovore i brze poruke(moze naravno i to da bude sa nekim programcicima i ostalim stvarima) 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

dimi89, Samo mi objasni kako jedan TyTN II recimo nije pravljen za brze poruke,ili bilo koji drugi WinMob sa qwerty tastaturom?Zna se da na qwerty tastaturi kucanje poruka leti,i ništa se sa time ne može uporediti.A što se tiče razgovora,isto stvarno ne znam šta to fali WinMob telefonima?

Originalni TyTN je imao odličan qwerty,jako dobru 2mpx kameru (ne mogu sad da pronađem slike rađene s njim,ali pokušaću),koja je po meni daleko bolja od svega u tom rangu,osim možda k750.A svi znamo da broj pixela menja samo veličinu slike,i sva ova 3,2 i 5 i 8 mpx sr**a nemaju veze sa životom,ukoliko im obrada slike nije dobra.Pixeli su samo marketing.Muzika je takođe bila sasvim zadovoljavajuća na tom fonu.Kvalitet reprodukcije filmova sa jednog TCPMP bez problema oduvava svaki divx plejer sa symbiana.

Štaviše,otvoreno tvrdim da je WinMob kao platforma ubedljivo najbolja po pitanju otvorenosti i dostupnosti programa,kao i po pitanju customizacije,i lakoće instalacije,i sl.

Ne možeš suditi o celoj platformi na osnovu jednog modela koji ti imaš,a koji i nije baš reprezentativan.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

araphel ja nisam uzimao u obzir telefone koji imaju qwerty testaturu ili kakvu god drugu(moja greska sto to nisam i napisao).sto se tice kamere LG ks20 ima najbolju kameru od 2mpx u klasi WM telefona(testovi su to dokazali).Koliko vidim nisi bas razumeo kad sam reko "jer iskreno skoro svaki telefon sa windows mobile-om je samo mocna masina i na tome je akcenat stavljen" a hteo sam da kazem da su pravljeni da se ponasaju kao mini PC ili kao sto ih zovu pocket PC>da mogu gomile aplikacija da se instaliraju ama bas za sta ti sve padne na pamet.Araphel ne znam da li si ti ikad koristio LG ks20 ali verovatno nisi cim si reko da nije bas reprezentativan....ti ga uporedjujes sa TyTN II sa kojim LG ima sve opcije iste osim sto HTC ima GPS integrisan......Uostalom ja nisam ni dirao WM platformu ili sta god prcao o njoj jer mislim da je svakako za sad najbolja. 8)
Poslednja izmena od dimi89 u Pet, 27. Mar 2009. 18:41, izmenjeno 1 put ukupno.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

dimi89, Ma bez frke bre,samo kažem da si malo zakovrnuo tekst pa ko zna šta će neko shvatiti.Ja sam pričao o TyTN 1 a ne 2.Za LG kažem da nije reprezentativan jer je dosta šminkerski,za razliku od većine drugih uređaja.Nemam ja ništa protiv tog aparata,čak mislim da je jako dobar,i jedno vreme sam ga planirao za kupovinu...Ali da se može brzo kucati poruka na WM,može :wink:

Nego,dosta sam skrenuo sa teme :roll:

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od NemanjA^ »

dimi89, hm... "LG ima TS a HTC GPS", ajde mi objasni ovo ?
Nokia 5800XM

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

nemanja to se zove greska pri kucanju :) jbt. cak ni araphel ni ja nismo primetil igde je nadje.........

P.S. greska je ispravljena

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od NemanjA^ »

dimi89, aha, sad je razumljivo :D
Nokia 5800XM

oggich
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 13. Avg 2008. 19:26
:: Sony Ericsson k750i

Post od oggich »

Moja iskustva sa telefonima nisu velika;imao sam do sad 10(deset)telefona za 12 godina,koliko se sluzim mobilnim telefonima.Sada koristim Sony Ericsson K750i,i nemam nameru da ga menjam dok god me bude sluzio,a do sada ga imam vec dve godine.Moj ortak i ja smo komentarisali bas danas o telefonima,i on je promenio do sada 15 telefona,doduse za krace vreme.U proseku,ja licno,sam do sada menjao telefon na svake dve godine,prvenstveno zbog nemanja para,tako da se izrazim.

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40

Post od Super Sayian »

Pa... po mom novom misljenju telefoni su prevazidjena stvar... evo trenutno imam Nokiu 6220C i prezadovoljan sam njom... od ovoga mi vise ne treba tako da cu da polako stajem sa kupovinom telefona ... dosta sam pucao para, i sad kad malo bolje pogledam za sve ukupne pare sto sam pucao za telefone ja sam sebi mogao da kupim skuter i da se vozim ko lud... ili jos bolje gitaru(od 1000 eura eeej!).. tako da vise ne menjam telefone.
Nokia 6220+1G MircoSD Symbian ruleeezzz!Ali se plasi da hakuje svoj mob

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Super Sayian napisao:Pa... po mom novom misljenju telefoni su prevazidjena stvar...
Hehe, nisu telefoni prevazidjeni nego se tvoj opseg zanimanja menja i konkretizuje na nesto drugo i vise vrednije nego sto su telefoni.
Preferencije ti postaju drugacije.Sta da ti kazem osim da ti nema spasa, rastes,sazrevas i matoris. :) ;)
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Menjam na godinu-dve.
Siemens M35i - koristio 12 meseci (2003) - kod mene je idalje, u fioci (nije prodat).
Siemens MC60 - koristio 17 meseci (2004) - onda ga dao sestri da joj sluzi kao sekundarni (nije prodat)
SE K750i - koristio 28 meseci (2005) - kod mene je idalje, u fioci; ponekad ga upalim (nije prodat)
SE M600i - koristio 13 meseci (2008) - kod mene je idalje, u fioci; jos uvek racunam na njega (nije prodat)
Nokia 1112 - imam ga 16 meseci (2007) - sekundarni, 063pre; koristim ga.
Nokia N85 - 1,5 mesec (2009) ... do nekog pravog NextGen telefona za koju godinu.

btw. slucajnost ili ne :) svaku marku telefona sam imao po dva puta, koja li je sledeca... :)
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Dec 2008. 05:42

Post od ilkebgd »

Lobachewsky, jel ti pravis kolekciju telefona :D :roll:

Mislim sta ce ti 6 telefona brate :D kakav si car... :D sto ih nisi prodavao kad si uzimao nove? :unsure:
Samsung SGH I780 (Win Mobile 6 Pro) + LG Kp100 Ruby

markolaza
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 10. Jun 2007. 20:21
:: Nokia

Post od markolaza »

@mezzano, zavisno koji deo Srbije je bogat.Recimo Sokobanja odakle sam ja je katastrofa,kazu ljudi sto juznije to tuznije.Beograd je posebna drzava.Imam nekih 5 drugara koji su se snasli u Bgu, i imaju minimum 40 hiljada dinara platu,dok je u Sokobanji najveca plata 10000 dinara,sem u Telekomu gde su radili moji starci,pa sam i mogao malo da menjam telefone.Dok drugi ljudi oko mene uzasno zive.Evo do skoro sam radio 7 meseci u jednom hotelu za 10000 din.Ne zalim se samo kazem kako nisu iste stvari svuda,i mezzano druze ne shvati me pogresno nista keve mi ne mislim lose.Pozdrav drug :)

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Dec 2008. 05:42

Post od ilkebgd »

Tužno ako je tako, Soko banja je veoma lepa i ima dosta turista, jedna je od najposecenijih banja, tako da sam iskreno receno zacudjen :blinky: ali ako je tako onda treba da dopunjavate budzet izdavanjem soba... :)

A u Bgu jesu mnogo vece plate u proseku ali su generalno i troskovi zivota veci... pogotovo ti tvoji drugari sto su otisli u bg ako placaju stan, na to im ode mozda i pola plate...
Samsung SGH I780 (Win Mobile 6 Pro) + LG Kp100 Ruby

markolaza
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 10. Jun 2007. 20:21
:: Nokia

Post od markolaza »

@ilkebgd, tacno niko ne veruje sto se toga tice da se slabo zivi u Sokobanji,a sad cu da ti kazem za drustvo.U glavnom zive u Bgu po dvojica,tako da plate stan 200 evra,u glavnom su nasli stanove tu za oko 200 e,znaci svako po 10000 od plate i opet toj dvojici ostane po 30000 za trosak,bolje nego 10000 plata.Ovako kum moj,ima kucu u Ostruznici u kojoj mu zivi samo baba i povremeno je poseti, naravno babi kupuje namirnice.U glavnom po gradu jer mu je grad nekih 15 minuta od kuce.Kaze mi da je namirnicama ista cena kao u Banji,izlazak u klub,na splav u Bgu je mnogo skuplji nego kod nas,ruku na srce to je tacno(s tim sto nemamo splav :) ),ali jbg izaci cu jednom mesecno sta ce mi vise.Jeste Sokobanja je grad turista,ali brate ne izdaje svako sobe,a i zivi smo samo 3 meseca godisnje.Evo dodji u jesen,zimu ili pocetak proleca mozemo da razmenimo podatke pa da te ja sacekam,da ti budem vodic besplatno,da vidis druze sta je grad duhova u tim periodima.Pozdrav Izvinjavam se mnogo za of

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

manjao sa na 3 meseca pa na 6 pa na 1 god i od kada imam 6233 ne menjam ga 3 godine mislim imam druge ali njega ne prodajem :-) misim da vise necu menjati nadam se sada imam 6220 c ,n73 koji gledam da udomim,6233 i jos nekoliko koje ni ne koristim OSIM 8210:-) hehe

Odgovori