GPS navigacija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
nick6
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 12. Okt 2006. 21:20
:: Cubot Note S
:: Lumia 640

Post od nick6 »

Zna li neko kako mogu da se nadju mape Srbije i Beograda za program Route 66 za Nokia 6110 Navigator ?
Motorola Moto G

bygynon
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 13. Okt 2007. 06:13

Post od bygynon »

Ninolina, ja imam N95, i sve je lepo funkcionisalo do nedavno od kada mi se desava sve isto kao i tebi. Doduse, u to vreme sam stavio zadnji firmware, ali ne secam se da li sam sa njim uspeo da uhvatim ili ne. Nemam pojma koji mu je djavo....

gylypter
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 28. Jan 2006. 02:07

Post od gylypter »

Ninolina napisao:bygynon, gylypter, a koje telefone imate kad vam ne radi GPS prijemnik? I ja imam problem sa GPS-om...
Imam i ja Nokiu N95 8GB Ninolina, (izgleda da je problem u telefonima), a koju verziju koristis software-a? Moja je V30.0.018, da nema neka nova verzija pod kojom ce Garmin raditi... Mozda druga verzija Garmina ce raditi, ja imam ovu v5.00.40, da li da probam 5.00.20? Aaaa, gomila pitanja, nemam pojma sta da radim.... :unsure:

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

E pa gylypter, bygynon, onda i nema neke posebne dileme.. ja sam sad gotovo 100% sigurna da je problem u firmware-u... svi imamo najnoviji i svi imamo isti problem...Na drugim forumima sam čitala da su se ljudima dešavali svakakvi problemi sa novim firmware-om... Jedino me čudi da Nokia nije odreagovala i izbacila još noviji koji bi rešio sve bugove koje nosi novi firmware... Izgleda da su u želji da što više zaštite telefon od hackovanja (a ni to im nije uspelo jer je zaštita opet probijena) nešto debelo zeznuli u osnovnim funkcijama telefona... Onda nema druge nego u servis pa downgrade firmwarea, jer ovaj i ne donosi ništa posebno novo da bi ga trebalo zadržati... Ako se sve sredi posle vraćanja starog firmware-a obavestiću vas... 8) :wink:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 23. Jan 2009. 19:01
:: LG G2

Post od Nennad »

Ja sam nekako uspeo da zaobidjem taj problem sa nalazenjem GPS satelita. Imam N82 i najnoviji firmware i takodje mi se po startovanju garmina 5.00.40 desava da uopste nece da pronadje satelite. Ukljucim GPS pozicioniranje, koje dolazi sa telefonom, koje pronadje satelite za oko 30 sekundi. Nakon toga, garmin pronalazi satelite bez problema...Sledeci put po ukljucivanju garmin brzo nadje satelite. Medjutim, juce sam uradio factory reset i ponovo isti problem, ali sam ga resio na gore opisani nacin...

gylypter
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od gylypter »

Ninolina napisao:Onda nema druge nego u servis pa downgrade firmwarea, jer ovaj i ne donosi ništa posebno novo da bi ga trebalo zadržati...
Jel mi se ovo cini ili je izasao novi firmware za nasu Nokiju? Snimi ovo: Nokia N95 and N95 8GB software version 31.0.015 / 31.0.017 released :|
http://europe.nokia.com/A4577225

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

gylypter, pa ja i imam tu najnoviju tj. 31.0.015... hmm... baš se komplikuje... :shock:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

gylypter
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od gylypter »

Pa ja nemam tu, imam v30.0.018. Da, bas se komplikuje.... Sta li nam je ciniti? :)

Izmenila Ninolina:: nemoj da citiraš post iznad... pretpostavlja se da na njega odgovaraš...

bygynon
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bygynon »

Ja sam na V 31.0.017 (imam nas meni tako da je neki od Balkan kodova) i PC Suite me ne obavestava da postoji novija verzija....

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Ljudi teško da je problem do fw-a na n95 8gb!
Meni je savršeno radio gps na verziji 30 a sada mi savršeno radi na verziji 31!!!
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Posto je v30.0.18 hackable verzija, toplo se preporuchuje NE DIRATI je, i ne updateovati telefon, dok ne izadje hack koji ce sve dobro da odradi. Da napomenem da sam na odredjenom ruskom sajtu procitao da novi FW radi dobro, ali da je hack taj koji ga osakati. A bez hacka, telefon bas i nije mnogo upotrebljiv. Istina, ja nemam N95 8GB, ali usput nesto i procitam, pa rekoh da podelim sas vama, meni najdrazima :P
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

miodrage, vidiš vrlo je moguće da je to u pitanju jer ja još uvijek nisam hack-ovao telefon od kad imam najnoviju verziju fw-a(ne treba mi jer imam sertifikat) i odlično mi radi.
Ako Ninolina potvrdi da je hack-ovala njen telefon onda znamo da je sigurno problem u hack-u, pa ga i dalje neću dirati!
Ako mi baš bude trebao hack(u šta sumnjam) vratiću fw na verziju 30.
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Koliko mi se cini,a i kod mene sam to odradio,hack na N82 i N95 8gb moze se odraditi tako da nikada vise necete morati posle formata da ga instalirate ponovo. Dovoljno je da na Y particiji napravite sys\bin\ foldere i tu paste-ovati installserver.exe. Posle toga mozete raditi i format i update i nikada vise necete imati problema sa instal. unsigned aplik. Posle toga instalirajte Modo,ili instal. RomPatcher i aktivirajte patch Open4all i ceo sistem vam je otvoren.
Izvinjavam se za off...
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

bygynon
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bygynon »

Ja nisam hakovao telefon a GPS mi ne radi... (osim ako ga serviser nije hakovao na svoju ruku (sto je malo verovatno) jer sam morao da ga odnesem u servis posto je umro prilikom update-a firmware-a)

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 03. Okt 2008. 07:25
:: ..
:: ..

Post od majkon80 »

Ja sam hakovao,ali mi ok radi.Imam malih problema sa nalazenjem unutar kuce ,ali evo sad sam izasao i za jedno 20 sekundi je nasao polozaj.N82-31 verzija softvera

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

ja jos nisam odradio upgrade na najnoviju verziju... ne vidim potrebu za tim, a i ne mogu da nadjem koja su poboljsanja... a iskren da budem i mrzi me da sve ponovo skidam sa neta i instaliram

ima li neko nekih podataka o tome kada ce i da li ce biti moguce instalirati Igo na symbian?

gylypter
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od gylypter »

Bez da budem malodušan i svađalački nastrojen ili ciničan ali meni nije jasno što je moj odgovor na Ninolinin citat izmenjen uz opasku da se pretpostavlja da bla, bla... Pa šta ako se pretpostavlja!? Ne citiram text od 8124 slovna mesta... Jedino ako ne štedimo na cyber prostoru... :P :roll: :wink:
Nego, pustimo to, jel da uninstaliram Garmin i ostale aplikacije sad pa da update-ujem firmware fona ili da update-ujem bez uninstaliranja svih aplikacija koje imam?

bygynon
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bygynon »

gylypter, ajde mani to sad, daj da resavamo GPS problem.... Ti ces svakako da izgubis sve aplikacije koje su ti instalirane ako uradis update fona tako da se ne smaras s uninstalacijom.

Ninolina, jesi li mozda uradila downgrade firmware-a?

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 23. Jan 2009. 19:01
:: LG G2

Post od Nennad »

Jeste li pokusali sa ugradjenim fw pozicioniranjem da nadjete satelite? Ako ih telefon tako pronalazi, bice da nije problem u novom fw, vec u garminu. Meni telefon nije hackovan, ali sam imao problema sa nalazenjem satelita sa garminom 5.00.40., takodje nije bilo sansi da ih pronadje.

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

gylypter napisao:Bez da budem malodušan i svađalački nastrojen ili ciničan ali meni nije jasno što je moj odgovor na Ninolinin citat izmenjen uz opasku da se pretpostavlja da bla, bla... Pa šta ako se pretpostavlja!? Ne citiram text od 8124 slovna mesta... Jedino ako ne štedimo na cyber prostoru... :P :roll: :wink:
Pročitaj pravila foruma i sve će ti biti jasno. To je trebalo da uradiš odmah po prijavljivanju na forum.

Zaključana tema