GPS navigacija
jerkann, pa tebra mapa izlazi 4 puta godisnje dakle 3 meseca za to vreme uvek ima fore popraviti nesto a oni koloko vidim samo upropastise BG znafci teloko je ogavno kada na pravom garmin uredjaju vidite da strelica ide van puta ja sam se smajao zaista cudno! zar je moguce da su toliko zamosirali mapu 1.9 je imala neke ulice koja ova nema a i nije nikada strelica bezala van puta! Ovo je zaista krajnje neozbiljno odradjeno jer ja sam ocekivao JUBILARNU 2.0 da bude full fullova i tolika se buka digla kada ono cvrc! Malo cu je jos koristiti pa ako nastavi da me nervira vracam se na 1.9!
- jerkann
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
- :: Samsung Galaxy S4
- :: Nokia 808
Barbarosa nemas jedinstvenu mapu Italije vec samo u sklopu City Navigator Europe v2009 (to je valjda najnovija). Nadji negde torrent i skini je ima je dosta na netu
Ne vidi ti se Srbija, tj. vide ti se samo glavni putevi jer nisi napravio jedinstvenu mapu. Nije to nista slozeno, a uputstvo mogu da ti dam na PP.
Jer tako instaliran garmin sposoban je da vidi samo jednu mapu ali to se lako moze resiti.
Ne vidi ti se Srbija, tj. vide ti se samo glavni putevi jer nisi napravio jedinstvenu mapu. Nije to nista slozeno, a uputstvo mogu da ti dam na PP.
Jer tako instaliran garmin sposoban je da vidi samo jednu mapu ali to se lako moze resiti.
Koliko kod vas instalacija Garmina utice na potrosnju baterije?
Ovo prvenstveno mislim na telefone sa untrasnjim gps-om.
Nema 7 dana kako imam e71, znaci nov kupljen. Dok sam ga malo cakao, nisam primetio da nesto jako trosi bateriju. Sacekao sam prosli vikend i instalirao nove Garmin mape za SCG. Od tad mi se cini da ce mi baterija drzati samo 2 dana - to je duplo manje od trajanja koje bih imao bez Garmina u mobilnom.
Izbrisao sam i neke fajlove, kako su pojedini savetovali:
- CardRunner.dll
- CardRunner.RSC
Opet je isto.
Ima li neko odgovor?
Ovo prvenstveno mislim na telefone sa untrasnjim gps-om.
Nema 7 dana kako imam e71, znaci nov kupljen. Dok sam ga malo cakao, nisam primetio da nesto jako trosi bateriju. Sacekao sam prosli vikend i instalirao nove Garmin mape za SCG. Od tad mi se cini da ce mi baterija drzati samo 2 dana - to je duplo manje od trajanja koje bih imao bez Garmina u mobilnom.
Izbrisao sam i neke fajlove, kako su pojedini savetovali:
- CardRunner.dll
- CardRunner.RSC
Opet je isto.
Ima li neko odgovor?
Nokia e71
ikiM,odakle ti ideja da brises pomenute fileove?
Inace sam procitao da ljudi na E71 imaju taj 'problem' sa Garminom.
Problem je,ukoliko on i postoji kod tebe,u procesu koji se pokrece zajedno sa Garminom.
Proces se zove TSRAutoStart.exe i njegovim 'ubijanjem' resices problem prekomerne potrosnje bat.I taj proces ces morati da 'ubijes' svaki put po koriscenju Garmina...
Inace sam procitao da ljudi na E71 imaju taj 'problem' sa Garminom.
Problem je,ukoliko on i postoji kod tebe,u procesu koji se pokrece zajedno sa Garminom.
Proces se zove TSRAutoStart.exe i njegovim 'ubijanjem' resices problem prekomerne potrosnje bat.I taj proces ces morati da 'ubijes' svaki put po koriscenju Garmina...

Samsung S8,Sennheiser CX300 II
KillMe ili taskmenager?
Ili mozad restart telefona u slucaju da necu koristiti navigaciju tog dana?
Ovo za brisanje pomenutih fajlova mi je sa ssledeceg sajta:
http://zabranjenolinkovanjeforuma.com/f ... ge-59.html
videti post 588
Kao, brisanjem tih fajlova se zaustavlja proces TRautostart.exe...
Nemam nikakve anomalije u navigaciji, ali nista nisam ni napravio!
Ili mozad restart telefona u slucaju da necu koristiti navigaciju tog dana?
Ovo za brisanje pomenutih fajlova mi je sa ssledeceg sajta:
http://zabranjenolinkovanjeforuma.com/f ... ge-59.html
videti post 588
Kao, brisanjem tih fajlova se zaustavlja proces TRautostart.exe...
Nemam nikakve anomalije u navigaciji, ali nista nisam ni napravio!

Nokia e71
- Phantom Lord
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10
- Sensei
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
- Kontakt:
Phantom Lord, ako nisu ništa mijenjaji onda im je već isključen, jer background service je po default-u isključen pa ako ti treba moraš sam da ga uključiš.
Ali i ako je on isključen tsrautostart će se i dalje uključivati nakon što izađete iz programa, jer on nije zadužen za taj servis, čini mi se (nisam siguran) da je on zadužen za ono "pokrenite garmin?" što se pojavljuje nakon što isključite telefon iz kompa sa data transfer mode-a.
Ali i ako je on isključen tsrautostart će se i dalje uključivati nakon što izađete iz programa, jer on nije zadužen za taj servis, čini mi se (nisam siguran) da je on zadužen za ono "pokrenite garmin?" što se pojavljuje nakon što isključite telefon iz kompa sa data transfer mode-a.
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo
- Phantom Lord
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10
Ja imam e71 i garmin 5.00.40 i meni je 'launch background service' po defaultu ukljucen (posle instalacije,kao i nakon resetovanja aplikacije preko 'restore default').Iskljucio sam ga i izbrisao cardrunner.dll iz e/sys/bin.
Takodje sam proverio (sa izbrisanim cardrunner.dll) i zakljucio da kada je ukljucen 'launch background service' startovanjem garmina se ukljucuje proces strautostart i ostaje ukljucen nakon gasenja garmina,odnosno ako je ugasen,nema tsrautostarta.
Baterija traje 3 dana (telefon imam 8 meseci,tako da je sigurno malo oslabila do sada)
Takodje sam proverio (sa izbrisanim cardrunner.dll) i zakljucio da kada je ukljucen 'launch background service' startovanjem garmina se ukljucuje proces strautostart i ostaje ukljucen nakon gasenja garmina,odnosno ako je ugasen,nema tsrautostarta.
Baterija traje 3 dana (telefon imam 8 meseci,tako da je sigurno malo oslabila do sada)
Imam jedno pitanje u vezi Garmina i Nokijinih memorijskih kartica.Instaliramo sm garmina na N82 sebi pre nekoliko meseci pa i svom drugu pre mesec dana,međutim kada sam njemu instalirao u toku instalacije je jednostavno crkla memorijska ni telefon ni čitač kartica je nisu videli(u pitanju je Nokijina kartica od 2GB koja ide uz telefon),potom je kupio Sandisc od 4 GB i instalirali smo normalno sve i radilo je,potom je meni pre neki dan fon jednostavno prestao da vidi karticu,a kada pristupim iz menagera sve je tu,tada sam čuo da Garmin neće da radi sa Nokijinim karticama pa sam kupio Kingstona od 4GB i instalirao Garmina i radio je OK jedan dan,potom s'vremena na vreme kad pogledam fon ne vidi ni ovu karticu,pa je izbacim i ubacim i jedva nekako je vidi i sve radi,da li se nako susretao sa ovakvim problemom?
badza,to da Garmin 'nece da radi' sa Nokijinim karticama po prvi put cujem i demantujem jer meni 11 mes sve radi bez ikakvih problema,a i znam da bar jos 50 ljudi nema tih problema...
Kod tebe je problem ili softwerske prirode(sto ces resiti hard resetom ili upgrade-om sw),ili hardwer sto ces resiti u nekom servisu.
Kod tebe je problem ili softwerske prirode(sto ces resiti hard resetom ili upgrade-om sw),ili hardwer sto ces resiti u nekom servisu.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II
- jerkann
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
- :: Samsung Galaxy S4
- :: Nokia 808
Cooomi, veruj mi da moze veoma je prosto.
ne moze ona fora ko za ostale mape da kliknes na fajl all iz unlockera vec moras da napravis kljuc od 25 cifre.
janka_88, ja sam je skinuo preko torrenta
ne moze ona fora ko za ostale mape da kliknes na fajl all iz unlockera vec moras da napravis kljuc od 25 cifre.
janka_88, ja sam je skinuo preko torrenta
Poslednja izmena od jerkann u Čet, 16. Apr 2009. 08:26, izmenjeno 1 put ukupno.