Nokia N73

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
zllaja
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 09. Dec 2007. 01:09

Post od zllaja »

Sale_M, izgleda djelimicno da je i to problem sto ti kazes,jer sam ja obrisao call log i odjednom mi se ,,stvori" tih 10ak Mb slobodne memorije koja je nedostajala,ali telefon i dalje katastrofalno sporo radi uprkos restartovanju,kad stisnem Menu taster treba mu 5 sec.da udje u meni,tako da ce mi trebati i taj handy task manager.Jel zna iko koja je trenutno najnovija verzija tog programa i gdje mogu da ju nadjem?
Nokia N95 8GB

serafin
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 28. Mar 2009. 20:15

Post od serafin »

Dali je moguce nokiu n73 spojiti na video projektor i pustati pp prezentacije sa telefona a ne nositi stalno teski laptop na posao. Ne vidim razloga zbog cega ne bi moglo jer te iste prezentacije mogu da gledam na telefonu samo jos kad bi postoja neki kabal da ga spojim na AVG izlaz na projektoru. Ukoliko neko nesto zna o ovome ili je imao iskustva sa slicnim, molim ga da mi javi. :blinky:

Pozdrav!

symbianman
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 01. Apr 2009. 00:14

Post od symbianman »

Kupio sam n73 i zadovoljan sam,ali me muci kako da prebacim apps na tel. preko pc,znam da mi treba nokia pc suite ali kad ga skinem sa europe.nokia.com na komp i pokrenem ga kaze mi:''the operating system is not supported.Installation will not continue''.
Znali neko sta da radim ???
Mozda je fora u tome sto je moj SP1 a valjda treba SP2..... :?

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

ili nemas dovoljno radne memorije. aplikacije mozes skinuti i preko telefona, tj downloadovati, ne skida nesto mnogo kredita, a to ti je ujedno i brzi nacin
::luv phonez::

symbianman
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od symbianman »

Imam dovoljno,nekoliko gb,a kad sam pokusao skinuti neku app preko fona skunulo mi je negde 200 i nesto din.................

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

symbianman, možeš prebaciti aplikacije na mem.karticu preko mass storage moda i instalirati ihh preko file managera na telefonu :wink:
Nokia C6

symbianman
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od symbianman »

uradio sam to ali u file manageru kad hocu tu app da instaliram kaze mi:
app is untrusted and may be harmful to your phone

za skoro svaku app koju stavim samo mi je recnik slovo ed uspeo instalirati ali nigde ga nemogu naci u mobu.............. :unsure:

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

To sto ti javlja je normalno kad pokusavas da instaliras symbian aplikacije.Kako ne mozes da nadjes recnik,u folderu aplikacije treba da se nalazi.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

symbianman, pa i ako te to pita treba da izabereš YES i instaliraće ti se program... i meni se ponekad pojavi takva poruka i samo je potvrdi i sve će biti ok... :wink:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Milan.Grujic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 29. Okt 2008. 17:45

Post od Milan.Grujic »

Postovanje,

Imam N73 ME, kupljenu 19.08.08, kod ovlascenog distributera za Srbiju.
Nisam imao nikakvih problema, dok se nije desilo to da baterija ne moze da se napuni, iako je aparat 2 sata na punjacu.

Aparat sam odneo u servis Alpha Copy 11.03.09. Testirali su bateriju i punjac i utvrdili da ispravno rade, pa su zadrzali aparat. Jutros mi je od njih stigla poruka da je aparat servisiran, da dodjem, sto sam i uradio.

Receno mi je da je problem bio softverske prirode i to sto "Network mode" nije bio na rezimu "GSM", te su Update-ovali softver i prebacili na rezim "GSM".
Pitam se, da nije to malo glupo s njihove strane, jer sam ja sofrver radio 5 puta, a prilikom Restartovanja svih podesavanja, sam telefon prebaci na rezim Dual mode.

Naravno, baterija i dalje ne moze da se napuni, a cekao sam toliko vremena...
Garanciju su mi produzili za vreme koje je aparat bio u servisu, ali posto sam ustanovio da aparat i dalje nije ispravan, da li sada imam pravo na servisiranje bez cekanja!?

Treba mi savet ili neki predlog,
Srdacan pozdrav, Milan

Midzo
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 10. Feb 2009. 09:40

Post od Midzo »

Koji su problemi (kvarovi,bagovi...) kod N73 sa kojim ste se susretali?
Za koje znate da su nezaobilazni na svakoj nokiji N73?
Na sta treba da se obrati paznja kada se kupuje polovan?

hvala unapred.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Jedino sto je mene iritiralo je plava sjenka koja se pojavljuje kada se slika ili snima pri slabijem osvijetljenju, i isto tako veoma losa prednja kamera koja je po meni neupotrebljiva pri slabijem osvijetljenju jer je bas losa. Od ostalih stvari ne znam sta bih ti rekao jer nisam imao nikakve zamjerke sa nesto novijim softverom. I isto tako dzojstik zna zezati, meni je nekad bio tvrdji za koristenje a nekad ok. Ali naravno to je tek nakon godinu dana koristenja...

sopran87
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 29. Mar 2009. 17:21

Post od sopran87 »

Moje kratko misljenje o ovom telefonu: Jako je spor, desavalo mi se da ulazi u poruku po 15 sekundi, i to mu je najveca mana. Lep je i ima dobru tastaturu, ekran mu je odlican, naravno jos jedan od velikih mana mu je kabl za povezivanje sa kompom, tj. bar meni je stalno gubio kontakt. U kameru ulazi po pola minuta tako da me i prodje zelja za slikanjem ili snimanjem, a i desilo mi se da mi se poklopac kamere pokvario pa sam morao da ga menjam. Onda, kao sto je zllaja napisao gore, mnogo puta nisam mogao da primim obicnu poruku jer nisam imao dovoljno memorije, pa cak i kad sam formatirao telefon(hard reset). U svakom slucaju ovaj telefon je po meni za ocenu 3 od 10, uopste nisam zadovoljan za godinu dana koriscenja.

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

sopran87, ne znam sta si ti od tog telefona radio, ali meni za godinu i po dana koristenja nikad nije bilo hardverskih kvarova (osim dzojstika sto mi je ispao pa ga ja vratio). Sto se tice sporosti meni je samo spor bio kad nisam koristio neku od default tema, a sve ostalo je sasvim prihvatljivo. Naravno da je spor u odnosu na npr. N82 ali je sasvim ok. Meni je javljalo probleme sa malo memorije samo kad sam pokusavao pokrenuti Garmin ili kad sam htio editovati neke slike i to samo u nekim slucajevima. Jbg kad je telefon izasao bio je za ocjenu 9 od 10, ali gledano sada kakvih modela ima on je po meni negdje 5,6 od 10. Licno ja nebi imao nista protiv da ga opet imam, ali kao sekundarni telefon.

sopran87
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od sopran87 »

Ja ga ne bih uzeo ni kao primarni ni kao sekundarni posto sam stvarno bio razocaran, pre njega sam imao 6630 oko godinu dana i bas sam bio zadovoljan a sada sam uzeo 6220c i takodje sam zadovoljan, N73 ni u ludilu. Jednom mi se desilo da sam hteo da slikam neka kola, i dok je telefon pokrenuo kameru covek je usao u kola i isparkirao se :-) Toliko o njegovoj brzini :-)

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Meni je najvise trebalo 3-4 sekunde da pokrene kameru kad otvorim poklopac i sve je dobro radilo. zaista nemam zamerke na rad telefona. Jedna moja komsinica je imala N73 isto koji UOPSTE nije pazila, znaci bukvalno se izivljavala na telefonu i radio je veoma sporo u odnosu na moj, tako da sve zavisi kako je telefon koristen. :)

sopran87
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od sopran87 »

Ja sam moj bas pazio i koristio sam ga relativno umereno, i opet me je ubijao u pojam... Ne znam, mozda zavisi od serije, mozda je softver u pitanju, ma moze 100 stvari da bude...

markog
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 18. Mar 2006. 18:45

Post od markog »

Sa najnovijim softverom radi dosta brzo... Naravno ako nakrkas brdo gluposti u njega onda ce da radi sporije. Kamera se aktivira u roku od ~4 sekunde, u 5. vec slikas. :D
Moj je star preko 2 god. i zadovoljan sam kvalitetom izrade, plastika jako malo skripi, baterija dobro drzi, jedino me kontakti za sluske nekad zezaju, sve ostalo je ok.

sopran87
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od sopran87 »

Eto npr. ja sam menjao sluske jer su me one zezale, jako brzo su crkavale, tj. jedna od njih. Onaj kontakt na N73 je uzas blagi, malo se pomeris odmah zeza... Na zalost nisam imao strpljenja da docekam novi softver pa je meni kamera i sve ostalo uzasno sporo radilo...

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

sopran87, jeste zeznuta stvar onaj pop-port na N73 ali sa njim nikad nisam imao problema vec je problem bio do kablova jer se nakon nekog vremena iskrive i stavljanja u vadjenja i pri najmanjem pomjeranju gubi kontakt. Isto tako i na USB kablu i na kablu od slusalica. Poprilicno je znalo nervirati.

Odgovori