Servisiranje - pitajte

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Odgovori
Vidovdanac-NS
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 15. Apr 2008. 04:35

Post od Vidovdanac-NS »

ok...odnecu ga sutra u maxima gorkog pa cemo videti shta ce mi reci...msm da je to najbolje,ipak je to ovlashceni servis... 8) nadam se da nije neshto strashno,poshto sam vec puko 50e na njega za ekran... :smutny:
NOKIA 6288

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Dec 2008. 05:42

Post od ilkebgd »

Ne znam za nokia ovlascene servise, ali mogu ti reci za samsungov ovlasceni servis da je mnooogo gori od neovlascenih servisa... paradoksalno ali je tako,proverio sam u praksi... 8)
Samsung SGH I780 (Win Mobile 6 Pro) + LG Kp100 Ruby

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Najpametnije ti je da se tog telefona okanes... Polovan je 60 evra, a tebe ce sve ukupno izaci oko 100 samo servis, a i posle toga je pitanje koliko ce trajati... :) bolje da uzmes nesto drugo... Postedeces sebe muka :)
Nokia E71... Elegant, but deadly

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

ilkebgd,

Ista situacija.....90 % kvarova vrate uz konstataciju da je telefon pokvasen,i to redovno dva tri dana pre isteka zakonskih 45 dana... :)

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Kao što jednom prilikom reče drgrga
drgrga napisao:
Standardni problem:

-Jako cesto sam LCD
-Dosta cesto gornja plocica tastature
-Dosta cesto flet kabl
-Dosta cesto dva emmi filtera na ploci (kod konektora)

Ne bih ti mogao reci sta je dok se sve jedno po jedno ne isproverava.....nekad bude i kombinacija ovog nabrojanog.......stoga ti i cenu ne mogu reci.....

Mogu samo da kazem da je najveci Nokia promasaj u BB5 seriji 6280/6288,stalni je gost po servisima.

pozz
Eto, nisi jedini.Bolje nađi drugi telefon da te ovaj ne iskošta više nego što vredi, a ništa ne vredi. To je cela priča
Nokia Lumia 630

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Dec 2008. 05:42

Post od ilkebgd »

Pa da, meni rekli kao "dosao u kontakt sa vlagom" pa "mora da se menja plocha i sve zivo" i kao cenu popravke naveli nekih 11-12000 dinara :lol: a nov telefon kosta oko 110 evra...

i onda ga odnesem u neovlasceni servis i ispalo da je to jedna velika izmisljotina, nego su bili otisli zvucnik i kamera + zamenili mu dzojstik jer je bio malo klimav, sve ukupno 40 evra... sad da li je to dobra cena ili ne, ne znam, al je ipak mnogo povoljnije nego u ovlascenom lazovskom servisu... :P
Samsung SGH I780 (Win Mobile 6 Pro) + LG Kp100 Ruby

Vidovdanac-NS
Novajlija
Novajlija

Post od Vidovdanac-NS »

pfff... a shta drugo da uzmem...?:smutny: pre tachno godinu dana sam ga qpio i reko bicu miran neko vreme...jeste...miran... :o al` sve bi bilo lakshe da sam pri parama... :D josh mi svi govorili da ne uzimam taj tel jer se sjebe brzo,prvenstveno flat zbog slajda,a ja bash hteo slide... odnecu ga svejedno u par servisa pa cemo videti shta ce mi reci...
NOKIA 6288

rafaelo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 21. Sep 2008. 03:17

Post od rafaelo »

ovako narode,imam nokiju n818gb radila super dok nisam izvadio sim karticu kada sam je vratio u fon video sam da su mi izbrisane sve slike iz galerije pa cak i one koje su bile u fonu kada je kupljen znaci galerija klot prazna.drugi problem koji mi je veci i zbog koga vam se i obracam za pomoc je sto mi komp ne prepoznaje fon kada ga ukljucim na pc opciju,blutut radi i radi u transfer modu samo kada stavim na pc on kaze da ne moze da nadje fon i da mi je mozda fon zaklucan.e sad ja jesam ukljucivao fon bez sim kartice i kada me je pitao za off line ja sam potvrdio pa mi je trazio siftu i kada sam ukucao sifru od gvardiana(koji sam davno izbrisao)on mi je otvorio fon.i jos jedan problem kada probam recimo sifru za imei(zveda,taraba 06 taraba)nece jer posle otkucane zvedice kada otkucam tarabu on izbrise zvezdicu i ostane samo taraba znaci nece zajedno zvezdu i tarabu.inace u fonu sve drugo sljaka normalno. :smutny:

Sh1
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 25. Mar 2009. 18:32

Post od Sh1 »

je li moguce da mi se pokvari ceo telefon (samsung i900 omnia) samo zato sto sam pokushao da ubacim novi ROM tj da ga upgrade....

u toku instaliranja mi je stao,tj loading se zamrzao i od tada vise ni reci od telefona...nikakve znake ne daje...ni da se upali niti bilo sta drugo

juce sam telefon dobio nazad iz obicnog servisa u kome su mi rekli da je telofon otishao skroz,a danas sam ga poslao s reklamacijom u ovlashceni samsung servis odakle bih trebao da ga dobijem nazad tek za 2-3 nedelje

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

Sh1,

Naravno da je moguce....nije se on pokvario onako kako mislis,neko si ga koknuo pri fleshovanju.
Nije otisao skroz,kao sto su ti rekli,ali nece ga popraviti ni u ovlascenom servisu,jer nemaju pojma....

Trenutno moze da se resi u Rumuniji,cena nije ni malo naivna...

Pozz

Sh1
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Sh1 »

drgrga, ja sam u frankfurtu na privremenom radu...valjda ce mi reshiti problem ovde...

cena? e jbg, nisam znao da sam toliko s.nje napravio...pa sta sam uradio pogresno da se toliko pokvarilo?...

sve sam radio po upustvu...cak sam i pre toga par fleshovanja uradio i sve ok bilo...nego sam sada hteo da prebacim s nemackog na engleski i....to je bilo to

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

Sh1,

Nisi ti nego sam proces koji je napravljen,da se telefoni update-uju preko net-a.To je mac sa dve ostrice,moze da pukne veza,moze da nestane struje,moze da se telefon raskaci sa kabla slucajno...........nabrajam gluposti ali se desava svasta.......
E sad zamisli kad se usled brisanja flesha ovo desi...sta onda ostaje nego mrtav aparat.
Najgore je kad mu se ubije boot... :)

Neko ce me mozda pogresno razumeti,ali takve stvari se ne rade tako......postoje alati(boxovi),za reparaciju,pa ne kupujemo mi serviseri to da bi se igrali sa tim...meni bi lakse bilo da nekome tako prevedem telefon i naplatim mu ali sta ako mu se desi ovo kao tebi ??????
Kako to musteriji objasniti ?

Pozdrav,usput to za Rumuniju nema veze sa ovlascenim servisom nego se salje coveku koji to radi.... 8),

Sh1
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Sh1 »

drgrga, ovo sto si napisao kako musteriji objasniti te razumem, oduzelo mi godinu zivota kad sam video sta se desilo...a ceo dan nakon toga bio nad.kan

a da te pitam,kada se uradi ta reparatura, tj kada se "popravi" hoce li tel imati posledica...hoce li cesce praviti probleme prilikom instaliranja programa i da li ce biti cesce potrebe ze restartovanjem

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

Sh1,

Nema posledica,a da li ce praviti probleme oko instaliranja stvarno ne znam,nisam nikad koristio taj telefon...moguce da novija verzija sw bolje radi,pogotovo ako je unbranded(pretpostavljam da je bio sa Vodafona,pa brljavio)

pozdrav,

MiLoS_Kv
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 01. Apr 2009. 20:42

Post od MiLoS_Kv »

treba mi konektor za samsung g810 ,onaj u koji ulazi punjac(konektor),a u kraljevu ga nema i ne mogu 4 meseca da ga nabave u servisu bar ytako kazu,treba mi pomoc,ako nista onda preko neta da ga porucim . .

jorgos
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 01. Avg 2005. 20:53

Post od jorgos »

gde moze da se najjeftinije kupi neki kineski punjac za nokia 2630(onaj sa tankim ulazom) i da li je to dobro resenje s obzirom da su orginal punjaci skupi...?
hvala

Vidovdanac-NS
Novajlija
Novajlija

Post od Vidovdanac-NS »

jorgos,skoro u svakoj prodavnici xD hehehe,shalim se,nek ti to kaze neko ko je vishe upucen :)
nego danas sam najzad poqpio tel iz jednog servisa i gle chuda...otishla matichna plocha :o popravka 35jura...odnecu u josh 1 servis da vidim shta ce mi reci...al` ako je tako,to mu dodje da dolazi drugi tel skoro,shto mu dodje da nema nishta u njemu UKLJUCHUJUCI I BROJEVE :S :ohmy: jel` tako?i da ne postoji mozda nego chudo koje moze da izvuche brojeve iz tog telefona osim milana tarota?:D
p.s.kad sam uzeo tel iz prvog servisa (gde su rekli da je otishao ekran) i ukljuchio ga na onih 5 min,dok se nije izgasio,jako se grejao,shto su mi danas i rekli u servisu,da se tel jako greje... :/
NOKIA 6288

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Dobio sam Ericsson T65 koji ne moze da pronadje mrezu, probao sam 5 razlicitih kartica, i mts i Telenor i Vip, nista. Inace, na ostalim telefonima je pun signal. Probao sam i rucno da izaberem mrezu, medjutim, cim kliknem na search, odmah mi izbaci poruku "no network". Inace, sve cita sa kartice, kontakte, poruke...
Moze li da se popravi i koliko bi kostala popravka?

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

mezzano,

Neisplativo..... :uhuh:

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

imam k850.hoće da se puni neće da se uključi.nešto mu je riknulo.gde bi bilo dobro da se to odnesei da se popravi ako može da se popravi?
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Odgovori